Mopar Dart ‘GTS 210 Tribute’ en Fiat 500 ‘Stinger’

Auteur: , 16 Reacties

Deel twee in ons tweeluik over de 75ste verjaardag van Mopar. Naast een Chrysler 300-sprintjestrekker hebben ze ook nog een Dodge Dart met meer dan 200 pk, en een opgeleukte Fiat 500 in de aanbieding.

Om bij de Dodge Dart te beginnen. Deze Amerikaan met Giulietta-onderstel werd op de Detroit Motor Show officieel voorgesteld, maar geen van de 3 motorvarianten haalt meer dan 200 pk. Dit wordt rechtgezet met de GTS 210 die, de naam zegt het al, 210 hp uit zijn 2.4 liter-blok haalt. Bovendien is hij behangen met carbon, 18 inch wielen, en in het bezit van een enorm opzichtige hood scoop.

Er gaan trouwens geruchten over een 300 pk sterke SRT4-versie van de Dart, met het 1750 TBI-blok van Alfa Romeo als basis, maar tot het zo ver is, is dit de dikste Dart. Mooi is echter anders…

De Fiat 500 Stinger is uitgerust met een Giallo-verfje, en moet het ook vooral van zijn ‘show’ in plaats van ‘go’ hebben. Hij is wel uitgerust met een Mopar cold-air intake en free-flowing cat-back uitlaat (sorry, vertaal-luiheidje), maar tot hoeveel extra power dit leidt weten we niet. Wel weten we dat hij is uitgerust met geperforeerde remschijven, 17 inch Abarth Hyper Black-velgen, en verchroomde spiegels en deurhendels.

Tot slot nog dit: aangezien Fiat en Chrysler steeds verder vervlochten raken, heeft het concern besloten Mopar wereldwijd met alle aftersales en onderdelen te belasten. Pietro Gorlier, CEO van Mopar zegt:

“The ongoing Fiat-Chrysler integration and platform sharing makes it fundamental to pursue a similar integration from an aftersales point of view and Mopar is the ideal brand to become the global umbrella for our parts and services”

Deze move bespaart kosten, en uniformeert de systemen van beide bedrijven. Tevens zullen de diagnostische systemen van de bedrijven worden gelijkgetrokken. (bron: Automotive News)
16 reacties

Het blijven saaie wagens
Hey mr. Smoke, je maakt me wel nieuwsgierig met het zinnetje “Mooi is echter anders…”. Ik vind die carbon meuk op de Dodge niet echt geweldig, maar het ontwerp overall kan me best bekoren. Zo lellik is dat ding toch niet?
Vind ik wel…
@sir_smokalot: ja een beetle is echt veul mooier he?
Mopar…moet niet gekker worden, of Abarth krijgt straks totaal geen lucht meer ! Kortom, Italianen die hun ziel verkopen (in navolging van Mussolini).
@Megakix: Ik denk dat Abarth niet zo snel zal verdwijnen. Mopar is naast tuner ook gewoon een onderdelenboer. Het lijkt mij in ieder geval erg dom om de Abarth modellen een Mopar badge te geven. Wie wil er in Europa nou een italiaanse auto die opgevoerd is door een bedrijf uit het continent waar men alleen maar rechtdoor rijd (om het maar heel cru te stellen)?
@Jorrit: ja, die hoop koester ik natuurlijk ook…maar die Marchionne heeft tot nu toe wel meer paarlen voor de zwijnen (lees: amerikanen) gegooid. Het is namelijk geen ere-baasje, maar een zelfingenomen klucht.
@Jorrit: Wie wil er nou een Amerikaans familiehok met een aansprekend Italiaans logo?
Ik ben bang dat zulke vragen niet echt gesteld worden bij deze fusie.
Zijn dit de officieel uitgegeven persfoto´s van Fiat/Chrysler? Zo ja, dan komt er niet alleen nog een Jeep-variant maar ook nog een opgepompte Dodge Charger. Kijk maar naar deze foto die in die gallery staat:
http://www.autoblog.nl/gallery/Dodge/Dart_GTS_210_Mopar/Mopar_Dodge_Dart_GTS_210_10.jpg
Die is er al :)
http://www.autoblog.nl/mopar-chrysler-200-super-s-en-dodge-charger-redline
Foto is verzeild geraakt in deze gallery..
Exhaust? Damn neem een taal cursus
Ik vind de Dart meer europees ontwerp hebben, afgeronde neus. Bah gewoon lelijk, dat fiatje is op.zich wel leuk!
Wat een gedrocht die Dart
Bleghh
Mooi is anders
Voor de haters, in de US is de Dart zeer goed ontvangen. Zo ook de verkopen van Chrysler en Jeep…deze zijn verdubbeld en best presterend in de US. Wel jammer he dat het zo goed gaat? Je kunt ook nog lezen in de bladen dat Amerikanen steeds meer import links laten liggen en voor US gaan. Maar Le Marche is wel wat anders dan die VM van Saab…maar die komt dan ook uit een land met een auto historie. Dus lees en leer azijnpissers.
Okee dit ziet er saai uit, cijfers zijn saai. dus saai. Ja ik zeg 3x saai, mijn dag is ook saai ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).