MINI Rocketman heeft nieuwe kleurtjes. Waarom? [updated]

Auteur: , 29 Reacties

Hij is niet dood, hij leeft! We gingen er eigenlijk vanuit dat de vorig jaar gepresenteerde mini MINI aka Rocketman nooit meer zou zijn dan een eenmalige conceptcar. En toch is deze auto nu gespot met een vers laagje verf. Waarom zou MINI geld steken in een 'dood' concept?

Dat MINI een 2e exemplaar gebouwd heeft lijkt ons niet heel erg aannemelijk, aangezien het bouwen van conceptcars in de tonnen of zelfs miljoenen loopt. Het is dus waarschijnlijker dat ze de oorspronkelijke auto van nieuwe kleuren hebben voorzien.

De grote vraag blijft natuurlijk waarom ze dat gedaan hebben. Zijn er dan toch plannen om deze auto ooit in productie te nemen? Of zou het soms iets met de Olympische Spelen te maken hebben? BMW (en dus MINI) is immers sponsor van het evenement en zo’n kleine, guitige stadsauto met Britse kleuren is dan een leuk uithangbord.

We zullen naar alle waarschijnlijkheid nog even geduld moeten hebben voordat we meer duidelijkheid hebben, maar we kunnen wel alvast aannemen dat MINI het idee van een mini MINI nog steeds niet helemaal heeft losgelaten. (Foto credit: @conallmahon)

PS: Persoonlijk vind ik de Rocketman er plotseling wel 10x beter uitzien, in vergelijking met die saaie grijze tint.

UPDATE 14-06 : MINI heeft nu ook een set persfoto’s vrijgegeven. Bekijk ze in de gallery hieronder
29 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/full/575196376.jpg

Werkt dat? Anders..

http://twitpic.com/9iggd4/full
@Jochempie: dus? Daar linken we toch naar…
@robbie: Ja, uiteindelijk wel, maar ik vind het schijtirritant als ik niet gelijk op de hoge resolutie foto kan klikken. Ben denk ik niet de enige..
@Jochempie: dank. Kon de foto niet bekijken via de link in ‘te artikel, moet ik weer Twitter hebben. Onzin.

Mooi dinkie zo in ‘te blauw. Fotoshootje bezig.
@rotarypowah: daar heb je helemaal geen Twitter voor nodig.
‘k hoor mn vriendin nu al zeuren :(
Aww, isn’t that cute?.. But it’s wrong!
http://www.youtube.com/watch?v=d1YY54RI5YY
Moet zeggen dat ik het een tof alternatief vind voor fiat500 en andere “premium” kleintjes. Nu nog even het koolstofplakken uitwerken en dan op de markt zetten.
Vind het maar een raar ding…
Beter dan die giga-monsters die nu voortvloeien uit het MINI concept. Hoop dat er een markt voor is en dat ze ‘m alsnog gaan bouwen.
@Klassiekerrally: Tóch zijn ze niet aan te slepen.. Ondanks de prijs.
@Klassiekerrally: Die pacman vind ik er anders wel leuk uit zien.. die mogen ze van mij wel in productie nemen.
Ik zou hem voor een dagje willen huren in die kleuren.Beetje cruisen in de stad maar kopen sla ik toch even over.
Countryman, who gives a f#ck!

Dit ding is wél leuk
@baasbas: Countryman is anders best wel handig voor als een Mini te klein is maar toch Mini wilt rijden. Vrijdag gaan we onze ophalen, best wel cool zo’n cooper s. Opzich. Dit ding is een gedrocht.. maar goed.. mijn mening.
@zender: Dat geluid is nog gruwelijk ook uit zo’n ding.
@kaasboerin: Zeker!
@zender:

Bij deze alsnog gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst :)
@bempi: Haha dankje! @kaasboerin: Ja het heeft een grappig geluid als je in de auto zit of als je er redelijk hard mee weg rijdt. Echter, als hij stationair loopt is het net een koffiemolen ofzo.. :p Op mijn verzoek zit er ook een sport knop in en dan krijg je dit: http://www.youtube.com/watch?v=JjTRfruvZ_8
Best wel gaaf.
@zender: De keuze voor die auto is te verantwoorden en moet je helemaal zelf weten. Maar een filmpje maken van die twee pijpjes met dat 4 cilinder gereutel is echt overbodig. Dit geluid maakt een opel Astra ook.
ik vind het wel een leuk ding
Lellijk
Leuk dingetje!
Gewoon een tweezitter van maken. 99% van de tijd rij je toch niet met meer dan 2 mensen in zo’n auto. Tevens is 2 zitplaatsen hipper. En dit dingetje is leuker/mooier dan die lelijke coupe die ze WEL in productie hebben.
Ik zeg: een dikke zes-in-lijn (uit de 1M) op de achterbank a la Clio V6. Dan kunnen we lachen.
Niet gek toch dat een Mini al best groot is, daaronder heb je als het goed is nog de Micro (Micra?), de Nano, en de Pico (Pixo?). Iemand al een Hyundai Femto of Fiat Atto concept gespot?
wat doet die stekkerdoos daar op de weg?
@wimpie: Jolande is hem kwijt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).