MTM prepareert Audi RS5 voor Superstars Series

Auteur: , 9 Reacties

VAG tuner MTM staat niet alleen bekend vanwege het feit dat ze zo'n beetje alles van Volkswagen, Audi en aanverwante merken tunet, maar ze zijn zeker geen onbekende in de racewereld. En daarom is het dan ook geen verrassing dat ze met een dikke Audi RS5 Coupe deelnemen aan de International Superstars Series.

Dit weekend zullen ze met een 1.300 kilo wegende RS5 in actie komen op het circuit van Donington tijdens de 3e race van het seizoen. Achter het stuur zal de 18-jarige Thomas Schöffler te vinden zijn. Andere auto’s in deze leuke serie zijn onder andere de Jaguar XF SV8, Mercedes C63 AMG, BMW 550i (E60), Maserati Quattroporte, Chrysler 300C SRT8 en Lexus IS-F.

Het was je misschien al opgevallen, maar een V8 onder de motorkap is verplicht in de Superstars Series. Ik dacht eigenlijk dat je ook verplicht 4 deuren moest hebben, maar aangezien de RS5 er maar 2 heeft is dat dus blijkbaar niet het geval.9 reacties

volgens mij is het niet verplicht om met een v8 te rijden. En je mag een coupe of een sedan inzetten zolang ze maar goedgekeurd zijn voor 4 personen
4 of 2 deur zolang ze zijn goedgekeurd voor 4 personen en de motor mag een otto zijn tussen de 6 en 12 cilinders zolang het minimaal 3800cc is. Turbo’s of superchargers mogen als het in de productieversie ook aanwezig is..
Kom dit was toch niet moeilijk om te googlen, beetje slordig..
Ze hebben in ieder geval de grote QUATTRO stickers niet opgeplakt. Zou wel raar staan op je auto terwijl er uitsluitend geracet wordt met RWD. Hoewel de Quattro stickers op de meeste Audi racewagens staat voor Quattro GmbH en niet zo zeer voor de gebruikte aandrijvingstechniek is het toch wel verwarrend.
@AutomotiveDesigner: ook deze RS5 heeft quattro.
Lijkt me een leuke klasse om te volgen, heb het nog nooit op tv gezien?
@kp92:
MotorsTV zendt het uit :)
@Fruitcake: Hmm..die zender maar eens opzoeken dan..
Die spoiler en velgen zijn zo typisch en horen bij deze series dat ik het gewoon een kut serie vind. Gewoon een V8 en 4 deuren of nu 2 en knallen… Niet relevant.
Mooie kar! Alleen die spoiler is net een beetje te (qua uiterlijk, functioneel zal die wel zijn)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).