Mercedes S-Klasse-eigenaar wil heel graag een Maybach

Auteur: , 31 Reacties

Maar heeft dat om onduidelijke redenen nog niet voor elkaar gekregen. Wat te doen? Exact. Laat je S-Klasse ombouwen tot een rechtgeaarde Mayback look-a-like. Daar is zowel de 57 als de 62 immers losjes op gebaseerd.

Maybach wordt langzaam ontmanteld en zal uiteindelijk helemaal verdwijnen. Moederbedrijf Daimler zag geen heil meer in de matig presterende Rolls-Royce- en Bentley-concurrent, dus trok Dr. Z de stekker uit het merk. Helaas, maar niet getreurd. Wie nog steeds een superluxe überpremium S-Klasse wil kan daarvoor gewoon bij Mercedes terecht. Volgend jaar komt de nieuwe S-Klasse namelijk op de markt en die krijgt op een gegeven moment de Pullman-badge opgeplakt. Jep, Mercedes haalt een oude bekende typenaam van stal en zal ultraluxe & verlengde versies van de S-Klasse aanbieden. Zo hopen ze toch dat er niet te veel Maybach-klanten naar Bentley overlopen.

Goed, terug naar deze creatie. Deze ‘S’ werd gespot in India en heeft de kenmerkende two-tone lak die we ook op de eerste generaties Maybachs tegenkwamen. Maar nee, doe maar niet. Zeker niet met die velgen. En een S350 zonder Maybach-looks is immers niets om je voor te schamen. Foto op Autojunk.nl.31 reacties

haha, die steigers ook op de achtergrond.
@killerhvo: ik denk dat dat deel uit maakt van de woning
@FredT: Het zijn steigers en enorm stabiel en sterk.
Nu naa t faillissement zullen ze ook een stuk minder kosten.
@sanderbmwfan: Ja, of ze worden reteduur omdat ze zeldzaam zijn/worden ;)
F@JaxDryke: dat zit er ook wel in jaa
Wat hebben de niet US-spec instap modellen toch lelijke velgen! Het bovenstaand exemplaar is gewoon lelijk. Lijkt wel alsof er iets misgegaan met de spuitbeurt.
Lijkt er precies op! Ik heb het niet zo op maybach omdat ik het teveel op een Merc vind lijken.
Ik vind het best gaaf eigenlijk…
netjes gedaan. ik vind dat dat wel mag hoor. respect krijgt hij in ieder geval van me.
velgen zijn te klein, niet slecht , maar liever gewoon 1 kleur
@KaCh1ng:
Die wegen in India zijn niet lekker om met 21 inch op te rollen
Hoe dom kun je zijn? Je S-klasse deze vernedering ondergaan terwijl die mooier is dan de Flutbach…
@kaeser: tsja je ziet zoveel gekke shit tegenwoordig, ik sta eigenlijk niet meer versteld van mijn medemens. Ik geloof daarentegen wel de populistische krantenberichten dat 40% van de bevolking geestesziek is.
zo ziet een maybach sticker eruit
http://www.autotribute.com/wp-content/uploads/2010/04/New-Maybach-side.jpg
klopt dus niks van
@Flamingo: Je bedoelt dat de titel niet klopt? Volgens de eigenaar is hij nl. geïnspireerd door deze:
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Tuners/Carlsson/Carlsson_Aigner_CK65_RS_Blanchimont/Carlsson_Aigner_CK65_RS_Blanchimont_2.jpg
Huh wtf met die saaie kleine wielen? Met alle respect maar als er één volk gek is op glimmende wielen en glimmende andere shit op je car plakken dan zijn het wel lui uit India of Bangla… En ik kan het weten, mijn ex-collega is er zo een. Winterwielen zullen het ook niet zijn.
Beetje jammer van een op zich prima auto. Er is niks mis met een S-klasse, waarom doen alsof?
Ik heb het nooit begrepen maar wat is er nu zo lelijk aan een Maybach? Serieus, ik snap het niet. Ik bedoel je ziet duidelijk dat het geen S-klasse is, of je moet een imbeciele auto-autist zijn. Ik heb het altijd een mooie auto gevonden die gehakt maakt van alle andere auto’s in zijn klasse. Dat laatste zijn niet mijn woorden, maar van autojournalisten van Top Gear For example.
En ja, het probleem met die auto is dat die geen historie heeft. Een Rolls Royce is van mindere kwaliteit dan bijvoorbeeld een S600 lang, maar wordt toch hoger geplaatst. Toch raar dat mensen niet zeggen als ze een Ghost hebben. Ik bedoel dat is ook een auto als “ik wil wel, maar ik kan geen Phantom betalen”. In principe is hetzelfde als met Maybach. Kansloos proletenvolk.
@mercs: Uiterlijk lijkt het gewoon te veel op een S, vormen etc. Wat betreft interieur heeft Maybach zeker weten een voorkeur. Maar de uiterlijk van de Maybach kan niet op tegen de uiterlijk van Rolls Royce.

Vergelijk onderstaande en je zult merken dat het merk dat zich het meest onderscheid van de moedermaatschappij het meest succesvolle is..

Maybach en S klasse
Rolls Royce en 7 serie
Bentley en pheoton/a8
@tr81passat: Je zegt het verkeerd, het uiterlijk van de S klasse lijkt op dat van een Maybach, de Maybach was er eerder. Die stamt uit 2002, dus veel eerder dan de huidige S-klasse. En dat probeer ik te zeggen. Bij Rolls Royce is de kleine(ghost) afgeleidt van de grote(Phantom) en lijken ze ontzettend op elkaar, maar dat vind niemand erg. In principe is dat hetzelfde.
Ik denk dat dat komt, en dat schreef ik in een eerdere post ook al(blijkbaar niet duidelijk), de Rolls Royce en die Bentley is een berg historie. Maybach heeft dat niet, of tenminste dat stamt van voor de oorlog. Mensen hebben een bepaalt gevoel bij in die klasse. Rolls Royce staat sinds jaar en dag synoniem voor de aller rijkste der aarde, dat ze jarenlang auto’s bouwen die echt slecht waren dat boeide niemand. Het ging om de naam. Maybach heeft dat niet en ja er zijn gelijknissen met de Mercedes, maar iedereen ziet dat het een uber mercedes is. Dat lijkt mij geen schande. Let op mijn woorden: over vijfentwintig jaar heeft iedereen het over die super goede Maybach, die zo ontzettend goed was; het summun van deze tijd. Helaas zien er maar weinig die klasse.
Het moederconcern heeft in het geval van Rolls Royce niet heel veel mee te maken. Ze hebben het klassieke design van Rolls behouden, met alleen wat betrouwbaardere BMW kennis in verwerkt. Voor Bentley geldt zoiets ook, al vind ik ze oer lelijk en weinig elegantie uistralen, vooral de continental.
@ricardo, het is niet dat de Maybach losjes op de S-klasse is gebasseerd maar omgekeerd. De S-Klasse is op de Maybach gebasseerd. Het was de bedoeling dat er boven de S-Klasse nog een topmodel van Mercedes zou komen maar op het eind hebben ze er dan toch voor gekozen om het Maybach te noemen om de S-Klasse klanten niet voor hun hoofd te stoten…
Dus Mercedes was niet premium genoeg ?
Het is totaal offtopic maar ik realiseer me ineens dat er wel heel veel nieuwe mensen zitten op autoblog het laatste half jaar.. Waar is de tijd naartoe van citrofiel, vla, lincoln, etc.. Het blogje van weleer wordt groot en verliest hierbij ook meteen heel wat charme imo.. Ach laten we niet te nostalgisch worden :)

On topic: Trekt op niks
@NielsGP: Die voelen zichzelf weg-gemodereerd. Of ze daar gelijk in hebben laat ik hier wijselijk in het midden.
@NielsGP:
Zou dat misschien komen, omdat ze er een beetje bang voor zijn het niveau van die nieuwkomers niet meer te kunnen halen? (Of spreek ik nu voor mijzelf? :roll:)
@NielsGP: Het zijn oude wijze mensen geworden, die meer te doen hebben, dan alleen nog autoblog.nl vol te bloggen. Verantwoording komt met de jaren.

OT: Een wannebe Mercedes-Benz is altijd grappig, zekers als hij een Maybach probeert te zijn.
Veel goedkoper en ook beter. De huidige S is stukken beter dan de Maybach. Vreemd dat dit niet eerder is gedaan. Zeker omdat de S en de Maybach wel gelijkend zijn.
Hij is bijna hetzelfde…
http://www.youtube.com/watch?v=cRAYMqOgURc
@audicoupe84: Dit is echte klasse, kan geen Rolls Bentley of Maybach tegenop, auto is van 1937 !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).