Need for Speed: The Run, de laatste info!

Branded content, 72 Reacties

Het is zover: 17 november. En dat betekent de release van Need for Speed: The Run.

Even opletten a.u.b. Vandaag komt namelijk de vetste racegame sinds… nou ja, waarschijnlijk sinds ooit. Deze NfS-versie gaat over een gevallen petrolhead: Jack. En deze knaap neemt het in een race-avontuur op tegen 200 zwaar getrainde straatracers. Gewoon, zo snel mogelijk van San Francisco naar New York racen in de dikste bolides die je je maar kunt voorstellen. Zelfs Porsches! Alles op alles zetten om die 25 miljoen dollar in de wacht te slepen, anders is het namelijk definitief over en sluiten voor Jack, en z’n zware rechtervoet.

In Need for Speed: The Run gelden even geen regels en doe je alles op illegale wijze. Want wie houdt zich nou aan geldende snelheidslimieten in een race van de Golden Gate naar het Empire State? Precies, niemand. Maar echt makkelijk zal het je niet afgaan. Op de bijna 5000 km lange route wordt je niet alleen achternagezeten door donut-eters met zwaailichten, ook tuig van de richel zal er alles aan doen om je permanent uit te schakelen. En dan hebben we het niet alleen over de auto’s van Jack.

De gameplay is episch, want die wordt verzorgd door de Frostbite 2-engine van studio DICE. Ook is je volledige carrière bij te houden via Autolog en kan je in de multiplayer-competitie zelfs meedoen aan races die al zijn begonnen. Oftewel, nooit meer onnodig wachten in gamelobby’s.

Vandaag barst het The Run-spektakel los voor zowel PS3, Xbox360, Wii, PC als de 3DS. Zorg dat je erbij bent dus, en race de shit uit dat spel!72 reacties

Heb hem al binnen!!! Zeeeer mooie spel geworden!
@VWTouran75: zeker mooie spel. Die meisje ook mooi.
@VWTouran75: Hoorde juist dat het een klotegame was. Reviews zijn over het algemeen negatief. IGN een 6je. Gamespot een 7 omdat het EA is.

Ik zou zelf Hot Pursuit kopen van vorig jaar. Beter spel en qua graphics en aantal auto’s zal er geen verschil tussen zitten…
Ziet er best een leuke game uit.. en nog een mooie carlist….
Voor de geïnteresseerden:
http://www.needforspeed.com/therun/cars
@Dimglor: super, dankjewel.. nu weet ik dus zeker dat er gave Mustangs in voorkomen :D GE-WEL-DIG :D
@Dimglor: Hmmm, ziet er toch goed uit!
Ik hoop dat ze er weinig van verkopen zodat turn 10 de rechten om porsche in forza 5 te doen kunnen kopen. Forza 4 is über, maar ik mis de carrera gt en gt3 rs:(
@pexiges: mmm zalige wagens !
@pexiges: Rebadge gewoon je Ruf RT 12 S met een paar Porsche logo’s uit de winkel. Maak ‘m wit, paar roze wieltjes eronder en klaar.
@pexiges: Klopt, maak me niet gek, ik was die GT3 bijna vergeten en de GT1 Strassenversion niet te vergeten!
@The360box: Zo erg is het dus ook niet als je ze na een kleine maand al vergeten was.
Ik had de demo gedownload, maar dat zag er zo lelijk en nep uit… dus geen trigger om het spel te kopen.
Als mijn PS3 weer gemaakt is, dan ga ik hem toch maar even halen :-)
heb hem bijna uitgespeeld , sta nu 3e. super slecht spel dikke console port en alles copy paste van hot pursuit. mar wat werkt het verslavend! wel jammer dat hij niet lekker rijd in mn playseat en dat je interieur moet missen
hoezo autoblog wordt gesponsord door NFS
@ferrari94tr: koekoek, zegt de category ‘advertorial’ je iets?
@ferrari94tr:
ja want alle mensen die bij autoblog werken doen dat als hobby en hebben geen hypotheek, ziektekosten verzekering etc….
Jammer dat er bij nfs bijna nooit ferrari’s zitten.
@Nv: Komt omdat EA de rechten van Ferrari niet heeft.
@Nv: Turn 10(Forza Motorsport) heeft de rechten op ferrari en aangezien EA zielig deed over porsche doet Turn 10 dat over ferrari
lijkt me een zeer gaaf spel, zodra hij over een maand de helft van de prijs is koop ik hem wel :lol:
Nah. GT5 is toch meer mijn ding! met 26 man online over de nurburgring kachelen is meer mijn ding :D
@rubenpriest: beetje in de herhaling vallende met dat “mijn ding” sorry :P
@rubenpriest: wow, je speelt alle dagen op gt5 en je weet niet eens dat er max 16 spelers online en offline zijn?!??
@MC959: maximaal 16 offline ? dus er moeten constant mensen online zijn.. en al er dus al 16 offline zijn moet je wachten tot er iemand online komt.. en dan hopen dat jij mag.. das kut :?
@dennisr: Hoezo hopen dat jij mag? Je selecteert gewoon een server en je komt met 16
man in een race. Offline bedoelt hij dat je offline racet tegen de computer. Maximaal 16 online betekent dat je in de online lobby een game selecteert en dan tegen mensen gaat racen.
@jzaero: mijn reactie was ook niet echt serieus :)
@jzaero: Ook offline kan je tegen heel wat racen hoor.
@The360box: Nergens gezegd dat dat niet kan.
@MC959: spelfoutje sorry hoor ;)
@rubenpriest:
Als het jouw ding is om “mijn ding” te zeggen dan moet je lekker je ding doen
heb de game gespeeld. was toen al onder de indruk.
Ik houd het wel bij Forza 4, more my cup of tea
Nice
Doe jezelf een lol haal Hot Pursuit uit de budgetbak. Dit is een slechte NFS!!!!
NFS?…tja, doe mij maar DIRT, dat is “echt” rijden!
@dotternetta: DIRT is ook arcade
@jzaero: maar wel realistisch, als je een stuur hebt met ffb
@dotternetta:
Haha, ik heb ook een stuur met FFB, maar Dirt is absoluut arcade, heb het zelf ook niet lang vol gehouden. Richard Burns Rally is wel een hele goede rally sim.
@dotternetta: Het stuur bepaalt niks over hoe een auto schuift, remt, tractie verliest, optrekt en hoe het zich natuurkundig gedraagd. Dat is bij DIRT helaas niet realistisch (genoeg).
@dotternetta: Dirt 2 houd ik met Microsoft Wheel geen 30 seconden vol door de handling, jammer want ik dacht dat het een toffe game was. En dan heb je nog de moeilijkhijd, ookal kies je het laagste, je tegenstanders rijden je er in het begin nog uit!
Sorry hoor, maar dit is alweer de zoveelste flater van dezelfde ontwikkelaar (EA Blackbox) maakt. Slechte game, single player is leuk maar daarna word de game als snel eentonig, de ontwikkelaar moet wat meer gaan luisteren naar de fans dan naar hun eigen wil, iedereen zit te wachten op een “Underground 3” of een “Most Wanted 2”.
is dat nou een affiliate linkje ;-)
Ik ben meer fan van de Hot Pursuit reeksen. En faal dat in dit deel een VW Scirocco en Ford Focus RS in zitten.
@bempi: Nou Dennis Pluk, leg eens uit waarom dat een faal is? Als je met een mening komt verklaar dan ook waar die vandaan komt.
“Zelfs Porsches!”

Natty Dread! (RWB) En Chris Rado’s wide-body Toyota Supra (met 2500 pk). Las ik laatst op het internet in ieder geval.
ben ik de éénigste die veel auto´s mist op de car list???
Frostbite studio, Autolog, Gamerlobby??? Ik ben afgehaakt… En voel me ineens heel oud. ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: +1, in de zin van: ik ook :-)
@Svenska_Aeroplan_AB:

Frostbite 2 is de engine, BlackBox de studio. Bejaarde!

IGN heeft deze game een 6je gegeven. Terecht.
Ja zo geweldig is de game niet. Als je doorragt op “The Run” game modus heb je em in 2 uur uitgespeeld. Dat is best een kwalijke zaak. Maarja daarnaast heb je nog een aantal challenges die je tot frustrerens toe wel tijd kosten.

Ergste vindt ik nog de AI. Computer auto’s zitten als een elastiek met je verbonden (loop je ver voor halen ze je makkelijk in, loop je ver achter blijven ze relatief langzaam rijden) en het verkeer dat spontaan in blinde bochten en achter heuvels verschijnt wat zorgt dat je compleet buiten je eigen schuld een reset zou moeten gebruiken. De AI heeft daar natuurlijk geen last van want die ziet dwars door bochten en bergen.

Qua handling is het ook kudt. M’n GT-R V-Spec onderstuurt een greppel in terwijl een Gallardo netjes op de lijn komt inhalen. Bewuste keuze gemaakt om met een Audi RS4 inclusief quattro op een ijzige weg te gaan rijden, stuurt een bijna 50 jaar oude Lamborghini Miura je voorbij in de bochtjes.
@Dev: Zegt “arcade” je iets?
@Dev: Mooi verwoord want zo is het ook, en dan zou je denken, maar dat is toch veel werk, nee EA krijgt genoeg tijd om zich erin te intresseren en verdiepen. Want ik had hoge verwachtingen van The Run.
@Dev: Om die reden ben ik allang afgehaakt bij NFS…bullshit gameplay, alleen het zag er altijd wel tof uit en klonk goed. De Undergrounds en Most Wanted waren nog wel te doen, maar daarna werd ’t steeds minder.
Black Box bedankt hoor! Alle krediet die Criterion heeft opgebouwd met Hot Pursuit weer down the drain. Je krijgt de Frostbite engine, alle mogelijke financies en meer tijd om het spel te maken, en nog verknoeien jullie het.

The Run ziet er mooi uit ja, op sommige momenten (lawinerace in the Rockies) zelfs schitterend. Maar het is allemaal zo ontzettend gescript. Heb je je oppononent in een 1-op-1 duel zoekgereden, speelt er een cutscene en hij zit weer op je staart! En dan de resets; tijdens de etappes “krijg” je vijf rewinds waarin je na een crash of offroad excursie terug wordt gezapt naar een checkpoint. Probleem is dat dit ook kan gebeuren als je verdakke 5 meter door de berm scheurt en de reset automatisch ingeschakeld wordt. Grrr. Dat verhaal stelt trouwens ook geen ruk voor. Ok, ik weet dat er een verhaal a la Cannonball Run / Gumball Rally wacht, maar “racer heeft schulden, racer heeft geld nodig, racer rijdt race.” ia wat kort door de bocht. Zeker als [Major Spoiler tag] de tegenstand ineens bewapende SUV’s en helicopters gaat inzetten om je van de weg te knallen, daarbij veel schade en Michael Bay achtige ontploffingen veroorzakend, zonder überhaupt uit te leggen wat “racer” nou misdaan heeft om al die vuurkracht achter zich aan te krijgen[/Major Spoiler Tag]. Een tip voor EA, laat Black Box maar tot het einde der tijden skatebordgames maken en laat ze NOOIT meer in de buurt van de NFS-franchise; Criterion deed het vorig jaar 10x beter.
Waarom alle credits en eeen heel artikel voor deze kutgame, heb de demo gespeelt en het is een arcade, leuk maar niet naar mijn verwachting. Ten eerste heeft EA de Porsche licensie en nu moeten we in Forza 4 met Rufs rijden, niet erg maar ditzijn er maar 2,
ten tweede rijdt je maar in totaal aan 300 Km aan echte weg, het is dan wel 5000Km van A naar B maar 300 echt weg. Als je een beetje doorknalt ben je in 3 uur klaar, de special effecten zijn tof gedaan maar het is echt niet de beste racegames sinds ‘ooit’
@The360box: Bedoel je dat je verschillende stages hebt in het spel van bijvoorbeeld 20km waarna je terugkeerd in het menu om vervolgens de volgende te doen? Tot dat je na 10x zogenaamd aan de andere kant van Amerika bent? Jezus wat lame.
@pininfarina: Komt het wel op neer, allen zijn de stages gemiddeld rond de 5 Km zijn en zal je gelijk naar de volgende stages doorgaan.
@ricardo
“Vandaag komt namelijk de vetste racegame sinds… nou ja, waarschijnlijk sinds ooit” – Dit kan ik helaas niet met je eens zijn. Ik vind persoonlijk dat die hele NFS reeks door Electronic Arts gigantisch wordt uitgemolken; wat een bagger is deze reeks spellen de laatste paar jaar.. NFS Shift was de enige piek in deze periode.
Maar kijk bijv. eens naar Forza Motorsport 3/4 of Gran Turismo 5, lijkt me toch wel dat dat net even wat beter in elkaar zit dan die commerciële-arcade-rommel.
Vrees dat ik dit deel überhaupt al niet ga downloaden.
Voor de mensen die dit spel wél tof vinden, let dan niet op mijn negatieve mening.
@The360box
@Alex_79
@Dev
@Johnnnyboy15nl
enz. enz.

Mooi dat ik niet de enige ben die dit vind. Het zijn gewoon kutgames om het plat te noemen, die vaak lekker snel afgeraffeld zijn en puur gecreëerd om elk jaar op rij weer even snel wat geld binnen te harken. De tijd dat Need for Speed nog inhoudelijk goed was, incl. goede gameplay ligt al een aantal jaar achter ons.
Slightly Mad Studios had goed werk afgeleverd met Shift, mooie graphics en goede gameplay ( na wat tweaken in o.a. ini bestandjes en game zelf was het soms bijna een Forza/GT concurrent! ). Maar Shift 2 is dan weer rommel. Over de Gamestudio achter ProStreet, Undercover, Nitro enz. ga ik het maar niet eens meer hebben.
Jammer, gemiste kansen.
@MLTB: Daarover ben ik niet met je eens, ik vond Prostreet na een hele tijd superleuk, dat was nog eens een uitgebreidde game en wat betreft Shift 2 overtrof het Shift maar inderdaad, Shift 2 inhoudelijk, dus aantal races enz. is shit. Het begint er op te lijken dat NFS elk jaar weer een game uitbrengt mar dit wordt wel gedaan door verschillende game studios die dus tijd hebben. Zelf vind ik Carbon erg leuk om te spelen en de laatste Hot Pursuit.
Hot pursuit (2010) was een erg mooie game. Maar als het op rijden aankwam. Tsja.. Arcade. En ik had gehoopt dat het rijgedrag ook wel verbeterd zou zijn in The run maar ik hoorde dat het bijna hetzelfde is. Jammer. Vroeger zo kunnen vermaken met dit soort games.
Die beelden van deze game zien er echt geweldig uit….
Ik heb de limited edition voor de ps3, voeg me toe: deamid
:D
Heb net wat info ingewonnen op the internetz en ik lees toch dat het game niet geweldig is… De graphics en de wagens zijn wel goed enzo, maar er zitten toch wat “bugs” in… Zo zijn er problemen als je de wagen reset en als je van wagen wilt veranderen door in een petrol station te rijden, dan schijnen er ook wat problemen te zijn… Verder lees ik dat het spel redelijk rap uitgespeeld kan worden… Beetje jammer dat je er dan zoveel geld voor moet betalen lijkt me dan…
Voor mannen die naast auto´s ook voetbal als hobby hebben, Pro Evolution Soccer 2012 is erg aan te bevelen :P
Trouwens, games die uitgegeven worden door EA, liggen binnen 4 maanden maximaal in de budgetbak, denk daaraan want €60 is veel voor een game die dan al €20-€30 kost.
hebben hebben hebben, was lichtelijk teleur gesteld door de besturing van de laatste hot persuit, maar was er toch verslaafd aan geraakt haha
Laat maar zitten.. Vond de demo ook niet echt lekker rijden.. Lekker arcade weer:S (ziet er wel prima uit)
Ik heb Forza4 erin zitten en die komt er voorlopig nog niet uit..
nou heb een paar weken geleden de demo gedownload wat een onrealistiche meuk!!
ben al afgehaak sinds hot pursuit ben klaar met nfs
als je echt wilt rijden koop je fm4 alles uit en dan lekker knallen dat is pas rijden en niet dat arcarde .
ik mis porsche wel een beetje maar RUF is ook niet verkeerd
ik heb et spel allang uitgespeeld niks bijzonders aan de laatste race is een eitje.
Ik heb net de limited edition gekocht maar gek genoeg kan ik ze niet gebruiken. ik heb ook gezien dat ik wel een normale cd heb geen limited edition cd ligt het daar aan of komt het door dat ik nog niet online ben geweest?

gr

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).