Mercedes SL65 prijzen: duikt onder de 3 euroton

Auteur: , 57 Reacties

Lang leve ons CO2-gevoelige BPM-regime! Dankzij een beduidend minder zware uitstoot is de nieuwe SL65 AMG een dikke 22.000 euro goedkoper dan zijn voorganger.

Toegegeven, met een nieuwprijs van 289.893 euro (PDF) is hij nog steeds voor bijna niemand weggelegd, maar dit was bij de vorige generatie 312.800 euro. Psychologisch gezien scheelt het toch aardig als je een prijs van hoog in de 2 ton hebt in plaats van laag in de 3 ton.

Aanstichter is de CO2-uitstoot van de dikke twaalfcilinder, die daalde van 362 g/km tot 270 g/km, waardoor de klant nu geen 87.302 euro, maar ‘slechts’ 53.557 euro aan BPM moet aftikken. Hiervoor krijg je nog steeds 630 pk en 1.000 Nm, power waar je geen drol aan hebt als je over de A2 Utrecht-Amsterdam rijdt, maar die op andere plekken gelukkig nog wel van pas komt.57 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wanneer wordt het man-auto huwelijk nou legaal?
@mclarenmercedes: aangezien er op de mobiele versie geen +1 knop zit, zeg ik : +1!
3 ton. Voor een SL. Are you fucking kidding me…
@Rick-dos: Een SLS AMG roadster voor 269.000 euro bitte…
@Rick-dos: Inderdaad dacht ik ook :)
@Rick-dos: goed idee! Ben geen Mercedes fan maar.de.SLS is.bloedmooi en nu al een klassieker!
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik ook niet. :) Maar zo’n SLS ziet er zoveel maal beter uit dan een SL en heeft ook meer presence.

Deze auto ziet er niet heel anders uit dan een normale SL laat staan de andere AMG.
De designers van Porsche werken nog harder zo te zien.
Voor 22.000 euro kan je veel benzine kopen, “droomt weg”.
@bsxc2:
Maar het vliegt er ook doorheen…
Sorrie?! Nou dan ga ik voor dat geld veel liever een SLS AMG cabrio kopen.
Beetje dubbel, dit toejuichen en zeiken over een paar mille die niet betaald hoeft te worden bij een echt schone auto.
Degene die dit koopt gaat die 22 mille echt niet voelen.
@jrk68: Omdat degene die dit koopt deze auto écht wil hebben. De rest omdat het gesubsidieerd wordt.. Of vind jij ’t wel heerlijk, mensen met geld kaalplukken??
@kaasboerin:
Dat niet maar als je dit toejuicht moet je ook niet zeuren over de 4k die je niet hoeft te betalen over een A segmenter.
De subsidie op deze is immers een kleine 34k.
22 roodjes minder? Ik ga er gelijk eentje halen!
@Rick-dos
12 redenen waarom je een SL65 zou moeten rijden en 8 redenen waarom je een SLS Roadster zou moeten rijden. Eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik nog steeds zwijmel van die 6.2 V8, die nieuwe motor is toch stukken minder in de praktijk.
@koelkast:
Klinkt als ervaringsdeskundige, vertel!
@koelkast: Ik weet 20.000 en 1 redenen waarom ik liever voor de SLS zou gaan dan voor de SL. ;)
@Rick-dos: Brand los
@ErikkNL: Laat ik de eerste inkoppen: De SLS weegt 200 kilo minder. Dan doen die 20.000 andere redenen er niet eens meer toe ;)
Dat maakt die wagen nog steeds verschrikkelijk duur voor een normale sterveling.
Zelfs als SL65 vind ik hem nog lelijk, hoop dat de volgende SL er beter uitziet. Ik zou ook voor de SLS gaan i.p.v. dit gedrocht.
@house: Grappig hoe smaken kunnen verschillen. Ik vind deze juist mooier dan de sls. Al zou ik de voorkeur geven aan de sl500, minder schreeuwerig en die v8 heeft meer dan zat vermogen om lekker mee te toeren.
@teshi: Is maar beter ook dat smaken verschillen, hebben we tenminste meer variatie op straat.
Al mogen sommige auto’s naar mijn mening niet de weg op, bijvoorbeeld de Nissan Juke *kots*

Minder schreeuwerig zou ik in ieder geval niet willen, daar vind ik het geluid van een AMG te heerlijk voor. Waarschuwing : onderstaande videoclip kan zorgen voor fapneigingen.
http://www.youtube.com/watch?v=OFWxM82Bjss
@house:
In een tunnel staan ook echt.

Zucht.
@pursuit: wat is daar mis mee? versterkt het geluid alleen maar.
@house:
Vind het niet bijster intelligent gedrag.
Maar de kale prijs is ff € 10K duurder geworden begrijp ik uit dit verhaal. Namelijk € 33.745 minder BPM, terwijl de nieuwprijs met ‘slechts’ € 22.907 minder is.
Mooi hoor , dan kan de gelukkige koper van die korting er wat extra plastic opzetten.
Het verschil van € 22.000 is wat een normale sterveling ongeveer uitgeeft aan een nieuwe auto…
Dit zijn geen bedragen meer… 630.000 gulden voor een Mercedes no thanks (sorry terugrekenen kan ik maar niet afleren)
@Rene1980: Heb ik ook problemen mee (terugrekenen) maar dan moet je niet vergeten je salaris ook even terug te rekenen ….
@Hubert
Turbo gat! En het geluid is minder, al moet ik zeggen dat de 6.2 V8 in dat opzicht ook wel onovertroffen is. Alleen de 5.5 uit de SLR vind ik beter klinken.
gedwongenleaser
@koelkast: de vraag is of je ‘eigen’ ervaring hebt met de genoemde auto’s of dat je auto artikeltjes/blogjes/filmpjes napraat.
22k minder MAAR er zit nog een optielijst bij en hoe meer je vinkt des te minder ‘bespaar’ je. Ik zou persoonlojk liever gaan voor de vorige generatie.
OMG wat een bedragen voor een mercedes. En dan zeiken dat een astra opc te duur is…
@jeffreym3: Goed vergelijk!
@E34M5Touring: Zeker weten.
@jeffreym3: Het is ‘Mercedes’ voor jou.
@Benz65: In dat geval noem ik het wel een daimler..
Mooie auto, maar waarom nou weer vierkante uitlaten? Ronde uitlaten zijn zoveel mooier, dat had de vorige SL65 AMG wel!
@norge: eh nou mijn salaris is niet verdubbeld in euro’s zoals de meeste dingen tegenwoordig… ;)
Dat 1 bedrijf 2 auto’s maakt welke alle 2 ongeveer gelijk geprijsd zijn zegt natuurlijk helemaal niets over het doel van die wagens. Daarom verbaasd het me een beetje dat iedereen hier het vergelijkt met een SLS.

Je koopt voor 200,- een paar nike schoenen waar je hard mee kunt lopen maar dat bekend niet dat je met een paar van bommels van 300,- ook maar moet kunnen rennen omdat het toevallig een schoen is.
@Donstil: Ik ben het niet helemaal eens met je vergelijk.

Maar dan deze: Waarom een SL65 als er al een SL63 is? Een SL die een ton goedkoper is. Doe je het dan echt alleen maar voor de V12 of wil je alleen maar aantonen dat je meer geld hebt dan de man/vrouw met SL63?

Ik persoonlijk heb de AMG -65 lijn nooit begrepen.

Maar goed, Mercedes zal er wel geld mee verdienen anders maakte ze deze auto’s niet.
@Rick-dos: Zolang we ons moeten afvragen waarom we deze auto’s vergelijken zitten we niet in de doelgroep. Geen idee hoe iemand over auto’s denkt die even 300.000 stuk te slaan heeft. Misschien is alleen al die dikke V12 reden genoeg om deze auto te kopen. Ik zou het niet weten. Ze schijnen er nog best wat weg te zetten globaal gezien dus er is wel degelijk een markt voor.
@Rick-dos:

Ik heb zelf een aantal keren met een 2007 SL65 mogen rijden. De V12 motor is echt een belevenis opzich, dus het bestaansrecht is er wat mij betreft zeker. Waarom het een ton extra moet kosten ten opzichte van de 63 AMG is me wel een raadsel…
@RacerX: Er worden er veel minder van verkocht en dus moeten de vaste kosten worden verdeeld over een veel kleiner aantal.
@Benz65: Dan nog is een ton in mijn ogen teveel, omdat de aandrijflijn in veel meer modellen geleverd wordt.
ik vind m niet mooi .. en ik ben MB fan..
@Daniel Bisessar: dan wordt het tijd dat je ‘m mooi moet vinden
De nieuwe SL lijkt te veel op de SLK en heeft daardoor absoluut geen stoere voorkant. Die voorlichten zijn echt afschuwelijk. R129 blijft nog steeds een van de mooiste SL’s.
Graag de aandrijflijn van de SL65 in een SLS, beter wordt het niet!
De SL is altijd al een belangrijk model geweest in het Mercedes gamma. Elke nieuwe SL die op de markt kwam werd een groot succes en terecht. Bijna geen enkel ander sportwagen combineert het comfort en het rijden zo goed. Behalve de 911 die steeds beetje bij beetje ook die kant op gaat. Wil je lekker cruisen of lekker doorblazen op de Autobahn voor beiden is de SL geschikt. Juist door zijn comfort een genot om in te rijden ook bij lange afstanden.
Ook al zou ik het geld hebben voor deze wagen zou ik hem niet willen, nu niet althans ik denk dat als ik de 50 passeer ik er anders over ga denken.

Alleen zijn prijs van bijna 300k veel te duur voor de dikste SL. Doe mij dan maar een Nissan GT-R een beest van een wagen en ik hou genoeg geld over voor een fatsoenlijke wagen voor dagelijks gebruik.
Lijkt me echt chill om daar mee te cruisen.
Voor die prijs is er zoveel mooiers te verkrijgen…
waarom een SL65AMG? omdat er nou eenmaal bazen moeten zijn! heerlijk zo buitensporige bak! wees blij dat dit nog gebouwd wordt! van een 1 liter 3 cilinder, gaat mijn hart niet sneller kloppen.
ik vind de auto er veel te braaf uit zien, en die v12 van mercedes klinkt lang en langer niet zo lekker als die v8 van mercedes.
Doe mij maar een 458 Spider :x
Vraagje aan de Car Configurator junkies op deze site: Ben je voor die € 289.893 euro helemaal klaar (lees: Full Options) of komt daar naar goed Duitsch gebruik nog 40 mille bij voor een (in deze klasse) acceptabele uitrusting?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).