Michael Schumacher is op één na rijkste sporter

Auteur: , 96 Reacties

Alleen met een stuk metaal tegen een balletje meppen en buitenechtelijk cougars wippen betaalt schijnbaar beter dan Formule 1. Hij doet het wel vele malen beter dan concullega's Alonso en Raikkonen.

$823.000.000 is het bedrag dat Der Schumi volgens de Sunday Times in zijn carrière bij elkaar wist te scheuren. Ja Joske, vals spelen loont! Het is voor Michael Schumacher genoeg om tweede te worden achter Tiger Woods, de seksverslaafde golfer die net als Schumacher een tijdje uit zijn sport verdween om daarna gematigd succesvol terug te keren. Tiger Woods scharrelde overigens $869.000.000 bij elkaar in zijn carrière tot nu toe.

Overigens laten de heren de rest van de top 20 vér achter zich, Michael Jordan schijnt plaats 3 te vullen met $516.000.000 dollar. Ook niet lullig ofzo. Twee andere heren uit de autosport zijn terug te te vinden in de top 20: Kimi Raikkonen en Fernando Alonso boekten beide ongeveer $161.000.000 bij op hun rekening gedurende hun autosport carrière. Daarmee laten ze concurrenten Lewis Hamilton en Jenson Button overigens tot op heden ver achter zich, die jongens verdienden beide minder dan $90.000.000 dollar en kwamen derhalve niet voor in de Top 20.

Wat je met zoveel geld kan doen? Huizen kopen. En auto’s. En nog meer auto’s. Auto’s. Auto’s.96 reacties

‘Met een stukje metaal tegen een balletje slaan’. Jij hebt nog nooit gegolfd dus, duidelijk. Ik kijk graag naar Golf en doe het ook zelf en Formule 1 kijk ik ook altijd en ik moet zeggen dat Golf vaker echt spannend is. Nu worden beiden sporten buitensporig goed betaald en dat Tiger nog boven Schumi staat is dan ook wel terecht. Ondanks zijn buitenechtelijke uitstapjes heeft hij voor z’n sport nog net iets meer betekend en meer bereikt dan Schumi in de F1
@Pordon:

Golven is leuk in een warm land. Waar je lekker in een knalroze polo met een witte ruitjes broek over de velden kan racen met je buggy. Hier in nederland heb je er niet veel aan ivm het bijna atijd slechte weer.
ON: Schumi heeft weleens meegespeeld met wereld voetbal elftallen en kon een aardig balletje trappen trouwens, dus daar zal hij ook wel premies voor hebben gekregen en zijn totaal bedrag daarmee hebben gesprokkeld. ;)
@bempi: dat is inderdaad ook leuk maar ook in Nederland doe ik het graag. Als het maar droog is en niet teveel wind, dan sta ik meestal al wel op de driving range of loop ik even een 9-holes. Op mooie dagen loop ik dan 18-holes.
@Pordon: “Als het maar droog is en niet teveel wind, dan sta ik meestal al wel op de driving range of loop ik even een 9-holes. Op mooie dagen loop ik dan 18-holes.”……….zo man, je bent zeker een ex Navy Seal of SAS…Bikkel!!!!
@bowie: Ooeeww die zit…. (Are you fucking kidding me)
@Pordon: leuk man!
@bempi: golven?
@p993:

‘Golfen’ uiteraard. ;) foutje bedankt.
@bempi: Vooral die golfkarretjes zijn leuk! Helemaal met een V6. :)
@kickass:

lol en dan lekker oudjes en kakkertjes overrijden :P
@Pordon: nope, ik heb nog nooit gegolfd. Ik heb een aantal keren die kleinere variant gedaan (pitch & putt?) maar ik snap er de lol niet zo van dat je de hele dag in kek gekleurde broekjes over een grasveld met gaten moet hobbelen op zoek naar die veel te kleine balletjes.
@CasperH: ga maar eens op een driving range staan, lesje nemen en vanaf de eerste x dat je een bal vol raakt en 200m ver slaat ben je over.
@Pordon: dat 200 meter slaan is vet. Van 160 meter een bal op de green laten landen en dan zien dat je balletje 20cm naast de landingsplek en een meter naar de hole ligt; is een nog veel fijner gevoel!
@gregorius: ik hou alleen van hole-in-ones…
@Megakix: Hahaha.
@kaasboerin: en m;n vriendin ook… ;-)
@Megakix: noem je die 10 jaar oude poster van Pamela nou nog steeds je vriendin?
@gregorius: :lol: * doet zoeken naar poster… *
@Megakix: Grappen moet je nooit uitleggen, dan verliezen ze hun kracht.
@Vanquish: nah…de eerste opmerking was ‘netjes’ bedoeld, beetje van ‘golfen is leuk, maar dan mot het wel lukken…vandaar.
@Megakix: De mijne prefereert DP.. :oops:
@gregorius: Dat is inderdaad nog veel gaver maar vaak is het het leukst om proberen heel ver te slaan als je het voor de eerste keer gaat proberen. Laatst 2 vrienden meegenomen en die begrijpen nu precies waarom ik het leuk vindt ook al hebben ze maar 3 ballen goed geraakt;) (Een put van 15-20m uitholen op een green met lastige hoogteverschillen is ook wel een heel relaxed gevoel)
@Pordon: Jaja goed jongen
@Pordon: moet je niet naar http://www.golfblog.nl ofzo?
@kraakensmaak: Uhm omdat? In mijn reactie reageer ik gewoon op wat er geschreven wordt in het artikel. Mag ik louter reageren over formule 1 en tiger woods links laten liggen? Dacht het niet.
@kraakensmaak: die grap hebben we nu wel 100 keer gelezen.
@Pordon: dus omdat jij golfen leuk vind, is het niet met een metalen stickie tegen een balletje slaan?
@eduardovich: dus tegenwoordig is het ook carbonframpje tegen balletje aanslaan, met je voet tegen met lucht gevuld leer trappen, hele tijd rondjes achter elkaar rijden in opgevoerde dingen op 4 wielen en ga zo maar door.
@Pordon: Hey, ga je mond spoelen. Voetballen zijn al lang niet meer van leer! :P
@Pordon:

je vindt het terecht dat schumi minder krijgt dan een golfer?

vergeet je dan voor het gemak dat tiger woods met golfen niet echt voor zijn leven hoeft te vrezen? terwijl het voor schumi met 300km/h elke race zijn laatste dag van zijn leven kan zijn?

wat dat betreft zou een golfer best 1% mogen verdienen van een f1 coureur
@dnadave: met dit soort hoge bedragen zijn we toch allang voorbij wat gevaarlijk is en wat niet. Mijn beredenering is gebaseerd op sportieve prestaties en vanuit dat oogpunt is het terecht dat Tiger meer verdient.
@dnadave: Want? Had Shumacher maar moeten gaan golven, een brandweerman loopt nog veel meer gevaar als hij een brandend gebouw in gaat en verdient toch ook niet meer dan Shumacher.
@dnadave: kom op, bedragen die sporters verdienen hebben toch allemaal niks te maken met wat ze er voor doen! Het gaat alleen maar om het marketen. F1 is een rijke sport door de tv opbrengsten (en dmv sponsoring), met weinig deelnemers: natuurlijk krijgt de beste veel betaald.
En golf: daar kijken veel mensen naar en die stikkies (ik doe er ook aan) + kleding kost een hoop geld (met grote winstmarge voor die bedrijven). Dan is het ook erg makkelijk om de beste vertegenwoordigers van de sport te marketen.
Een beetje tri-athleet, een lange-afstandszwemmer of een decathlonner is waarschijnlijk per dag langer bezig met zijn sport dan een F1 coureur (5 uur ballen per dag slaan valt ook mee); maar ja, wie kijkt daar nou naar? Dus daar is geen droog brood in te verdienen. (Gemiste kans trouwens met dat Decathlon-nen; dat zou het koningsnummer moeten zijn; als ze dat nou eens goed marketen!!)
@Pordon:
moet jij niet surfen naar golfblog.nl?
@Stijn Torfs: Omdat iemand ook interesses heeft naast auto’s en zijn mening uit moet hij direct naar een andere blog?
@Pordon: De mensen bij Autoblog doen hun best om het nieuws een beetje leuk te brengen, als je dit niet kan waarderen moet je misschien ff een kijkje nemen bij Autoweek ;)
@Pordon: Precies, ik kan toevallig ook een balletje slaan en het is verre van “stuk metaal tegen een balletje meppen “, die mening had ik eerst ook maar na mijn eerste les wist ik direct beter.
@Pordon: Golf is in zoverre een belangrijke sport in Nederland, op de golfbaan worden business deals gesloten. Al dan niet het daglicht verdragend. Want Directeuren, hoge ambtenaren ontmoeten elkaar daar, en spelen elkaar het balletje toe. Ik schat dat niet meer dan 5% van de Nederlanders geïnteresseerd in deze sport is.
Veels te veel wat die lui verdienen.
@GOD: Mede mogelijk gemaakt door jezelf.
@Robbert89:

En hoezo zou dat zo zijn?
@GOD: Haha dat je dat niet snapt van hem. Tip: Think again! ;)
@VeniVidiVici:

Zal wel 1 of ander flauw grapje zijn.
Heb helaas geen potje zout voor me neus staan. ha ha ha…
@GOD: Het is geen flauw grapje. Maar indirect heb je het (waarschijnlijk) wel mogelijk gemaakt. Als je het mogelijk hebt gemaakt heb je dat oa gedaan door op zondag om 2u tv te kijken (in de meeste gevallen)
@GOD: Omdat er miljonenen mensen naar kijken.. Net als er miljoenen op Facebook zitten. Dat zijn bedragen waard die bijna niet eens meer realistisch zijn. Als niemand keek verdiende Tiger ook geen reet.
@kaasboerin:

Er kijken ook miljoenen mensen naar uitgehongerde afrikanen.
Misschien heb ik niet goed gekeken maar ik zag ze niet in de top 20 staan.
@GOD: Wat een vergelijking, ik heb het hier over Media, Commercie.. Iets met de intentie om men te entertainen.
@kaasboerin:

Gefeliciteerd je hebt het nieuws perfect omschreven.
@GOD: Gast, probeer eens wat op te steken van wat mensen je uitleggen i.p.v. die deuzige opmerkingen terug maken!

(maar heb ergens het idee dat je het gewoon leuk vindt om lekker dwars te doen ;) )
@VeniVidiVici:

Die gasten verdienen meer dan ze verdienen door de verdienste van mensen die minder verdienen dan ze verdienen.
Dat klopt, maar daardoor klopt het nog niet.
Alles heeft 2 kanten.
In jou ogen lig ik dwars.
In mijn ogen krom.
En dat zonder te verdienen wat ik verdien.
@GOD: Zo ken ik er nog wel 500.. Ik zit de hele dag een beetje te tikken op m’n PC, beetje internetten erbij.. Een stratenmaker zit de hele dag op z’n knieen tegels te slaan. Toch verdien ik meer. Wie bepaalt wie wat hoort te verdienen? Jij niet in ieder geval, maar de gene die hen betalen.. ;) ..Gaat die stratemaker straks ook tegen mij huilen “maar ik doe veel zwaarder werk, oneerlijk!” :'(
@kaasboerin:

Ik bepaal wel zelf hoeveel ik verdien.
Ik voel dat namelijk als beste aan.
Hoeveel ik krijg bepaal ik dan weer niet.
Jij daarin tegen bepaald dan weer niet wat zwaarder werk is. (tenzij je het voor je zelf bepaald)
De hele dag typen kan voor de ene zwaarder werk zijn als de hele dag tegels leggen voor een ander. (Fysiek en Mentaal verhaal)
@GOD: Precies, dus jij bepaalt niet wat een ander -verdient-. Dat zie je goed. Tenzij je werknemers hebt. Wie betaald bepaalt.
@kaasboerin:

Dat de één meer krijgt dan een ander, en meer dan dat ie verdiend alla.
Maar zodra er 823.000.000 euro word buitgemaakt word het een heel ander verhaal, vandaar ook “veels te veel”
Het kan ook heel makkelijk met 1 tiende daar van.
Gaat gewoon nergens over.
@GOD: Onzin, hij levert veel op, dus krijgt ook veel. Er is immers maar 1 Shumacher/Woods. Hij heeft de juiste talent, op de juiste plek en tijd. Het is dus gewoon afgunst. Als er 50000 Shumachers waren, verdiende hij dat natuurlijk nooit. (Ja, ik breng het maar even éxtra simpel).. Je kan ook gewoon een paar maanden met een Occupy tentje voor z’n huis gaan wonen als je ’t zo oneerlijk vind allemaal..
@kaasboerin:

Vind je?
Die overwinningen zijn puur onderbuik gevoelens.
Voegt verder weinig toe aan deze wereld.
Tis maar net hoe je het bekijkt.
En mocht het wel belangrijk zijn dan nog.
Als zij niet meededen had een ander gewonnen.
Dus zo belangrijk zijn ze niet ;)
@GOD: GOD maakt toch alles mogelijk….
@Megakix:

Wie zegt dat God bestaat? Wie zegt dat jij en ik bestaan?
You think that’s air you’re breathing now?
@GOD: We are in the Matrix haha ;)
@VeniVidiVici:

haha prachtige film ;)
@GOD: ..had het over jou joh ! :lol: …en dat zoeken zoeken zoekie doen, laat ik aan anderen over.
w115 via Android app
Iemand hier is geen fan van golf. Had wel verwacht dat Beckham of Cr Ronaldo in de top 3 voorkwamen
@W115:

Beckham zit zo rond de 500 tot 600 miljoen pegels. C.Ronaldo moet nog beginnen richting dat bedrag.
@bempi: 500 TOT 600 kan niet aangezien jordan op nummer 3 staat ;)
@jeffreym3:

Das waar. Ik had me vergist. Sorry.
@bempi: $259.000.000 volgens de Sunday Times.
@CasperH:

Of ja dat was het rond de 300. Foutje van mij :oops:
@CasperH: Wat een armoedzaaiers he, die voetballers..
w115 via Android app
@bempi: dan heeft Schumacher het best goed gedaan. Beckham verdient al veel met voetbal en heeft flink wat sponsors achter zich.
@W115:

Ik gun het hem wel. Het is ook een topsporter in zijn klasse. En hij cashed nog lekker bij de Mercedes stal. Toch vraag ik me af of dit soort sporters die miljoenen bezitten en het nooit kunnen opmaken ook wat doen voor het goede doel ?
@bempi: Schumacher geeft miljoenen uit aan goede doelen. Bij de Tsunami in 2004 bv $10 miljoen.
Vaak is een potje golf kijken op eurosport spannender dan een hele formule 1 wedstrijd.. Die is de eerste 5 minuten leuk en daarna is het over het algemeen erg saai..

Maar zoals gezegd, natuurlijk belachelijk veel wat die lui verdienen! Gaat nergens meer over.
@jeffreym3: Helaas, had je maar de juiste talent moeten hebben.. ;)
@kaasboerin: Ja, of een papa die me probeerde het tennissen er met de paplepel in te gieten i.p.v me te laten karten :(
naja leuk voor hun nageslacht, zoveel geld maak je niet zomaar op. denk dat achterachterkleinkinderen er nog steeds warmpjes bij zitten door de erfenis
Jaaa hoor tuurlijk… nou ik doe het maar met m’n maandelijkse jodenfooi hier in NL waarvan ook nog eens de belastingdienst en deel van moet hebben!

Maar ik blijf hopen op een gelukkige toevallige ontdekking zoals die Angry Birds ontwikkelaars :)
Tiger Woods is typisch een geval van een sporter die nooit ‘te veel’ kan verdienen, omdat zijn inkomen bestaat uit sponsorcontracten en prijzengeld. Niemand heeft last van enorme inkomen, in tegenstelling tot sommige voetbalclubs die zich in de schulden moeten steken om salarissen te betalen.
Meer dan 20 jaar racen en nog bijna miljardair zijn ook, some guys have it all.

Overigens is het vandaag 30 jaar geleden dat Gilles Villeneuve stierf, die had iets minder geluk: http://autostrada.tv/formula-villeneuve-a-tribute-to-gilles-villeneuve/
Tiger Woods had trouwens wel een leuk sponsorcontract met General Motors. Hij mocht te allen tijden gratis voertuigen van GM gebruiken. Maar dat is afgelopen sinds hij anderszins met zijn stokken en ballen bezig was…
@gerard1710:

Hij is nog steeds volop met zijn stok en ballen bezig hoor :lol: mhuhahahaha
Natuurlijk komt het meeste van de sponsoren, net als bij tiger ‘gangbang’ woods…
Grappig hoe je met 1 zin die een andere mening vertolkt over een sport dan de schrijver en meerdere reageerders, terwijl de rest van mijn reactie ook gewoon over formule 1 en Schumi ging, je opeens wordt doorverwezen naar golfblog. Bekrompenheid ten top
http://youtu.be/dUxqwiDtdbA ik houd niet zo van golf
Maar Tiger Woods is toch miljardair??
@mylvan: WAS Miljardair… Zijn slaapkameravontuurtjes hebben hem volgens mij bijna $200.000.000,- gekost om zijn ex-vrouw te betalen. Daardoor is hij inmiddels weer miljardair af.
Als ik goed kan rekenen dan kan hij per minuut gedurende 100 jaar lang $15 spenderen!!! Of zo’n dikke $22.000 per dag!!!
zie je wel ik had toch golfer of autocourreur moeten worden…
crisis hier, crisis daar.. maakt het uit, als sport maar bestaat, en dat ze dan miljarden verdienen door met een oud stuk ijzer tegen een balletje te meppen of door met een opgevoerde kart veel te lang over een baan te rijden.. joh.. maakt het uit!

haat sport.. als sport morgen verboden word hang ik de vlag uit!
En hij verdient het ook… baas der bazen als je het mij vraagt. In de afgelopen 15 jaar zijn er drie echt awsome F1-piloten geweest: Schumacher, Häkkinen en Räikkönen!

Ik dacht trouwens dat Tiger Woods zelfs een sportmiljardair was maar blijkbaar heb ik me vergist.
@xilver:

En dan niet eens Alonso noemen… wow!!!
@GOD: Ik doelde niet alleen op puur prestatie want dan zou Alonso er ook zeker bij horen, maar ook qua karakter en ingesteldheid (kan natuurlijk ook geënsceneerd zijn voor de TV).
Ik dacht eigenlijk dat Wood meer dan een miljard had. Niet dat ik in andermans beurs kijken moet natuurlijk.
Of zou dit enkel over prijzengeld los van sponsoring staan?
Titel klopt niet. Het gaat hier niet om de rijkste sporter (waarschijnlijk is Schumacher dan no.1), maar om wat ze verdient hebben in hun loopbaan. Degenen die gescheiden zijn, zoals Tiger Woods hebben natuurlijk weer veel moeten afstaan en zijn dus aanzienlijk minder rijk dan dit lijstje weergeeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).