Moeten we oude auto’s uit de binnenstad weren?

Auteur: , 71 Reacties

Staatssecretaris Joop Atsma vindt van wel.

Met je oude hoestbui lekker ronkend, rokend, en NOx/CO2-uitpuffend door de binnenstad kachelen, het kan nu nog (mits de binnenstad bereikbaar is voor auto’s natuurlijk). De polletiek heeft hier echter schoon genoeg van, en gaat proberen de auto’s die het smerigst zijn uit Neêrlands stadskernen te weren, opdat de luchtkwaliteit wat opgekrikt kan worden/minder hard terugloopt.

Helemaal nieuw is dit plan niet: Londen kent al sinds jaar en dag een ‘congestion charge’ (voor iedereen behalve Baracka Flacka Flames), en ook het fenomeen milieuzone kan worden gebruikt om een en ander te reguleren. Denk bijvoorbeeld maar aan de Duitse Umweltstickers (waarvan je je kunt afvragen hoe efectief ze zijn, want alles wat jonger dan 20 jaar is zit in de schoonste categorie).

Aanleiding voor de Nederlandse zorgen is volgens de Televaag ‘het groeiend aantal vieze oude wagens dat vanuit het buitenland ons land binnenkomt, omdat ze daar vanwege hun uitstoot niet langer welkom zijn’. Bedoelen ze hier toevallig al die oude stinkmercedessen mee die hier belastingvrij gereden mogen worden?

Atsma wil gaan handhaven mbv de eerder genoemde milieuzones. Ik zeg: verban, afgezien van wat bestemmingsverkeer, gewoon alles wat niet-EV is uit het centrum. In de binnenstad horen geen auto’s, daar ga je maar lekker lopen, of je pakt de fiets/tram/bus/metro. Dan zijn we er toch ook? Oh en pak die vervuilende eiland- en Gooi-bewoners ook eens aan! Een beetje onze planeet vervuilen met CO2…71 reacties

bestemmingsverkeer? dan ga ik voortaan wel via de stad naar mijn bestemming..

-=edit: nekschoten ga je maar in Tsjetsjenië uitdelen=-
gaat Atsma dan mee?
@dennisr: Gekke dennis naar Tsjetsjenië :P
@agera: denk dat ze daar niet op aan het wachten zijn! :mrgreen:
@bigcar: Ik weet niet hoor behoorlijk link die @dennisr: , op de zoveel tijd heeft hij over een nekschot of het koud maken van iemand. Vorige week nog wilde hij iemand van kant maken :P We kunnen die gozer beter niet boos maken :P
@agera: hmm… het gedrag van @dennisr: doet me echt een beetje aan dit denken:
http://troll.me/images/baby-godfather/bitch-please-im-the-godfather-thumb.jpg
@dennisr: Dennis als Al Capone, The Godfather of Dennis Tony Montana :P
@agera: you fuck with me, you fuck with the best! :lol:
@dennisr: Don’t let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner 8)
Ja, we moeten alle oude auto’s doodschieten.
Want nieuwe zijn veel milieu vriendelijker.
En het productie proces van een nieuwe auto is absoluut niet milieu vervuilend.
het harden van zaken als krukassen ook niet.
En er gaat ook gemiddeld geen 30000 liter water verloren voor de productie van een nieuwe auto.
Da’s allemaal gelogen.
@desjonnies: Water gaat niet verloren, al het water wat verdampt komt in de atmosfeer terecht en komt als regen terug op het land. Kraam a.u.b. niet zo veel onzin uit.
Shit man, het kan dus wel nog gekker.
Dus volgens dagblad de T is het de schuld van de buitenlanders.
Dat had ik nou nooit verwacht.
Ja laten we klassiekers die 5000km per jaar rijden weren dat gaat echt helpen! :X
Het komt erop neer dat je in NL gewoon je waffel moet houden en je UP! ophaalt bij de VW dealer.
Ja vind dit 1 van de trieste CO2 bashers; In duitsland mag je gerust met je oude vies uitstotende troep de stad in maar wel even betalen, waar slaat dat op! Dus als je betaalt mag je wel uitstoten en dan de redenatie dat het dan ‘schoner’ wordt. Vieze lucht stijgt en stopt niet plotseling boven de ‘binnen-stad’. Ziek, de grootste melkkoe in de EU..
@The360box: Vieze lucht blijft zeker wel hangen boven de stad. Google maar even op smog.
@mikkeloentje: beter lez0n..
@mikkeloentje: Dan alsnog, is dat slecht voor de mensen, natuurlijk niet!
O het stond in de Telegraaf, de dagelijks bron voor bang blank Nederland.
Achja. Het zat er ongetwijfeld een keer aan te komen. Dat het symboolpolitiek van de eerste orde is, dat maakt allemaal niet uit. Dat in Duitsland men ook de grootste moeite heeft om aan te tonen dat de Umweltzones een positief effect hebben gehad op de luchtkwaliteit, dat vertellen we er dan niet bij. In Nederland is al gebleken dat vrachtauto’s die officieel aan de Euro5-norm voldoen in de praktijk niet eens Euro3 zouden halen. Maar de transporteurs mogen wel hun wagenpark vervroegd gaan vervangen voor €€€ omdat ze anders de stad niet meer in komen.

Geeft allemaal niet. Het doel is afsluiten van de stad voor ouwe meuk. En het is net als met flitsen: je krijgt altijd gelijk. Want blijkt het te helpen, dan moet er strenger worden opgetreden en breiden we het verbod uit. En helpt het niet, dan moet er strenger worden opgetreden en breiden we het verbod uit…
Joop ‘Astma’ moet lekker zijn waffel houden.
Een beter milieu is zo 2011
Las gisteren nog dat internetverkoop steeds meer gaat toenemen dus wat heb je er straks nog te zoeken. Wel een beetje balen als je met klassieker daar woont.
Ik vind dat we secretaris Joop Aapsma ook uit de stad moeten weren. Hij is nog ouder dan die auto’s :P
@JaxDryke: hahaha! Heel scherp!
De binnenstad van Amsterdam wel en de rest van Amsterdam niet ? Lekker verantwoord bezig die Atsma.
@bempi: Die mogen gewoon “vieze lucht” hebben.
Het valt mee dat we nog geen tax hebben op mensen met een haard in huis…
@jack_abarth: Straks mogen we niet eens meer paffen in onze eigen slaapkamert.
efectief?
En die EV-s worden enkel maar aangeschaft door overheden en door bedrijven die er er reclameborden van maken.

Zo “schoon” zijn die ook niet trouwens.
@objectieveautofan: Nee, accu’s maken is vele malen vuiler dan het maken van een conventionele verbrandingsmotor… En accu’s slijten ook nog eens als een tierelier.
@objectieveautofan: Ev rijden op stroom, juist. Dat wordt net buiten de stad geproduceerd. Maw die mensen daar mogen wel in de ‘smog’ en troep leven en in de binnenstad is het ‘schoon’..
Ziet telegraaf. Stopt met lezen.
@mrbones: en er is een naam voor die aandoening, intelligentie ;)
Joop Astma :D

(Sorry, flauw mopje maar kon het niet laten… wat een namen hebben jullie, Nederlanders, toch ook… :P)
Overigens is het niet enkel het autoverkeer dat voor “vervuiling” zorgt. Het is natuurlijk gemakkelijk om daar wat pestmaatregelen tegen uit te vinden.

Ik ben ook voor een goed milieubeleid, maar het is net iets te veel doorgeslagen richting terreur :-)
Ach… de ‘grote klappen’ hebben we allemaal al voor zo veel mogelijk belast, dus moeten we nu gaan filteren. Niet de uitstoot,nee ! Maar groepen mobilisten welke we extra kunnen naaien. Ik vraag me af wanneer Willem H. & Mohammed een katalysator op hun Scooters moeten gaan monteren of anders ook extra tax moeten gaan betalen voor hun tweetakt reutels. Motorfietsen blazen ook (meestal) nog altijd hun scheten ongefilterd de buitenwereld in of ? Het word tijd dat het ‘Hells Angels’ logo ook eens ‘groen word’ Laten ze daar eens beginnen. Groene Harley’s of anders -niet- de binenstad in !! Hypocriet populisme politiek, daar is Joop dan wél weer goed in. [email protected] !
Wel miljoenen euro’s pompen in EV’s, waar men binnen de 5 jaar niet meer over spreekt. Waterstof, Aardgas… zomaar wat veel betere alternatieven.

Redelijkheid? Nee joh.
@objectieveautofan: waterstof? aardgas? nee joh, TABAK! :D

stop met roken!!
Ik rijd met een Audi A4 TDI 115pk uit 2000. Ben ik nu een onmens? :-D :-p
@objectieveautofan: jij verdient het niet om in deze samenleving te zijn, verkoop onmiddelijk je auto in het buitenland en met het geld dat je ermee krijgt boek je een ticket naar Zimbabwe, ga daar maar leven im het bos in je naaktheid. Jouw soort mag hoer niet blijven :P.
@dennisr.

Dat doe ik toch niet haha :p
@objectieveautofan: moordenaar! :evil:
Dus, dan gaan ze in Amsterdam alle Marokanen met hun oldtimer Mercedesen weren?
Wat een bullshit. Er zijn ook zat mensen die echt niet voor hun lol in een oude rammelbak rijden. Niet iedereen heeft simpelweg genoeg te besteden om elke paar jaar een nieuwe auto aan te schaffen. Maarja, daar zal je als staatssecretaris vast geen last van hebben lijkt me zo.
@ramon: in den haag hebben ze nergens last van, dat kon je gister in het nieuws wel zien..

verhagen (geloof ik) die declareert zelfs de fooi die hij in een restaurant weg geeft..
@ramon: denk je dat de VVD hieraan denkt? VVD denkt alleen aan hun eigen belang en van de ‘elite’ ,de rest mag doodgaan.
Ja, en moslims zijn allemaal terroristen die geiten neuken en ons dood willen hebben. En mensen met een Leaf allemaal stinkende hippies met honden die zich nooit wassen.
als ze nou eens de bron aanpakken.. oftewel het invoeren van die ouwe zooi aan banden leggen.
volgens mij ben je er dan…
Ja, niet iedereen kan of wil meteen een nieuwe wagen betalen. Ik ben ZEER tevreden over m’n bakkie, ziet er nog uit als nieuw, en krijg er genoeg complimenten over.

Deze hele anti-auto hysterie kan natuurlijk ook niet eeuwig blijven duren, maar erg is het wel.

Gelukkig staan zowel CDA als PVDA er niet goed voor :-)
@dennisr

Ben je zeker dat Verhagen dat zei? Ik begrijp hem niet altijd zo goed eerlijk gezegd :-D
@objectieveautofan: nee dat zei ie niet zelf, hij had natuurlijk gehoopt dat het geheim bleef.. gewoon belasting geld gebruiken voor een fooitje,.. de krent xD
Stem allemaal op Groenlinks! :-) ;-)
@objectieveautofan: ze zouden hun naam beter veranderen in centrumgroen…
james125 via iPad app
Ik word er helemaal schijtziek van dat de overheid probeert te bepalen wat voor auto ik rijd!
Opsouten met al die 190D diesels uit Duitsland! In Den Haag stikt het van die dingen, bepaalde bevolkingsgroepen rijden er altijd in. Ze meuren als de pest! Van alle import wagens de wegenbelastingvrijheid omzetten naar brandstofheffing!
Smoke zei: “Ik zeg: verban, afgezien van wat bestemmingsverkeer, gewoon alles wat niet-EV is uit het centrum. In de binnenstad horen geen auto’s, daar ga je maar lekker lopen, of je pakt de fiets/tram/bus/metro. Dan zijn we er toch ook? Oh en pak die vervuilende eiland- en Gooi-bewoners ook eens aan! Een beetje onze planeet vervuilen met CO2…”. Ik zeg amen! Ben het met je eens.Wel moet ik zeggen dat de parkeer tarieven lager moeten: je moet die auto wel normaal kunnen parkeren om vervolgens het ov of de fiets te nemennaar het centrum
@nostravinniedus: Maak je nu een gruwelijke grap ofzo? En dat noemt zich ‘nostravinniedus’….. Levensgevaarlijk.
daar sta ik dan met mijn oldtimerd..
Laten we Joop Atsma uit de binnenstad weren. Scheelt ook een heleboel gebakken lucht ;)
@Jesper: Zo! Die zit. Commentaar van de dag wat mij betreft.
Als je hem een keer tegenkomt ff flink de kickdown laten ruiken.
Ik vind dat Joop Astma een punt heeft…
nee hoor ..

hij wil de belastingvrijstelling teniet doen ..

hahahahahahaha .. told you so ..
In het echte stadscentrum horen gewoon echt geen auto’s idd ;) maar in een oud stadsgedeelte staan oude auto’s beter als nieuwe, dus totaalverbod of juist op nieuwe auto’s.
So what. Dan schoef ik er een aftermarket cat op en het probleem is weer opgelost. Gezeik…
Ik vind het wel een goed plan ,vooral die oude afgetrapte openbaar vervoer stinkbussen mogen ze van mij uit de binnenstad weren .
Waarom stellen ze niet roetfilters verplicht voor al die oude diesels?
Sir smokalot mag de binnenstad niet in… Wat vervelend… Zullen we hem ook maar een roetfilter geven?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).