Nieuw vervoer voor Fernando Alonso en Felipe Massa

Auteur: , 51 Reacties

Aangezien er in Maranello toch een dik pak sneeuw ligt hebben Fernando Alonso en Felipe Massa hun Ferrari's en Maserati's aan de kant geschoven voor een fatsoenlijke auto. Ze hebben namelijk allebei een speciale Jeep Grand Cherokee SRT8 "Ferrari Edition" gekregen. Zo'n brute Amerikaan is immers veel leuker (en handiger) dan de Italiaanse rommel waar ze normaal mee moeten rijden.

Alonso en Massa zullen morgen het doek van de nieuwe F1 bolide van Scuderia Ferrari aftrekken, maar vandaag kregen ze in Maranello allebei een Rosso Corsa gespoten Grand Cherokee SRT8. Dit zijn overigens de eerste twee SRT8’s in Europa, want gewone stervelingen kunnen pas in de zomer over een exemplaar beschikken.

Zoals je kan zien zijn de exemplaren van Fernando en Felipe wel geheel in Ferrari stijl uitgevoerd en vallen ze dus nog meer op. Onder de motorkap ligt nog steeds een compleet nieuwe 6.4-liter HEMI V8 die 470 pk/630 Nm levert. Daarmee sprint je in 4,8 seconden naar de 100 km/u en de topsnelheid ligt op 255 km/u. En dankzij een setje fenomenale remmen is er slechts een remafstand van 35 meter nodig om van 100 km/u tot stilstand te komen.

Ik vraag me af of ze die Ferrari FF’s waarmee ze onlangs aan het slalommen waren ook mochten houden.51 reacties

Jammie!!!! Nu Jeep in handen van FIAT is mogen ze dit wel vaker doen!!
Brute bak! Ik wil geen zeur reacties over uitmelken en ferrari branding zien! Want een felrode dikke suv met v8 in deze tijd, welke petrolhead houdt daar nou nietvan!
@lambo4all: uitmelkerij is dit zeg….
@norge: hier komt het woord ‘bedrijfspoedel(s)’ ook vandaan… ;-)
@norge: ja, en eenheidsworst
ik ben jaloers!!!
Doe mij zo’n auto van de zaak, beloof ik iedere dag 10 minuten eerder binnen te zijn, en te blijven tot na de spits!
@wimbers: voor alleen die auto van de zaak? Je bent aangenomen! Wanneer begin je?
Waw echt een mooie auto wil ik ook wel in rijden
Nee, doe toch maar de kubang maar
vet! zelfs interieur naar Ferrari looks gemaakt. Dit kan er zeker mee door.
Cool
Mooie auto, mooi uitgevoerd, dikke specs, beter toch :D Bij zo’n grote auto valt Massa’s grote waterhoofd ook wat minder op, kijk zijn hoofd op die foto’s man, echt ernstig lelijk.
@Thijsj: Is dit een poging tot stoer doen?
@sportquattro:
Hij geeft gewoon zijn mening, ik vind de persfoto’s ook nergens op lijken.
@sportquattro: nee sorry dat ik dat refereer maar idd wat @gizmothestig zegt, ik geef mijn mening. Zo vind ik massa ook helemaal geen sympathieke man, maar eerder een huilend kind waar mama ferrari voor moet zorgen. Ik vind dat hij vaak onsportief gedrag vertoont, hoe begrijpelijk zijn reacties soms zijn, op dit niveau sport moet hij zijn emoties maar eens onderdrukken en professioneel gedrag vertonen.
@Thijsj: *kuch* hamilton fan *kuch*
@lambo4all: Ik moet eerlijk zeggen dat ik een lichte voorkeur voor Hamilton heb, maar het wordt nu tijd dat Massa Ferrari gaat verlaten. Van de 6 courreurs van de 3 grote teams vind ik hem veruit de slechtste courreur.
Ik snap dat Ferrari afgelopen jaar een vrij zwakke auto had, maar zijn prestaties blijven altijd ver achter bij die van Fernando Alonso…
@opgooier: dat vind ik ook , ik denk dat de srt8 versie een beetje teveel van het goede is voor Massa .
@lambo4all: nee meer button fan, al kan ik Hamilton ook wel waarderen alleen die maakte wel wat stomme foutjes afgelopen seizoen en dat is wel weer jammer, maar hij komt vele malen professioneler over op mij.
@Thijsj: Jouw kop is wel mooi?
@jzaero: ik ben tevreden met mijn hoofd ja :)
Ach, het onderstel en de motor van deze Dodge zal toch de basis zijn voor de Maserati Kubang. Daarnaast vind ik em er wel stoer uitzien. Bijna Evoque-stoer
Dodge?
@screamer: het onderstel is afkomstig van de Mercedes M-Klasse. Dus dat zit wel goed.
@robbie: M klasse ? uit welke eeuw?
@norge: of het nou de huidige of vorige generatie is durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen, maar grote delen van het platform zijn afkomstig van Mercedes. Dat stamt uiteraard nog uit de tijd dat Mercedes eigenaar was van Chrysler. De planning voor dergelijke modellen begint nou eenmaal als jaren en jaren van te voren.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Grand_Cherokee#WK2_.282010-present.29
@robbie: Ik weet dat het vorige type op het eerste ML chassis is gebouwd. 2002 is ook de 270CDI motor geintroduceerd in dit type. Ik weet niet of dit vervangen is voor het vorige model ML (2005-2011). Maar aangezien de samenwerking toen al bijna klaar was ga ik er van uit dat dit nog steeds het eerste chassis is.
Geldt die remvertraging van 11m/s2 op besneeuwde wegen? Want dat is juist de reden waarom ze hierin rijden volgens de tekst.
Is dit echt branded als de Ferrari Edition? Of is het gewoon een custom Cherokee SRT8, want het lijkt me niet dat die Ferrari nodig heeft om boeiend te zijn.
Daar zou ik geen problemen mee hebben, om die auto te krijgen.
Zo verlaagd is het wel de mooiste SUV van dit moment, schitterende wagen!
hmm, volgens mij is hij niet eens verlaagd :lol: had volgens mij een plaatje van oudere Grand Cherokee in gedachten, die een stuk hoger op zn poten staat, want gezien de artikelen hiernaast is deze nieuwe sowieso al laag..

blijft de mooiste daar niet van!
De SRT8 versie staat idd lager dan de normale en met die sneeuw lijkt ie nog lager.
Bazen daar bij Ferrari haha
Twee sneeuwschuivers om het circuit sneeuwvrij te houden..
Arme drommels moeten ook alles zelf doen tegenwoordig..
gedwongenleaser
Poah wat een dik ding!!!
Ze wilden eigenlijk een Wrangler kado doen maar dan stond Alonso met z’n elleboog tegen de remschijf en dat stond helemaal raar.
Ja, ze zijn dik.
En toch spreken grote SUVs met nog minder aan dan een Matiz. En echt, dat wil wat zeggen.
More gay than Gordon in een darkroom, jesus wat een nichten”sport” is die F1. Wel een leuke versie van die Jeep trouwens. Die jochies hoeven zich niet om te kleden voor carnaval.
dit is gewoon een mule voor de ferrari 473 SUV scuderia GT super-sport lp590-4 hybride supermegageweldig edition
ik bedoel lp470-4
De voorstelling van de F1 wagen is toch verplaatst wegens sneeuw ?…..
@tborre: blijkbaar enkel de voorstelling, de fotos en details gaan vandaag wel online …
@tborre: en wat heeft die nieuwe f1 bolide van ferrari een lelijke neus …
Ik zou die Jeep ook wel willen hebben!
Mooi he een Italiaanse Jeep! En de prachtige F2012 is ook bekend…gaat een mooi jaar worden.
Vond de vorige toch bruter….

Stopt dit apparaat echt 4 meter eerder dan een F10 M5 vanaf 100 km/h? Nice……
haha leuke actie van ferrari hoop dat massa het wat beter gaat doen
Och ja Jeep is in handen van FIAT. Gek gezicht een rode Jeep. Straks zeker een Ferrari chellenger en Ferrari Dart. De Ferrari Viper. :) weer eens een echte top ferrari!
De Dodge Panda

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).