Nederlandse flitspalen moeten Turkse levens redden

Auteur: , 81 Reacties

Het lijkt erop dat Turkse chauffeurs binnenkort kennis gaan maken met een mooi Nederlands exportproduct: Flitspalen! Omdat de Turkse overheid meer geld wil verdienen het verkeer veiliger wil maken overwegen ze om grote aantallen flitspalen te kopen in Nederland. Alles voor de veiligheid!

Minister-President Rutte is op bezoek in Turkije om lekker handel te drijven. Een van de bedrijven die mee is op deze handelsmissie is Gatso. Je weet wel het bedrijf dat ooit is opgericht door Maus Gatsonides, het is één van de grootste producenten van flitsapparatuur ter wereld.

Chauffeurs in Turkije nemen het echter niet zo nauw met de maximumsnelheid, rode verkeerslichten, handsfree bellen of het dragen van gordels. Ze zijn ervan overtuigd dat ze zo goed kunnen rijden dat ze niks zal overkomen. En uiteraard worden ze beschermd door Allah, zolang Allah wil dat ze blijven leven zal er niks gebeuren, zo wordt nog weleens gedacht.

Als we naar de hoeveelheid verkeersdoden kijken dan lijkt het erop dat Allah met grote regelmaat Turken oproept zich te melden in het hiernamaals. Het aantal verkeersdoden in Turkije ligt namelijk op 13,4 doden per 100.000 inwoners. In Nederland ligt dit een stuk lager. Hier hebben we slechts 4,8 verkeersdoden per 100.000 inwoners.

Dat de Turkse Koos Spee naast veiligere wegen ook nog eens heel veel boetes kan uitschrijven zal ongetwijfeld mooi meegenomen zijn.

Het verslag van RTL Nieuws kan je HIER bekijken.

PS Het Turkse woord voor struikrover is “soyguncu”. Weten we dat ook alvast.81 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
En Allah wilde een flitspaal, zondag toch maar eens naar de kerk gaan om te klagen…
@norge: Moskee
@dennis: Neen, kerk…
@norge: blijkbaar weet @dennis niet dat allah god is.
@4991: Ach die fout wordt wel vaker gemaakt.
@4991: Heb ik iets gemist? Naar mijn beste weten gaan Moslims naar een Moskee en niet naar de kerk.
@dennis: Allah is het Arabische woord voor God. Letterlijk betkent het “de Verhevene”.

Rob bedoeld als je naar de kerk gaat bid je tot God. Dus ook tot Allah. Er is maar één Verhevene. Die is voor alle godsdiensten gelijk. Dus of we deze energie nou Allah, God, Jahwe, Buddah en weet ik het allemaal noemen, je gebed wordt heus wel ontvangen.

Ook de naam van zijn gebedshuis maakt niks uit, kerk/moskee/tempel, je bent welkom.

OT: Zuur voor de bevolking, maar dat is een kwestie van mentaliteitsverandering. Dat zal op termijn heus wel doordringen. Het terugdringen van verkeersdoden is altijd een goede zaak.
@Freewarefreak: Dank voor het stukje educatie van deze atheist;)
@dennis: zie reactie @freewarefreak.
Kunnen ze Koos niet meeleveren met die palen? En z’n opvolger als hulpje erachteraan graag….
@jrk68: ik stem voor, goed plan.
@norge: vrydag*
@norge: “god schiep de aarde maar de nederlanders schiepen nederland”

En blijkbaar schiepen de nederlanders ook de flitspaal. Als dit daadwerkelijk zo is dan hoort dit in de top 50 thuis van zaken je kunt haten van de nederlanders:
http://www.angelfire.com/me3/lilam/dutch.html
@BrutaalAapje: Fijn, een ‘haat Hollanders’ site. Het mag duidelijk zijn waar jouw loyaliteiten liggen. Overigens staat die site vol bullshit en spelfouten…
Het is normaal dat mensen in een stad zoals Istanbul waar het verkeer nauwelijks doorrijdt zijn gordel niet om te doen, telefoneren en door rood te rijden. Vooral in de zomer gebeuren dit soort dingen vaker. Mensen moeten wel beter aan de regels houden, daar ben ik het mee eens. maar in Istanbul wordt je geplet als je aan de regels houdt.
@yasinyilmaz: Het is een goede initiatief van Turkse overheid, als je bekijkt hoeveel ONSCHULDIGE mensen door fouten van anderen omkomen (met alcohol achter stuur). Uiteindelijk zijn wij het bokje, na 2800 km gereden te hebben willen we z.s.m. naar vakantiehuisje of familie. De inwoners van Turkije klaagden al dat wij Turken uit het buitenland te hard rijden in Turkije. Tevens is het een goede manier om extra inkomsten te genereren. Zowel Turkije als Nederland heeft zijn voordelen hiervan.

Pluimpje voor de samenwerking, ben ik enorm blij mee als Nederlandse Turk.
@robbie: ik weet dat je niet racistisch bent (en totaal geen last hebt van de “ik heb de grootste lul mentaliteit”) ,maar als ik het bovenste plaatje bekijk dan doet dat me er wel aan denken.
@bigcar: want?
@robbie: de manier waarop ze rijden in Istanboel heeft helemaal niets te maken met het geloof. Als je daar volgens de regels rijdt, kom je niet ver. Been there, done that. Je gebruikt ‘Allah’ zo veel dat een heel alinea daarover gaat. Ik zou zeggen doe wat je moet doen en zet niet alineas vol je gedachtes hier.
@rs6issnel: Mee eens. Zo te zien vindt een gemiddelde Nederlander het stiekem leuk om de Turken te pesten. En de link tussen ”turken” en de ”Islam” wordt elke keer al te snel gelegd om meer lach materieel te creëren. Ik snap niet waarom één van de vijf alinea’s over Allah, met een beledigend toon, gaat. Het gaat toch om die leuke flitspalen..
@okartal: Het zijn anders de turkse inwoners die hun godheid er zonodig bij moeten halen. Don’t shoot the messenger, zeggen we dan…
Daarbij, als je tegenwoordig Turkije zegt, dan zeg je automatisch Islam. De tijden van een enigzins seculier en democratisch Turkije, is allang voorbij…
@rs6issnel: Bullshit. Het zijn de fijne mohammedanen daar die een dergelijk ‘Insh allah’ fatalisme aanhangen. Dergelijke maatschappijen zijn doorspekt met het mohammedanisme en je kunt letterlijk je kont niet keren of je wordt er mee geconfronteerd. Dat jij hier niets van wilt weten, is jou zaak. Verders heeft de schrijver van dit stuk simpelweg gelijk.
Dik nadeel van dit alles is natuurlijk dat wij hier ook vele honderdduizenden van dergelijke fatlistische dwazen in ons verkeer hebben rondrazen…
@lemans96: Islamieten geloven dat hun dood geschreven staat. De islam zegt niet doe wat je wilt, je gaat toch dood. Robbie heeft een eigen beeld van de islam en dat respecteer ik, maar vind het jammer dat hij zijn mening over islamieten zo uit op een artikel dat alleen maar gaat over flitspalen. 3 keer een geloof bijbetrekken op een simpel gebeurtenis vind ik gewoon jammer.
@rs6issnel en @boven: Hadden we het niet over flitspalen?
@sir_smokalot: Nee want het woord Allah komt voor in de text. Een automatische trigger om meteen aangevallen en geïrriteerd te doen. Helaas. Als ik 10 Christelijke priesters een Pedo noem heb ik minder gezeik dan 1x de naam van Allah te noemen, want dat is, in welke context dan ook, per definitie discriminatie en pesten.
@rs6issnel: Als je dood geschreven staat, betekend dat dus dat jij er zelf niets meer over te beslissen hebt en je dus maar kunt doen wat je wilt. ‘Als het mijn tijd is om te gaan, dan is het mijn tijd om te gaan’. Maar als je dan iemand dood rijdt?! ‘Ach, dan is het zijn/haar tijd om te gaan’….
Lekker dan.
@bigcar: Waarom?
@bigcar: Always the racist card…..typical.
@bigcar: Racist en Nazi is iedereen tegenwoordig, maar dat van die grootste-lul-mentaliteit heb ik dus helemaal niet.
@heidekonijn: Ach ja, zo gaf ik laatst een Badr Hari look-a-like geen sigaret in Amsterdam, werd ik direct voor racist en Wilders stemmer uitgemaakt.
Hahahahaha.
@bigcar: als moslim vind ik er niets racistisch aan.
Robbie en zijn islam-obsessie weer. Gast, dit is AUTOblog. Voor dat gezever over islam/Allah hebben we geenstijl.
@supermo: islam-obsessie? Volgens mij herhaal ik alleen maar iets dat moslims zelf zeggen.
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
@E34M5Touring: Niet op in gaan joh, hij bevestigd het alleen maar meer en meer. :)
@kaasboerin: True, maar toch.
-edit: nutteloze bijdrage-
@4991: Inderdaad. Moslims geloven dat Allah hen beschermd. Goede zaak. Dat geloof ik ook. Turken rijden redelijk onveilig in Turkije. Hierdoor sterven er helaas te veel in het verkeer. Allah roept dus regelmatig mensen tot zich. Een katholiek zegt dan: “De mens wikt en God beschikt”. Inderdaad, er wordt hier niks beledigends gezegd.
De VVD gaat wel ver: Turkse mensen proberen te laten integreren nog voor ze hier daadwerkelijk zijn
@bazzelijn: Onderdeel van onze inburgeringscursus.
PS Het Turkse woord voor struikrover is “soyguncu”. Weten we dat ook alvast.
Hallo @robbie..
Ik ben in NL opgegroeid, je hoeft mij geen Turks meer te leren joh. =’D
@kaasboerin: Dick Turpin was een struikrover…..
@Robbie: soyguncu is gewoon een rover, niks met struik temaken. Dat je het even weet:)
@MAB: Struik is natuurlijk figuurlijk in ‘struikrover’, en dat gaat niet vaak goed met letterlijk vertalen naar het buitenlandish.
-edit: nutteloze bijdrage-
@gerbie: Apentaal? Als turk zijnde zie ik dit artikel helemaal niet als discriminatie. Maar jou reactie slaat helemaal niks op.
@mpow3r: http://www.youtube.com/watch?v=UK0Vo-rK1dM
@imba: Wereldfilm ! Echt TE komisch voor woorden. XD
@imba: Dit is juist wat verkeerd is met deze maatschappij. Wat heeft dit nu in godsnaam te maken met de Turken of de Turkse taal? Explain it to me please. Iedereen over één kam scheren!
@gerbie: Wat een niveau hier. man man man
@gerbie: Turks apentaal? Moeten jij nodig zeggen met een na moeilijkste taal op de wereld.
Beetje hulp gekregen van Pownews om dit artikel in elkaar te zetten ?
Hollands finest ;)
Het begrip wordt hier erg verkeerd begrepen. Er wordt bedoelt dat als er een turk komt te overlijden, dat hun geloven dat het de wil van god was/is. Kort samengevat, geloven de turken/moslims, in het lot wat in de handen ligt van hun god/allah. Kan de schrijver misschien verkeerd begrepen hebben, niets mis mee. Maar om dan het word allah 3 keer onnodig in mijn ogen te gebruiken, vind ik wat ver gaan, zeker gezien de context.
@jeanclaude: Juist niet. Het zijn diezelfde mohammedanen die dus volharden in het feit dat hun lot bij hun verzonnen godheid ligt. Op die manier hoef je dus zelf helemaal geen verantwoordelijkheid(in dit geval in het verkeer) af te leggen en kun je dus lekker door rood knallen en fijn het gaspedaal diep intrappen want hee, als je iemand dood rijdt, dan was het simpelweg zijn tijd volgens jou fijne godheid !
@lemans96: http://www.islamwereld.com/diversen/lot.htm
@mmot05: Beste man, ik weet meer van jouw mohammedanisme dan jou lief is. ;-)
@lemans96: zal wel, je komt namelijk bijzonder intelligent over
@lemans96: Allereerst, praat niet over de islam of over de mohammedanen als je er totaal geen shit over weet. Daarnaast is het zo dat roekeloos rijden(dus geen verantwoordelijkheid) niets te maken heeft met ‘gods wil’. Je moet minder naar Wilders luisteren en zelf meer op onderzoek gaan, dan zou je niet van die domme reacties geven.
@siegje: Allereerst, Ik weet meer van het mohammedanisme dan de gemiddelde mohammedaan, maak jij daar nou maar geen zorgen over. Overigens een erg doorzichtig taktiekje, een ongelovige wegzetten als ‘onwetend’. Op de KMA heb ik al vroeg geleerdt: ‘Ken uw vijand’, dus nogmaals dat zit wel goed.
Daarbij, als er één is die veel over het doodsverheerlijkende mohammedanisme weet, dan is het dHr.Wilders wel.
Maar goed, omdat de gemiddelde mohammedaan de dood zo veracht, kent deze in het verkeer dus ook minder angst om te sterven(stoer hoor,maar ernstig dom) en heeft zodoende ook veel minder respect voor andermans leven.
Het is heel simpel maatje. Doen als of dit iets is waar je eerst de fabeltjeskorant uitgebreidt voor bestudeerd moet hebben, zie ik als niets anders dan afleiding van de discussie.
Conclusie: Mohamedanen zijn gevaarlijker in het verkeer(zie ook de torenhoge aantallen verkeersdoden in mohammedanistische landen).
@lemans96: Mijn conclusie: einde discussie, want offtopic. Wissel maar mailadressen met elkaar uit.
@sir_smokalot: Jouw conclusie zit er dan, jammer genoeg naast. In mijn ogen is dit juist erg on topic, namelijk betreffende het gedrag van mohammedanen in het verkeer(in dit geval de turkse) en aangezien wij hier te lande ook massa’s van die coureurs hebben rondrazen maakt dat het een zeer actueel onderwerp is ! ;-)
@lemans96: de manier waarop je islamieten omschrijft dat zegt al genoeg, het is niet waard om te reageren op types als jij. Ik neem aan dat jij een groot fan bent van Hirsi, agja ieder zijn mening he.
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik denk dat de flitspalen een minimale bijdrage zullen opleveren, als het gaat om het aantal verkeersongevallen terug te dringen. Het hele verkeers gebeuren en infrastructuur in Turkije klopt gewoon niet, rijders worden nauwelijks tot niet opgeleid (heel eenvoudig om aan een rijbewijs te komen). Zoals in het artikel wordt aangegeven zullen die dingen vooral goed functioneren als het gaat om de staatskas op te vullen.
Nou, ik denk dat het goed zaak wordt…meestal gaat dat de Turken die flitspalen zou meenemen voor goede lichtje in de tuin :) dat zijn de Turken ze zijn niet altijd slim :)
@ster74: Droog humor
@lemans96 nogmaals, ook jij begrijpt het verkeerd. De mensen hebben daar een instelling van, als het verkeerd gaat, komt dat omdat god het wilt en dan was het mijn tijd om te gaan. dat is heel iets anders dan wat jij zegt, jij zegt dat hun zo in het verkeer deelnemen omdat gods wil is. maar dat is het dus niet.
@jeanclaude: Jij kunt wel bij hoog en bij laag volhouden dat ‘dat het dus niet is’, maar mijn relaas bestaat enkel uit door jou niet weerlegbare logica, beste man. Jammer voor jou.

Nog één keertje dan. Jij zegt: ‘De mensen hebben daar een instelling van, als het verkeerd gaat, komt dat omdat god het wilt en dan was het mijn tijd om te gaan.’

DAT, mijn waarde, heet een fatalistische instelling. De verantwoording van jou leven ligt niet in jouw handen, maar in die van een verheven godheid die het toch allemaal beter weet dan jij. Waarom zou je dan nog voorzichtig zijn in het verkeer? ‘Hij’ beschermt/neemt jou nu eenmaal wanneer hij dat wil, daar kun jij, nietige onderworpene, niets aan doen. Snap je het nu? ;-)
Ik stapte in de taxi.
Zo’n geel 4-deurs door ex communisten in elkaar geflanst gebakje.
Het regende zachtjes.
De man wilde me laten sien dat Schumacher, Senna en Fangio helemaal nix waren bij hem vergeleken in zijn Dalai-lama 1300 twin turbo.
Voelde het ding in een bocht zachtjes gaan schuiven.
Ben hem in zijn schouder gaan knijpen en hem verteld te stoppen
Deed’ie ook, ik kan heel overtuigend zijn.
Vertelde hem in het Nederlands dat’ie verder normaal moest rijden, of dat ik anders zou uitstappen zonder te betalen.
Hij was 100% Turks maar had de boodschap gelijk door.

Volgende dag een Gele Berlingo Taxi.
Turkse chauffeur, uiteraard, die Engels sprak.
Zijn mentaliteit :
Look at those idiots racing Miester, look, we are together with them at the next red light.
But I burn less Diesel and my tires go on.
You know Miester, all idiots here on the road.
De man heeft me de hele week rondgereden……………
@desjonnies: LOL! Guitig verhaal!
Maar duidelijk, ze rijden er bijna allemaal als complete idioten…
@lemans96: Net als is Rusland.. en andere landen die achter liggen!
Land van klompen, molens, has en flitspalen.. Lol
Mooi zo. Weer een nieuwe afzetmarkt voor Stinger. Ook en Nederlands product. Zo is het dubbel goed voor de Nederlandse economie.
Prima, jullie mogen ze allemaal hebben!!
Nou miss dat die flitspalen on toch nog geld gaan opleveren ip kosten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).