Mopar Chrysler 200 Super S en Dodge Charger Redline

Auteur: , 42 Reacties

De Detroit Auto Show komt eraan en dus gaan de Amerikanen los. Mopar heeft zich uitgeleefd op de Dodge Charger en de Chrysler 200S, en dit is het resultaat!

Laten we beginnen met het minst spannende nieuws: de Chrysler 200 Super S. Deze wordt geleverd in een aantal verschillende stages. De Stage 1 kit bestaat uit een voorspoiler, sideskirts, achterspoiler en een diffuser met geïntegreerde uitlaat. Ook de 18 inch velgjes horen bij dit pakketje, alsmede wat chromen details en badges. Bij de Stage 2 kit wordt het iets interessanter dankzij een setje coilovers, cold-air-intake en een andere uitlaat, maar écht spannend wordt het eigenlijk niet bij Chrysler. Daarvoor moeten we naar grote broer Dodge.

De Charger Redline is namelijk verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen van Mopar. Stage 1 bestaat uit een carbon fiber voorspoiler, carbon door-scoops, 20 inch lichtmetaal en een zeer fraaie driedelige carbon achterspoiler. Ook wordt er een matzwart wrapje op het dak gelegd. Stage 2 voegt aan de visuele pret wat performance toe. Een cat-back uitlaatje, high performance upgrades voor de remmen en een anti-roll bar onder de motorkap. Het allerleukst is echter Stage 3: de 426 Hemi V8 weegt 50 kilo minder en levert 223 pk meer dan de originele krachtbron uit de Charger, waarmee het totaal op 598 pk komt. Welke SRT-8 bedoelde u precies meneer? Me gusta! Me gusta very, very veel!
42 reacties

Heel vet! Jammer dat deze bakken met de BPM en slurptaks weinig op de Nederlands wegen te zien zijn.
De grille van die 200s lijkt best op een Saab, niet slecht op dit tijdstip ;)
@bosje: en de achterkant op een Subaru…
@bosje: inderdaad heeft er wel iets van weg ja
Die Charger en dan in het wit graag.
Wat is die Charger opgeknapt ! Die achterkant is gewoon goed te doen …meer dan goed te doen !
Kan sowieso al niet wachten op SEMA ..new Mustang GT500 met standaard 650 PKtjes . Me like.
Je kan de States niet haten .. kijk naar hun auto’s !
@RobUSA: Nou nou, laten we niet over politiek beginnen …

Maar on-topic: Het werd ook wel tijd he; die Amerikanen hebben de afgelopen 35 jaar bijna geen goede auto gemaakt.
@dawwg: toch minstens eentje : de Buick GNX. Dat McLaren er voor iets tussenzat vergeten we verder best maar even..
@kingdecay:

Of de GMC Syclone. Al telt die dan natuurlijk weer niet, want het is een pickup.

De C6 Corvette en de Viper zijn ook zeker geen slechte auto´s.
@dawwg:

er zijn best wel wat Crown Vics / Grand Marquis / Town Cars van de band gerold hoor ..
en dat waren gewoon beste dingen ..

maar die klap van 3 jaar geleden heeft ze idd wel effe wakker geschud ..
50 kilo minder en levert 223 pk meer? Wauw, dát is tuning. Btw, wat een gruwelijke bak die Charger, vind die rear-spoiler ook wel geslaagd mits gecombineerd met de scoop en voorlip, al zou ik wel oppassen met kleurencombi’s, volgens mij staat dit gauw fout(er) op andere carrosserie-kleuren.
@kaasboerin:

Complete engine swap, zo ver gaan de meeste tuners nou eenmaal niet..
@EJS: Het staat niet in de tekst, maar ik vind het ook een beetje apart.
@kaasboerin: ‘the big three’ leveren al sinds mensenheugenis losse motoren die beter/krachtiger en duurder zijn dan die je standaard in de auto kunt krijgen. Wil je een moderne auto maar heb je een hekel aan injectie, lepel er een carburateur in. Heb je een oude auto maar wil je perse fuel injection, leef je uit.
Ze proberen zoveel mogelijk de enginemounts gelijk te houden zodat je naar hartelust motoren kunt vervangen.
Vandaar dat je bijv. een pickup kunt krijgen met de Viper V10 of dat je bij GM een station kunt krijgen met een Corvette motor erin.Eigenlijk is dit dus business as usual.
@kaasboerin:

Normaal gesproken heeft de Charger een 392ci (6.4L) V8.
Bij Stage 3 krijgt ie een 426ci (7.0L) V8 van MOPAR.

Maar dat moet je maar net even weten, die cubic inches.
@kaasboerin: Een musclecar hoort eigenlijk een foute kleur te hebben
@mopar:

Dat of een sinistere donkere tint. Maar nooit of te nimmer zilvergrijs!
Zijn wel vette auto’s vind ik .
Ahh de charger: een van de laatste echte mannenauto’s op de wereld. Wat ziet dat er toch goed uit in vergelijking met de vorige gen. En die 200s mag dr eigenlijk ook best wezen.
@mopar: de 200s is gewoon een doorontwikkeling van de Sebring. En dat was geen goede auto. Ik heb een Stratus gehad en ben daar 6 jaar heel tevreden mee geweest maar eigenlijk was dat ook geen goede auto.
Ik blijf Mopar fan maar zal het waarschijnlijk nooit meer kopen.
@tinnemans: Tjsa slechte ervaringen blijven je bij. Ik heb zelf een 300C en tot voor kort was dat eigenlijk de enige goede auto in het Chrysler-gamma. Dat is nu wel anders, de nieuwe 300C/thema is er qua bouwkwaliteit lichtjaren op vooruit gegaan en de 200 ook.
@mopar: Als het nou m’n eerste slechte ervaring was ging het nog. Ik heb ook een Jeep Cherokee gehad. Prachtig ding, zijn we bijna aan onderdoor gegaan.
Ik ben wel blij dat de nieuwe modellen er kwalitatief op vooruit zijn gegaan maar ik denk dat ik de eerste tijd veilig bij BMW blijf. Ik heb nu RWD, een V8 en elke keer een foutloze APK. Dat is ook wat waard. :)
@mopar:

Ze hebben m inderdaad opgeknapt, vooral aan de achterzijde.
Mooie knipoog aan de ´70 zo. Gelukkig zijn ze ook afgestapt van die Evo X grille. Dat leek al helemaal nergens op.
Nu nog een Coupe, dan is ie de naam Charger pas echt waardig.
Ik wil die charger in het oranje met 01 op de zijkant en een confederate flag op het dak. Lekker fout maar wel vet!
Die Chrysler ziet er ook niet slecht uit anders.
@meneersander: Met een beetje fantasie vind ik de Chrysler er als de Saab 9-5 van voren uitzien!
De eerste foto kan door als screenshot voor GTA 5

OT: Ik vind de Redline wel zeer geslaag en bijna 600pk is natuurlijk nooit verkeerd.
Was Dodge niet dood? En die Fiat ,is dat nou nog Amerikaans ?
@norge: hell no, Dodge is onsterfelijk..
@dennisr: Dodge is goed in faillissement(en) ‘dodgen’.
@dawwg: Waarom altijd zo overdreven, ongefundeerd en negatief over de Amerikaanse auto (historie) en wat vooral komt door weinig autokennis van jou kant en het alleen maar haten ??

Politiek ?? Of die hier (en in Europa) zo fantastisch is ??
Berlusconi anyone ? Obama heeft iig alleen al meer uitstraling als de hele EU samen !
@RobUSA:
helaas is Obama een slechtere president voor het volk dan zijn voorganger en dat zegt ook al veel.
@six-trey: helaas voor jou ligt dat niet aan Obama zelf… Het is jammer, daar niet van. Maar het zegt genoeg over hoe mentaal achtergesteld de gemiddelde Amerikaan eigenlijk wel niet is.
@kingdecay:
hij geeft genoeg wetten goedgekeurd om wallstreet meer macht te geven na dat hij miljoenen dollars heeft gekregen van verschillende banken.
Had hij nooit giften aanvaard van banken, had hij zijn veto recht gebruikt om verschillende wetten af te keuren, had hij veel kunnen veranderen en een eind maken aan de Amerikaanse concentratie kampen maar hij keurde wetten goed dat ze nog gemakkelijker mensen konden opsluiten zonder bewijs of een proces. hij koos voor het geld en het steunen van de rijken.
@six-trey: mja. Feitelijk gezien heb je eigenlijk wel gelijk. Maar toch… Ik heb het idee dat er meer aan de hand is. En dan bedoel ik niet complot dit of dat, maar ik kan me gewoon nog steeds niet verzoenen met het idee dat ook ik me heb laten vangen. Denk ik.

Misschien waren de verwachtingen te hoog, misschien heeft ie wat meer tijd nodig, ik weet ’t niet. Hoedanook een veel te complex thema om op dit uur van de dag op in te gaan. Trouwens, er staat een heerlijk zonnetje aan de hemel en dat traag richting plantenbak kruipend muurhagedisje op m’n terras is wat mij betreft een voorbode dat ik me vandaag niet met serieuze zaken moet bezighouden.

Een eiland dat 25km op 12km meet mag dan claustrofobisch aanvoelen zo nu en dan, het werkt toch vooral bevrijdend. Alsof de rest van de wereld er simpelweg niet toe doet. En eigenlijk doet die dat ook niet.

Heerlijk.
@RobUSA:

Je argument werd waardeloos vanaf dat je Obama vermelde.
Die hoort toch wel thuis in het rijtje van vreselijkste presidenten ooit.
De helft van de totale staatschuld van de VS is er gekomen terwijl dat Obama in office zat.
I see BMW, Audi, Mercedes killers !!!!
Beesten dit. Helaas zullen ze niet of nauwelijks te zien zijn hier in Europa.
Hele vette auto’s zeg,vooral de charger.
@Hupke:Ik had het over uitstraling toch niet of hij de beste president was. Als hij zijn 2e termijn mag gaan doen zal het echt beter gaan IMO. Voorlopig is de economische groei in de VS 2,5% en in NL -0,50 % eat that ! :)

@Sixtrey: Ik heb hem toch 10x liever als Bush die ook begonnen is met de meeste wetten/voorstellen/oorlogje spelen/schulden maken waar Obama nu maar mee moet handelen.
@RobUSA:

Onder Obama zitten er meer troepen in het buitenland dan onder Bush, Obama heeft wetten ondertekend die ingaan tegen alles wat er ooit in de grondwet van de VS is geschreven.
En het ergst van al voor ons niet-amerikanen.
Obama aanbid Krugman en laat Bernanke z’n gang gaan met zo iemand gaat je land failliet (en de rest van de wereld daarmee)
2.5% groei, da’s puur op papier, ik ken er een leuk mopje over.

Keynes and Krugman are walking down the street and see dog droppings. Keynes says to Krugman: “I’ll pay you $20,000 to eat those.” Krugman thinks about it, decides he really wants a new car, and eats the droppings. They continue walking, then Krugman sees some other dog’s droppings up ahead and says to Keynes: “Same deal: I’ll pay you $20,000 to eat that.” Keynes didn’t expect Krugman to take him up on his bet earlier, and he really needs the money, so he agrees. Then Krugman says to Keynes: “We both have the same amount of money as before, but we both ate poop.” Keynes replies: “Yeah, but there was $40,000 in stimulus to the national GDP.”
Daar zit je dan met stront tussen je tanden maar wel met je ‘2.5%’
Die troepen zorgen er ondermeer voor dat wij (nog) geen islamitisch land/Chinese/Russische provincie zijn.
ge-weldig dit, ben benieuwd naar de prijs in Nederland, maar, zou hem graaaag willen hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).