Nederlands bedrijf helpt BMW met 3D-techniek

Auteur: , 12 Reacties

DeLight, een jong bedrijf uit Delft dat zich specialiseert in 3D-techniek, heeft mogelijk een zeer grote klant binnengehaald. Ze werken namelijk met BMW samen aan nieuwe manieren voor 3D–projectietechniek. En als het even meezit voor deze spin-off van de TU Delft zien we hun inspanningen vanaf 2014 in een aantal productiemodellen terug.

Volgens deLight Interactive kwam een ex-student van de TU Delft, die nu werkzaam is op de Comfort-afdeling van BMW, via via in contact met het bedrijfje en kijken ze nu samen naar mogelijkheden voor 3D-toepassingen voor de autobouwer. Denk hierbij niet aan augmented reality op je voorruit of dashboard, maar meer aan 3D-projecties op beursvloeren of om BMW’s designteam te ondersteunen bij ontwerpprocessen. 3D-versies van (concept) auto’s, zeg maar.

Maar het meest interessante is het project om de 3D-software van deLight te gebruiken voor entertainment-doeleinden, en dan met name voor de passagiers op de achterbank. Alleen hoe dit precies vorm zal krijgen is nog niet bekend. Sprout probeerde er naar te vissen, maar de twee ondernemers achter de Delftse startup willen er nog niets over kwijt zolang er een patentaanvraag loopt.

Wel staat er in München een BMW die is uitgerust met camera’s en 3D-software van deLight. Ze zijn dus volop aan het testen en verwacht wordt dat ze in 2014 een product hebben dat kan worden toegepast in BMW’s. We zijn benieuwd of het ze gaat lukken, en vooral: wat willen ze precies in 3D gaan projecteren? Suggesties, iemand?12 reacties

Dat leidt toch alleen maar af?
@bonkers: lezen
Zolang het maar geen 3d-beursbabes worden vind ik het allemaal wel best…
Een 3D prostituee op de achterbank in je 760Li.. Ja, dat zie ik wel zitten.
@kaasboerin: alleen jammer dat het dan wel bij zien blijft he;)
Het is heel simpel, BMW doet het nu toch ook al met motorgeluid.

Binnenkort met al die elektrowagentjes projecteren ze gewoon 3D een dikke V12,V10 of voor de pauper een V8 in het vooronder zodat je als je de motorkap opent niet op zo’n vreselijke elektromotor moet gaan zitten kijken.
Voor zakelijke ontmoetingen, waarbij lange afstandsreizen kunnen worden vermeden ( scheelt kosten ).
Stel je rijdt ergens en je business partner zit in Japan, dan kan je hem of haar op elk gewenst moment contacten.
En dan verschijnt er een 3D projectie naast je die met je kan communiceren.
Kortom zie begin deel van deze film, alleen dan zonder die standaards & met complete 3d projecties. :)
http://www.youtube.com/watch?v=fnH4VVPBUeI&feature=related
Er zal ongetwijfeld een chauffeur worden geprojecteerd voor wanneer je auto zichzelf bestuurd en je andere weggebruikers niet wil laten schrikken vanaf je achterbank.
Wel lastig lezen…alles is in spiegelbeeld
Krijgen we binnenkort 3D auto’s?
Cool! Nu nog een samenwerking met de TU Delft… :’)
Nederlands??? over 2weken is het verkocht aan BMW

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).