Mercedes introduceert Heimlich Crash Assistant

Auteur: , 9 Reacties

Mercedes: net zoals zo veel andere fabrikanten altijd bezig met innovaties die de veiligheid ten goede komen, zoals deze gordelaanspanners bijvoorbeeld. Maar wist je dat Mercedes je ook redt als je dreigt te stikken? Het overkwam een taxichauffeur in Wuppertal.

De beste man had tijdens het rijden een hard snoepje in zijn mond geschoven, dat ongelukkigerwijs in zijn keel vast kwam te zitten, waardoor hij enigszins smurfblauw begon aan te lopen.

Best schrikken voor hem en zijn 87-jarige passagier natuurlijk, maar gelukkig was Karma hem goed gezind. Hij botste op een stilstaande auto, waardoor het ding uit zijn keel schoot, en zijn luchtwegen weer vrij waren.

Klinkt als een Affenbr├Âtchen, nietwaar? In dit geval: inderdaad, niet waar. Er is een politiepersbericht, en zoals we weten maakt de Duitse politie nooit grappen.

Die 10.000 euro schade zal de 50-jarige chauffeur dan maar voor lief nemen. Hij blijft wel leven, en dat lijkt mij een goede deal.

Met dank aan iedereeen voor de tip!9 reacties

Wel erg treffend; een geluk bij een ongeluk.
@ FTBO: de schade is 10.000 euro…
@wokpan: LOL!
@norge: +1 voor de stilstaande Tiguan a.u.b.
@bungabungastig: Jaja, +1 voor stilstaan kan die Tiguan krijgen…
Die 10 ruggen kan hij vast wel vehalen op de snoepjesfabrikant.
Ik hoop niet dat die 10.000 euro in het verkeerde keelgat schiet…
@mercs: Wuppertal, Deutschland, niet USA dus. Hij krijgt nougatbollen…
Wuppertal is ook lastig rijden; het ‘verkeer’ in de lucht (http://nl.wikipedia.org/wiki/Wuppertaler_Schwebebahn) leidt af van je doel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).