Nieuw: een deurwaarder bij je verkeerscontrole

Auteur: , 41 Reacties

Boefjes opgelet, want uw crediteuren hebben iets nieuws verzonnen om extra geld te genereren te krijgen waar ze recht op hebben: bij verkeerscontroles komen niet alleen dienders, maar ook deurwaarders een kijkje nemen.

Nu het in alle lagen van de samenleving knijpen is geblazen, qua financieel geld, worden de autoriteiten steeds inventiever. Ze verpatsen nog net niet die 8 ton in beslag genomen nose candy van gisteren aan de hoogste bieder, maar ze pakken al wel het speelgoed af van Panamera-rijders die toevallig een paar flapjes te veel op zak hebben.

Gisteravond kwam daar bij een verkeerscontrole in stadsdeel Segbroek (Den Haag) een nieuw element aan te pas: de gerechtsdeurwaarder. En dat niet alleen: volgens de persverklaring waren ‘onder andere ook de belastingdienst, gemeentebelasting, RDW, douane, ANWB, Barbie’s baby, narcotica, de dienst inspectie leefomgeving, Rob de Tuinman en Bassie en Adriaan aanwezig’. OK, misschien hebben we er een paar zelf verzonnen, maar je snapt het punt.

In totaal werden 135 personenauto’s, 17 taxi’s en 34 snor/bromfietsen aan een controle onderworpen. Dat leidde tot de volgende resultaten: 74 processen-verbaal voor allehande kleinigheidjes. Daarnaast stond één persoon gesignaleerd voor DNA afname en één persoon werd aangehouden voor een openstaande boete. Twee voertuigen werden buitengebruik gesteld. Bijna 3.000 euro aan openstaande boetes werd geïnd. .

De belastingdienst nam 46 voertuigen in beslag en voerde er 20 af. Ter plekke werd er in totaal bijna 40.000 euro aan belasting afgetikt, en werd er voor 4.600 euro aan boetes uitgeschreven.

Om de avond helemaal productief te maken namen de deurwaarders (geassisteerd door een kentekenscanner) vijf voertuigen in beslag (voor een bedrag van 36.286 euro). Een aantal schuldenaars koos eieren voor zijn geld, en betaalde ter plekke ruim 1.400 euro. Ook achterhaalden ze vijf mensen die als VOW (vertrokken onbekend waarheen) in het systeem stonden.

Nice catch, bro. Alleen vraag ik me af hoeveel de personeelsinzet precies heeft gekost.

Foto credits: Politiek Delft.41 reacties

Dit kan niet kloppen, nog geen 200 voertuigen controleren en dan 46 in beslagnames, 40k achterstallige belasting innen, 5 vermisten opsporen etc, wat een vangst. Dat moeten ze elke nacht gaan doen in alle grote steden.
@mashell: Ik vermoed dat de kentekenscan uitkomst bood. Alles wat verdacht was ging aan de kant, de rest werd ongemoeid gelaten.
@mashell: dat betekent dat een kwart van alle auto’s in beslag moeten worden genomen… hier klopt inderdaad iets niet…
@mashell: Kun je nagaan tussen wat voor tuig je elke dag op de weg zit…
@mashell: Mag ik even jou knieschijven kapot slaan met een knuppel? Elke nacht, rot op zeg! In jou gehucht misschien? Laat ze de echte criminelen pakken in plaats van de belasting betaler van alle mogelijke kanten te pakken. Iemand die een schuld heeft heeft dat niet voor de lol maar omdat hij/zij het moeilijk heeft, en daar dan ter plekke alles van afpakken? En ondertussen koopt een drugsdealer z`n straf af met zwart geld. Bah!
@CL65:

niet janken .. gewoon betalen ..
@CL65:
Wordt de grond een beetje heet onder je voetjes….?
@CL65: Nee, dat mag je niet. En is dat nou zo moeilijk te begrijpen, je hebt blijkbaar stapels mensen die hun verplichtingen niet nakomen en om wat voor reden dan ook snachts over straat zwalken, die mag je toch gewoon controleren? Je hebt een schuld inderdaad niet voor je lol, je hebt die schuld en het moeilijk omdat je geld hebt uitgeven dat je niet hebt. Als je je geweten kunt sussen en lekker luxe verder leeft zonder je schuld in te lossen (en er zijn er veel die dat doen) dan jaag je de maatschappij op kosten en mag je wmbt elke nacht (en dag) van de weg gehaald worden.
@mashell: schulden niet kunnen afbetalen en wel in een auto rondrijden gaat m.i. niet samen. Ga dan maar fietsen!
@CL65: als je wel het geld en tijd hebt om ’s nachts over straat te gaan, dan heb ik echt geen medelijden met dit soort tuig en/of armoedzaaiers.

Als je in financiele problemen komt in verzorgingsstaat NL. Dan heb je het toch echt aan jezelf te danken.
Kentekenscan ed mag toch alleen door justitie gebruikt worden? Ik hoef op straat mij toch niet identificeren aan een deurwaarder?
@rufctr01: Ik dacht hetzelfde en heb het ff opgezocht. Maar een gerechtsdeurwaarder is een ambtenaar & ondernemer volgens Wikipedia. Een normale deurwaarder heeft volgens mij net zoveel rechten en plichten als jij&ik hebben (vermoed ik) en een gerechtsdeurwaarder is dus een speciaal beroep.
ja eerdaags wordt autoblog door de telegraaf overgenomen en dan klopt het bericht weer gewoon.
tip voor alle sjonnies (herkenbaar door de rechterschouder tegen de rechterstoel gedrukt) een fiets in de kofferbak te deponeren .
Haha, mij pakken ze toch niet….
@norge: mij ook niet… Als ik in Nederland ben speel ik gewoon de buitenlandse toerist.
Ik vind dit veel te ver gaan.
De overheid heeft hier de dikste vinger in de pap, als het gaat om de bepaling van wié daar bij de controles aanwezig is. Zij weten donders goed dat heel veel Nederlanders, terecht of onterecht (het laatste geldt voor het grootste deel), net hun hoofd boven water kunnen houden.

Ik neem als voorbeeld mijn buurman. Hij heeft 11 jaar bij een werkgever gewerkt. Deze verkeerde op een gegeven moment in zwaar weer en ging na 4 mnd failliet. Door dit dreigende faillissement had hij al 3mnd geen loon ontvangen. Als je ergens 11 jaar werkt, dan ga je niet direct klagen, gezien de grootte van het bedrijf. Maar goed, door het faillissement en de plek in de arbeidsmarkt, kon hij geen nieuwe baan vinden op korte termijn. Daarnaast had zijn werkgever hem en zijn collega’s niet aangemeld bij het UWV waardoor (dit is heel bureaucratisch, ongelooflijk maar heel typerend voor Nederland) hij geen WW kreeg.
Hij heeft zijn huis moeten verkopen onder de eigenlijke waarde, zijn auto, zijn huwelijk is eraan gegaan door de stress. Nu werd hij enige tijd geleden gecontroleerd bij zo een controle en moest de auto die hij op dát moment had, inleveren omdat er een belastingschuldje openstond. Zelfs na uitleg mét bewijs, kon hij fluiten naar zijn auto.

Dit is wellicht een cru voorbeeld, maar vergeet niet dat heel veel Nederlanders zo leven. Deze economische crisis is niet de schuld van het volk, maar van de overheid.


Ik snap best dat de belastingdienst schulden wil innen, maar de belastingdienst weigert ook maar enige vorm van realiteit in de zin van een betalingsregelingen (ik heb het dan niet over gemeentelijke belastingen e.d.).

Ik heb zelf dan een bedrijf en ik maak mij niet echt zorgen, maar stel dat ik failliet zou gaan, dan zit ik in het zelfde schuitje. En juist daarom stem ik geen vvd ! Maar dat is een ander verhaal.

Wat ik met dit hele lange antwoord bedoel, is dat ze allemaal wel dingen kunnen gaan toestaan bij zulke controles, maar juist door dit soort acties valt het vertrouwen in de overheid, de politie, de belasting en dergelijke instanties direct weg en worden meer mensen, zelfs mensen die wel bereid zijn te betalen mits er een betalingsregeling wordt getroffen, de WSNP ingestuurd.

Het gaat geheel de verkeerde kant op met Nederland. Nederland stevent af op een dictatuur ipv een democratie.
@JaxDryke: Er is tussen uw betoog geen speld te krijgen. Inderdaad een pijnlijk voorbeeld, maar helaas zijn dergelijke situaties geen zeldzaamheid meer.
Dat de overheid geharde criminelen, die het simpelweg vertikken om rekeningen te betalen, wil aanpakken, o.k. maar deze actie heeft meer weg van een razzia dan van een gerichte actie tegen de echte criminelen.
Maar ja, er kon weer lekker veel geld uit de burger gezogen worden hè. Dan kunnen ze in eens wèl goed samenwerken…
@JaxDryke: Een grote man zit tegenover een kleine man in de trein. De grote pakt een sinaasappel en knijpt net zo lang tot er geen sap meer uit komt. “Kun jij dat ook?” vraagt hij aan de kleine. “Ja hoor geef die sinaasappel eens” en de kleine knijpt er nog 2 druppels uit. “Komt door mijn werk”zegt de kleine.”Wat doe je voor werk?” vraagt de grote. “ik werk bij de belastingdienst” zegt de kleine.
@JaxDryke: ik kan geen plusjes geven op android maar je krijgt er +67

Volledig mee eens dat ze niet zo kortzichtig moeten zijn (bijv t.o.v.) uw buurman) Maar aan de andere kant vind ik het raar dat ze met 1 controle 40k belasting innen.. (dat vind ik dan wel weer \”goed\”, in zekere zin) Dan zitten ze bij de belasting dienst te slapen? Hoewel, ik alles 4x moeten checken of ik alles goed gedaan heb met belasting aangifte enz.. het wordt er allemaal niet makkelijker op!
@JaxDryke: Wat een tranentrekkend lulverhaal. Geen inkomsten Is geen belasting betalen. Oké geen WW maar dan altijd nog wel een uitkering. Tja en hoe goed dat huwelijk was voor die tijd is de vraag.
@realcar: U is duidelijk n’n beetje wereldvreemd. Ik schat zo rond de 19 a 20 jaartjes?
Als je wat meer levenservaring zou hebben dan zou je weten dat onze NSBelastingdienst er absoluut geen moeite mee heeft om jou en je gezinnetje op straat te mieteren door je je allerlaatste centen ook nog effe af te nemen.
Ik hoop dat zo iets joe zelf ‘ns overkomt, dat zou een nederige les voor je zijn.
@lemans96: Tja nu pas je de bekende truc toe indien je niet meer op inhoud kunt winnen kun je altijd nog de persoon aanvallen. Zwakte bod in mijn ogen.
@realcar: toch heeft hij wel gelijk…huwelijken zijn niet vanzelfsprekend ‘stabiel’ te noemen, vervreemding van elkaar door de gesleten jaren, waardoor de ‘eeuwige belofte van trouw’ geen zekerheid meer kan bieden. En als er dan letterlijk ‘de pleuris’ uitbreekt in financieel opzicht, dan is het einde snel daar. Daar komt bij, dat een situatie soms zó onverwachts toeslaat, dat de stress zijn tol gaat eisen. Het is dus een pijnlijk verhaal die iedereen kan overkomen; beetje inlevingsvermogen zou dan helpen.
@JaxDryke: overheden veroorzaken geen economische crisis, economieën zijn altijd al conjunctuurgevoelig geweest en je moet er gewoon voor zorgen dat je genoeg reserves opbouwt in goede tijden ipv alles dan over de balk te smijten. Dat die zielige vriend van je in een half jaar tijd al failliet gaat heeft hij wat dat betreft aan zichzelf te danken! Maar nee, de grote boze buitenwereld en de overheid is de schuldige, tuurlijk!
greed will bring us one step closer to the European revolution
@driescuit:

een beetje meer repcest voor de Nobelprijs winaars ..
@lincoln: schaam me dood…
omslachtig hoor ..

ze zouden eigenlijk in elke auto een soort kastje moeten installeren ..
onder het mom van kilometerheffing ..
@lincoln: true, true.
Als die bedragen opgeteld kunnen worden, kom ik op €85.286, bij 186 voertuigen. Pakweg €500,- pp, grotendeels achterstallige betalingen.
Plus 71 voertuigen ingevorderd. Dat is 38%!
@mout: die rekensom had ik ook ff snel gemaakt…zie je dat het in holland héél lekker gaat…echt goed man ! ^^
Lekker vvd en pvda stemmen. Met z’n allen bankenschulden afbetalen.

Gelukkig heb ik thuis een vooraadje glijmiddel aangelegd. Dus ik kan er voorlopig even tegenaan.
@xxxx: hopelijk heb je nog geen last van je rug…ze pakken je ondanks het glijmiddel dan tóch nog… :(
Schaam me dood voor dit land , het gaat helemaal nergens over, ze verhogen alles , zuigen iedereen uit, vind je het gek dat de mensen alles achter de hand houden, en dan nog dit soort acties, deden ze tussen 38 en 1945 ook .
@corvettez06: ga lekker verhuizen naar Griekenland of Spanje, huilie! Je weet niet half hoe goed je het hier hebt..
En ondertussen kan zo\’n figuur als Holleeder, die nog vele miljoenen moet betalen, doodleuk zijn gang gaan. Of zou die ook wel eens staande gehouden worden door de politie als hij op zijn scooter door A\’dam op weg is naar zijn volgende klus?
@moveyourmind: nee, je loopt te janken om niks: iedere euro die hij binnenharkt gaat naar de staat en op zijn gehele vermogen à 18 mio is beslag gelegd.
@flippert: HAHAHA!!! Dacht je dat die gluipert zo gek is om iedere euro die hij krijgt af te dragen. Iig is het je gelukt om mij te laten stoppen met huilen, echt ik moest keihard lachen om jouw commentaar: ook voor \’t eerst trouwens….
Krijg het gevoel dat ik op een gefrustreerden forum zit. Tip: emigreren naar een ander land in de plaats van in een slachtoffer rol gaan zitten.
@realcar: …ok…waar ga jij heen dan ?
Ik ga mijn eigen incassobureau beginnen, kan zonder opleiding, diploma of wat voor papiertje dan ook, en dn mijn concullega’s kapot maken met onjuiste vorderingen, 70% incassokosten en nog hogere bijkomende kosten, niet verder gespecificeerd.

Op brieven reageer ik niet, ik stuur ze alleen maar hogere rekeningen. Daarnaast ga ik beslag leggen op al hun middelen en zal ik de namen van de medewerkers in de krant plaatsen als zijnde onbetrouwbare wanbetalers. Natuurlijk meld ik ze ook stuk voor stuk aan bij het BKR.

Wat een stelletje minne ratten zijn dat zeg.

Jaren terug, toen ik door een zakelijk probleem even wat minder bij kas zat, hebben die gasten me tot de laatste druppel (en verder) uitgeknepen.

Er stond voor ongeveer 2000 euro aan vorderingen bij me open, door de praktijken van deze “mensen” liep het totaalbedrag op tot boven de 10.000 euro. Nu is het mij gelukt om er weer uit te komen, ik heb alles en iedereen keurig kunnen betalen, maar mensen die géén nieuwe zaak kunnen starten, geen ouders hebben met geld, of op wat voor reden dan ook niet op hun tempo kunnen betalen worden regelrecht een faillissement ingedreven. Met alle gevolgen van dien.

Ik begrijp dat mensen hun geld willen hebben, dat heb ik als ondernemer zelf ook, maar ik weiger uit alle macht om een incassobureau in te schakelen. Ik krijg liever geen geld dan dat ik op die manier te werk moet gaan.

Gadverdamme, wat een lage stukken stront zijn het.

Dat dus!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).