Mercedes SL verder uitgelekt!

Auteur: , 110 Reacties

Embargo, schmembargo. Iemand heeft opnieuw een blik foto's van de nieuwe Mercedes SL opengetrokken en op internet gedumpt terwijl dat nou niet helemaal de bedoeling was. Maak kennis met de Mercedes SL in volle glorie, en niet vanaf een vaag low-res foldertje.

Aangezien de officiële informatie nog ontbreekt kunnen we nog maar weinig zeggen over wat er zich onder de motorkap afspeelt. Het uiterlijk van deze groteske cabrio is echter de grootste verrassing, en daarvoor hebben we geen marketingvodje nodig om te zien dat het zich verhoudt tussen de kleinere SLK en diens grote broer, de SLS AMG.

Verder in het oog springend: een setje XXL-koplampen met daarin een tamelijk forse LED-slinger, zijschermen met gleuven die van de SLS AMG zijn gejat en achterlichten in de vorm van een taartpunt. Al met al een ‘Sport Leicht’ om met vertrouwen de zomer tegemoet te rijden.

Meer info over het dieet van de nieuwbakken SL in dit topic, verder is het vooral FOTO’S kijken totdat het persbericht op de mat ploft, waar Mercedes nu niet lang meer mee zal wachten om te versturen. (bron: Germancarforum)110 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Begin hem mooi te vinden, maar vooral voor de dikke versies liever een SLS… Dan maar een jaartje doorsparen ;-)
Gewoon weer een mooie sl! Zal vast weer goed verkopen. Ondanks de wat grotere koplampen vind ik de voorkant toch goed gelukt!
@lambo4all: in andere landen wel ja..in Nederland max. 10 stuks per jaar.
@Megakix: Ga je dit nu in elk topic over de nieuwe SL melden?
Het begint nu al op te vallen.
@rikus: 2e keer…dank voor je interesse in mijn bevlogen en overwogen mening ;-)
@Megakix:
http://www.autoweek.nl/verkoopcijfers.php?merk=Mercedes-Benz&modelserie=SL

Bij de lancering van het huidige model meer dan 200 stuks in Nederland verkocht. Gemiddeld over de 10 jaar gaat het om 50 stuks per jaar. Check je bronnen voor je iets de grond in boort…
@koenmb: jochie, als je mijn berichten van de laatste 2 jaren doorneemt, zie je dat ik steeds mijn bronnen raadpleeg, zo ook rondom deze SL (idd Autoweek.nl). 2011 = 7 stuks….Make my point, bij een sterk dalende economie.
@Megakix: 7 in 2011 terwijl het model al bijna 10 jaar meedraait is natuurlijk zeer representatief voor de verkopen van een nieuw model, hé “jochie”? Ze zijn begonnen bij 200 verkopen en zijn dan +/- exponentiëel gedaald (normale trend). Het gemiddelde over 10 jaar is 50 stuks/jaar. Zelfs met een “sterk dalende economie” zouden ze een daling moeten hebben van minimaal 80% om aan jouw maximale verkoop van gemiddeld 10 stuks/jaar te voldoen. Ze zouden op 10 jaar tijd zelfs meer dan 95% daling moeten hebben om volgend jaar dezelfde trend verder te zetten (de trend is hoge verkoop bij lanceren en daarna jaarlijks een daling met een eventuele kleine stijging bij een facelift) en onder de door jou voorspelde maximale 10 stuks per jaar te halen.
En nee, ik heb jouw berichten niet doorgenomen, want ik heb wel wat beters te doen. Maar door jouw analyse van cijfers denk ik dat het zo sowieso niet de moeite is om die berichten door te nemen ;-)
@koenmb: maak me wakker…als je iets interessant weet te melden…. (geeuw)..
Ik vind em echt heel mooi. Interieur ziet er ook prima uit, echt top!
Tegenwoordig wordt toevallig elke auto gelekt, het is gewoon de nieuwe paarse broekenterm voor officiële onthulling. Dat trekt meer aandacht.
@Initial_D: check (zie mijn reactie later)
O.a. die koplampen maken wel duidelijk dat deze meer op de Aziatische markt is gericht.
Heerlijk, zou het liefst een 5.5 liter v8 biturbo er in willen hebben :P
@Sportspotter13: joh ! verrassend….
@Megakix: joh ! houd je mond is een keer. Kinderen van 13/14 zijn nog minder bijdehand dan jij , en ik weet het want zie ze dagelijks op me werk.

Hier nog een leuk stukje voor je , kan je jezelf vast wel in terug vinden.

http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)
@SuperVeloce: zat jij vorige keer óók al niet op een houtje te bijten van spanning over mijn ‘ingezonden’ ? ;-) Je blijft een lachwekkende bengel, boef…
@Megakix: Hoor het kleine kindje nou ineens praten alsof ie zo volwassen is. Misschien moet jij je laatste paar posts is terug lezen. Vallen allemaal hier onder :

http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

Echt zoek een leven jongetje…
@Sportspotter13: Wat dacht je van een 6.0 V12 biturbo ;-)
Alleen op de grote eerste foto (zilvergrijze amg?) vind ik hem echt mooi! Op de andere foto’s te veel een slk..
@wouteraerox: zilvere sl500 met amg pakket! Ben met eens maar ze hebben ook wel poepkleuren gebruikt hoor!
Hij is toch wel weer héél mooi geworden!! Ik dacht eerst dat het fout zou gaan met die koplampen, maar zoals ze er nu uit zien past dat 100% bij deze auto. Verder lekker dikke achterkant!!! Hou ik van ;)
Zie foto’s: ze kennen wel hun doelgroep, een ouwe lul met een toupetje en een jongere vriendin ;-)
@pjotr:
… die helaas niet echt knap is. Maarja had ie maar een 911 moeten kopen…
@StijnB: maar die grieten zijn vaak weer ‘verveelbekken’….dus doorsparen voor een Ferrari ;-)
@Megakix: goed idee, want als je lief niet in vuur en vlam staat, doet je auto het wel ;-)
@koenmb: :lol: … kortom, doorsparen voor een eeehm….Rolls dan maar ?
@StijnB: Haha :lol:
@StijnB: lol, leuke stelling! Met een elfje krijg je een mooier wijf :)
@pjotr: dacht eigenlijk dat zn dochter naast hem zat…
@pjotr: Eens, foto 5 spreek de waarheid.. :P
De achterkant vind ik nog wel gaan, maar die voorkant is verschrikkelijk. Hopelijk gaan ze niet nog meer auto’s met zo’n voorkant verpesten.
Als de koplampen nu net zo strak waren als de achterlichten, zou hij al veel mooier zijn.
Hoe mooi de 8erkant is, is de voorkant net zo lelijk… wat een vis ogen zeg…
voorste lichten lijken op de 6-serie!
@Ricardo + AB-journaille:

‘Uitgelekt’ bestaat NIET ! Kortom, verander die titels nou n’s in ‘Sluiks Bekendgemaakt’ ofzo…en als dat niet past in de kop (qua lengte), maak er dan wat creatiefs van. Maar PLEASE, ga nu niet ‘sssssspannend’ zitten zijn met elkaar.
@Megakix: Het embargo van de SL loopt morgen af. Waarom zou Mercedes dan de volledige fotomeuk nu nog expres laten lekken? Dat er zo nu en dan opzettelijk wat naar buiten wordt gebracht geloof ik best, maar geen complete galleries. Wie de foto’s onder embargo krijgt en ze eerder publiceert, mag de knip trekken voor Mercedes. Daar teken je immers voor.
@ricardo: Geldt dat dan ook voor jullie?? Met andere woorden, krijgen jullie ook gedonder of is dit gewoon een “repost” van mensen die de foto’s op internet hebben gezet en gaat de boete dus naar hen.
@E34M5Touring: Tuurlijk niet, AB heeft geen contract met MB, deze zijn gewoon via-via hier belandt.. Bovendien, als MB erachter komt welk personeelslid dit heeft gedaan, dan sja.. Heb ik goed nieuws voor diegene, dikke boete.
@kaasboerin: So wist niet dat je boos werd :)
@E34M5Touring: Hoe kan ik nou boos worden op jou?! Haha, dan kwam ’t fout over.. Dikke natte kus voor jou (K)
@kaasboerin: AHHHH i’m touched :)
@ricardo: yep…en de miljoenennota is ook nog steeds geheim, tot 2 weken vóór Prinsjesdag ;-)
@Megakix: Klopt, en de partij die ‘m lekt krijgt ook gezeik. ;)
Blij dat de nieuwe SL nog steeds een eigen design heeft, in tegenstelling tot die twee andere grote Duitse merken… Want BMW is in mijn ogen helaas de Audi-strategie wat aan het overnemen :( Nog niet zo erg, maar ze gaan toch in dezelfde richting..

Go Go Mercedes dus ! En al zeker aangezien de nieuwe SL er ook simpelweg goed uitziet ! :)
Die mat grijs/zwarte met die rode lederen stoel. Ja die wil ik wel, beetje overdreven maar blijft een goede combo
Jeuj! De oude zal hierdoor alleen maar beter betaalbaar worden en die is in mijn ogen toch een stuk mooier en beter in verhouding.
Echt jammer van die koplampen! Ik hoop dat die er uit gaan bij de volgende facelift. De SL was altijd zo’n prachtige lompe coupé.
mooie SL liever deze dan een SLS
Mooie auto, met een haast klassieke uitstraling! Truukje met die koplampen is ook slim, lijkt de hele auto kleiner.
wat een gedrocht..!
Die stoelen! waarom moeten die zo lelijk?
En dan heb je nog de luchtroosters, zien er ook niet uit.
Om af te sluiten zijn die koplampen ook verschrikkelijk lomp.

Zo hehe. Ik ben het weer kwijt.

ohja, dat rode interieur is echt gay.
hij is te klein.. lelijke voorlampen.. en hiermee maakt die zich een eigen klasse voor geen concurentie die zijn allemaal te mooi voor deze!
Hmmm, nee… Niet mijn ding. Vond het vorige model ook altijd al een enorm poenerige uitstraling hebben en bij deze is het zo mogelijk nog meer aanwezig.

De details zijn zo groot en overdreven dat het met het design aan de haal gaat… Beetje karikaturistisch.
Wat mij betreft is de nieuwe sl geslaagd. Dit zijn overduidelijk nog neppe foto’s. Ik ben ervan overtuigd dat bij de foto’s van het echte werk meer mensen ‘m zullen waarderen.

Ben benieuwd hoe de AMG er uit komt te zien. ^^
Ik weet niet wat t is, maar ik vindt m echt hondslelijk, hij kloptgewoon niet ofzo, van die gladde flanken die een beetje bol staan, grote overhang, hele leipe koplampen… Denk dat ik m eerst in t echt moet zien, maarja ben nooit echt mercedes fan geweest
Eerste reactie: “Nja… nja…”

Geen WOW-gevoel dus, en dat komt voornamelijk door die te grote koplampen. Ik had daar liever wat meer invloed van de SLS gezien.

En waarom zit er een knik in die achterlichten ter hoogte van de onderkant van de nummerplaat??? Designer uitgeschoven met het potlood?
Wow @ die koplampen..
Ziet er goed uit, vooral die zilver-grijze.
Maar dat metallic bruin… bleh, zoooooo 2010. ;)
Ik vind dat dakraam vreselijk.
Dat moet er voor mij niet opzitten als dit wagentje op mijn oprit wil komen staan.
Ik vind de huidige al niet lelijk, maar de is gewoon prachtig! Goed werk M-B.
Achterkant—->top
Voorkant—->flop
Gisteren vond ik hem wel apart, maar nu vind ik het meevallen. Over een paar maanden zullen de komlampen niet eens meer opvallen.

Nee, MB blijft in tegenstelling tot de concurrentie voor een eigen design gaan en dat kan ik heel erg waarderen.
Prachtige auto I (L) Mercedes
Ziet er mooier uit dan de vorige!
De kerel die dit online gezet heeft, heeft zijn best gedaan!
Wat een neusgaten…..ordinair duits, geen lijntje is elegant net als bij die cls.
Wow, flop van de eeuw bij mercedes?
Dit was pas een mooie sl
http://www.kenrockwell.com/sl/images/2007-sl550.jpg
@W115: Inderdaad, dit was een mooie SL, de huidige SL ziet er vele malen beter uit.
@W115: de laatst echt mooie was de R107. Volgens mij heeft de nieuwe nog steeds precies het zelfde dak als die op jouw foto.
Prachtig ding. Doe mij die bruine maar, zonder babyboomer en moeder natuurlijk.
@W115:

Prachtig ding maar ik eigenlijk zijn alle SL’s dat wel, ook die nieuwe.
Misschien moet je wachten met te oordelen totdat we hem in het echt te zien krijgen.
Mooi interieur met fraaie materialen en vormgeving. Met name de luchtroosters en het scherm in het midden zijn erg fraai geplaatst. Evenals de klokkenwinkel uit alu, ziet er lekker uit. Buitenkant is op de foto’s slecht te beoordelen, denk dat het in het echt meevalt.
BEHALVE DIE KOPLAMPEN!!!! Wat een formaat, dit is trend maar een hele foute als je het mij vraagt. Overhang is naar mijn mening voor en achter te groot mag minder.
Wat een mooie wagen! Absolute klasse!!
Hij ziet er idd erg strak uit, vooral de achterkant is stijlvol. En dat interieur! Mercedes interieurs (en dan vooral de wat duurdere) zijn altijd erg strak, mooie materialen… Heeerlijk :D
Heeft mercedes nou ook al de eenheidsworsten ziekte?
Mid life crisis, nieuwe auto, jonge meid: check!

http://www.autoblog.nl/gallery/Mercedes/SL_2013_leaked/Mercedes_SL_2013_Leaked_05.jpg
De nieuwe SL is dus voor ouwe snoeperds met geld. Mercedes spreekt zijn doelgroep gewoon goed aan :)
@sir_smokalot: Misschien moet het Vaticaan er een paar bestellen
@E34M5Touring: Lol ahahaha
@E34M5Touring: Dan had er een klein jongetje naast moeten zitten.
@sacha: They ain’t picky
@E34M5Touring: Juist wel.. ;)
Helaas is de ‘legal age of consent’ in Vaticaanstad 12… :s
@sir_smokalot: Ach, dan haak ik al af..
fant via Android app
I’m in love! Wat een prachtige bak!
Erg mooie wagen:)
ik vind em echt geweldig! vooral met opendak is die mooi!
Ik vind de voorkant van de nieuwe SL maar niks, het is zo..braaf :-/ de oude SL heeft een mooi agressief smoel.
^_^ , very nice, very very nice, benieuwd near de amy aangezien deze al vrij aggressive oogt
Mooie benz
Erg toffe benz maar alleen die koplampen zijn te groot en te vierkant naar mijn smaak, voor de rest prima auto…
Top! Nu nog even wachten op de AMG versie, met het AMG pakketje ziet ‘ie er ook al lekker uit hoor…
en weer een prachtige benz waar bmw en audi niks naast kunnen zetten wat een prachtige auto
Ik vind deze nieuwe SL wel de mooiste die Mercedes de laatste 10 jaar gemaakt heeft.
o mij god.. hij is zoo fucking lelijk geworden, lijkt wel een slk..
Ik was al bang dat Mercedes veel veranderingen zou doorvoeren in de nieuwe SL en gelukkig is dat niet zo. Zoals altijd een strakke sportwagen en bijna een icoon geworden deze SL.
Ik ben echt nieuwsgierig naar de AMG model van deze SL en vind deze auto mooier dan de SLS. Enig kritiekpunt is misschien de grote koplampen die iets kleiner had gekund.

Een heerlijk porno interieur, maar voor de buitenkant liever een ander kleur graag ipv dat poepbruin
ik weet dat het in de mode is, maar bruin = poep.
Beste Mercedes,

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat een van u medewerkers, ernstig drugsverslaafd is. Ik kan u helaas geen namen noemen.
Wel kan ik u zeggen dat deze persoon werkzaam is op de “design-afdeling” met name het ontwerp van de verlichting komt van de hand van deze persoon af.
Ik ben zelf werkzaam in de verslaafden-zorg, tegen een mooie korting op het huidige model, draag ik er zorg voor dat deze persoon door mijn kliniek geheel anoniem geholpen zal worden.


Hoogachtend

Keith Bakker
Beste Keith,

Ben je niet in de war met Adrian van Hoydonck van BMW?

Met vriendelijke groet,
Mercedes.
weetniet hor maar in die vergelijking van foto’s zie ik toch iets anders op bijna elk punt, wat had je dan gewild dat het een cabrio suv werd met 2 deuren

andere voorkant
zijkant
spiegels
dak
achterkant, wel dezelfde vorm lichten , nou zeg bohoooo lol

vlanimgo
@mcf1: ja maar ik vind het geen vernieuwend design
PRACHTIG
Mooie achterkant, alleen begint het interieur wel eenheidsworst te worden ahumaudiahum. Lijkt teveel op een SLK. Doe mij de vorige SL maar!
vele maler mooier dan de nieuwe m6!
omg wat een faggot voorkant, die koplampen bah!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).