Met deze auto gaat Giedo vd Garde F1 racen [video]

Auteur: , 31 Reacties

Aanschouw de Caterham CT03, waarin Giedo van der Garde dit jaar als eerste Nederlander sinds Christijan Albers zijn racerondjes in het Formule 1-circus zal draaien.

Toegegeven, een Caterham is niet direct een titelkandidaat, maar laten we het positief bekijken: Sebastian Vettel begon ook met een laf half seizoen in een BMW Sauber, en die heeft het uiteindelijk ook aardig gered.

De combinatie van racetalent en een flinke zak aan grootkapitaal achter je is een onmisbare in de Formule 1. Het gaat in de racerij om de grote knikkers, en dan helpt het als je een miljoentje of wat meeneemt. Geen probleem voor Giedo, de schoonzoon van tycoon Marcel Boekhoorn (vandaar de dikke McGregor-stickers op de zijkant), iets dat de Twitter-grappenmakers ook niet is ontgaan.

Nu maar hopen dat het van der Garde lukt om met zijn groen-gele bolide teammaatje Charles Pic af te troeven, dan zien we na een seizoen wel hoe de zaken er voor staan.

Op de redactie noemt autoblogger vd Garde trouwens consequent Guido. En bedankt, nu krijg ik het beeld van een opgepomnpte Jersey Shore gast met wifebeater, spray tan en oorbellen in een F1-auto niet meer uit mijn hoofd.. Photoshop-talent dat zich geroepen voelt te tonen hoe een Guido-F1-auto of Guido van der Garde er uit ziet, mag dat in de comments dumpen.

Update – Een interview met Giedo over zijn nieuwe dienstauto vind je op autojunk.31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hij is ‘groen’ bezig die Guido ;)
@roberto: Excuus, *Giedo
@roberto:

Moet ook wel groen zijn ( de clubkleuren van NEC zijn o.a. groen ). Anders wordt zijn schoonvader boos en ligt zijn vader weer in zijn graf om te rollen, omdat hij toevallig een hardcore NEC fan was / is ;).
Jammer dat door dit soort lapschwanzen de echt getalenteerde mannen geen kans krijgen in de F1, in plaats daarvan krijg je van die nono’s die in de knaken zijn getrouwd.
@papa: hij kan wel degelijk sturen anders hoor. Nooit gp2 gekeken?
@964rs: laten we zeggen hij kan een beetje sturen, hij is niet superslecht ofzo, er zijn gewoon mensen met meer talent die nu een eerlijke kans niet krijgen door dit soort mannen
@papa: Hij reed in hetzelfde topteam als Di Resta en Vettel in de F3. Vettel werd eerste, di Resta tweede en van der Garde zesde…

In de GP2 moet je twee jaar rijden en dan door naar de F1, anders lukt het niet meer. Tenzij je veel geld hebt, zoals Pastor Maldonado en van der Garde.
@papa: Hey papa ga eens snel naar mama en hou even heel gauw je domme lulpraat voor je. Giedo is nog niet eens gestart in Australië of jij roept al dat het een nono is.
Die gast is écht niet alleen maar doormiddel van veel geld in de F1 gekomen hoor, er is ook nog zoiets als de weg ernaar toe!!!
@VeniVidiVici: Het intellect sprankelt van je reactie… verdiep je eerst maar eens in zijn carriere, er zijn massa’s mensen die zijn stoeltje meer verdienen als hij. Wordt eerst maar eens volwassen ventje.
@papa: Ahhh, meneertje gaat kleinered doen hahaha. Nee, dat is volwassen zeg!
Maar kereltjes die provocerende flauwekul plaatsen heb ik gewoon een hekel aan!
@papa: nou kobayashi liet in de gp2 anders veel minder zien! En kijk is hoe die gepresteerd heeft. Van kobayashi zou je moeten zeuren dat hij geen eerlijke kans heeft. Aangezien carlos slim in mexicaan bij sauber wilde hebben anders stopte die met sponsoren. Een klein team als sauber kan daar natuurlijk niets tegenin brengen.
@papa: De pot verwijt de ketel…
Maar je hebt gelijk hoor, IK bijvoorbeeld verdien dat stoeltje veel meer omdat ik véél meer talent heb dan Guido.
Ik heb alleen het geld niet om deel te nemen. XD
@papa: Hij heeft de world series by renault gedomineerd en gewonnen, in de gp2 had hij vooral combinatie van domme pech en soms wat teveel enthousiasme, anders had hij zeker ook gp2 kampioen geweest.
Wat zou het mooi zijn als Caterham wat punten gaat scoren dit jaar, maar ach, het zit nu allemaal bij sport 1 en no way dat ik daar voor ga betalen…
@abnerd: ben ik het mee eens we gaan ze toch zeker geen geld geven
Vettel heeft nooit met een Sauber gewonnen. Wel met een Toro Rosso.

De Caterham ziet er aerodynamisch beter uit dan zn dichts bijzijnde competitor, de Marussia. HRT is uit. Laten we hopen dat ze een puntje kunnen halen hier en daar maar vooral dat ie Petrov zoek rijdt; als ie het laatste niet kan zie ik zn F1 carriere niet ver gaan.
@basjaski: Petrov zoek rijden? Dat gaat wat lastig als Petrov dit jaar niet meer in de F1 zit, of het gaat daardoor juist makkelijk, maar net hoe je het bekijkt… Maar je bedoelt vast Pic ;)
@abnerd: Alle formule 1 wedstrijden zijn live te volgen op de Duitse RTL. (moet je alleen wel digitale televisie hebben)
Hij moet zo’n leuke sticker op die kar plakken: “Save the planet, drive a green car”. lol

Verders natuurlijk een foeilelijk hok, net als al die andere F1 gevallen. De huidige regelementen maken dat die dingen er stuk voor stuk uit zien als rijdende gedrochten.
@ iedereen: http://www.youtube.com/watch?v=kDkK8a4jHZ8
@VSTMcLaren: bij 1:10 beginnen met draaien en je krijgt respect voor Giedo!
@VSTMcLaren: Hamilton won de race.
@VSTMcLaren: Het gaat voornamelijk om Hamilon en Vettel?? Die zijn samen in gevecht (en daarom trager) en zodoende rijdt Giedo op kop. Zo spannend is het allemaal niet..
@VSTMcLaren: Daarmee wil ik trouwens niet zeggen dat Giedo niks kan, maar een supertalent zoals een Perez en waarschijn Frijns is het toch ook weer niet..
@mrcabdrivert: de tijd zal het leren, laat hem eerst maar eens rond tuffen.
@glascola

Yup…:p

Maar je snapt mn punt, eerste wat een coureur moet doen om zich te bewijzen is zn teamgenoot verslaan.
Wel grappig dat McGregor sponsor is. Victor Muller is daar CEO geweest en schijnt nog zo’n 5.5% aan aandelen ervan te hebben. Buiten dat is Marcel Boekhoorn 1 van zijn beste vrienden. Zou Victor hier weer met een mooie actie de hoek om komen zetten?
Alleen helaas niet meer te zien op RTL7. Wel gedeeltelijk op BBC, maar die zullen niet veel aandacht aan Giedo besteden.
las ergens over de Megahertz RAdio die hij nu op de openbare weg rondstuurt geel met groen en McGregor logo’s erop en zag hem tussen 17:00 en 17:30 op de a12 rijden (@guidovdgarde: niet kleven, kan je een rijontzegging opleveren ).

Die Megane is best fraai.
@w0o0dy: %©±$¥€ autocorrect! Megane Rs dus

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).