MKB tilt CLS63 AMG naar 700 trappelpaardjes

Auteur: , 17 Reacties

MKB'ers hebben we in Nederland in overvloed, maar modellen van de gelijknamige tuner zie je niet zo veel. Zou deze opper-CLS een mooie aanvulling op het straatbeeld zijn?

‘Geen fratsen’, dat is het devies van de Duitse tuner uit Winnenden. Afgezien van een andere set velgen kunnen we weinig veranderingen ontwaren aan de CLS, en dat is voor de verandering ook wel eens aardig. De 5,5 liter biturbo V8 kreeg wel een extra dosis oempf: in plaats van 525 pk en 700 Nm stampt de achtpitter er nu 700 pk en maar liefst 1.000 Nm uit. Knipperende ESP-lampjes alom!

De 0-100 sprint wordt nu in 4,1 seconden geklaard, en op een leeg stuk Autobahn trek je in een vloeiende beweging door naar 300 km/u. Niet genoeg? Laat dan wat extra centen achter, en MKB monteert speciale banden die de onbeperkte topsnelheid van meer dan 340 km per uur kunnen verdragen.

Hou je meer van twee deuren en twaalfcilinders? Dan heeft MKB ook een conversie voor de CL65 AMG in de aanbieding, met een even grote 14%-linkerbaan-oprotgarantie. Als je voorgangers spiegelen althans.

Of heb je liever een Shooting Brake?17 reacties

leuk de zoveelste alweer
Die velgen stonden niet onder een CL500 uit 2000 en staan ook niet onder deze. Doe maar een gewone AMG. Snel en mooi zat.
Ik vind hem, op de velgen na, wel gelukt. Houd mijn lunch in ieder geval binnen terwijl ik de gallery doorscroll.
@Marijn90: op de velgen na en de (diffuser geloof ik) is het een gewone cls63 van buiten. Dus wat is dan in jouw ogen goed gelukt? Ik irriteer me trouwens altijd aan die konijnenoor-spiegels vooral op de cls, als ze daar nou iets aan hadden gedaan…
Mooie velgen… in NFS. Past hier totaal niet op, motortuning leuk, maar tegelijkertijd ook weer niet (denk dat AMG het iets redelijker houdt, dat het ook nog een beetje normaal te rijden valt.)
AMG Velgen ken je die, stomme tunert
die velgen zijn echt lachwekkend lelijk.
Ik denk dat ze zelf ook wel weten dat die velgen kneiter lelijk zijn maar zo krijgen ze wel de aandacht.
700 pk en 1000 nm .. ZIEK! ADV.1 eronder en meenemen!
Kijk bijna mijn smaak ( op na de velgen ). Lekker subtiel, niet teveel poespas en een opgefokte power blok. Mooie $ PIMP $ auto niks meer aan doen.
*mompelt binnensmonds iets over velgen*

Waarschijnlijk is alleen een type plaatje van de tuner voldoende om te laten zien dat deze AMG net ff wat meer pit heeft.

Die velgen dienen vast als afleiding. Dan vallen de aan flarden gereden banden niet zo op als je ’t in je hoofd zou halen om de ESP een keer uit zou schakelen. A thousand of torque’s!
Da’s best knap voor een midden klein bedrijf. Die velgen zijn natuurlijk niet om aan te zien…
Is dit de auto van Tom de Ridder?
Blehhh die velgen
Velgen kunnen een auto net dat extraatje geven qua uitzicht.. Kans mooi verkeken..
Mooie velgen, maar ik blijf het design van de nieuwe CLS betreuren. Die heeft echt langs geen kanten ook maar een streepje van dat mysterieuze dat de vorige generatie wel had. Zeer jammer.
De Brabus Rocket is nog altijd de vetste getunede Cls

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).