Minder (parkeer)bonnen door vrieskou

Auteur: , 16 Reacties

De winter: het geeft ons gladde wegen en meer autokraken, elke halve zool heeft het alleen maar over 'de Elfstedentocht', en je stookt je een ongeluk. Zijn er ook nog positieve kanten te noemen dan? Jazeker!

Zo lopen parkerende wanbetalers met een bevroren of ondergesneeuwde voorruit aanzienlijk minder risico op een parkeerboete, of dacht je soms dat de parkeerwacht even elke ruit ging krabben om te zien of er wel een parkeerschijf of -bonnetje achter ligt?*

Hier geldt, zoals altijd het proportionaliteitsbeginsel: gooi je je slee overdwars midden op de stoep voor een bejaardenhuis of pal naast de uitrit van een brandweerkazerne, dan grijpen ze je wel. Het lijk haast wel een trendbreuk, nadat de parkeerpopo vorig jaar nog per taxi zijn rondjes deed.

Wat wel kwalijk is, is dat de politie naar eigen zeggen niet actief op dichtgevroren of besneeuwde ruiten controleert, zo meldt de Telegraaf. Het lijkt me toch dat je mensen die alleen een burka-sized gaatje wegkrabben, en zo hun zicht op aankomende fietsers en voetgangers tot bijna nul reduceren, juist wél prioriteit geeft. De boetes liegen er niet om, dan ook handhaven graag.

Tot slot: vergeet niet je auto/tractor met je harde beats enigszins sneeuwvrij te maken voordat je wegrijdt. Helemaal als je trucker bent. En krijgen we ook nog een showtje van Wibi dit jaar?

*Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Als je net die actieve veldwachter in jouw straat hebt die het wél doet, dan heb je pech16 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Nog een positief kant, het is wel leuk rijden over het sneeuw!
@notsobig: probeeraar eens 13km heen en terug door een besneeuwd bospad te fietsen ;) dat is pas “leuk”
@notsobig: Rijden over het sneeuw?? (Poging tot) driften op lege parkeerplaatsen!! :D
@notsobig: En niet te vergeten: aanzetten met je auto en gewoon blijven staan :-(
@Scorso: Probeer het eens in de 2e versnelling.
in amsterdam kijken ze niet naar je ruit maar naar je kentekenplaat..
pff liever rijden door de sneeuw, als elke dag moeten fietsen, mooi dat er is ff wat minder geld naar den haag gaat
@bmwe46csl:

Als ik op een mooie zomerdag in de file sta, zou ik soms toch willen dat ik met de fiets naar mn werk kon. Momenteel heb ik daar overigens niet zo’n last van.
Nou ik zag vanmiddag nog een paar wouten om een geparkeerde auto staan…
Zo heb je het over Friezen, zo heb je het over dooien.
Sneeuw? Hier alleen maar ijs :-)
Leuk? Deze kou? Doe mij maar 35 graden… :-(

Vandaag voorruit gebarsten door de kou.. En die handig “snelle ontwasem”-stand.
Die sukkels hebben het te koud met dit weer dus doen ze gewoon niks
Veldwachter? In welk jaar leven we?
“elke halve zool heeft het over de elfstedentocht”. Beetje triest dat je een ander zijn pleziertje niet gunt waar je 0,0 last van hebt.
@Robbert89: die ene dag elfstedentocht is het probleem niet. Maar het gezeur en gezeik erover voordat de rayonhoofden het groene licht gegeven hebben is nog vermoeiender en zinlozer dan het gejammer over de crisis.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).