Mercedes SLS AMG Black Series heeft hoge vleugeldeuren

Auteur: , 35 Reacties

Of zou de inzittende hier aan een denkbeeldige vrachtwagenclaxon trekken?

We zagen hem al op de gelikte impressies van Mercedes-Benz zelf, maar de echte lakmoesproef voor de looks van een auto zijn toch wel live-foto’s, zonder dat hier photoshop aan te pas komt. Is dit gele monster nog steeds zo begerenswaardig/weerzinwekkend als toen je ‘m voor het eerst zag?

Op de autoshow van Los Angeles staat hij precies zoals op de persplaten: knalgeel, en volledig uitgedost met het optionele AMG Aerodynamics package. Overal in de carrosserie vind je (functionele) gaten, afgeschermd door of opgedirkt met koolstofvezel onderdelen.

De atmosferische 6,2 liter V8 kan je nu tot een volle 8.000 toeren doorjagen, waarna je met bloedende oren en een grijns van oor tot oor toch echt door moet naar het volgende verzet. Dankzij een DIN-gewicht van 1.550 kg en een vermogen dat is opgevoerd tot 631 pk is dit ontegenzeggelijk de SLS met de beste pk-gewichtsverhouding (de GT3 niet meegerekend).

Het journaille lijkt in ieder geval onder de indruk van de RWD-beul uit Stuttgart (hier op video). Op de foto’s zien we alleen maar blij kijkende mannen rond de bolide.

Wil je er een aanschaffen, dan raden we je aan om aan je fitheid en lenigheid te werken: in- en uitstappen gaat niet bepaald gemakkelijk.35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die c klasse black serie en die sl bs zijn wel mooi, maar deze lijkt net of die door een of andere tuner verkracht is
@johanhummer9: Ja helemaal mee eens. Deze moet gewoon z’n klassieke lijnen blijven behouden.
what’s up met die vage kleurtjes op dikke hokken tegenwoordig.
@mannetje: Ik vind het wel wat hebben. Mercedes zit in een geel-face en ik vind het prima. Lamborghini doet het al jaren.
@xilver: Mercedes zit in een face? Zit jij dan in je ass? :-P
Heel jammer van die achterspoiler. Verneukt de hele lijn van de auto. Vind de rest wel mooi maar weinig toevoegen tov de standaard SLS.
@E34M5Touring: lijkt gewoon op troep van een willekeurige tupperware tuner
@jzaero: Die auto kan dankzij z’n design (vind ik) geen spoilers hebben. Past niet op de originele 300SL, dus past niet op deze. Nadeel van Retrodesign. Voor mij zou een stock SLS of eventueel een Brabus meer dan genoeg zijn. Het is een beetje een net niet auto in mijn ogen. Voor circuitgebruik heb je die GT3 en voor normaal gebruik voldoet een gewone SLS prima. Deze is te soft voor het circuit en te hardcore voor de weg (zegt mijn gevoel, niet gebaseerd op feiten).
@E34M5Touring: Maar dat waren de Black Series allemaal wel, gebaseerd op meningen van journalisten. Ben het ermee eens hoor, zou het lekker bij engine tuning en misschien een luidere uitlaat houden, voor de rest is het uiterlijk prima zoals hij standaard is.
@jzaero: Ja dat snap ik dus niet bij die C Coupe Black. 255 achterbanden met dat koppel en vermogen. Dan kan je dr wel een hele aerokit opgooien maar die gaat dan niet helpen.
@E34M5Touring: Sowieso niet, een M3 E46 rijdt al op 255 of 265 met 200pk minder vermogen. Moet je nagaan met een hele bak meer koppel en power.
opzich wel leuke auto
Heb gelukkig mijn verlanglijstje nog niet ingeleverd bij Sinterklaas dus deze komt er op te staan! Kleurstelling is goed en interieur is ook af :D
Ik vind dat’ie die opsmuk juist wel goed kan hebben… zou alleen velgen en logo’s e.d. ook (helemaal) zwart doen, om het helemaal protserig te maken. Mocht ik in deze prijsklasse “moeten” winkelen (lees: de loterij winnen) dan zou de SLS toch wel op de shortlist komen. Of het dan de BS wordt weet ik niet, ik betwijfel een beetje of dat wel echt lekkerder rijdt (buiten een circuit).
Ze hadden hem zilver grijs moeten presenteren dan komen die zwarte carbon delen veel mooier naar voren i.m.o.
@lamborgfan: Het is Mercedes, niet Audi.
@berlinetta: Silberpfeil *kuch* Silberpfeil ist die inoffizielle Bezeichnung der deutschen Grand-Prix-Rennwagen von Mercedes-Benz und Auto Union von 1934 bis 1939.

Zilver had dus ook prima gepast op deze Mercedes.
Zum kotzen
Vind het maar niks al dat zwarte plastic. Maar er is vast een markt voor
@burninrubber: Prijzig plastic hoor als je dat patroontje er in wilt hebben ;)
Ff snel een bezoekje brengen op saldodipje.nl!!
The jury is still out on this one…
@sacha: Wat betreft Mercedes behoor jij ook als een van de weinige tot de daadwerkelijk relevante jury vermoed ik. Maar jij wilde sowieso niet van die poserige vleugeldeuren als ik het me goed herinner.
@lemster: die vleugeldeuren zijn al een beetle een dingetje inderdaad. Maar daar zou ik wel mee kunnen leven in een SLS GT. Maar als ik dan toch bezig ben dan wordt het toch een roadster. Wegens iets minder opzichtig en met open dak door de tunnel.
@sacha: De roadster weegt ook namelijk nog hetzelfde, heeft dezelfde prestaties en heeft een lager zwaartepunt. Die vleugeldeuren zien er leuk uit, maar hebben verder alleen maar nadelen. Bovendien als je op een parkeerplaats staat met een auto dicht naast je kom je er niet uit.
Ik zou ook voor de roadster gaan, maar de Rabobank laat dat niet toe.
@sacha:
This jury already made up its mind : the car is condemned. Zo beschaafd als ik een C(LK) BS vind, zo vulgair vind ik deze SLS. Zelfs zonder de spoilerTs.
@amghans: die C BS vind ik anders ook al best flashy. Zeker met de aero vleugeltjes…
@sacha:
Ik bedoelde de versies zonder aero-meuk. Een C BS in rood (zoals op de brochure) vind ik – ook visueel – alleszins te pruimen. Ik vind aero-meuk per definitie foute boel. Een taartschep achterop de CLK BS maakt ‘m er ook niet fraaier op, hoe zinvol zo’n ding op ’t circuit ook zal zijn.
Vind de kleur veel weghebben van deze op mijn Megane RS
De SLS. Een van de mooiste van dit moment. Ondanks de vleugeldeuren is een ingetogen model. Uiteraard gaat een tuner er weer mee aan de haal en uiteindelijk wordt zo’n mooie auto er nooit mooier op. Maar ‘Beauty is in the eye of the beholder’.
Wanneer je een SLS in het eggie ziet valt het op dat hij helemaal niet groot is. En ik heb er in mogen rijden, welliswaar door de stad (Dusseldorf) maar WOW-WOW wat een gave bak. Ik heb verder geen vergelijkingsmateriaal met andere super-sportauto’s maar het was een aanfluiting om weer in mijn eigen auto te moeten kruipen… :-(
@BrutaalAapje: Wil je ook zo’n kick als het rijden in zo’n supercar? Koop een motor! ;-)
Dikke auto! Topsnelheid en 0-100?
De achterspoiler eraf en je mag er hier eentje neerzetten voor mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).