MTM verandert Audi S6 in een wolf in schaapskleren

Auteur: , 38 Reacties

Nadat SKN het spits afbeet, is Motoren Technik Mayer (MTM) de volgende tuner die bewijst hoeveel potentie er in de 4,0 liter V8 van Bentley en Audi zit, door de S6 een stevige oppepper te geven.

Audi fanboys met een niet te stillen honger naar extra vermogen kunnen zich later dit jaar tegoed doen aan de Audi RS6, met 560 pk en 700 Nm. Echter, dit model komt er (voorlopig?) alleen als Avant, dus wat als je liever een Sedan rijdt? Dan koop je een S6, en brengt deze langs MTM. Voor een alleszins redelijke 3.700 euro schroeven de Duitsers de standaard 420 pk en 550 Nm op tot 555 pk / 700 Nm. Nagenoeg identiek aan de RS-specs dus.

Voor de overige aankleding, zoals een uitlaatsysteem en verse velgjes, moet wel dieper in de buidel worden getast, maar mocht je alleen voor een vermogenstoename gaan, en niet zo veel om aankleding geven, dan krijg je aardig wat bang for buck. Wie weet valt er softwarematig nog het een en ander te unlocken, mocht je budget op zijn.

Foto’s van een door MTM volledig aangekleed model, dus met de bekende Bimoto-velgen, aftermarket uitlaatsysteem, en luchtvering met 25 (voor) en 20 mm (achter) verlaging vind je in de gallery. In potentie is dit zeker een aardige wolf in schaapskleren. Lekker onopvallend, maar hij kan zich qua specs wel meten met een M5 en een RS6.38 reacties

Echt een gaaf ding, maar ik zou ‘m nog meer schaap-uitstraling geven. Standaard Audi-velgen, A6 bumpers, grille, spiegelkappen, uitlaatsierstuk achter de bumper naar beneden richten etc.

Alleen ben ik benieuwd of het blok dan nog genoeg lucht krijgt. Maar dan stellen ze ‘m maar iets beschaafder af. 500 pk is nog steeds leuk :)
@Jochempie: Nou, we wachten af.
@Jochempie: En dan? Je koopt deze auto voor de looks? Dan kun je net zo goed een goedkopere A6 kopen die motorisch tunen. Ben je goedkoper uit.
Rijd u hem maar voor. Wat een ankers zitten er onder zeg pfff
1 in het rood graag. Breekt de zwarte/grijze brij een beetje dan maar wat meer opvallen
Het ziet er gewoon uit als een A6 2.0 TDI S-line. Ik loop totaal niet warm voor deze auto.
@bsxc2:

En die is ook schitterend.
3700€ is er goedkoop voor zo’n gigantische vermogenswinst! Ik weet niet wat je voor een amg performance package betaalt, maar dat komt niet eens in de buurt denk ik
@nasty: Inderdaad! 135pk extra voor €3700,- is niet veel. Hij heeft in de basis ook dezelfde motor als de rs6, dus de potentie was er sowieso…
@nasty: Ligt er aan wat ze gedaan hebben. Als het puur software is, vind ik het een klap geld voor een chippie.
@nasty: bekijk het zo: je wordt dus KEIHARD afgezet als je bekijkt wat de meerprijs van een rs6 ten opzichte van een s6. Tuurlijk zullen er op een rs6 andere remmen onderzitten en zal het onderstel iets geupdrage zijn maar dat is het wel.
Een S6 is standaard ook een wolf in schaapskleren. De velgen zijn wel lelijk vind ik.
@kapiteinaudi: ja, sommigen willen een auto om mee te rijden, niet om hun “ego” te verlengen… ;)
@kapiteinaudi: Met velgen bedoel ik natuurlijk deze MTM velgen, standaard zijn veel mooier. Gewoon even voor de duidelijkheid….
Nice
Audiblog ..een wolf ben je ook pas als je rs5 cabrio geen 2 ton weegt ,je audi geen wollig stuurgedrag heeft en eens geen FWD heeft …….
alle pk”s ten spijt .
@Tweede Woning: liever iets een wollig stuur gedrag dan dat irritante directe stuurgedrag van een bmw.
@passie: Ja, want direct stuurgedrag is irritant. Iedereen wil toch afstandelijk stuurgedrag. Hebben ze in de F1 nu ook hoorde ik..
@berlinetta: Als ik aan mijn stuur draai wil ik ook altijd zo min mogelijk gevoel. Lekker afstandelijk. Vooral met flink wat vermogen. Dan kun je er nog minder van genieten namelijk. En dat wil toch iedereen.
@E34M5Touring: ik ontwaar hier de echte liefhebber ( en een die op verjaardags feestjes niet over autos praat …)
@Tweede Woning: Ja, verbaasde me even over de reactie, ik vind stuurgevoel niet prettig, van Dhr/Mevr. Passie. Heb nog nooit gehoord dat iemand MINDER stuurgevoel wil. Dan zit je bij Audi (iig de FWD modellen) in de goede showroom.
@passie:

De huidige 5-serie heeft volgens vele eigenaren problemen met rechtuit rijden. Is ook heel sportief zeker, hehe.
@kempenaer: Vreemd, ik hoor van Audi rijders dat ze alleen maar rechtdoor kunnen. Ze sturen wel maar dr gebeurt niks.
@Tweede: de Audi S6 heeft geen FWD maar AWD.
@kraakensmaak: mij helaas bekend , laat dat voorbehouden zijn als je in de blubber wilt rijden en niet als maskering voor je tekortkomingen ( hoewel marketingtechnisch te verantwoorden ..)
@Tweede Woning:

Blablabla.
@kempenaer: sorry, je hebt gelijk , had ik niet moeten doen , vanaf nu gewoon weer alles over pk”s .
@Tweede Woning: Maar er zit wél een V8 in! =D
Ziet er uit als een lease slet ja.
@norge:

Over wie heb je het, je moeder?
@kempenaer: hahaha
@doezel1997: Alleen pubers met een foute muzieksmaak kunnen er om lachen als men iemands moeder op grove wijze beledigt…
@kempenaer: Klein zielig mannetje, dat denk ik als ik jouw reactie lees.
‘dan krijg je aardig wat bang for buck’

Deze term klopt niet. In het engels word wel ‘bang for your buck’ gebruikt. ;-)
@lemans96: Een Aziatische straatprostituée wellicht wel?
“Fuki fuki twenny dolla. Bang for Buck?”
Just guessing, zelf geen ervaring mee :-)
Ik blijf die plaat tussen de uitlaten er toch vrij armoedig en goedkoop uitzien? Graag had dat ff meegespoten of zelfs gewijzigd met een goede bodykit.
Blijft een prachtige bak.
Hopies pk’s voor het geld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).