Moderne twist aan Jonckheere Phantom Coupe

Auteur: , 40 Reacties

Is het geoorloofd om van een van de mooiste coachbuild Rolls-Royce's een moderne interpretatie te maken? Ugur Sahin heeft, in opdracht van VDL Jonckheere, een moderne interpretatie gemaakt van de bloedmooie Rolls-Royce Phantom I Aerodynamic Coupe aka “Round Door Rolls-Royce".

De originele auto bevind zich in het Peterson Museum in Californië en was afgelopen zomer nog te zien in Italië. UgurSahinDesign heeft een digitale moderne variant bedacht.

Concrete plannen om deze Rolls-Royce Jonckheere Aerodynamic Coupe II in productie te nemen zijn er nog niet (zoals met de Soleil Anadi). Maar als er genoeg interesse (en geld is) dan moet het mogelijk zijn om deze moderne interpretatie in de productie te nemen.

Op Autojunk kan je foto’s bekijken van het origineel uit 1934 en hieronder staat nog een video.40 reacties

Wat een gedrocht. Zonde van de Phantom die hier voor moet lijden..
@kickass: opzich is een Phantom ook niet echt een schoonheid, maar het orgineel is altijd beter
@kickass:
Wie zegt dat hier een Phantom voor moet lijden?
Het gaat hier om een “moderne interpretatie”.
Het zou dus zomaar kunnen dat dit ooit als onoff gebouwd wordt met nieuwe Rolls onderdelen.
Ik vind het opzich wel wat hebben eigenlijk.
Vast wel een Arabier voor te vinden denk ik….
@kickass: “UgurSahinDesign heeft een digitale moderne variant bedacht.”

Een photoshopje dus. Hier is geen enkel stuk plaatwerk aan te pas gekomen…
@Esprit_de_Flandre: Daarom zeg ik ook “moet lijden” en niet “heeft geleden”.
Ik vind hem prachtig! Alleen die grill weet ik niet zo. Verder superbruut
@coenijn: ik vind hem ook erg mooi, maar ik twijfel juist meer aan de ledjes… het ziet er in dit geval een beetje kitscherig uit, dus dan kan het wel, maar toch
Mooier dan het origineel!
LOL, is dit niet zo’n ding dat je kado krijgt bij de Viva? Waar horen de batterijen?

Serieus, dit heeft Ugur op vrijdag om half 5 nog even gefotosjopt en heeft VDL er nog even vet voor laten betalen. #slim
Wat een gangsterbak zeg! Schitterend! White velvet suit met bijpassende hoed en een violenkistje op de achterbank. Heel gaaf!
@E34M5Touring: ok jij deze, pak ik de Holden Efijy
@mmot05: Doe ze allebei maar deze kant op hoor. Jammer genoeg is de Holden een one off en kan je deze met een flinke zak geld bestellen.
@E34M5Touring: Deze kan je niet bestellen. Het is zelfs geen one-off. Puur photoshop. Dit ding komt er nooit. Het zinnetje “als er genoeg interesse is, maken we hem”, wordt standaard achter dit soort berichten geplakt…
@Esprit_de_Flandre: zegt de meneer die zelf niks anders kan dan een Ferrari FF op de ferrari website configureren en hem op autojunk zetten alsof hij zelf iets verzonnen heeft http://www.autojunk.nl/2011/03/ff-config… het is voor je moeilijk om te accepteren dat deze jong ontwerper zijn dromen najaagt en ook eens succes heeft als een individuele ontwerper he? :) jealousy is a bitch…get a life jochie
@carfanatic: Ach, die FF is van lang geleden, toen er een artikeltje over de configurator verscheen en opgeroepen werd je eigen voorkeur op AJ te zetten. Heb ik gedaan, en sindsdien nooit meer prenten gepost, want interesseert me niet echt.

Ik heb er geen probleem mee dat die jongen een ontwerp maakt, maar het staat gewoon in de tekst dat het een photoshop is: “UgurSahinDesign heeft een digitale moderne variant bedacht.”

Het ziet er ook niet slecht uit, zeker niet, maar dit soort dingen wordt toch nooit gemaakt? Das geen jaloezie, gewoon realisme…
@Esprit_de_Flandre: Nee snap ik, k bedoel het ook niet lullig hoor maar dat hebben ze over hem ook gezegd toen hij 4 jaar geleden een corvette ontwerp had gemaakt, “dat ding komt er nooit,hij is maar een amateur” etc, het maakt mij niet veel uit maar als iemand het toch achteraf voor elkaar krijgt moet er wel wat positiefs erover gezegd worden. Al die mensen die toen dat soort dingen riepen hoor je niet meer.

Plus wat iedereen hier blijkbaar als “PHOTOSHOP” beschrift is gewoon een bewijs dat ze niet weten waar ze het over hebben, dit zijn geen photoshop beelden, dit zijn visualizaties van een 3D CAD model, om het zodanig in 3D vorm te geven moeten er enorm veel uren in gestoken worden dus het is respectloos om het af te schilderen als “photoshop”. Ik mag die jongen wel en tenminste heeft hij ballen om het op te nemen tegen iedereen die zegt dat het “niet kan” ;)
@carfanatic: True, photoshop is wat kort door de bocht.

Wordt die Corvette gemaakt nu? Ik noem die jongen zeker geen amateur, heb de naam al een paar keer zien passeren op AB, dus klonk meteen bekend in de oren, en de meeste van z’n creaties zijn best knap. Eigenlijk vind ik deze zelfs wat minder goed dan normaal.

Maar het is ook het model die niet echt voor de hand ligt. Een kleine, lichte sportwagen maakt meer kans om in (beperkte) productie te raken (getuige onderstaande Anadi) dan een gigantische Rolls. Dit ding gaat gewoon wreed duur worden, vandaar dat ik er van overtuigd ben dat ie er nooit komt. Maar hé, ik heb geen glazen bol natuurlijk.

http://www.ugursahindesign.com/portfolio/anadi/images/Photo%2010-24-11%2012%2057%2037%20PM.jpeg
@E34M5Touring:

Kom ik toch lekker voorbij je blazen in m’n auburn boattail speedster met m’n pinstripe suit en m’n tommy gun op de schoot.
Dat ding is zo Al Capone… zalige wagen!
Ik zag de thumbs. Ik wilde hem mooi vinden maar het lukt gewoon niet. Extremen zijn altijd leuk maar dit is een gedrocht.
@BrutaalAapje: Hoewel ik retro-designs zeker kan waarderen. Als ik veel te veel geld zou hebben zou een Morgan of Weismann zeker op het verlanglijstje staan.

http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/morgan-aero-super-sports-32.jpg

http://lh6.ggpht.com/-4tlZUgXtokM/Tjb-Mt-RZqI/AAAAAAAAARI/yoIO60oe2wg/goodwood_6.jpg
doet mij denken aan een bugatti 57sc of een talbot lago t150
Nou, ik vind het origineel uit 1934 ook nog futuristisch ogen hoor.
Heb gemengde gevoelens
@mmot05: dat is niet goed.
@betonstaal: nee, kan tot heel erge hoofdpijn leiden zelfs
ga toch fietsen man
Toen ik het origineel een paar maanden geleden op AB zag was ik verkocht. Waar kan ik krabbelen voor een exemplaar?
Jonckhere should take part and it should be a hybrid. We’ll probably have to close up most of that grill to make it aerodynamic – like the 4series. Take a second hand rolls – or get the parts from rolls. CF tubular spaceframe chassis (which will become Donkervoorts’ specialty), hemp composit body, interior by Jonckheres’ prototypers, duo-psd-hybrid-kers-cvt-diff,… Maybe a even a diesel from their autocars but then you loose the rolls connection.

BTW – instead of the rather difficult magnetic floating KERS – diamond bearings are a potential reliable solution. Diamond balls on diamond rails. Bearings work in oil pressure but with a super smooth and hard diamond finish surface it might be virtually frictionless.
@Pieter-Jan Catteeuw: Waar heb je dit stukje gehaald?
Heel mooi ding hoor, origineel is nog mooier dat wel.
Het orgineel is gewoon magnifiek en is moeilijk te overtrekken.

Ik vind deze ook wel leuk maar eerder impossant, doet me eerder denken aan een versmolten oude locomotief dan aan het origineel. De neus is iets té. Voor de rest…
Ik denk dat een interpretatie van maken moeilijker is dan iets volledig nieuws te maken zoals het origineel.
VDL Jonckheere is zelf wel wat je noemt een coachbuilder :-)
De achterzijde vind ik maar zozo. Niet dat iemand van de bouwers zal boeien, want ik koop ‘m toch niet :-P
Doe maar niet. Vind het een beetje kneuterig afsteken tegen het origineel.
Wat een snoepje! Ik vind hem echt gaaf!!
Mjaja… Op de gevel staat ondertussen gewoon VDL Bus, de naam Jonckheere is volledig vervallen.

Maar als het gaat om de ‘Heritage’ van Jonckheere uit te buiten is het plots weer VDL Jonckheere…
@Esprit_de_Flandre: Wat ben jij toch een negatief mannetje… :) voel je je onzeker ofzo? :)
@carfanatic: Elke dag een beetje meer :)

Nee, vind het gewoon een beetje hypocriet om een merknaam op die manier te gebruiken…
Hah wat een bullshit ding. Gewoon regelrecht gekopieerd en hem er modern uit laten zien. Ziet er niet uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).