Met 9 man in een Maserati door Brasschaat scheuren

Auteur: , 50 Reacties

Hoe dronken moet je zijn om in een Maserati met 9 man(!) op de vlucht te slaan voor de politie en met 130 km/u door het centrum van Brasschaat te scheuren? De 8 passagiers hadden wel het geluk dat ze in een Quattroporte gepropt zaten en niet in een GranTurismo, maar ruim zal het niet geweest zijn.

De lokale politie van Brasschaat wilde gisterochtend rond een uurtje of 5:30 een Maserati Quattroporte tot stilstand brengen toen de Maser er volgas vandoor ging. Vervolgens ontstond een achtervolging waarbij de snelheid op liep tot 130 km/u.

Toen de Maserati eindelijk tot stilstand was gebracht bleken er maar liefst 8 passagiers in de auto te zitten. Uiteraard had de bestuurder teveel gedronken en had hij geen rijbewijs bij zich. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de auto in beslag is genomen.

We hadden wel eens 26 mensen in een MINI Cooper gezien en 19 meisjes in een Smart, maar dat waren auto’s die stil stonden. Met 9 man in een Quattroporte lijkt mij redelijk proppen. Zeker als je ook nog wil rijden.

NB: de foto boven dit artikel is voor zover wij weten niet de auto die te hard heeft gereden.

Met dank aan iedereen voor de tip!50 reacties

Negen “kerels” in een auto…..gezellig hoor….
@norge: waar lees jij dat het 9 mannen zijn? Of wil je dat soms heel graag lezen?
@robbie:( Hoe dronken moet je zijn om in een Maserati met 9 man(!) erin) Euh?
@norge: 9 man = man/vrouw.
Als het 9 mannen waren had er wel gestaan: 9 mannen.
@norge: We wachten eigenlijk totdat jij met 30 mannen in je Hyundai i30 kruipt en daar een video van maakt….
@mercs: +1 hahaha
@mercs: Breng jij glijmiddel mee? Dan neem ik de camera mee.
@norge: Jij denkt dan weer gelijk aan glijmiddel enzo, beetje jammer…
@mercs: Hoe wil je anders 30 man in een I30 krijgen ? Of dacht je ergens anders aan ?
Jean Marie toch!!
Snelheid tot 130km/u… dat kan harder met een hyundai.
@slipstreamer: Het is verhoudingsgewijs dat je dat moet nagaan.
@slipstreamer: … Door een stadscentrum met 130 is vet snel genoeg IMO.
@hollow: is snel genoeg of is vet snel niet samen;)
@slipstreamer: Ik wil jouw hyundai dat wel eens zien doen met +/- 800 kilo aan pasagiers.
@Preske: 100 kg per passagier, serieus? Dat krijg je zelfs niet in een Quattroporte, dus bash de Hyundai er niet op.
Hahah
The Untouchables.
Of was het Intouchables? Fail…
@alcantara: legendarische film met legendarische openingsscène :)
Als die matte quattroporte van de foto de wagen in kwestie is zal het wel om de zoon (en z’n maatjes) van een of andere lotto-winnaar gaan. Hoogst waarschijnlijk een wedenschap of een doop-opdracht (dit is zowat de tijd ervoor).
@Hupke: de foto is volledig willekeurig gekozen ;)
@robbie: Wel heel toevallig dat er dan op die ‘volledig willekeurige foto’ een auto staat en het nota bene ook nog een Quattroporte betreft…
@alcantara: Het is een vollledig willekeurig gekozen Quattroporte met Belgische nummerplaat…
@robbie: Als die willekeurig gekozen is, neem dan toch even de tijd om de nummerplaat onleesbaar te maken. Het is maar zo vriendelijk en eerlijk tegenover de eigenaar..
@Revvji: We feesten met hem mee.. hij is net 918 geworden..
@dennisr: Droog.. :-P
@dennisr: Volgens mij vervoerde hij net, 918 mensen.
@Revvji: waarom onleesbaar maken? Is een foto die al tijden op Autojunk staat. En daarnaast is het gewoon een foto die op de openbare weg gemaakt is.

Of plak jij ook je kenteken af als je met je auto op de openbare weg rijdt?
@robbie: Goed fatsoen bijvoorbeeld? Je had op zijn minst kunnen vermelden “Foto ter illustratie, niet de overtreder.”

Het maakt geen lor uit dat hij “al tijden op autojunk” staat en jouw comment van “plak je je nummerplaat af” is al helemaal irrelevant. Allemaal drogredenen om het goed te praten.

Hoe zou jij het vinden moest de krant het hebben over een zware crimineel, en dan een foto van jou er bij zetten die ze van op een openbare weg genomen hebben. OOk al heb je niets gedaan?

Of loop jij misschien met een papieren zak over je hoofd?
@Preske: Een beetje een van de pot gerukt voorbeeld. Een simpeler geval: in Gent ligt de rosse buurt vlak naast een straat waar heel veel mensen passeren, de toegang tot “het glazen straatje” komt zelfs uit op die straat. Als de krant een artikel wil publiceren over de seksindustrie in Gent, dan zouden ze heel goed een foto kunnen plaatsen van de plaats waar de twee straten samenkomen. Als jij, @robbie , daar toevallig passeert (niet langs de raampjes) en jij staat perfect herkenbaar op de foto, zou je het dan ook zo leuk vinden?

Waarschijnlijk niet, en het staat zelfs beschreven in de wet dat ze vóór het publiceren jouw toestemming moeten vragen.
@robbie: Ik had wel gedacht dat je daarmee zou afkomen. Op zich is er niets mis met het feit dat hij op Autojunk staat zoals hij is. Maar het wordt wel anders als je de context ziet waarin jij hem gebruikt. Je weet niet hoe snel zoiets een eigen leven kan gaan leiden. Zie ook wat @Friez erover zegt.
@robbie: ongeveer hetzelfde als een artikel over een man die een redelijk zwaar misdrijf pleegt en er dan een “willekeurige” kop erbij plakken die verder de beschrijving past, in dit pedagogisch voorbeeld: jouw ongevoelige schedel met je face in volle glorie.

Als autoliefhebber zou je moeten weten dat een auto een deel van een persoon zijn identiteit is, zeker zo een herkenbare. Dat ie al lang op AJ staat is niet relevant voor zij die dit niet wisten.

En als het echt zo ver gaat dat jij zoiets nog steeds niet erg zou vinden, dan vertel ik er even bij dat de meeste mensen dat NIET leuk vinden.
@robbie:

Goh, daar sta ik dan weer met m’n vooroordelen.
Moet ik even aanpassen tot:
zal het wel om de zoon (en z’n maatjes) van … gaan. Hoogst waarschijnlijk een weddenschap of een doop-opdracht (dit is zowat de tijd ervoor).
Leuk die voorbeeldfoto, maar ik zou als eigenaar niet blij zijn dat deze hiervoor wordt gebruikt. Aangezien mensen snel zullen denken dat het de auto in kwestie is en je nooit weet wie dit leest… Normaal maakt het me niet uit, maar in dit geval is er wel sprake van ‘vluchten’ én dronken rijden. Niet iets waar ik graag mee in verband gebracht zou willen worden als eigenaar.

Misschien handig om het er even bij te vermelden in het vervolg?

Just my 2 cents
@Friez: Niet alleen erbij vermelden, maar gewoon maken dat die nummerplaat er niet op staat. Niet iedereen leest het volledige artikel, laat staan dat hij/zij het aandachtig leest..
@Friez: Het zou mij aan mijn reet roesten. Ik weet dat het niet waar is EN ik heb een Quattroporte !!!!!!!!!!
Dit is pas carpoolen.
Doe mij maar een gewone zwarte
Als je de Maserati voor een Golf veranderd zou het kritiek regenen hier, maar omdat meneer Maserati rijdt wordt hem dat bespaard?
@72bug: hij is een loser! Happy?
Dit zal qua ruimte meevallen… Ik heb met een aantal mensen van school met 8man in een golfje door rotterdam gereden, das ECHT krap!
@spotterfozz:

Waarom doe je dan ook zoiets? Was het die bak bier echt waard?
Dit bewijst maar weer dat stadsbussen totaal overbodig zijn.
Die man of vrouw is geen goed voorbeeld van hoe een Maserati-rijder moet zijn.
@Lucb: Geen goed voorbeeld van hoe een vul-hier-een-merk-in-rijder moet zijn.
Verbaast me niks , ik woon zelf in Brasschaat en onder de jongeren hier wordt veel met de auto gereden zonder rijbewijs, of dit nu jongeren waren geen idee maar de auto in kwestie heb ik wel zien rondrijden, blijkbaar een blauw exemplaar.
Ha! Ik ken een van de bestuurders :p
De politie in België is niet mals zie de overtreder van de Aston Martin die een filmpje op you tube plaatste. Rijbewijs is voor heel lang afgenomen en een hele grote geld boete. Het betreft een rijk persoon, maar de straf is erg hoog ook voor hem zeker als je ook de auto nodig heb voor het werk.
@tarquesh: Je rijbewijs kwijt is natuurlijk flink kut, maar voor iemand met dat soort geld valt dat ook wel weer mee, zeker ivm je werk. Als je een Aston kan betalen (cfr. onderhoud & belasting), heb je vast genoeg om een chauffeur te betalen. Desnoods neem je studenten in dienst, die kosten je relatief weinig (geen belasting) als je om de 50 werkdagen genoegen neemt met een andere chauffeur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).