Mercedes SLS AMG Black Series debuteert op video

Auteur: , 24 Reacties

Heerlijk! Mercedes heeft de toeren van de 6,2-liter V8 omhoog gegooid -van 7.200 naar 8.000 tpm- en gaf de luchtinlaat opnieuw vorm, samen met nieuwe nokkenassen en een gewijzigde aansturing van de kleppen. De AMG-wizards staken injectoren die nét even wat meer peut afgeven in de cilinders en voila: 631 pk en 635 Nm aan koppel. Tijd om hem in beweging te zien.

Meer vermogen is uiteraard niet genoeg, en geheel in de stijl van voorgaande Black Serie-modellen wist Mercedes de nodige kilo’s te dumpen. Denk aan bodydelen, een Torque Tube (je weet wel, die enorme middenconsole) en een aandrijfas gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof. Doe daar nog een lithium-ion-accu bij (ipv van ouderwets loodgedoe, scheelt 8 kg) samen met lichtere stoelen + een titanium uitlaat, en je hebt een SLS AMG die op 1.550 kg uitkomt. Een besparing van 70 kg.

De SLS AMG Black Series wordt standaard uitgevoerd met een nieuw elektronisch AMG-sperdifferentieel -hiervoor werd dus een mechanische geslachtofferd- met korte eindoverbrenging voor de achteras. Mercedes zegt het e-sper dankzij elektronica zeer nauwkeurig aan te kunnen sturen. We zijn benieuwd. Verder is standaard het AMG RIDE CONTROL gemonteerd, met een keuze uit ‘Sport’ en ‘Sport+’, samen met een instelbare veerspanning.

Oh, en mocht je de toch al niet bescheiden SLS AMG veel te schreeuwerig vinden met al zijn koolstofvezel opsmuk aan de buitenkant: koop hem dan lekker niet dit aerodynamicapakket is optioneel, dus het BS’je wordt ook zonder taartschep en frutsels aan de voorbumper verkocht.

Hoe deze pk-furie in het gehoor ligt blijft nog even gissen. Mercedes heeft wél een aardige video vrijgegeven van een witte SLS AMG Black Series in een typisch US-lanschap. Inclusief slowmo’s. SCHAUEN!

PS. Alle specs & data lees je HIERO.24 reacties

Het enigste wat echt interessant is aan dit apparaat is het geluid. Dus dit filmpje heeft geen zin…
@pet2r: inderdaad dat was precies ook mijn irritatie…. Het belangrijkst kom niet voor in het filmpje :-(
@pet2r: enige. Verder heb je wel gelijk.
@JWZ-yo: maar als hij nu wil aangeven dat het geluid het leukste aan de auto is, klopt het wel weer.. Toch??

Verder gave auto. Wel wat minder stijlvol, maar meer rij plezier.
Electronisch sper inplaats van mechanisch, klinkt leuk maar ze hebben gewoon de sper weggehaald en je krijgt aangestuurde remmen voor terug. Lijkt me een gewichtsbesparing maar geen verbetering.
Ik weet niet. Bij mij moet elegantie de boventoon voeren bij een SLS en dan komt sprortiviteit. Nu hebben ze dit wel heel erg gesjonificeerd. Ik zou het lekker bij de standaard SLS houden. Qua prestaties scheelt het niet veel dus daar hoef je het niet voor te doen. Wellicht dat dit ding beter is op een circuit maar hoe vaak ben je op een circuit met dit ding? Daarnaast hou je nog een bak met geld over.
@Rick-dos: eensch!
@Rick-dos: Helemaal mee eens! Ze hadden het à la C 63 BS moeten doen. Dan was hij echt mooi geweest.
@Rick-dos: ’t Voordeel is dat je zo geen foute tuner meer nodig hebt…
@Rick-dos: Mijn idee, wat een ordinair apparaat is dit geworden zeg.. Ziet er uit alsof hij zo van Hamann of Mansory komt.
Doe mij maar een normale SLS AMG, dit ding lijkt zo uit de schappen van auto verkrachter FAB design te komen.
@kraakensmaak: FAB Design. Daar dacht ik ook onmiddellijk aan. Lijkt te bizar voor woorden dat dit van Mercedes zelf komt. Vaak een reden dan om het plots mooier te vinden, maar gelukkig laten mensen zich op deze site niet vangen. Benieuwd wat Mercedes fanboys vinden.
@adyton: ik vind em prachtig! Want in tegenstelling tot fabdesign is de wagen nog één geheel. De voorbumper met grotere koelopeningen ziet er bruut uit. De sideskirts hebben een mooie lijn en de achtervleugel is ook gaaf. Alleen zouden 2 pijpen genoeg zijn, 4 is iets to much maar dat is mierenneuken.
Ziet mij er te Amerikaans uit. Brrrrrrrrrrrrrr
De ultieme kampbak… Wat een gedrocht. Zie ook weinig verbeteringen. Uiterlijk zeker niet, en technisch nauwelijks tot niet. Gemiste kans van Merc.
Ik vind hem niet mooi. Sportief, dat wel. Maar mooi? Nee!
Hij valt me tegen, meer kan ik er niet over zeggen, vooral in deze zwart-witte kleurstelling. Met andere kleuren (rood) is hij misschien nog redelijk mooi.
Wauw
Ik vind hem niet de charme hebben van de CLK amg black series (toch wel de ultieme black series volgens mij), hij ziet er gewoon niet extreem genoeg uit maar toch wel heel fout. Het zou andersom moeten zijn.
Hij is er niet mooier op geworden…al zal dat deze bepaalde kopersgroep niet uitmaken :-)
Ja man boeie…. wat voor zin heeft het met dat deuntje erop…Dan heb ik liever geen beeld en enkel geluid, dan beeld zonder geluid!
hah de video heeft idd niet veel zin zonder geluid want echt mooi is die niet
lijkt idd van een tunert te komen maar hij zal waarschijnlijk wel monsterlijk rijden! kijk uit naar een test van jullie! SACHA! :P
Wat hebben jullie het toch allemaal over elegantie, en schoonheid? Daar gaat het bij deze wagen niet over. Dit is een monster. En zo ziet het er uit. Mensen die elegantie willen kopen wel een Aston Martin.
Mooie bak hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).