Minister Schultz: 120 km/u op de A2 moet kunnen

Auteur: , 49 Reacties

Een snelheid van 130 km/u zou nog beter zijn, maar 120 km/u is tenminste een stap in de goede richting. Minister Schultz van Haegen weet ook dat het verkiezingstijd is en dus roept ze heel hard dat "wat haar betreft" harder dan 100 kan worden gereden op de slaapbaan A2.

Alleen een beetje jammer dat Melanie daar momenteel eigenlijk helemaal niks meer over te zeggen heeft. Zo’n beslissing zou namelijk goedgekeurd moeten worden door de nieuwe Tweede Kamer. Als we dus allemaal even VVD stemmen dan komt het wel goed met die snelheid op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht.

In De Telegraaf van vanochtend doe Schultz in elk geval net alsof ze het allemaal heel erg voor ons vind:

“Harder waar het kan, is wat mij betreft het credo. En op de A2 kan het. Daarom heb ik eerder ook voorstellen gedaan die verhoging van de snelheid op delen van de A2 mogelijk maakt. Voorstellen voor een permanente verhoging van de maximumsnelheid, maar ook variabele snelheidsverhoging, bijvoorbeeld ’s nachts of buiten de spits. Iedereen die over de A2 heeft gereden, snapt wat ik bedoel.”

Waarom we nu nog geen 120 (of 130) kunnen rijden ipv 100 staat er helaas niet bij. In 2010 riep Camiel Eurlings ook al dat hij de snelheid op de A2 wilde verhogen van 100 naar 120 km/u en vorig jaar laaide die hoop weer op.

Dankzij een draai van het CDA ging dat feest toen uiteindelijk niet door. Als je dus iets harder dan 100 km/u wil rijden dan doe je er wellicht verstandig aan om niet op het CDA te stemmen bij de volgende verkiezingen.49 reacties

Wat een gelul weer zeg. 100km/u is veuls te langzaam 130 km/u is normaal en 150km/u moet kunnen. Welkom in 2012 Minister Schultz !
@bartsmit: Als je er geen reet van snapt dan kun je om nog enigzins slim over te komen beter NIKS zeggen!!
@VeniVidiVici: Fuck het CDA. Opzouten met die bagger partij.
@bartsmit: Laat me raken, jouw vinkje gaat naar de PVV?
@RoT___: Nee het potlood gaat naar SP bij hem, omdat Roemer zo’n leuke aardige man is natuurlijk haha :)
@bartsmit: Je praat grote onzin. Hoe oud ben jij. Als we naar je naam kijken krijgen we al een angstig vermoeden.

p.s. Minister Schultz van Haegen is van de VVD.
@yipikaye: Daarom reageerd hij hier ook, omdat de foto boven dit nieuwsitem hem zo aantrok :D
Denk dat onze snelwegen zelfs goed zijn voor 200km/h op sommige punten.. Alleen vele weggebruikers kunnen dat niet aan..
@easygoingmartin: dat is onzin en van dat typische autoblog gepraat.. onze snelwegen zijn absoluut niet gebouwd op 200 km/h. Ook op het 5 baans stuk van de a2 liggen de banen zo dicht naast elkaar dat het debiel zou zijn daar 200 te rijden. Om nog maar niet te spreken over auto’s die die snelheid niet halen of met hele slechte remmen of het vrachtverkeer waar nederland vol mee zit..
@darkpluisje:
banen liggen toch altijd direct naast elkaar?
in Duitsland ook hoor..
@wimbers: daar is de breedte van een 2 strooks vergelijkbaar met een aantal 3 strooks hier. Onzin om hier in Nederland 200 te doen.
@jzaero: Inderdaad, in Duitsland zijn de banen net ff een meter breder waar je onbeperkt hard mag rijden. En ook bochten en verkeersborden zijn in NL op 120km/u ingericht, niet op 200km per uur.
@wimbers: als je hier 2 x6 en naast elkaar midden op de baan hebt rijden zit er hooguit 40 cm tussen beide auto’s.. in duitsland bijvoorbeeld zijn de rijbanen waar je hard mag een stuk breder…

Het hele roepen dat je 200 mag is echt iets voor 16 jarige die zelf nog nooit achter hrt stuur hebben gezeten en al hun autokennis verkrijgen van top gear…
Yep, geven ze ons weer hoop die na de verkiezing weer weggegooid wordt. Succes zou ik zeggen!
@zakar36: Inderdaad als die Roemer (SP) lekker blijft scoren en of CDA gaat mee doen dan wordt zeker alle hoop weggegooit!
@VeniVidiVici: even naar mezelf… het is gegooiD trouwens (was nooit zo goed in ‘schapen fokken’ :) )
@VeniVidiVici: Spijker op zijn kop. De linkse partijen (SP, PvdA, GL, CDA) zijn allen alles behalve pro auto.
@RoT___: Alles behalve pro arbeider..
@VeniVidiVici: GL en de PvdD zijn tegen verhoogde max snelheden, de SP volgens mij niet. Ik heb Roemer er althans nooit over gehoord … Alles wat links of recht is, hoef je niet over 1 kam te scheren ;)
@dawwg: Sterker nog, Roemer hoor je nergens over die staat alleen maar leuk te lachen zodat mensen op HEM stemmen, maar ze vergeten zijn partijprogramma waar NL keihard mee naar de klote gaat!!!
@kaasboerin: Hahaha inderdaad ik zie ze niet :lol:
@kaasboerin: Nou vooruit 1 dan, de onderste kon er niks aan doen en de bovenste die ehhh… tja… ehhh… Humm, je hebt een goed punt kaasboerin :)
@kaasboerin: De eerste keer dat ik op de +1 heb gedrukt sinds de invoering, je hebt hem verdiend! Ik zie inderdaad geen verschillen.
@VeniVidiVici: En dan nog het meest frappante: alle aanhangers van Roemer verwijten Rutte dat hij alles maar weg lacht. Hun gedoodverfde en aanbeden grootmacht zie ik ook niets anders doen dan lachen? Rare jongens, die commu… eeh, socialisten.
@RoT___: Haha, die laatste zin. Exactly my thought. +1
@RoT___: Roemer moet gewoon lekker O’neill achter op z’n oren plakken en mee gaan doen met een zeilwedstrijd, want een land is er NIET mee te bezeilen.
Ze zou voor 250 moeten gaan.
Met al die consensus kom je uiteindelijk uit op 180.
Kan ik mee leven :)
@zdev:
En nu weer naar school op je 3wieler.
Eigenlijk moeten we met z’n 16,7 miljoen eens allemaal blanco stemmen. Ben benieuwd wat er dan gaat gebeuren. Als er nieuwe verkiezingen komen herhalen we, en we houden dit net zo lang vol tot alle gebakken lucht uit die politici is, dan moeten ze toch uiteindelijk met constructieve, sociaal verantwoorde wedvoorstellen komen, toch?
@rijzerlo: Droom lekker verder.
@rijzerlo: En ondertussen stuurloos door modderen? Wat is je doelstelling, de zuiderburen hun record afpakken in zo lang mogelijk zonder regering zitten?
nou, dat stuk 5-baans, gewoon de linker rijstrook reserveren voor 160+, lijkt me geen probleem :D daar rijdt snachts vrijwel niemand, niet dat het veel opschiet in tijd, maar tis gewoon leuwk :D
Volgens mij rijden al die 200 en 250 “coureurs” op een bromfiets.
Vallen in dezelfde categorie als mensen die “rustig”220 rijden in Duitsland.
Probeer het eens.
Haal een treintje vrachtwagens in boven de 200
Me schijt bijkans in mijn broek, bang dat ze me niet goed zien en er eentje naar links gaat. Want dan is het over en uit mnet de koopman.
Of het verschil in luchtdruk dat ontstaat als je een vrachtwagen inhaalt met astronomisch hoge snelheden.
Zelfs een 7-serie BMW wil dan gaan vliegen.
@desjonnies: ik wou net zeggen, grootste deel trapt net 30km/u op een fiets dan. Bij vrachtwagens rem ik ook af van 200 terug naar 140-150.
@jzaero: Op de autobahn ja, maar in NL haal ik sowieso al niemand in met meer dan 20-30km/h verschil. Idioten hier gooien hem zo naar links.
@kaasboerin: Heb laatst eens gekeken hoe lang ik met 140 door heb kunnen rijden, vaak niet meer dan een halve minuut. Binnenkort de Franse methode eens proberen: knipperlicht naar links aan laten, werkt daar perfect!
@RoT___: Doe dan gelijk je grootlicht erbij, doen ze daar ook.
Denk niet dat het hier veel helpt trouwens, spiegelen is niet echt de sterkste kant van de Nederlandse automobilist.
En in het zeldzame geval dat ze je zien is de reactie,
“die aso wacht maar ff ik heb geen haast”.
@desjonnies: Meeste mensen hebben banden onder hun auto met maar een gespecificeerde Vmax van 180-200km/u … en dat voor maximaal 15 minuten, terwijl de meeste denken dat ze gewoon onbeperkt Vmax kunnen vlammen.
@dawwg:
En dan vergeet je nog de volksstammen die op het goedkoopste chineese rubber rond rijden.
@dawwg: dan monteert een prutsbedrijf als kwikfit de banden zeker. Banden met een lagere vmax dan de auto kan is alleen toegestaan bij winterbanden met een waarschuwingsticker op het dashboard… Ook Chinese “troep” is tegenwoordig gecertificeerd voor hogere snelheden hoor, niet dat dat wil zeggen dat ze het ook echt aankunnen, maar dat terzijde ;)
the-budel-guy via iPhone app
Goed plan 130 zou er natuurlijk ook kunnen maar 120 kan ik mee leven. Ik bereid me er al op voor dat we komende woensdag donderdag zaterdag en maandag deze weg weer moeten rijden -.-“”
@the-budel-guy: Deze week kan je nog gas geven. Vanaf maandag is het enkel vanaf Amsterdam naar Utrecht je stuur opvreten, andere kant volgt pas later dit jaar.
the-budel-guy via iPhone app
@RoT___: wij rijden er als het kan 140. Maar al die mensen die wel 100 rijden blijven het liefst zo links mogelijk rijden. Waardoor het bod steeds irritant is. En als die trajectcontrole er is Gaan wij het als een tol weg zien. Aangezien wij amper over die weg rijden en als we er rijden is het voor de zaak en dan is de boete goedkoper dan de rede waar we voor naar Amsterdam moeten.
Vooropgesteld, ik woon in het Oosten van ’t land, maar wat is de overheid toch een gigantisch onbetrouwbare partner.

Overheid: Wij willen de A2 uitbreiden
Omwonenden: Okay, maar wel de snelheid op 100 dan incl trajectcontroles. Ivm geluidsoverlast/luchtvervuiling.
Overheid: Top!
Overheid bouwt A2
A2 wordt in gebruik genomen
Overheid: 120 moet kunnen op de A2
…..
@sr71: De overheid (van klein {gemeente} tot groot {rijksoverheid}) is de grootste hufter van het land. Als je daarmee te maken krijgt loopt dat meestal niet goed af (voor jou).
@sr71: Dat wij uberhaupt een overheid hebben die het rijkelui’s dorpsbelang laat prevaleren boven het landsbelang(goede doorstroming op een belangrijke verkeersader) spreekt boekdelen….
http://www.nu.nl/binnenland/2860705/gemeenten-rond-a2-houden-minister-afspraak.html


De bewuste man heet De Groene… *doh!
@baasbas: Er is niets bewust aan die groenen, alleen maar er op gericht de mensen dwars te zitten en de ontwikkeling van het land in de weg te liggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).