Mitt Romney heeft een fraai wagenpark

Auteur: , 50 Reacties

Het is verkiezingstijd in Amerika en terwijl we van de huidige Amerikaanse president Barack Obama een aardig beeld hebben van zijn wagenpark hebben we het nog niet over Mitt Romney gehad. Terwijl de Republikeinse kandidaat juist een aardige petrolhead blijkt te zijn.

Jep, waar Obama zich voortbeweegt in de Presidentiële Limousine (en misschien wel een Spyker C8 Double 12S en voorheen een Chrysler 300C Hemi V8) heeft meneer Mitt Romney nog iets meer benzine door de aderen lopen, zo ontdekten we toen we het www afspeurden naar auto’s die meneer Romney in zijn bezit heeft. De eerste auto op de Republikeinse oprit, welke overigens is voorzien van een heuse autolift voor een garage met twee verdiepingen, is de Chevrolet Silverado Crew Cab. Hoe Amerikaans wilt u het hebben?

Chevrolet Silverado Crew Cab

Welnu, om eerst maar even in het Amerikaanse hoekje te blijven: auto nummer 2 is een Ford Mustang Cabrio en auto 3 en 4 zijn Cadillacs van het model SRX.

Ford Mustang Convertible
Mitt Romney Cadillac SRX

Ook bij meneer Romney in de schuur van 12 miljoen dollar kostende optrekje in La Jolla, Californië staan een custom Cadillac Escalade en een Dodge pickup.

Cadillac Escalade
Mitt Romney heeft ook een Dodge Pickup

Oud spul heeft meneer Romney ook dubbel, zo is hij in het bezit van twee exemplaren van de Nash Rambler Convertible, dit was overigens ook meneer Romney’s eerste auto. Bovenaan het artikel een foto van de familie Romney in één van de twee exemplaren.

Mitt Romney heeft ook twee Nash Ramblers

Ook op de oprit: een Chevrolet Caprice Station Wagon. Heeft u door dat we nog steeds bezig zijn met Amerikaanse auto’s? Meneer Romney heeft een Caprice met houten panelen en deze auto is met name bekend in Amerika omdat de familie Romney ooit zo onverstandig was om hun hond 12 uur lang in deze auto achter te laten. De hond heeft het overleefd maar in de Amerikaanse pers schijnt dit verhaal regelmatig aangehaald te worden.

Woody FTW!
Mitt Romney en zijn Caprice

Door naar de Europese modellen dan maar. Ten eerste is er een BMW 5 Serie in het bezit van meneer Mitt Romney. Van deze Fünfer hebben we niet kunnen vinden wat het model is maar er gaan geruchten dat het om een M5 gaat. Mitt Romney heeft daarnaast echter nóg een Europees gebouwde voiture en voor de herkomst daarvan moeten we richting Zweden.

BMW M5

Last but not least, yes, it’s a Saab. Een Saab 9000 Turbo uit 1996 om precies te zijn.

Saab 9000 Turbo

Overigens is het interessant om te weten dat Mitt Romney z’n vader CEO was van American Motors Corporation. Hij overzag de fusie van Nash en Hudson, wat resulteerde in het merk AMC. Weet u nog hoe het daarmee is afgelopen? Nee? Welnu, geen van deze drie merken bestaat nog. Romney heeft overigens ook nog wensen: een Corvette uit de jaren vijftig staat hoog op zijn lijstje. Een auto die niet op zijn lijstje zal komen is waarschijnlijk de Citroen DS, hiermee crashte hij naar verluidt ooit zo hard dat één van zijn passagiers overleed en hij zelf een dag in coma lag.50 reacties

Alleen de Mustang kan ik wel waarderen, verder heeft ie een absoluut andere smaak dan ik.
@Vanquish: politiek correct gezegd hoor!
@fristie: Danku! :P
@Vanquish: Eerst de tekst lezen, dan reageren. Er staat dus dat hij een 5/M5 heeft ;)
@BMW330Ci: wie zegt dat het de smaak van Vanquish is?
@BMW330Ci: Jottem ;)
Doe mij de BMW maar.
@maurits123: Een van de weinige auto’s die mij in dat lijstje kan bekoren, sowieso een heel typische BMW. Die Mustang kan er ook mee door.
Yankee Doodle..
Veel Amerikaanse meuk!!
Wat een ontzettend saai wagenpark, de M5 is de enige interessante.
Heel saai, heel Amerikaans, het stereotype Amerikaan…
@72bug: Een kever.. Zo typisch hè..
Wat een meeloper zeg..
@kaasboerin:

Vind je? Ik vind het wel meevallen..
@72bug: Nouja, 21 miljoen anderen waren u voor ;)
Ik had eigenlijk wel een Eldorado of Continental verwacht uit de jaren ’70.

Geen echte cowboy dus..
Ik hou van silverados, rijdt fantastisch!
@papa: Doe mij de GMC maar, ziet er beter uit, rijdt uiteraard net zo goed.
@papa: Heb je dan ooit wel eens in een echte auto gereden? Ik kan me weinig kutters voorstellen dan een amerikaanse pick-up. En ja, ik heb ze allemaal gereden van oud tot nieuw. De enige die ik een beeetje strak vond rijden was een Dodge Ram srt-10. En zelfs dat was nog kut…
Een echte Texaanse olie-cowboy: too much money, too little brains and no taste at all. Als dit een voorbode is van zijn economische en buitenland beleid dan hoop ik dat Obama een tweede termijn krijgt.
@guydutchie: Haha Texaanse olieboer, terwijl Romney uit het Mormoonse Utah komt
Waar zijn de fatsoenlijke auto’s ?
@hoonigan247: lees het hele artikel even, en dan vooral de laatste foto.
@escort77: ja een ouwe grafbak is het. Niks bijzonders aan. Als die nou zo’n mega saab sonnet had, oké maar dit is niks. Maar goed als je bedenkt dat deze man iets van 10% belasting betaald heeft in zijn leven had je wat beters verwacht, toch?
Die Caprice is echt zo -1 dat ie juist weer +1 wordt!
Heb eens in de States een verlenge en verhoogde Chevy Silverado 6.0 V8 mogen rijden met 345pk. Wat een slagschip was dat, geweldige kar. Mustang cabrio is ook mooi :) Als hij een E39 M5 heeft ben ik jaloers.
Them pickups! Geweldig!!! Maar het lekkerst is toch wel die Caprice!!! Kwijl, kwijl kwijl!
Schandalig, allemaal auto’s met een G-label. Stemmen op die man dus!!
In zijn campagne roept die Texas ranger ook steeds “I go help the people in the most beautiful country of the world”… Yeah right! En zelfs zijn wagenpark straalt patriottisme uit!
@VeniVidiVici: als hij i go help roept heeft zijn speechwriter zn werk niet goed gedaan.
Maar waarschijnlijk ligt het aan jou.
@berlinetta: Ja ligt aan mij haha ;-) (I’m going to help, is beter hè)
@VeniVidiVici: Goedzo ;)
Niet al zijn auto’s zijn naar mijn smaak, maar dat ie een petrolhead is, is natuurlijk een goede zaak.
Alles beter dan Obraakma…
Smaak is weer niet te koop.
Alleen de saab springt eruit! Voor de rest Mwah veel van hetzelfde. Ik wist niet dat zijn vader eigenhandig een paar merken heeft gesloopt. Nu ben ik zeker voor Obama die redt automerken.
Vergeet zijn escape hybrid niet he!

http://www.autoblog.nl/archive/2007/07/13/barack-obama-goes-hybrid
(ja, ook Mitt…)
En à propos, wat een saaie smaak… hoeveel pickups/SUVs ed kan je hebben. Het nut daarvan? Het zijn zelfs geen klassiekers, dan kon ik het nog een beetje volgen.
@frensj:

ik denk dat ie bij al zijn huizen wat auto’s heeft staan.
Als hij geen 3e wereldoorlog wou beginnen, had ik hem misschien nog gemogen ook.
@CL65: Die is al begonnen…
Kut, nu heb ik dus een “Romney” BMW…. Ok, heb dan wel geen M5 maar wel een E28 :P
Uw zei fraai??
Romney doet ik geks met @kaasboerin op de twee na laatste foto..
Ik had toch iets beter verwacht van meneer Romney.
Niets dat me aanspreek, ben dan ook wel geen amerikaan maar toch ik beschouw mezelf als smaakvol en bijgevolg Romney’s wagenpark als smaakloos.
ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren alsdie gek president wordt
Jammer van die Saab. Echt zonde dat die zo’n gladde eigenaar heeft.
Opdonderen met die Mitt Romney!!
Wat moet die man saai zijn…. wat een zielig wagenpark.
”Mitt Romney heeft een saai wagenpark” ik snap het wel, als hij president wordt verkoopt hij meteen alles voor belachelijk veel te veel. Zou ik ook doen na gezien te hebben wat Obama’s 300C op heeft gebracht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).