Microsoft en WCC bouwen een nerd-Mustang

Auteur: , 35 Reacties

Wat als je een Mustang uit 2012 combineert met de carrosserie van een Mustang fastback uit '67? West Coast Customs (WCC) en Microsoft weten daar wel raad mee. Extravagante product placement na de klik.

West Coast Customs kent iedereen nog wel. Ooit vergaarde ze eeuwige roem met MTV’s Pimp My Ride en bombardeerde rapper Xzibit hiermee tot een internetmeme van buitengewone proporties. Recent werden ze door Microsoft ingeschakeld om ‘Project Detroit’ vorm te geven. Een oud jasje, vol met nieuwe techniek die de softwareboer graag onder de aandacht wil brengen.

De matzwarte ‘Stang is uitgerust met iets te veel blauwe lichtsnoeren, onder andere achter de grille en velgen, en een interieur dat ‘Microsoft’ ademt. De klokkenwinkel is namelijk vervangen door een touchscreen en boven het dashboardkastje is een tablet gemonteerd. Buiten de auto zijn een aantal Kinect-camera’s gemonteerd die hun beelden naar de aanraakschermen kunnen sturen.

De bijgeleverde Nokia Windows Phone komt met een aantal apps waarmee de auto kan worden bestuurd. Althans, zaken als de interieurverlichting en de klank van de claxon kunnen worden aangepast. Ook is de auto op afstand per smartphone te starten. Natuurlijk is de verplichte Xbox 360 aanwezig -we hebben het hier immers over WCC- en is de Mustang GT uitgerust met Ford Sync (een Microsoft-product, uiteraard).

Wat haalt Microsoft hieruit? Welnu, naast aandacht voor hun hard- en software is dit ook een mogelijkheid om open-source code aan ontwikkelaars beschikbaar te stellen. Die kunnen hiermee zelf apps voor ‘Project Detroit’ bouwen. Wellicht iets dat Microsoft in de toekomst vaker zal aanbieden. (via Gizmag)

Enfin, hieronder de combinatie van ruwe WCC-tuning in combinatie met het laatste elektronica- en softwaregedoe van Microsoft. Wat zou jij hiervan graag in je eigen auto terugzien?35 reacties

Liever niks graag,de auto zegt gewoon dat je een p**ier bent.
@bsxc2: ach als ik dan wel in deze bak kan rijden. Echt een super mooi ding
Tja, wat zal ik er van zeggen. Ik word er niet warm van al
Hahaha blue screen
Hahaha, die blue-screen, LOL
Vind ik de Ford Mustang RTR-X toch VEEL toffer!

En WCC komt tegenwoordig ook op Discovery HD Showcase.
Dat Lumia 800 telefoontje is dan weer wel heel tof ….
Blauwe verlichting uit en je hebt een stoer bak, tof idee zo’n oude carrosserie op een nieuwe wagen, en dan ook nog de Mustang! :mrgreen:
Ik ben zelf IT’er en ik heb op Windows 7 en Windows 2008 nog nooit een bluescreen gezien. Vista was een ander verhaal maar niemand draait dat op een server. Dat wil niet zeggen dat er thuis nog Microsoft binnenkomt. Ik zit elke dag te vloeken op dingen die zouden moeten werken maar toch hun eigen zin doen. Thuis beginnen alle apparaten met een kleine “i”. Die werken namelijk wel altijd. Dus nee, ik hoef die Mustang niet.
@driftkicker: daar heeft Apple ook last van hoor! Hier draait op alle iZooi Bootcamp met Windows 7 Pro.
@porsche928: koop dan geen Apple.
@driftkicker: Dit moet ik als mede IT’er toch even ontkrachten. ik heb het voor elkaar gekregen om ook windows 7 met de bekende blue-screen of death te versieren. alhoewel die tegenwoordig in een webpagina wordt verwerkt (ziet er uit als een nep virus pagina). en bij mij geen ipruts apparaten. maar 100% linux.
@driftkicker: Ik heb er net eentje achter de rug :) Maar het gebeurd niet zo heel vaak meer, eens in de maand ongeveer. Vooral wanneer ik eerst een paar uur heb gephotoshopt etc. en dan weer wat anders wil doen, altijd leuk, Windows en geheugentoewijzing.
@jolig:
Wat weinig mensen weten (ook veel it’ers niet) is dat BSOD’s in windows worden voor 99,99% veroorzaakt door halfgare 3th-party device drivers of door hardware defecten (goedkoop/slecht geheugen, instabiel moederboard, fouten op je i/o-controller of schijven). Werk sinds 10 jaar naast andere systemen dagelijks met nt4/w2k/w2k3/w2k8/xp/w7. Aantal bluescreens in die jaren is letterlijk op 1 hand te tellen. Laatste zal een jaar of 3 geleden zijn geweest. Als je wilt weten wat jouw vele bugchecks veroorzaakt kun je WinDbg (zie msdn) gebruiken om je crashdump te onderzoeken en te bepalen welke driver de crash veroorzaakt. Als je pech hebt ligt het aan je hardware, dan wordt het lastiger en ook kostbaarder om de boosdoener aan te wijzen omdat je componenten zult moeten isoleren.
@jolig: heb het 2x gehad in 2,5 maand tijd met windows 7 :/
@driftkicker: Kom je als IT’er nou werkelijk waar aanzetten met het afgekloven “mijn PC doet nooit wat ik wil”?? Laat me asjeblieft niet lachen. Als jij een voorkeur hebt voor Apple dan is je dat gegund, het zijn ook prima spullen die ze maken. Maar probeer je keuze nou niet als een volleerd Apple Evangelist op allerlei overtrokken cliché’s te relativeren, je hoeft je aan niemand te verantwoorden. Voor de één werkt Windows het beste, voor de ander Mac. En daar valt niks aan af te dingen, ongeacht jouw voorkeur.
Wel een dikke +1 voor de blue screen of death. :P
As usual de wielen weer een paar maten te groot en breed. Lijkt wel op de wielen die wij vroeger moesten maken op de kleuterschool van een wc-rolletje, direct aan de carrosserie vast.

Het dashboard is ook niet retro genoeg voor mij. Gewoon een moderne homp plastic.
+1000000 voor die BSOD. Nu nog de RROD!!!
Of ze moeten die velgen met rood licht doen trololo
dodelijk dat ”blauwe scherm” bij de afbeeldingen
Aangezien er zo’n prominente foto van het stuurwiel bij zit, zijn ze er blijkbaar trots op…

Goedkoper plastic bestaat volgens mij niet, ongelooflijk lelijk.

Voor de rest is ‘ie weer behoorlijk overdreven maarja het is WCC dus verwacht eigenlijk niet anders. Niet mijn smaak.
Ik zou het systeem van unlock car en horn etc en dat scherm best wel in mijn auto willen.
Zat een paar jaar geleden al in mijn ketel;
http://youtu.be/rNYdHgeqGgo

james125 via iPhone app
Zonde! Als je er weentje wil verzieken, verzoek dan een nieuwe!
james125 via iPhone app
@james125: sorry, verkeerd gelezen, ik
Heb niets gezegd.
Dat lampje bij de velgen moeten ze veranderen in een knipperlicht, dat lijkt me wel mooi als je rijdt.
Ik zou graag die lichtgevende velgen op mijn auto terug zien ;-)
Mag hopen dat ze geen originele Fastback hiervoor hebben gekannibaliseert.
Het blauwe scherm, foto 3, zodat ik mijn geld terug kan eisen.
Ik zou opzich ook wel een ’67 body op mijn Mustang willen hebben. Maar aan de andere kant zou ik wel dat oldskool interieur missen.
overdadige sukkels ..

had alleen die wielen met een blauwe gloed gedaan en de rest pitch black ..
Niet mooi maar wel ubber bruut!!!!!
buitekant ziet er leuk uit. 1 van de weinige kasiekrs in een nieuw jasej waarin ik zou willen rijden. binnenkant is iets te veel computer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).