Mopar wordt 75 en pakt uit: Chrysler 300-sprintkanon

Auteur: , 15 Reacties

Feescht! Mopar, de performance-onderdelenboer van het Chrysler-concern viert dit jaar zijn 75ste verjaardag, en doet dit door middel van 4 speciale edities op de Chicago Auto Show, die over iets meer dan een week van start gaat. De eerste speciale wagen is een variant op de Chrysler 300, die ze zelf Mopar '12 300 noemen.

Deze limited edition (oplage: 500 stuks) is in feite gewoon een 300 S, met 5,7 liter HEMI V8 (367 pk). Bij dit model hebben ze echter het differentieël achter wat getweakt, waardoor de eindoverbrenging is veranderd van 3,06:1 naar 3,91:1. Gevolg: minder topsnelheid, maar meer acceleratie. Standaard doet de 300S, die is gekoppeld aan een 5-traps automaat, de 0-60 mph (0-96) in 6,5 seconden, in Mopar-vorm ergens in de lagere regionen van de 5 seconden. Of je neemt meteen een SRT8, dat kan ook..

Verder heeft de Mopar ’12 300 nog wat tierelantijntjes in de vorm van blauwe streepjes, niet-standaard velgjes enzovoort, enzodoor, maar het USP ervan is toch echt de acceleratie. Ideaal voor als je nooit de stad uit komt en graag stoplichtsprintjes doet.

Mopar '12 300

De overige 3 modellen? Een 2012 Mopar Jeep Compass ‘True North’, die 5 centimeter hoger op zijn poten staat, en performance-versies van de Dodge Dart en Fiat 500. Maar over die laatste twee meer in een volgende post. Mooie photoshopskills ook, Mopar! (check de banden)

Pietro Gorlier, de CEO van Mopar15 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Beetje suf dus.. Ten eerste is het het topmodel niet en ten tweede mogen wij geen Chryslers hebben…

Dusss… Lancia, schiet nou maar op met die Lancia SRT8!
@baasbas: Lancia Thema 8.32 zul je bedoelen ;)
@rfw1994: Dat zou dan Lancia Thema 8.16 moeten worden… klinkt niet direct overtuigend :-)
Zonder logo kan het ook wel een Lancia zijn.

Wat is de topsnelheid nu dan overigens?
dat zeggen ze niet :)
@sir_smokalot: 101 km/h? Net genoeg voor de sprint van 0-100
@sdk16420: hoe hard durf je?
Beetje jammer, had wel meer verwacht van een legendarische naam als Mopar :(
Maar vor mij nog steeds Mopar or no Car!
Ik zag toevallig vandaag voor het eerst de ‘Lancia Thema’. En eerlijk is eerlijk, ik vind hem heel erg gaaf. Echt heel strak. Ik zou hem boven een 3 en 5 serie kiezen. Wat een topding om te zien.
@raphael:
gedeeltelijk mee eens, ik vind het ook een topding, wat ieder ander ook ervan denkt. sterker nog, laat iedereen hem maar links liggen, dan blijft hij als lancia uitvoering lekker exclusief, en dan koop ik er later wel 1. gewoon omdat ik het het merk ook gun, en omdat het een schitterende bak is, met dit interieur (ipv chrysler).
En als verstokte bmw fan durf ik dit toe te geven ;)
@sanderm3: je gunt het het merk? Wauw ok.

@sanderm3: interieur van de thema is gewoon hetzelfde als dat van de 300c hoor.
Mooi ding, wel een dikke slee in ieder geval.
Okee, dit ziet er wel gaaf uit! mooi die blauwe accenten op het zwart. Het ziet er wel sinister uit zo ;)
Allemaal mooi en wel maar De Chrysler Corporation had geen bailout verdient, net als de foute banken kregen de verwende vakbonden en falende bestuurders van Chrysler zelfs geld toe nadat beide groepen het bedrijf op de rand van de afgrond hadden gebracht. Nu zou dit bedrijf dat nog steeds voor een overgrote meerderheid in handen is van de Amerikaanse staat en waar de Amerikaanse belastingbetaler voor krom mag liggen in eens winstgevend??


http://www.youtube.com/watch?v=-j_8qCbHsUA&feature=player_embedded

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).