Mitsubishi onthult nieuwe plug-in hybride Outlander

Auteur: , 17 Reacties

Zure bom van de week. De teaser van een paar weken geleden blijkt de nieuwe Outlander van Mitsubishi te zijn. Ik denk dat er wat mensen bij Nedcar met zeer gemengde gevoelens rondlopen na het lezen van dit bericht.

De nieuwe Outlander is net zo groot als zijn voorganger en zal geleverd gaan worden met een twee liter grote benzine -de zogenaamde 2.0 I MIVEC- en een 2.2 I MIVEC Clean Diesel. Afhankelijk van het land en de uitvoering zullen deze motoren leverbaar zijn met een automatische zesbak en Auto Stop & Go (start-stop). De Outlander wordt zowel als 2WD als als 4WD leverbaar. Opvallend is dat de nieuwe Outlander eerst naar Rusland gaat, in de zomer gevolgd door Europ, Japan, Oceanië en Noord-Amerika.

Het grootste nieuws is echter de nieuwe aandrijflijn. In 2013 introduceert Mitsubishi namelijk een plug-in hybride variant uitgerust met het Mitsubishi Plug-in Hybrid EV System. Deze variant zal beschikken over een bereik van 800 kilometer met een uitstoot onder de 50 gram per kilometer. In Genève zullen we twee stuks van de nieuwe Outlander kunnen bewonderen. Hartstikke mooi voor Mitsubishi maar uit Born zal hij dus niet meer komen helaas.17 reacties

Wat is die wagen saai geworden!
Lekker boycotten dus dat gedrocht. De laatste mooie Mitsubishi was de 3000gt. En dat was een jaar of 15 geleden.
@midasracer:

Eclipse?
@speedlimit: Ja ook niet slecht. Maar de eerste versie (die tegelijk met de 300gt uitkwam) was nogal gladjes en saai. De laatste versie oogde beter. Ik heb de eerste versie in Amerika gereden en ik moet zeggen, lelijk interieur en geen enkele beleving.
Hoe kut ook voor de werknemers, ik zou blij zijn als ik dat lelijke ding niet hoef te bouwen. Elke ochtend je ontbijt verliezen aan de montageband is ook no way to start the day.
@E34M5Touring: hahaha de spijker op zijn kop!
Ik vond/vind de Outlander al een hele duffe auto maar dit plaatje maakt het nog erger :(
Hoe saai kun je een auto maken.. En het dan spannend proberen te maken met die mismaakte mistlampjes..
De huidige Outlander was de enige Mitsubishi sinds jaren die me terug kon overtuigen.

Dat is met deze weer helemaal ongedaan gemaakt. :D

Wat er niet goed aan is: die lijn van de koplampen naar de mistlampen, lijn in de zijkant en de te fel benadrukte mistlampen. En dan hebben we enkel nog maar het exterieur gezien…
@Carreza: En ik mis de grote bek, welke de huidige Outlander wel aantrekkelijk gesmoeld maakte
ja de het huidige model is stoerder maar deze zorgde wel voor werk voor ons die kut jappen mogen voor mij helemaal de fles op gaan heel Mitsubishi over de hele wereld want die honde hebben ons aan het lijntje gehouden en tot slot flink genaaid
De belgen gingen Renault ook boycotten nadat ze de fabriek sloten in ons land , jammer genoeg kwam daar niks van in huis .
Boring!
wat een lelijk hok. Koop liever twee dacia dusters voor dat geld!
Wat een samenraapsel van lijnen ? De nieuwe Colt is geen vooruitgang en deze Outlander ook al niet… Ze waren in mijn ogen met de Lancer (Sedan) nu net goed op weg….
Saaaai. ik vond dat de mitsubishi’s steeds beter gingen ogen, maar deze zeker niet!
Dit is niet lelijk, dit is gewoonweg absoluut niet Europees.
Ik denk dat de auto meer is bedoeld voor de Amerikaanse markt.
Daar vinden ze dit soort bakken prachtig.
Hier gaat ie niet goed verkopen naar mijn mening.
Ook het gewicht van 1600kg, wat bijna 1000 euro per jaar aan wegenbelasting betekend, lijkt me niet goed voor de verkoop.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).