Nieuwe Audi A3, ben jij het?

Auteur: , 83 Reacties

Oh, hai. Ja ik ben nieuw hier. Eerder lichtte de boys in Ingolstadt al een tipje van de sluier op. Nu maar volledig frontaal naakt dankzij een lekje elders op het internet.

Want die nieuwe Audi A3 die zit er wel heel binnenkort aan te komen. Reden genoeg voor een prematuur plaatje hier en daar. Dat, of iemand is héél handig geweest met knippen en plakken op de computer. Eerder zagen we namelijk al 3D modellen van de nieuwe Audi A3. Een licht gecamoufleerde bips kwam voorbij en de uiteindelijke vormen lieten zich raden. Vers maar niks wereldschokkends.

Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Mensen kopen deze auto vanuit gewenning en behoefte aan ‘iets nieuws’. En nieuw is de kleine Audi dit keer wel. De Audi A3 is (naast de Golf 7?) de eerste ‘echte’ MQB-auto van VAG. MQB is het nieuwe ‘legoblokjes’ auto-platform waar over een paar jaar alles binnen het concern uit is opgebouwd. Behalve een boel gelijkende motoren, identieke zitposities en overeenkomstige luxe (city safety enzo) zal de normale VW/Audi klant er weinig van merken.

Uiterlijk weinig verschillen dus maar wel verse, scherpe koplampen. De hele auto oogt iets minder koddig en iets meer nieuw. Onderstreept natuurlijk door ‘groenere’ energielabels en nieuwe viercilinder turbo motoren. De instapper is waarschijnlijk een 1.4 TSI, opgevolgd door een 1.8 TSI en 2.0 TDI. Wintersporters krijgen op den duur natuurlijk ook weer quattro. (bron: autoforum.cz, via carscoop)83 reacties

Een typische audi geworden, maar erop vooruit gaan doet ie niet!
@temptation: Ze hebben natuurlijk al een voorsprong, durch techniek.
@gerlof92: In dit geval is het meer voorsprong door plastic. Wat een graf interieur vergeleken met alle andere concurrenten. (en dan bedoel ik ook echt alle)
@SDM: inderdaad! het interieur is wel erg lelijk.
achterkant is fucking lelijk net zoals alle audi’s .
@quattroporte: Is knap dat jij dat kan zien aangezien er hier zoveel achterkant foto’s bij staan? :P
@aallex: twee
De binnen kant vindt ik wel super mooi. Uiterlijk laat nog op zich wachten tot nu toe vindt ik de ouden denk ik wel mooier
Slappe hap hoor. Tegenwoordig komen de mooiste auto’s uit Zuid Korea, lijkt wel.
@jippie: die hebben ook alle goede Duitse designers gekocht! De Duitse merken zelf blijven met de restjes zitten… ;)
@jippie: De mooiste auto’s komen echt niet uit Zuid-Korea hoor! Het design wordt inderdaad wel steeds gedurfder, maar ze worden er beslist niet mooier van.
@masterstig: Als ze op deze voet doorgaan dan wil ik dat wel eens zien over een paar jaar. Dan kom je er als Duits merk niet meer mee weg dat je het predikaat ‘Duits’ hebt. En dat als dan de Koreanen misschien wel echt mooier zijn, minstens zo goed maar wel veel goedkoper…. (Maar ik hoop dat het zo ver niet zal komen uiteraard).
*dromend over hoe de nieuwe rs3 eruit gaat zien!*
@erddo: andere grille, zilveren spiegels, grote luchtinlaten voor en 2uitlaatpijpjes… Tadaaa de rs3
Die voorkant komt me bekend voor.
Weet even niet meer waar van, moet me ontgaan zijn…
Ik kom er op terug!
@BmwMPower: hij lijkt op alle andere Audi’s. ;)
@BmwMPower: Inderdaad ja, kan me alleen niet heugen waar ik het eerder gezien heb…
@BmwMPower: hoezo alle bmw’s lijken ook gewoon op mekaar hoor…. Zelfde als mercedes op de vito en gl na….

Thuis net een nieuwe A6 staan, hiervoor een A6 uit ’08 maar hij is stiekem toch wel ernstig veel veranderd hoor vooral binnen. En die led lampjes overal
@964rs: een c klasse lijkt niet op een e of s klasse hoor.
Net zoals een cl en sl ook een ander uiterlijk hebben. Dan hebben we ook de cls die er anders uitziet net als de ml en g klasse. Dus niks lijken veel op elkaar. Weetjewel zeker dat het een a6 is dat er voor de deur staat? Aangezien je blijkbaar niet zo scherp ziet.
@964rs: lol de nieuwe 1 serie is totaal anders dan BMW’s huidige modelgamma. Of de nieuwe 1 serie mooi of lelijk is doet er niet toe, maar BMW durft iig stappen te nemen.
fucking gay net zoals alle audi`s, 1 serie blijft de king!
@Punk: Klopt, maar dat is geen verrassing toch?
@Punk: LOOOL! Das een sterke!
@Punk: Haha, nee dat is een mannenbak. Koop dan gewoon een Evo ofzo, als je bang bent dat mensen twijfelen aan je geaardheid. Of wees een vent en stap gewoon in je vriendin’s roze a3.
@Punk: ah, je hebt dus een boontje voor de audi A1?
t’is een Audi A3 en veel meer is er eigenlijk niet van te zeggen. Zou de grote ronde knop de touchpad zijn waarop in de Flightinformation screenshot de L geschreven is?
@mashell: Ja, ziet er ongeveer hetzelfde uit als bij de A8! Geniaal systeem is dat.
En daar is de Golf voor de wannabee’s,spannend……
@norge: Hehe liever een A3 dan een golf. hands down!
@norge: wat lul je toch?
@KaCh1ng: En toch heeft Norge gelijk, het is niet anders dan een Volkswagen Golf voor wannebee’s!

OT: Een opgerekte A1, lijkt mij niet leuk trouwens.
@norge: oh oh oh weer een nerdje die de kroegverhalen van andere nep-bazen napraat… Duidelijk nog nooit in beide auto’s gereden. Een A3 voelt in alle opzichten merkbaar beter aan dan een Golf.
@oxje: leg dat maar eens uit aan je portemonnee
@oxje: Jep in beide gereden en behalve de zachtheid van de materialen is het gewoon dezelfde shit.
@norge:
Waarschijnlijk in de kofferbak dan, want achter het stuur is het een wereld van verschil :) Of, je merkt gewoon echt geen verschil, maar dan snap ik niet wat je op autoblog doet ;)

Erg weinig veranderd overigens aan de auto. Koplampen, wat lijnen anders..maar ach, in essentie dezelfde auto. Wellicht interieur wat leuker. Niks schokkends iig :)
@norge: een wannebee wat dan?
@desoper: Daar is nog niemand precies achter gekomen,maar waarschijnlijk meer als dat ze zijn…..
@alwood: het is TFSI en niet TSI, dat is bij Seat zo.

Oh, mooi strak bakje!
@love4sportcars: TieFuSI!
Je kunt hem niet lelijk vinden, maar ik val niet bepaald van mn stoel omdat ‘ie zo rigoreus herdesigned is “/. Maar al met al een geduchte concurent voor de Einser.
Tja dan vindt ik zo een “hate it or love it” uiterlijk zoals de 1-serie persoonlijk mooier. Dit roept totaal geen emoties op. En emoties oproepen is iets wat een goed ontwerp moet doen vindt ik.
Yup, sportief bakje is het geworden. Mooi compact en niet overstyled. Benieuwd naar de rij-eigenschappen van het nieuwe platform.
Vond het vorige model er een stuk stoerder uitzien. Deze doet me een beetje aan de a1 denken qua daklijn/cstijl. Jammer.
the-budel-guy via iPhone app
Ziet er prachtig uit. Maar ben alleen benieuwd hoe de standaard uitrusting er uit komt te zien. Aangezien die in dit zuinige land het meest verkocht wordt.
Nee dat is niks zoals altijd
@onlycocksdriveaudi: HaHAHAH, wat een naam..!
Ik vind dat Audi nu echt te ver gaat met hun design. De oude vond ik saai en zelfs een beetje gedateerd raken. Dit is daar eigenlijk een lichte facelift van gedaan. Hoe lang houden ze dit nog vol? Het straalt er bij Audi de laatste jaren zo van af dat ze liever veel auto’s verkopen, dan iets toevoegen in autoland. Bij BMW en Mercedes (en zelfs bij Lexus met hun lelijke hybride plastic hokken #gruwel) kies je ten minste nog ergens voor. Waar kies je bij dit model voor?
@Capibaro: je kiest en betaalt voor premium jonguh…
@kraakensmaak:

Ergo; je betaalt om jezelf voor de gek te houden?
@Capibaro:

Auto’s zijn er om verkocht te worden en niet om iets bij te dragen aan wat dan ook. Geld is altijd de motivatie.
@Capibaro: je koopt een A3 en voor al je tegenliggers lijkt het of je een A8 hebt (of een A7, of een A6, of…). Goede reden dacht ik zo.
Toch weer veel vernieuwender dan dat je in eerste instantie denkt, je ziet gelijk het verschil.
Binnenkant ook erreg mooi!
Ziet eruit als een Audi, Nuff Said Innit?!
hij word saai,waar zijn die audi’s van vroeger:(
@mbevo: welke bedoel je?
mooi en clean, just how i like it
Dit is toch gewwon de gefacelifte A1of niet?
Prima auto, niet meer of minder dan n bmw of benz. Had van mij iets minder A1 design mee mogen krijgen, maar dat zal marketing zijn om de kleine mee te laten liften. Ben benieuwd naar de Sportback, want dat is in mijn ogen de meest interessante koets.
Tja, geef mij dan toch maar een A1.
Ik vind dat Audi toch wel eindelijk eens iets gewaagd mag gaan doen. Interieur vind ik persoonlijk echt niet zo mooi. Vooral de eigenlijk textuur van de bovenkant van het dash zo met die ribbeltjes? Doet in mijn ogen echt wel goedkoop aan en de rest van het dash ziet er redelijk kaal uit. Voor zover ik me herinner is de huidige A3 toch een pak warmer en voller van interieur?

Ik vind momenteel enkel de A1 echt een geslaagde auto. Rood met zilveren dakstijlen is echt heel knap.
Ik heb met de TTS gereden en vriend rijdt met een R8 en echt spannend (buiten de performance) is die ook niet van styling vanbinnen. Voelt gewoon niet echt supercar achtig aan als je eens in een Ferrari of Aston gereden hebt. Het is gewoon ‘een audi’ (en ja ik kan dat zeggen door te vergelijken)

Audi heeft denk ik eens nood aan een designer zoals Chris Bangle voor BMW. De Audi A4 is gewoon een A8 met kortere wielbasis nu terwijl er vroeger toch wel een duidelijk verschil was. Echt spijtig. Audi kan me met hun huidige generatie niet overtuigen.
@voytekbe: R8 V8 is ook ontzettend verouderd van binnen. De V10 is al echt een heel stuk beter. Het interieur van de TTS is toch alles behalve saai te noemen, als je naar de concurrenten kijkt (Z4, SLK, 370Z).
A3 is nooit echt een mooi model geweest in mijn mening, hoewel ik persoonlijk een hoop andere recente audi modellen wel echt beeldschoon vindt (nieuwe a8, s8, a6, rs4, rs3, s4)
Vondt de nieuwe bmw 1 serie niks tot ik hem in het echt zag, dus mischien dat de audi het zelfde effect heeft.

In eerste instantie ben ik geen fan van het exterieur
(hoewel in het interieur wel weer eeeeerg gelikt is)
Mooiere (stroom)lijnen en lijkt me ook iets breder te zijn. Design dat lang meegaat zonder verouderd te worden. Spijtig dat de sportback niet eerder uitkomt want ben aan vervanging toe. Onderhuids zullen er nog meer positieve verassingen zijn.
Evolutie ipv revolutie. Niet echt een spannende auto, maar dat zal ze denk ik ook een rotzorg zijn daar in Ingolstadt. Hij zal toch wel lekker verkopen.
eehh guys… totally gay hier en ik vind dit A3tje ook echt minder, doe mij maar de huidige rs3 maar :D

en inderdaad alles wat uit Azie komt ziet er gelikter uit, kijk nar die nieuwe C’eed, puike bak hoor!!
Heb hem vorig jaar in maart voor het eerst in werkelijkhed gezien en vond / vindt het een supermooie wagen ( ben wel niet super objectief) zeker de nog te volgen cabriolet en sedan. Het voordeel van het volgens velen saaie design is dat de wagen tijdloos is. Een van de beste voorbeelden daarvan is de eerste Audi tt. Oogt nog altijd modern zelfs al is hij 14 jaar oud. Hopelijk prijzen ze hem niet te hoog en worden de optielijsten niet te lang
Tja, ik kan de modellenserie van Audi meer vergelijken met het opblazen van een ballon, het blijft hetzelfde alleen hij wordt groter. Hoewel ik de A7 engzins zijn eigen karakter vind hebben. Eerlijk is eerlijk, het rijdt wel super!!
Vind het wel wat hebben, het mag van mij wel wat minder a1-achtig
“Nieuwe Audi A3, ben jij het”?

Nee ik ben de MQB met een pak aan.
Binnenkort zie je me nog weleens verschijnen in een casual outfit (Golf), en daarna in normale kleding (Octavia).
Er is zelfs een kansje dat je me tegenkomt in een versleten trainingspak (Ibiza).
Als mercedes nu met een dikke hatchback komt kunnen ze deze markt domineren op gebied van hatchbacks met bmw en audi.

Wat een lelijke bakken vooral de 1-serie fanatasieloze troep.
Mooi ding. Ik ben benieuwd vanaf wanneer je quattro kan gaan bestellen op de nieuwe a3.

In ieder geval, goede BMW 1 serie concurrent, en een prachtig interieur.

P.S. Wel grappig dat ze dit onthullen bij CES..
Had echt mijn nieuwe auto kunnen worden. Maar ik vind deze “face lift” onvoldoende. tijd dat ze weer eens echt designers gaan aannemen daar bij audi.
Zo dit is de nieuwe,je kan niet zeggen dat hij lelijk is maar ook zeker niet wauwww.
Voor mij is dit nog altijd een A3 van laat ons zeggen het jaar 2000.
Het is terug een klassebak maar dat is vandaag de dag niet meer genoeg.
Het is dus inderdaad een A3.11 geworden in de trant van Windows 3.11

Nieuwe auto, maar wat is er dan nieuw aan?
pff wat standaard weer, ze durven echt helemaal niks daar bij Audi. Wat een bagger interieur zeg, bah.
Wauw echt good job Audi, ctrl+c/ctrl+v goed bestudeerd…
@punk…dan ben jij zeker de grootste gay ?
je bent gewoon jaloers man.
bmw aanhangers jullie vinden dat audi’s op elkaar lijken nou bmw dan die kan er ook wat van. die nieuwe 3 serie wat is er nieuw aan dan? lijkt ook op elkaar.
bmw aso ziet er niet uit shitmerk.
als het goed verkoopt waarom veranderen???
ze hebben mercedes al aan de kant geschopt nu bmw nog die gaan er ook aan asobakken bah.
ik haat dat merk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).