Nederlanders kunnen ongestraft te hard rijden in België

Auteur: , 154 Reacties

Je blijft lachen met onze geliefde Zuiderburen. Zo is vandaag bekend geworden dat Nederlanders die te hard rijden in België géén bekeuring kunnen krijgen.

Er is iets veranderd in het computersysteem en daar zijn de Belgen nog niet helemaal op ingespeeld. En dus weten ze niet waar ze de boetes naartoe moeten sturen. Plankgas door België dus!

Tot eind vorig jaar konden 35 Belgische politiezones uit de grensstreek direct bij de Nederlandse RDW gegevens opvragen van Nederlandse kentekens. Op die manier wisten ze ook waar ze de boetes naartoe moesten sturen. Dat systeem is echter veranderd en nu begrijpen ze er in België niks meer van. Korpschef Rudy Verbeeck van politiezone Grens (Kalmthout, Essen) legt het even uit:

“Al in september waarschuwde de federale politie ons dat Nederland zou overschakelen naar één contactpunt bij de Belgische Dienst voor Inschrijvingen (DIV). Een half jaar later is die dienst nog niet klaar met de nodige aanpassingen. Daardoor moet ik Nederlandse hardrijders nu onmiddellijk laten tegenhouden. Anders zien wij nooit ons boetegeld”

In totaal zouden zo’n 100.000 Nederlandse hardrijders op deze manier al onder een boete uit zijn gekomen. En het blijft nog wel even feest in Belgie, want het oplossen van dit probleem zou nog zeker enkele maanden in beslag nemen.

Als je staande wordt gehouden ben je overigens wel de lul, want dan moet je wel gewoon betalen. Zorg er dus voor dat de politie je niet staande houdt. (bron: hln.be)154 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Is dit artikel geschreven door een 15 jarige puber?
@luxaeterna: Vanwaer deze uytspraeck?
@luxaeterna: sodemieter op zeg, niks mis met deze tekst, het leest vlot b makkelijk, beter dan al die moeilijke woorden in hele lappen tekst.
Plus 1 voor robbie, keep going dude! ;)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat is dit voor achterlijke journalistiek, aansporen tot hardrijden, aan moedigen niet gepakt te worden. Erg netjes allemaal hoor. Verbaast me dan ook niet wie dit artikel geschreven heeft.
@bassen: geen dank hoor!
@robbie: Wees er maar trots op ook.
@bassen:

Wat is precies uw probleem? wat had Robbie dan voor artikel moeten maken? iets in de trand van “België kan niet meer in kentekenregister van Nederland, rij desondanks vooral niet te hard, want dit is niet netjes, en zou u een fikse prent op kunnen leveren als u wordt staande gehouden!”

Dit is gewoon nieuws, en handig om te weten dat ik de komende maanden in Belgique lekker kan doorblazen -zolang het wegdek toelaat-.
@rijbewijzer: Idd gewoon nieuws, moet over 2 weken naar de zuiderburen, handig om te weten dat ik niet overal hoef op te letten dat ik niet een beetje te hard tijdt, zeker bij Antwerpen, altijd gedoe daar.
@rijbewijzer: Zou zeggen lees een krant en zie dan hoe je artikel moet schrijven, dit is gewoon puberaal gedrag en aansporen tot het overtreden van de wet, zeker gezien de reacties niet verstandig om hier te doen. Maar er zitten dusdanig veel spelfouten in het artikel dat robbie zelf ook tot deze doelgroep behoord.
@bassen: Akkoord. De artikels zijn hier de laatste tijd triestig om te lezen. In plaats van degelijk en objectief (of met mate subjectief) geschreven artikels wordt er hier enkel nog rommel gezet dat evengoed van de hand van een tienjarige zou kunnen zijn. Maar aan de reacties te zien zijn kleuters inderdaad de doelgroep dus ik begrijp het wel.
@bassen:
Even voor de duidelijkheid, was dit niet een internetblog? In mijn optiek is dat een héél ander medium dan een krant waarin inderdaad veel ‘saaie’ artikelen staan die wél objectief zijn.
Begrijp me niet verkeerd ik lees bijna dagelijks een krant, maar ook daar staan blogs in van mensen die hun ongezouten mening geven over bepaalde onderwerpen.

Dus.. als je niets beters te doen hebt dan onzinnige reacties te geven (over kinderachtig gesproken), adviseer ik je dringend een vooral veilige en verantwoorde hobby te zoeken met een bijbehorend internetforum/blog zoals http://www.breiforum.nl :)
@rijbewijzer:
“Begrijp me niet verkeerd ik lees bijna dagelijks een krant, maar ook daar staan blogs in van mensen die hun ongezouten mening geven over bepaalde onderwerpen.”
Goedzo, knap van jou!
Wel heb ik zo mijn ernstige twijfels bij een “krant” waar “blogs” in staan…
@rooster:

Noem het een blog of een column, it´s the same..
dus wat lul je nou
@rijbewijzer:

Hey, jij bent degene die het heeft over blog die in kranten staan. Ook is een blog niet hetzelfde als een column.
Jouw reactie had dus moeten zijn: “Wat lul ík nou” :)
@rijbewijzer: Blog? Mwah. Eerder een plek waar persberichten die iets met auto’s te maken hebben, worden herkauwd.
@bassen: Ik denk dat het opzettelijk zo geschreven wordt om vervolgens tamelijk vermakelijke comments te kunnen lezen. Een beetje Jeremy Clarkson kopiëren dus, bepaalde reacties uitlokken.
@bassen: Dude, je bent bezif over spelfouten en je maakt er zelf een..
@4poorte: Zo indrukwekkend, je maakt een spelfout in een zin die moet aangeven dat ik spelfouten maak! Komt nog bij dat ik niet de schrijver ben van deze “Blog”.
@bassen: Wat ik maakte was een typfout, geen spelfout homo
@4poorte: Ok, je weet mijn geaardheid nu ook al, vertel me ook direct even wat je dan wel wou typen, gezien ik er niet veel van kan maken.
@bassen: Ik bedoelde ‘bezig’ in plaats van ‘bezif’? Zo moeilijk is dit toch niet.
@4poorte: Als je bezig bedoelde, dan is/was het geen goed Nederlandse zin. Zal mijn uitspraak daarom even wijzigen….


“Je maakt een grammaticale fout, terwijl je mij wilt aanspreken op een spelfout”
@bassen: Wat is er fout aan mijn zin en hoe zou jij het dan verbeteren?
@4poorte: “Bent bezig over spelfouten?” Kom op zeg, zo heb je dit niet op school geleerd.
@bassen: Verbeter het dan..
@4poorte: Waarom zou ik? Jij probeert mij ergens op te wijzen, waar jezelf fout zit. Ik zou zeggen ga terug in de boeken als je spelling niet op orde is en vraag niet aan mij je te verbeteren.
@bassen: Dude gij zaagt en gij weet goe genoeg da mijn zin 100% juist was. Ga nu maar ergens blijten ok?
@4poorte: Goh, de spelling gaat hard achteruit zeg. Nou goed voor deze ene keer maak ik een uitzondering, maar mocht je in het vervolg weer hulp nodig hebben bij je grammatica vraag dan even je buurvrouw ofzo.

Dude, je bent bezif over spelfouten en je maakt er zelf een..

Het is, bezig met en om een goed Nederlandse zin er van te maken schrijf je het volgende….. Dude, je spreekt over spelfouten, maar maakt er zelf een..


Telt dit nu ook als een dis?
@bassen: Dude je maakt jezelf belachelijk just shut up. Mijn zin is 100% correct dus hou gewoon u bakkes ;)
u*w* bakkes. Maar het mag wel wat vriendelijker hoor..
@sir_smokalot: Dan kan je hem ook direct vertellen dat bent bezig over niet goed Nederlands is.
@4poorte: Jij vroeg mij het te verbeteren, nu doe ik dat en is het nog niet goed. Oh en stop toch eens met die half Nederlands half Engelse zinnen.
@bassen: Je ‘verbetert’ iets dat al juist is. En nee ik praat zoals ik wil, jij bepaalt hier niks begrepen?
@4poorte: Nee het was niet correct Nederlands, en Sir_smokalot gaf ook al commentaar op UW spelling. Gaat er wellicht nog een belletje rinkelen dat je wellicht toch fout zit en dat je spelling toch niet zo 100% correct is?

Overigens, jij bepaald dat ik niks mag bepalen, beetje tegenstrijdig vind je niet?
@bassen: Jij bepaalt niet hoe ik op deze blog praat dus trap het maar af, je hebt al genoeg mensen geirriteerd..
@bassen: Wees toch niet zo’n azijnpisser man. Ik ben er alleen maar blij mee dat autoblog me van zulke zaken op de hoogte brengt. Thanks Rob!
@martinh: Jij leest klaarblijkelijk geen krant, want daar is dit ook gewoon in te lezen.
@bassen: ga dan verder met het lezen van je krant.. kom je toch niet meer op ab??
@romenkorn: Omdat dit artikel slecht is moet ik maar niet op AB komen? mooie boel is dat, maar je mag klaarblijkelijk er niks over zeggen.
@bassen: Kun je nu even stoppen? Robbie ligt er straks nog wakker van.. http://www.skylineclub.nl/images/smilies2/crazy.gif
@dennisr: dat zal niet zo snel gebeuren hoor :D
@bassen:

Dude, wat kan jij achterlijk reageren man!
Zit je ook zo te huilen voor de TV, als je hebt afgestemd op Top Gear?!

Robbie mag ervan uit gaan, dat elk weldenkend mens weet dat je niet te hard mag rijden. En terecht, want aan betutteling heb ik een broertje dood!

En in je hooghartig en dom gebazel ‘vergeet’ je even dat Robbie weldegelijk een waarschuwing heeft geschreven, zie het laatste alinea… :roll:

BTW, te hard rijden in België…Maar dat “asfalt”?!…Joh!
@FrankypankyV8: Dan moet je het nog eens lezen, want dat staat er niet.
@bassen:

Gozer…jij bent gewoon een verchtelijke trol. Hopelijk krijg je een permanente ban, want je loopt te zieken en te treiteren…

Ik citeer: “Als je staande wordt gehouden ben je overigens wel de lul, want dan moet je wel gewoon betalen. Zorg er dus voor dat de politie je niet staande houdt.”

Kom mij nou vertellen dat Robbie geen waarschuwing heeft aan gegeven… :roll:
@FrankypankyV8: “Zorg er dus voor dat de politie je niet staande houdt.” wat staat daar nu dan? dat is toch aansporen je niet te laten pakken wanneer je de wet overtreed?

Denk dat jij hier geen recht van spreken hebt, gezien jij wel vaker met mensen in discussie raakt om zijn/haar mening.

Volgens mij ben ik meer een toevoeging tot de site, gezien er vorige week nog een artikel is geschreven op basis van mijn informatie en youtube filmpje.
@bassen:

“Denk dat jij hier geen recht van spreken hebt, gezien jij wel vaker met mensen in discussie raakt om zijn/haar mening.

Volgens mij ben ik meer een toevoeging tot de site, gezien er vorige week nog een artikel is geschreven op basis van mijn informatie en youtube filmpje.”


Ah, ik zie jouw probleem al.. Hoogmoedswaanzin! Nou, gefeliciteerd hoor!

En ik ben niet eens zo vaak op AB te vinden, dus je lult maar wat!

Triest figuur… :roll:
@FrankypankyV8: Dat zal het zijn, ooit gehoord van google, daar typte ik je naam in en kwam ik een ander artikel tegen waarin je je frustraties ook al kwijt moest over iemands opmerking. Daar ging het over parkeerwachters.

Ohja je moet ook eens aan de vrouw gezien je op meer porno websites geregistreerd staat dan dat je reacties hier hebt en dat met 38 jaar.
@bassen: waar maak je je druk om.. het is een onafhankelijke site AB kan zeggen en doen wat ze willen.
@MAB: Nou stoorde me eraan en dacht dat even te melden, wist niet dat alle pubers en een oversekste 38jarige er zich zo druk om zouden maken.
@bassen: haha naja dan weet je dat vanaf nu.
@bassen:

Doe ff niet zo uit de hoogte zeg. Het idee van een blog is dat het niet objectief hoéft te zijn en dat de auteur zijn mening mag verwoorden zoals hij/zij dat leuk vindt. Als je daar wat op tegen hebt; nobody’s holding a gun to your head. Nog zo een; als je niets zinnigs te zeggen hebt…

Keep up the good work Rob ;)
@Jesper: Wat ik te zeggen heb is heel zinnig, wellicht niet voor jouw omdat je waarschijnlijk nog rond rijd op een fiets of brommer.
@bassen: Een krant is een heel ander medium dan het internet. Een blog brengt nieuws, maar op zo’n manier dat het niet per se formeel hoeft te zijn en dat is Autoblog in veel gevallen ook niet, kijk alleen de reviews alleen al. Het is over de tijd wel al een stuk volwassener geworden, maar dat vind ik. Hoewel ik voor opbouwend kritiek ben, moet ik zeggen dat jouw eerste reactie hier niet aan bijdraagt. Je mening over dit artikel breng je op een vrij ruwe manier over, waar mensen toch geen gehoor aan geven. Autoblog probeert misschien reacties uit te lokken door het plaatsen van gezouten artikelen, maar dat doet jouw reactie net zo, maar dan op een zeikmanier. Ik neem aan dat @robbie ook meer respect voor kritiek heeft dat op een betere manier gebracht wordt dan dat jij zojuist deed.
@bassen: ” Blog: frequent, chronological publication of personal thoughts and Web links.”
@bassen: Welkom op Autoblog. Een blog over auto’s. Ik raad je ook aan even te googlen wat een blog is.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ook ze lekker slim van de Belgen om dit wereldkundig te maken…
In Brussel kan je ook gratis parkeren ,omdat de gemeente de parkeerwacht door een privé bedrij laat doen. En de regering geen kentekengegevens aan privé bedrijven geeft.
Kan ik een van iemand een nederlands nummerplaat lenen?
@spotu2: Op eBay stond er een van een diplomaat, ofzo. ;)
the-budel-guy
geld dit ook voor mensen met een duits kenteken. aangezien wij komende zondag door België moeten.
Levensgevaarlijk om hier plankgas te geven met al die putten en hobbels!
james125 via iPhone app
Met dat wegdek? Dan ben ik het kwijt aan de banden!
@james125: het ia daar wel goed verlicht.
Nice
Geven jullie ook even door wanneer dit feestje afloopt:-)
” Zorg er dus voor dat de politie je niet staande houdt”
Haha, nee dus vol gas door woonwijken en voetgangersgebieden, rij desnoods een paar belgische kinderen dood, als ze je maar niet te pakken krijgen!
Goede tip autoblog, bedankt!
@rooster: beetje respect voor de Belgen graag!
Ohww yeah, gelijk Mijn rs6 uit de garage Halen en op naar belgie. Ik maak wel een paar achtervolgingsvids voor autoblog:)
@rs6issnel: Nou wat stoer ja!
@bassen: wat is jouw probleem?ga een eind fietsen joh, je moet niet alles serieus opvatten
@isobmw: Nou ik ga toch ook niet roepen dat ik een o zo snelle auto heb, is gewoon patser gedrag om te roepen met naam en toenaam wat voor auto je hebt en dat je wel even gaat racen na het lezen van het artikel (wat die toch niet zal gaan doen, maar stoer is het natuurlijk wel)
@bassen: U bent belg? en uw voertuig gaat niet harder dan 85?

vervelend man, maar val ons er niet mee lastig..
@dennisr: Nee, en om patserig terug te doen en antwoord te geven op je 85km/h vraag, mijn auto is sneller dan een RS6.
@bassen: Met wat rijd jij dan?
@4poorte: 964, als je zoekt op Porsche en Bassen zie je vanzelf wel foto’s.
@bassen: Lelijke auto..
@4poorte: Wellicht, neemt niet weg dat die sneller blijft en daar hadden wij het geloof ik over?
@bassen: Boeie
@4poorte: Uit nieuwsgierigheid, wat voor auto rijd jij?
@bassen: Mercedes c240 4matic.
@4poorte: Dankje, heb ik er direct een beeld bij.
@bassen:

Nou deed je dat maar, dat vind ik nog minder irritant om te lezen dat dit ouwelullen commentaar van je. Ga iemand anders pesten ofzo. Of bij de Televaag solliciteren.
@Jesper: Geen krant lezer dus, telegraaf is juist een krant die dit soort berichtgeving heeft, NRC is mijn krant.
@rs6issnel: Moet je compenseren voor iets anders ofzo?
@bassen: wauw het zit u hoog heh.. Zielig ventje
@longblondanimal: Het maakt mij zielig, dat ik niet te spreken ben over een artikel die aanzet/aanmoedigt hard te gaan rijden? Om gekeerde wereld hier.
@bassen: Ben je een beetje gefrustreerd? Moeilijke week achter de rug op de hogeschool? Als wat je denkt klopt (dat de meeste mensen hier geen rijbewijs bezitten) dan maakt het toch helemaal niet uit dat er in deze blog aangespoord wordt tot hardrijden?

Van de mensen die wel zo’n roze kaartje hebben mag je redelijkerwijs wel verwachten dat die de zelfbeheersing bezitten om niet (gevaarlijk) hard te rijden (niet dat het Belgische wegdek zich goed voor leent).

Leuk voor je dat je kranten leest en zo zelfverzekerd (lees: uit de hoogte) overkomt.
@mopar: Dat mag je zeker, maar het is typisch voor Robbie om een artikel als deze te schrijven, nu spreekt zijn schrijfstijl mij sowieso niet aan, maar dit artikel spant de kroon.

Snap niet waarom sommige zich zo “kwaad” maken om het feit dat dit artikel mij niet aanstaat en ik daar wat van zeg. Vind over het algemeen de blog stijl wel aangenaam en daarom kom ik hier ook.
Haal je kinderen maar van de snelweg af in Belgie !De Hollanders komen even blazen…
@norge: met Volkswagen up zeker?
@conny: Whoehaha ,dacht ik nog geeneens aan :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
nou dan pak ik mijn Focus Sedan en dan rij ik met 225 km/h door Belgie of me vaders zijn BMW 3 Series E90
@arias: Stoer man!
@arias: Ik zou niet met 225km/h door je vaders 3 serie rijden. Gaat ie niet waarderen ben ik bang.
@E34M5Touring:

Nice :)
@E34M5Touring: You just made me laugh :D
Zit wel leuk uit maar als je vast kom te zitten in boeren land dan moetje iemand bellen die wel een Toyota Landcruiser heeft om deze uit de modder te trekken…LOL
Een paar highway runs filmen :))
> 80 is zelfmoord in België met dat wegdek uit de middeleeuwen. Non nieuws dus.
Ocharme ze hebben toch zo te klagen over de belgische wegen, blijf dan gewoon lekker weg, dan hebben de belgen zelf meer ruimte. Een grote bedenking die ik erbij maak als ze het ooit goed weer aan de praat krijgen worden die dan alsnog allemaal verzonden :)
In een keer vette kluif voor de belgische staat al die NL’ers die even dachten door te knallen.
@Zoepie:
Ik denk dat ze stiekem helemaal geen probleem hebben maar wel het extra geld van al die goedgelovige nederlandse sukkels kunnen gebruiken om de wegen een beetje op te knappen ;)
@rooster:

Jij schat ze wel érg hoog in :P

*Duikt weg*
@Jesper: nergens staat er dat die niet met terugwerkende kracht geïnd zullen worden. België heeft immers een overeenkomst met Nederland wat betreft het innen.
Beter!
volgens mij is het niet alleen in België een zooitje maar ook in Frankrijk en Duitsland kunnen ze er wat van
ben in frankrijk eind vorig jaar een paar keer geflitst nooit niks van in de brievenbus gezien
heb er een stuk of 5 van de afgelopen 2 jaar uit Duitsland binnen gekregen die heb ik weg gegooid niks meer van gehoord
kreeg er pas eentje uit Oostenrijk die kreeg ik netjes in het Nederlands met een foto erbij dus die is gewoon netjes betaald die snappen het tenminste
@bmwpowerm5:

Hm,

Totdat je een keertje staande wordt gehouden…Ik vermoed dat men dan nog wat ‘achterstallige betalingen’ voor jouw rekening tegenkomt…
:P
Alsof die wegen überhaupt bedoeld zijn voor harder dan 80.. België heeft helemaal geen behoefte om dit ”probleem” te verhelpen.. dat deden ze jaren geleden al, door die wegen aan te leggen..
Gewoon hetzelfde doen als in nederland dus: alles mag als de politie je niet ziet
@paere:

Ook al zien ze je wel, zo moeilijk zijn ze hier niet :D
Ik ben maar 1 keer door Nederland gereden richting België natuurlijk en ik vond hun wegen ook niet veel beter….eerst waren ze ook veel te klein, ze rijden veel te traag en er waren daar ook putjes in de grond.

Nederlanders investeren mss meer in hun wegetjes dat ook zo is omdat ze al zo veel geld krijgen van hun bevolking waardoor jullie voor een R8 V10 evenveel moeten betalen als een Belg voor een LP560-4 Lamborghini….waardoor de gemiddelde Belg een betere auto heeft dan de Nederlander waardoor wij ook niet klagen over ons wegdek….onze auto’s zijn comfortabel genoeg :p

Anyways, ik moest het gewoon zeggen
@Fidenza: haat het om je gelijk te geven :lol:

maar aan de andere kant, zou dat lekker rijden? met een Lambo of een R8 op die wegen in België? dan rijd dat hier wel prettiger denk ik..

feit blijft wel, voor mooie wagens moet je in België wonen, die paar dagen per jaar kan je wel naar Nederland om lekker te rijden :D
@dennisr: +1, daarin heb je wel gelijk
Precies alsof alle wegen in België kasseibaan is…

Ik vraag mij dan of waarom bijna alle Nederlanders door België te snel rijden (en onnodig links rijden, maar dat heeft daar nu niets mee te maken).
Levensgevaarlijk blijkbaar…, je kan al evengoed 120 in de bebouwde kom rijden *sarcasme cough*!
Stukje riooljournalistiek van de bovenste plank. Aanzetten tot overtredingen en andere weggebruikers in gevaar brengen. Zielig, en een echte auto liefhebber onwaardig!
@Pixed:

He, bassen…twee account op AB…Kan dat dan… :roll:
@FrankypankyV8: Misschien omdat Pixed gewoon gelijk heeft?
@bassen:

Gelijk waarin? De “Hollanders” rijden sowieso al massaal te hard in België, dus hoezo ‘aanzetten tot overtredingen’…

Alsof men ‘an masse’ naar België trekt om hun gaspedaal door het schutbord te trappen?!?

Wat is jouw “soort” vermoeiend…Familie van Koos Spee, wellicht?

Jeeez!
@FrankypankyV8: Het feit dat je je hierin al druk maakt spreekt boekdelen over uw materniteit.
@Pixed:

Weet jij überhaupt wel wat materniteit betekent?! Ik werk niet in de Kraamzorg, sukkel!

Leer eens het leven met een knipoog te benaderen of spring anders van een flatgebouw…Jezus man!
@FrankypankyV8: Wij Hollanders? nou goed wat jij wil, zeg helemaal niet dat ik nooit te hard rij, dit artikel heeft alleen als belangrijke toon vooral nu hard te gaan rijden gezien je toch niet een acceptgiro zult ontvangen.
@bassen:

Hieruit blijkt maar weer eens hoe dom jij wel niet ben…Ik schreef ‘DE Hollanders’…Jij maakt er ‘WIJ Hollanders’ van…Woorden verdraaien om maar je gelijk te halen.

Het verbaasd mij niet dat jij jezelf nog serieus durft te nemen. Maar dat kan ook niet anders met harses zo groot als een pinda…
@FrankypankyV8: Nou aangezien ik zo dom ben, mag je mij nu vertellen wat het verschil is tussen De Hollanders en Wij Hollanders wanneer “Wij” betrekking heeft op mij en de rest van “De” Hollanders. Gezien ik Nederlander ben word “De” verandert in “Wij” omdat ik mij reken tot “De” Hollanders.
@bassen:

Het verschil is dat IK niet zit te blazen over de wegen in Belgie…Ik zit in een wagen dat sowieso niet harder gaat dan 90 km/u max.

Dus hoor ik dan ook bij die groep die met 140 km/u over de ‘kasseien’ rijdt?
@FrankypankyV8: Jij zegt toch “De” Hollanders, ik niet. Jij generaliseert dus, ik niet.
Nu is Belgie idd. geen ‘kasseibaan’…Maar doorgaan merk ik er weinig van in mijn luchtgeveerde stoel (Scania P233)… :mrgreen:

Die ene keer dat ik met mijn auto (En dan toch niet met mijn Corvette C4?!) België in ga, pas ik mij gewoon aan.
Alsof Nederlanders dat nu nog niet genoeg doen…
Kleine tip voor de hardrijdende noorderburen: Als je dan toch sneller gaat rijden dan de rest, leer dan ook eerst eens in je spiegels kijken. Of leer eerst wat rijden tout court…
Snel rechtdoor rijden kan iedereen. Het is de situatie beheersen dat je een goede bestuurder maakt. En dat merk ik maar al te veel dat er veel geel/zwarte nummerplaten zijn die gewoon “snel” rijden, zonder enige controle…
Zeer frustrerend…!
@maverick: onze oosterburen (die ook een geel zwarte plaat hebben) kunnen het meestal wel beter. Zo wordt ik regelmatig door een luxemburger voorbij geknald waarbij het lijkt of iedereen op de snelweg stilstaat behalve hij/zij.
sjonge sjonge zeg, wat een zuurpruimen reageren af en toe op autoblog zeg.

Niks mis mee hoor Robbie!! ik vond je blog uitermate goed en makkelijk leesbaar en niet zo een saai achterlijk stukje…

dan gaan de mensen maar naar de NRC of de Volskrant, net of ze je daar serieus nemen…daar verzinnen ze hele verhalen !!
Ik hoorde het gisteren. Ben er blij mee want 2 weken terug door een struikrover geflitst tussen luxemburg en brussel. Uiteraard onderaan een heuvel.

Aan iedereen die op pixen en bassen reageert, hebben jullie nooit geleerd dat je negatief gedrag moet negeren ?
Voor de liefhebbers: als je op een snelweg in Belgie meer dan 30km/u te hard rijdt, dan ben je in principe je rijbewijs kwijt bij staande houding. Probeer vervolgens je rijbewijs maar eens terug te krijgen in het uitermate bureaucratische Belgie…. Oh ja, en verdiep je ook maar eens in de hoogte van de boetes.
En als laatste: als Nederlander krijg je nu op de weg veel meer aandacht van de politie. Als er 10 Belgen te harden en jij als Nederlander ook, dan gaat er maar 1 naar de kant en dat is de auto met Nederlands kenteken….
Prima artikel. Willen alle ‘ollanders aub zo hard mogelijk door b rijden? Gezien hard rijden in b sowieso moeilijk blijkt voor jullie betekent dit waarschijnlijk dat er nog niet boven de 120 gekomen wordt, dus probeer aub ook zo rechts mogelijk te rijden met je Picanto met zes mensen in. Dank alvast.
@heidekonijn: B? Het is België man..
@4poorte: Niets mis met je herkinningsvermogen.
@heidekonijn: Nederlands is niet je sterkste kant he :p
@4poorte: Gewoon een klein virtueel toetsenbordje en geen zin tot voluit schrijven of corrigeren. Maar als meneer neerlandicus is zou ik meneer willen vragen waarom meneer niet bij elke f*cking dt fout hier de taalnazi uithangt? Of heb je toch een leven? Kruip rap je picanto in.
@heidekonijn: Wat graaf doen op het internet :p Ken je de uitspraak ‘Winning an internet conversation is like winning the paralympics’? Jij lijkt het te doen :p
Pfoeh gelukkig maar. Een aantal weken nog op de foto gezet met 150 op de teller.
Fijn.
Ooit leerden je ouders je om je te gedragen in het buitenland.
Als een soort ambassadeur voor je eigen natie.
En om je vooral aan te passen en je niet onbeschoft te gedragen.
Heb vooral een grote Nederlandse smoel tegen de gemiddelde Rijkswachter.
En er zal een geheel nieuwe wereld voor je opengaan.

Ben je beleefd tegen dezelfde Rijkswacht, dan wordt je zeer vriendelijk en behulpzaam tegemoet getreden.
Veel beter opgeleide politie dan in Nederland; waarbij ieder gesprek eidigt met de woorden “Helaas zal ik u toch een bekeuring moeten geven ”
Zoals die keer dat ik met een te grote bestelwagen probeerde de oude Scheldetunnel in Antwerpen in te piepen.
Helaas stond er een motoragent bij de ingang die me onmiddellijk uit de rij auto’s plukte en vroeg naar het gewicht van mijn camionette.
Toen ik aarzelend antwoordde, zei hij grimlachend, ‘Wij hebben deze zelf ook, ik rij er regelmatig mee, dus wat weegt deze camionette ?’
Schoorvoetend verteld ik de waarheid.
Gaan we nu door de tunnel heen? was zijn volgende vraag.
Ik geloof maar dat we gaan omrijden zei ik lachend.
‘Dat lijkt me inderdaad een goed idee Mijnheer’

Ooit zoiets in ons ‘fijne’ Nederland meegemaakt?
Zeker wel mee gemaakt, heb tot nog toe 1 keer een bekeuring ontvangen en dit was voor foutparkeren, voor de overige keren, weg weggekomen met een waarschuwing.
Robbie, jongen toch wat moet jij toch gans de tijd met dat ‘Belgen bashen’? Altijd dezelfde artikel-zooi van jouw hand (meestal vol DT fouten)
Neem nu maar je 15jaar oude corola en kom hier maar op onze wegen rondscheuren, het maakt mij/ons niet uit
Ik ben een Belg en ik keur dit artikel GOED. Punt. Sorry voor de naïeve lijntjeslopers.
even een niet onbelangrijk detail
bij een vaste flitspaal of mobiele controle zonder interceptie kom je er misschien mee weg zonder boete

bij een mobiele controle mèt interceptie is het een heel ander verhaaal, dan hebben de jongens van de wegpolitie een tabel met de boete afhankelijk van de snelheid, tot 700€, direct te betalen:cash
als je niet kan betalen en je ook geen geld meer kan gaan afhalen in de bank nemen ze je auto in beslag tot je betaald. Betaal je niet, danis de auto voor de Belgische staat en wordt hij geveild of gesloopt
@bassen: Mag ik vragen welk beeld?
@4poorte: Een beeld over jou, als persoon. Iemand die mij zonder dit te onderbouwen een homo noemt (niet dat daar iets mis mee is) en wanneer we het over mooie/lelijke auto’s hebben durft te zeggen dat ik een lelijke auto rijd (Porsche 964)terwijl je jezelf zelf durft te vertonen in een Mercedes c240.

Dat geeft mij een goed beeld over jou.
@bassen: Sorry, sinds wanneer is de mening over mooie/lelijke auto’s iets objectief?
Overigens doet iets dergelijks zich ook in NL voor. Een Deen die hier met 254km/h over de Afsluitdijk schoof werd staande gehouden en kreeg slechts een bekeuring.

Zouden u of ik met gele kentekenplaten eens moeten proberen … Discriminatie is justitie niet vreemd. Ook opmerkelijk dat ons trouwens wel een ontzegging van de rijbevoegdheid in het buitenland opgelegd kan worden. Als NL-er ben je dus altijd de ….
Geen excuus nodig hoor. Je bedoeld, iets objectiefs? en nee dat is het ook niet. Ik spreek dan ook niet over feiten, ik heb het over mijn beeldvorming over jou.
@bassen: Probeer niet voor elke dis die ik je geef een zinloos argument te vinden. geef gewoon toe dat je fout zit punt
Wat jij daar maakt zou ik toch echt niet rekenen tot een dis? Ik geef aan wat mij een beeld schept over jou, dit is dus een mening, nergens zeg ik dat dit feiten zijn.
@Bassen: Veel geblaat en weinig wol! Een bloemlezing uit je schrijfsels:

– Wat is dit voor achterlijke journalistiek, (KOMMA moet een PUNT zijn).

– aan moedigen (aanmoedigen is één woord)

– Zou zeggen (KOMMA) lees een krant en zie dan hoe je artikel moet schrijven (het is óf ‘een artikel, óf ‘artikelen’),(PUNT) dit is gewoon puberaal gedrag en aansporen tot het overtreden van de wet, (wederom een PUNT) zeker gezien de reacties (KOMMA) niet verstandig om hier te doen. Maar er zitten dusdanig veel spelfouten in het artikel (komma) dat robbie (Robbie moet met een hoofdletter) zelf ook tot deze doelgroep behoord (behoort is onvoltooide tijd en dus STAM + T).

– Zo indrukwekkend,(komma moet weer een punt zijn) je maakt een spelfout in een zin (komma) die moet aangeven dat ik spelfouten maak!

– Ok (moet OK zijn), je weet mijn geaardheid nu ook al, (moet weer een punt zijn) vertel me ook direct even wat je dan wel wou (moet ‘wilde’ zijn) typen

– Nou goed voor deze ene keer maak ik een uitzondering, (PUNT) maar (HOOFDLETTER (sla ik de volgende ‘tig’ keer over)) mocht je in het vervolg weer hulp nodig hebben bij je grammatica (KOMMA) vraag dan even je buurvrouw ofzo.

– Dude, je bent bezif over spelfouten en je maakt er zelf een.. *Deze zin kan wel degelijk als goed Nederlands worden aangemerkt. Het is inderdaad wel ‘bezig met’, maar je kunt de zin ook lezen als: “je bent bezig over spelfouten (te praten). Het weglaten van ‘te praten’ kan als een zgn ‘ellips’ wel door de beugel. En het is ‘praten over’.

– Het is, bezig met en om een goed Nederlandse zin er van (het is of ‘ervan’ of ‘om ER een goed Nederlandse zin VAN te maken’) te maken (KOMMA) schrijf je het volgende….. (dubbele punt, aanhalingsteken openen) Dude, je spreekt over spelfouten, maar maakt er zelf een.. (aanhalingsteken sluiten, PUNT)

– Dan kan (KUN) je hem ook direct vertellen (KOMMA) dat bent bezig over niet goed Nederlands is. (heb ik al uitgelegd, het kan wél)

– Jij vroeg mij het te verbeteren, (PUNT) nu doe ik dat en is het nog niet goed. Oh (KOMMA) en stop toch eens met die half Nederlands half Engelse zinnen.

– Nee (KOMMA) het was niet (‘niet’ moet ‘geen’ zijn, tenzij je ‘niet-correct’ bedoelt) correct Nederlands, en Sir_smokalot gaf ook al commentaar op UW spelling.

– Overigens, jij bepaald (stam + T) dat ik niks mag bepalen, (PUNT) beetje tegenstrijdig (KOMMA) vind je niet?

– Omdat dit artikel slecht is (KOMMA) moet ik maar niet op AB komen? mooie (na een vraagteken start een nieuwe zin. Een nieuwe zin begint met een hoofdletter!) boel is dat,(UITROEPTEKEN en na een uitroepteken volgt ook weer een nieuwe zin, en dus een hoofdletter) maar je mag klaarblijkelijk er niks over zeggen (‘er’ moet vóór ‘klaarblijkelijk’ staan).

– “Zorg er dus voor dat de politie je niet staande houdt.” (PUNT en AANHALINGSTEKEN zijn omgedraaid) wat (HOOFDLETTER!) staat daar nu dan? dat (HOOFDLETTER) is toch aansporen je niet te laten pakken wanneer je de wet overtreed? (STAM + T)

– Denk dat jij hier geen recht van spreken hebt, gezien jij wel vaker met mensen (mensen=MEERVOUD) in discussie raakt om zijn/haar (zijn/haar=ENKELVOUD) mening. (Het is dus ‘iemand’ met ‘zijn/haar’, of ‘mensen’ met ‘hun’)
Volgens mij ben ik meer een toevoeging tot (het is ‘toevoeging AAN’) de siteDe rest heb ik niet gecontroleerd, maar het zal niet veel beter zijn. Als laatste wil ik nog opmerken dat ‘een krant lezen om te te leren hoe je een artikel moet schrijven’ op z’n minst een ‘beetje dom’ is, aangezien de meeste krantenjournalisten nauwelijks in staat zijn fatsoenlijk Nederlands op papier te zetten. Het NRC is daarop écht geen uitzondering. Ik kan het weten, ik heb er bijna 30 jaar gewerkt.
@penthane: OK, je hebt me betrapt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).