Neerlands’ rijken helpen ons de crisis door [Ghost, FF]

Auteur: , 87 Reacties

Crisis schmisis, althans: voor een select groepje Nederlanders. Zij trakteerden zichzelf bij wijze van eindejaarsbonus op een nieuwe dikbolide met een V12 in het vooronder, en hiermee de staat op een leuk extra zakcentje aan BPM.

Op autogebied wordt er in Nederland al een tijdje flink op losgenivelleerd: sloebers die zich niet meer kunnen/willen veroorloven dan een 14%-gebakje krijgen belastingtechnisch een flinke zet in de rug van de overheid, terwijl je als liefhebber van veel pk’s en uitstoot flink de portemonnee moet trekken.

Daar is overigens helemaal niets mis mee, je hobby mag wat kosten per slot van rekening, en pure luxe mag best zwaar belast worden. Op autojunk kwamen twee lekkere benzinesplurpers met een ouderwets grote V12 binnengerold, die beide nog maar net op gele kentekenplaten staan.

Ferrari FF

Ferrari FF booty

We beginnen met de zeldzaamste, en de leukste voor onze kersverse minister van financiën Jeroen Dijsselbloem: een mooie zwarte Ferrari FF. Deze vierzitter uit Maranello tovert 660 pk en 683 Nm uit zijn atmosferische 6,3 liter V12. Over de styling is niet iedereen het eens, maar de supercar, die pas 44 dagen op kenteken staat, schuift wel even € 86748 aan BPM richting onze schatkist.

De foto’s, van Nielss, bekijk je op autojunk!

Rolls-Royce Ghost

A Ghost!

Als je deze auto een veredelde 7 Serie noemt, doe je hem toch echt ernstig tekort. De Rolls, voorbehouden aan the happy few, is slechts 10 dagen in bezit van zijn eigenaar (of, beter gezegd, zo lang staat hij pas op kenteken).

Dit sjieke slagschip levert met 570 pk iets minder vermogen dan de Italiaan hierboven, maar die auto’s met elkaar vergelijken zou als een tang op een varken slaan. Door de dubbele drukvulling op de V12 blijft de uitstoot enigszins binnen de perken, maar alsnog moet er niet minder dan € 57705 aan BPM over afgedragen worden. En laten we de wegenbelasting ook niet vergeten (het ding weegt ruim 2,3 ton).

Leroybreugel mag bij deze Ghost ‘FIRST’ roepen. Bekijk zijn foto’s HIER.

Dus, gecombineerd 144.453 euro aan pure autopretbelasting over twee auto’s, hoeveel bijstandsgezinnen zouden daarvan een jaar lang onderhouden kunnen worden? Hoeveel Zeeman-truien en scheermesjes kan Hans Spekman daarvoor kopen? Wat een nivelleerfeest!87 reacties

Ik vind die Ghost echt ongelofelijk mooi. Heel statig. Zou ik graag als daily driver hebben, mocht ik ooit zo’n wagenparkje aanleggen.
2300 kilo valt me nog mee voor die Rolls. Een Range Rover Sport 3.0 diesel weegt 2800 kilo…
@dragspert:

2800???
Voor zover ik weet weegt die 2160…zelfs de v8 diesel is niet eens zo zwaar.
@dragspert: Ik denk dat je de Discovery bedoelt. DIe is door z’n dubbele chassis behoorlijk op gewicht.
Het is veel geld maar als je kijkt per percentage kom je nog niet uit op 0.00000003% belasting
@MAB:
Leg eens uit?
Mensen die dikke auto’s kopen en dus zwaar bijdragen aan de samenleving middels economische impuls en tal van belastingen zouden gelauwerd moeten worden in plaats van verguisd.

Fietsers en buschauffeurs en Prius-rijders zouden ze eigenlijk uit liefde voorrang moeten geven. Geef de bestuurder van een dure bolide eens een kopje koffie bij het tankstation. Was zijn voorruit. Of bied eens aan de ruitensproeier bij te vullen. Een goede massage. Dikke auto in de straat? Breng eens een taartje langs.

;)
@zdev: Dat doen ze bij Mark Rutte toch ook al!
FTFA: …pure luxe mag best zwaar belast worden…

Hoezo dat nou weer?
@sacha: linkse rakker die dit stukje geschreven heeft. Schoolvoorbeeld van hoe het fout kan gaan…..
Ja ja, als je de media mag geloven staat het water bij de rijken aan de lippen. TIJD OM TE NIVELLEREN!!http://www.krapuul.nl/wp-content/uploads/haalhetgeldZWARTROOD-500.jpg
@audicoupe84: ga eens aan het werk of zo ;)
@awesome: ja, regel zelf eens wat in plaats van je hand op te houden, parasiet..
@awesome: Hoe bedoel je dit?
@audicoupe84: ik kan me trouwens kapot ergeren aan dit soort reacties.
Ik werk me minimaal 50 uur per week uit de naad, terwijl in de flat on de hoek de gordijnen niet vóór 12 uur open gaan.
Mag ik dan meer overhouden per maand? Mag ik dan een dikkere auto rijden?
Het enige dat zij hoeven te doen, is bij een kapotte tv naar de gemeente stappen en lalala, geld! te roepen.
Nog geen sneeuwschuiver in de hand nemen in barre wintertijden waardoor het oude vrouwtje dat haar hele leven keihard gewerkt heeft geen boodschappen kan doen.

Zo! Dat lucht op!
@awesome: Ook ik werk gewoon, al 34 jaar. Ook ik ga om 7.30u de deur uit om na 18.00u weer terug te komen. Je reactie naar mij toe slaat nergens op!
@audicoupe84: denk dan ff na vóór je zoiets post…
@audicoupe84: kom je met een lijstje van Facebook aan dat helemaal niet klopt. Best wel sneu.
@awesome: Niks feestboek, de Volkskrant van vandaag op internet.
@audicoupe84: Hmmm, het verschil in kwaliteit tussen Facebook en de Volkskrant ontgaat me even.
@audicoupe84: die managers zijn verantwoordelijk voor grote geldstromen. In verhouding tot de omzet zijn deze bedragen normaal en op de omzet niet significant.
@mashell: Die geldstromen komen van mensen die verwachten dat hun geld naar het goede doel gaat, en niet naar de managers. ZAKKENvullers zijn het!
@audicoupe84: dikke organisaties hebben goede managers nodig.. Die mensen vragen nou eenmaal meer omdat ze goed zijn! Dat staat helemaal los van het feit dat ze bij een goed doel werken.. Dat goede doel is gewoon een bedrijf professor
@solmatje: Welzijn was altijd vrijwillig. Terwijl de echte collecteurs in weer en wind de straat op gaan, vullen deze managers hun bankrekening. Van mij krijgen deze organisaties niets, tot de salarissen van een normaal midden inkomen niveau zijn.
@audicoupe84: wat een onzin.. Denk je dat die managers de hele dag niets doen? Maak je een grapje of ben je 12? Maar je hoeft niets te geven hoor.. Zijn de kinderen met aids in Afrika ook blij mee denk ik.. Egoïst
@solmatje: LONDEN – Van de miljarden aan toegezegde hulp na de tsunami van tweede kerstdag 2004 ligt nog een groot deel op de plank te wachten op een bestemming of om besteed te worden aan het doel waarvoor het is bedoeld. Dat blijkt uit data van de Verenigde Naties waarop de BBC en de Britse krant The Guardian de hand hebben weten te leggen.

In totaal 6,7 miljard dollar werd aan vier getroffen landen toegezegd door buitenlandse regeringen en hulporganisaties. Daarvan is 3,5 miljard nog niet besteed terwijl nog geen 35 procent van de slachtoffers een nieuw eigen dak boven het hoofd heeft gekregen.

Tal van infrastructurele projecten zijn nog niet van de grond gekomen.

Bureaucratie, slechte planning en het achterhouden van geld door cynische donoren hebben voor veel vertraging gezorgd bij de wederopbouw in onder meer Thailand, Indonesië, Sri Lanka en Malediven. Vooral in Indonesië is treurig gesteld met de projecten.

Volgens het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties die duizenden wederopbouwprojecten volgt, is in het zwaar getroffen Atjeh nog geen 10 procent van dergelijke projecten afgerond.

Tienduizenden mensen hebben nog geen permanente woning en leven in barakken of zelfs in tentenkampen.

Internationaal voegen veel landen de daad niet bij het woord.

Polen, Portugal, Zwitserland, IJsland, Maleisië en Nieuw-Zeeland hebben daadwerkelijk al het door hun toegezegde geld besteed. De Nederlandse Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben een bestemming gevonden voor het grootste deel (94 procent) van de opbrengst van de nationale hulpactie voor de slachtoffers van de tsunami. Ruim 60 procent van het geld is daadwerkelijk besteed, vooral aan wederopbouwprojecten in de getroffen landen in Azië. Dat hebben de SHO woensdag bekendgemaakt.

Spanje steekt daar schril bij af. Van de door Madrid beloofde 60 miljoen is minder dan een miljoen uitgegeven. Voor China is dat respectievelijk 305 en 5 miljoen. De Verenigde Arabische Emiraten hebben zelfs nog helemaal niets besteed.

Sommige grote internationale ontwikkelingsorganisaties doen het volgens de VN al niet veel beter. De wereldbank heeft 25 procent van het toegezegde geld besteed, de Aziatische ontwikkelingsbank minder dan 20 procent. Rode Kruis organisaties kregen meer dan 2,2 miljard voor tsunami-hulp. Daarvan staat nog meer dan 1,3 miljard op de bank.

Van de beloofde 50.000 permanente woningen die door het Rode Kruis zouden worden gebouwd, zijn er volgens het BBC-programma Newsnight pas 8000 verrezen. De VN-woordvoerder op het vlak van huisvesting Miloon Kothari zegt het verontrustend te vinden dat zoveel geld nog niet is besteed. ,,Het zou helemaal niet zo lang hoeven duren om permanente woningen te bouwen. Verklaringen dat het vier of vijf en soms zelfs zeven jaar zal duren geloof ik niet. Ik weet hoe lang het duurt om een huis te bouwen”.

Wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuws is over Sri Lanka? Meld je dan gratis aan voor de notificaties!
@audicoupe84: Dude lees het artikel nogmaals.. Dit heeft helemaal niets te maken met managers die iets doen of niet.. Daarnaast staat in het artikel dat het Nederlandse geld niet eens zo slecht besteed wordt. Maar ik zou zeggen: Neem jij het lot in handen, ga jij deze mensen helpen, reis er naar toe, bouw nieuwe huizen, zorg dat jou geld rechtstreeks geïmplementeerd wordt. idd, dat ga je niet doen, dus je kunt wel lekker blijven roepen vanaf de zijlijn maar dat heeft absoluut geen zin. Ga zelfs maar eens wat doen
@audicoupe84: ik begrijp het hele pown-feestje richting jou niet ? Als ik jouw opmerkingen lees, dan zijn ze allemaal keurig, gebaseerd op feiten en voorzien van een eigen mening. Ben daarom behoorlijk teleurgesteld in die rakkers die jou zitten te trollen, of te dom zijn om zelf na te denken danwel eigen beslissingen te nemen / meningen erop na te houden.
@solmatje: ah, ons knuppeltje is ook weer online…mag jij ook direkt even gaan uitleggen, waarom er nu een paar duizend griekse kindertjes op sterven liggen…omdat de ‘bedrijven’ BASF en Bayer geen medicijnen meer willen leveren.
Om je tegemoet te komen in je rondedans van parasitaire opmerkingen: “een bedrijf heeft als doel winst te maken, en een hulporganisatie…?”.
@Megakix: Snap geen reet van die trutjes hier..
Die gasten verdienen belachelijk veel geld, lijkt mij niet de bedoeling van een >goed doel<..
Een bankier moet dood maar deze zakkenvullers zijn ineens goed??
Sluit me aan bij jou en Audicoupe84.
@Megakix: Sorry vader figuur, ik was even vergeten dat jij de slimste hier bent en dat iedere mening waar jij het niet mee eens bent onzin is. Mijn excuses! Daarnaast moet je blij zijn dat er UBERHAUBT bedrijven zijn die zich inzetten voor mensen in andere landen die het moeilijk hebben. Of wil je zeggen dat jij dat ook doet? Ben jij de gene die zich inzet voor die mensen? Dacht het niet vriend. Even als aanvulling op jou beperkte inzicht: een bedrijf kan profit of non-profit georiënteerd zijn.. Een goed doel is natuurlijk een non-profit organisatie.. Maar dat betekent niet dat de bedrijfsvoering niet op de bedrijfsvoering van een profit-organisatie lijkt..
@solmatje: Jij hebt helemaal gelijk! Ook wat je over megakix zegt. Ik heb eerder een discusie met hem gehad. Ik negeer hem maar tegenwoordig
@redneckdarian: wij hebben echt nooit een discussie gehad…daarvoor was je engels…of je nederlands te slecht ^^
@Megakix: oooh wat ben je stoer!
@solmatje: excuses aanvaard en je opmerkingen over mij gewaardeerd !
Ik begrijp jouw standpunt ook wel…je wilt zoveel mogelijk geld verdienen als je door vriendjes-schuivelarij aan de top van een vredelievende stichting wordt geplaatst…Ongeacht de superman-kwaliteiten van een superman in een superstichting; vind jij het werkelijk rechtvaardig als iemand bijna 2 ton verdient voor een aansturing van een ‘liefdadigheidsinstelling’ ? Vorige week las ik nog dat de stichting Max Havelaar (van die smerige koffie) welhaast geen cent extra aan de koffieboeren hebben betaald, vanwege te hoge kostenloading binnen de stichting ! Zit je verdomme 20 jaar van die meuk te zuipen, terwijl er een paar mafketels de tent kaalplukten…Voorts is het beste bewijs van faalmanagement in de gezondheidszorg zichtbaar; salarissen van 4 ton + zijn geen uitzondering…terwijl de zuster aan het bed 10,- € per uur bruto verdient. Mijn mening; te debiel voor woorden. Jouw mening is misschien anders ?
@awesome: er bestaat ook nog zoiets als nachtdienst.. Voor het volk wat s’nachts graag wilt vliegen sta ik van 22:00 tot 07:00 op de werkvloer en dan gaan bij mij de gordijnen ook niet om 12 uur open…
@awesome: Hier word ik misselijk van. Alsof wie minder verdiend een nietsnut is. Dat verband in jou hoofd tussen het aantal uren wat en de inzet waarmee je werkt en salaris. Veruit de meeste mensen in dit land werken hard, doen hun best – maar komen nooit voorbij de 35.000. Sterker nog: ik ken heel wat mensen zoals kleine ondernemers of schoonmakers die (lichamelijk) zwaar werk doen en zich volop inzetten en toch de 25.000 niet halen. Dan wil ik met alle liefde met m’n ongeveer 50K wat meer betalen, zodat deze mensen nu eens niet de klappen opvangen. Egoïst.
@jelmer: juist die kennissen die net €25k verdienen zouden pislink moeten zijn op die mensen in de flat uit mijn voorbeeld.
Zij weten immers wat hard werken is, ondanks dat ze niet veel meer verdienen dan hen.
Maar omdat daar niets te halen valt, doen we het maar bij mensen die meer verdienen? Hoe krom is dat?
@jelmer: nivelleerlul
@awesome: Als je zo jaloers bent op de gasten in die flat, ga met ze mee doen! Zeg ook je baan op, ga lekker uitslapen elke dag. En kom er dan achter dat dat maar een belabberd armoedig leven is. Wees blij dat we zo’n sociaal vangnet hebben want als je baas je eruit schopt (bijvoorbeeld omdat deze er achterkomt dat je veel meer dan 40 uur nodig hebt om je werk te doen) is het er ook voor jou!
@awesome: schop eens tegen de poten van mensen die meer hebben dan ze op kunnen maken maar zich desondanks genoodzaakt voelen om te zeuren over een 1500 euro per jaar meer betalen…. dat zijn de mensen die er geen minuut harder voor werken maar wel “eisen” dat hun belangen spijkerhard worden verdedigd.

Bij een bijstandsmoeder komt 52 euro per maand 30keer zo hard aan als bij mensen met 140.000 euro gezinsinkomen of meer.
@w0o0dy: daar hebben mensen wel voor geknokt en heel veel andere dingen voor gelaten.
De bijstandsmoeder kan ook een baan zoeken, maar dat is het kromme in dit land: zij houdt meer over als ze ob de bijstand zit dan wanneer ze werkt! Op dat moment kan ze namelijk nergens meer aanspraak op maken en moet ze dingen als een kinderdagverblijf gaan betalen.
Als de overheid daar nou eens naar kijkt in plaats van te nivelleren komen we al een stik verder, toch? Zij zou dan in staat zijn om financieel op eigen benen te staan.
Waarom moet iemand die meer verdiend meer zorgpremie betalen dan iemand anders? Ze betalen toch ook meer belasting? (Zie bijvoorbeeld de bedragen hierboven)
@awesome: nooit jezelf in een vergelijking plaatsen waarbij een ander er altijd bekaaid afkomt…want dat is narcisme in de reinste vorm, vriend. Ik ken ook een bijstandsmoeder, maar daar ligt het verhaal toch behoorlijk ingewikkelder dan jij ongenuandeerd schetst..
Eergisteren op AB.nl nog een gast van 46 zonder werk…die zichzelf van het leven dreigt te beroven, door de uitzichtloosheid in zijn bestaan…zullen ‘wij’ eens met hem gaan sparren over jou ‘overkill aan superioriteit’ ? Of ben je nog gewoon dankbaar dat je werk hebt en een (prima) inkomen overhoudt ?
Anders verwijs ik je even naar uitzending gemist…over de Spaanse taferelen…van mensen die zelfmoord plegen doordat ze geen werk kunnen krijgen…en 500 huishoudens per dag uit hun huis worden getrapt door ‘stoere mannen die zichzelf omhoog hebben gewerkt bij een bank door 12 uur per dag naaihondenstreken te hebben geleverd’.
Samengevat; ga jezelf dramatisch schamen kerel door je eigenwaan en eigendunk over je drukbezette leventje. Daarnaast wens ik je hoe dan ook een voorspoedig arbeidszaam leven, zónder geestelijke ziekte, zónder lichamelijke aandoeningen en zónder baanverlies.
@Megakix: Je vergeet de 50% werkloosheid bij mensen onder de 30.
@awesome: Alsof mensen er voor kiezen in de bijstand te zitten…….
@awesome: even ter correctie, hier thuis werken mijn ouders in de horeca van 12 tot 10-11 savonds (afhankelijk hoe laat klanten weggaan). Hoelaat de gordijnen opengaan maakt geen zak uit. Houdt dit 6 dagen in de week vol en je hebt een 60-66 urige werkweek. Wat je eraan overhoudt? In verhouding veel te weinig als je het vergelijkt met de lasten en wat voor moeite je er in moet stoppen.
@jzaero: dan moeten ze beter leren koken en vervolgens hun prijzen verhogen..
@flippert: Heel grappig…. not.
Pure luxe? dus als je graag veel PK’s hebt voor weinig geld (denk aan Amerikaanse auto’s), is dit ook pure luxe? Autoliefhebbers worden altijd bestraft.

Ik ben blij dat ik Belg ben ipv Nederlander (op autogebied), maar hier is een mooie/snelle auto rijden ook al een privilege aan het worden.

Schandalige prijzen, voor € 86748 kan je hier een mooie M3 kopen, of twee Camaro’s… Maar die zijn dan ook nog niet ingeschreven.
@breakingpoint: de M3 begint bij ons bij 119K…
Hoort dit niet op Groen7, al dat geneuzel over belastingen en nivelleren?

OT: die Ferrari.kan ik erg waarderen, het geld van de Rolls had ik zelf besteed aan een Bentley Continental flying spur.
Goed voor de schatkist? Die € 144.000 zal misschien net voldoende zijn om het jaarlijkse hypotheekrente-voordeel van beide heren af te dekken.
@mattraket: Zegt de subsidieopvreter hier..
Wees is een keer blij met die mensen joh.
Aan de anderekant, het geld om zo’n auto te kopen komt ook bij de normale burger van.
@michelyman: vandaan*
@michelyman: Is dat zo, dat het geld van rijke mensen bij de gewone burger vandaan komt? Denk eerder dat een groot gedeelte van het geld van rijken bij de gewone burger terecht komt: zij mogen kapitalen betalen aan inkomstenbelasting, vermogensbelasting, overdrachtbelasting, BTW, BPM en noem maar op.
@moveyourmind: Ik heb het dan over de FF van de minister. Wordt uit onze zak betaald.
@michelyman: gast.. Welke FF van welke minister? Leer lezen.
@moveyourmind: Haha. Natuurlijk niet, de rijken betalen relatief gezien weinig belasting. De meesten hebben bedrijven die in Nederland gewoon laag belast worden en huren adviseurs in die de cijfers bijna zover kunnen manipuleren dat de rijken recht op een bijstandsuitkering krijgen. Er zijn maar zo ontzettend weinig echt rijken (miljonairs) en zo ontzettend veel gewone burgers (miljoenen) dat de belasting opbrengsten van de rijken vrijwel verwaarloosbaar is op de grote massa.
@mashell: …zie mijn reactie hieronder, die precies de lading dekt van hetgeen jij terecht stelt..
@moveyourmind: ik zou gewoon ophouden, overduidelijk geen kaas gegeten van belastingstelsels, belastingconstructies en reële belastingdruk.

Rijken betalen door alle belastingtrucs en aftrekposten per euro MINDER inkomstenbelasting dan iemand die modaal verdient.. Daarnaast is het een groep die wel alles doet om geld binnen te harken maar als er door hun gekonkel shit in de fan hangt dan geven ze niet thuis… sterker nog… ze gaan huilen en bellen met de partij als er plannen komen om de mensen die geen moment wakker liggen van bezuinigingen iets meer bijdrage te vragen dan mensen met een gemiddeld inkomen..

Hulde? Lof? Welnee, het interesseert hen immers allemaal geen reet. De enige reden om zoiets te kopen is dat ze niet weten wat ze anders met hun geld moeten.
Dus goed gedaan en nou ophouden met zeiken als je moet opdraaien voor de schade die je bevolkingsgroep heeft aangericht en waarvoor IEDEREEN mag opdraaien.
@w0o0dy: Denk eerder dat het grote probleem zit bij mensen die onterecht hun hand ophouden. En de overheid, die geld over de balk smijt alsof het niets is. Maar ja, ik ben geen expert, dat heb je goed gezien.
@moveyourmind: TED talk…ken je dat live forum, waarop grootheden uit de zakenwereld kennis met elkaar delen ? Gewoon eens kijken, erg boeiend.
Laatst was er een miljardair, die een toespraak hield over jouw aangehaalde onderwerp. Het blijkt dat JUIST miljonairs en rijker, personen zijn die het minste bijdragen aan de groei van een land of zelfs hun eigen onderneming. Een en ander onderbouwd door mooie sheets en filmpjes….ter leeringh ende vermaeck voor jou dus :)
@Megakix: thanks, ik zal eens kijken. Maar even voor alle duidelijkheid, ik vroeg me alleen maar af of het zo is dat rijke mensen meedogenloze bloedzuigers zijn die het geld bij de normale man vandaan halen. Een gedeelte doet dat mss. wel, maar er zijn ook genoeg rijke mensen die hun geld op een eerlijke manier verdiend hebben. Maar ik ga de discussie niet opnieuw aanzwengelen haha.
@michelyman: rot dan lekker op naar Cuba: iedereen een ‘gewone man’
ik werk ook wel hard voor mijn centen, maar als iedereen gewoon een vast percentage aan btw betaald dan is het gezeik toch af, iemand die meer geld verdient in de maand die zal daar toch ook wel meer risico’s voor lopen, of langer hebben doorgestudeerd. dus als iedereen een vast percentage betaald, dan betalen zij die meer verdienen toch zowiezo al meer belasting?
@porschefrans: dat is ook precies zoals het huidige systeem werkt. De mensen is de hoogste schijf betalen meer belasting maar hebben ook meer aftrekposten (vooral de beroemde hypotheekrenteaftrek) waardoor een prachtig eerlijk systeem krijgt. Natuurlijk kunnen de echt rijken er zich aan onttrekken en hebben de echt armen er voordeel bij maar al met al is het een eerlijk systeem (maar dat zal Spekman wel nooit begrijpen, dat is er zo 1 waarvan je denkt “die staat niet met beide poten in de klei, die is helemaal weggezakt in de klei”).
@mashell: niet waar, reële belastingdruk eens opzoeken. Door aftrek en belastingsconstructies betalen mensen met miljoenen minder IB per euro dan jij..
@w0o0dy: Ik heb eens (kort) iets over die belastingconstructies opgezocht en het lijkt me dat slechte enkele corporates dat gedaan hebben. Daarbij worden die corporates nu onderzocht en zullen ze bij belastingontwijking wel een boete moeten betalen.
Hetgeen jij zegt gebeurt volgens mij niet zoveel (uiteraard wel de standaardtrucs die legaal zijn)
@Nv: tik eens op Google in: Bosal-arrest…en lees die zaak eens…die voor alle multinationals geldt.
@mashell: daarom is het ook frustrerend dat er die drang vanuit links is om dat mooie systeem te veranderen.. Ti’s toch mooi zo
@solmatje: moeten er mensen hun kids zonder warm eten naar bed sturen omdat de goed bedeelde vinden dat zij zo hard werken dat iedere bijdrage van hun kant teveel gevraagd is? dat is namelijk waar we heengaan met bezuinigen op alleenstaande bijstandsmoeders.. of gaan die allemaal een goedbetaalde baan krijgen van de VVD stemmers? Ik denk het eerlijk gezegd niet met 6,8% werkelozen.
@w0o0dy: iedere bijdrage te veel gevraagd vinden? Onzin man. Mensen met een hoger inkomen betalen sowieso meer belasting.
@mashell: sorry, verkeerde geklikt, was voor je bovenbuurman.
We ontzettende saaie crisis kleuren op beide auto’s, geen grijntje vrolijkheid.
Wat is die FF toch mooi!
Beide auto’s zijn paralel geimporteerd!!!
Des al niet te min toch aardig wat BPM te samen.
Maar wel minder dan in artikel vermeld.
@jumpman: eeehm…die snap ik niet, kan je dat toelichten ?
Een héél select gezelschap! Ken genoeg miljonairs die een auto van 30k rijden.
Kinderachtige bedragen, een dagje A2 flitsen levert algauw meer op!?!

Mooi, dat de nederlandse medemens dit soort auto’s aanschaft, multifunctionele vierpersoons vervoermiddelen die ik graag op straat tegen kom, altijd leuk om te zien dat het in Nederland nog niet zo slecht gaat.
Blijkbaar gaat het beter, dan dat het laat aanzien?
wat een ordinaire bitch fight hierboven…
@gast: doet opzoeken ‘ordinair’ en herleest jouw zin ^^
@gast: wahaa! Inderdaad ja..
Leuk stukje maar helaas kloppen de bedragen niet, misschien eens een lesje BPM volgens voordat je zulke dingen schrijft?

Het klopt bijvoorbeeld dat de BRUTO bpm van de Ferrari 86748 is, zo staat het ook in de kenteken gegevens, waarschijnlijk jullie bron van de gegevens?
Helaas voor onze staat is er “slechts” 64410 euro betaald voor het kenteken van de Ferrari. Dit is dan weer terug te vinden op veel handigere en betere websites die hun gegevens echt op orde hebben.

Ooit van tegenbewijsregeling gehoord jongens? Tijd voor wat huiswerk!

Maar goed, dik 20mille minder voor staat in ieder geval voor de Staat, en een jaar lang tanken voor de FF ! Ow nee, dat gaat dan ook weer naar de Staat, dus uiteindelijk betaald ie ze toch!
@lapoelkan: haha, inderdaad, linksom of rechtsom…het geld komt toch wel waar het heenmoet.
Kan jij een link zenden van de site(s) waarop je de werkelijke afdracht kunt natrekken ?
Voor iedereen die denkt dat ik een uiterst linkse mafketel ben…
Nee dus, maar ik bekijk het hele verhaal in de eerste plaats pragmatisch en daarnaast als econoom (economie de keel dichtknijpen door te bezuinigen op de grootste groepen consumenten is gewoonweg dom, haal het dan liever waar e schade op macro-niveau meevalt)

Hieronder een sterk verhaal van Ronald van Raak over het gevaar van recht (nee echt, lees het eens, zou de man een punt kunnen hebben ondanks zijn keuze voor een bepaalde partij?)

http://www.trouw.nl/tr/nl/5535/Denker-des-Vaderlands/article/detail/3349676/2012/11/18/Het-gevaar-komt-van-rechts.dhtml

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).