Nieuwe auto voor Schumacher: Mercedes AMG F1 W03

Auteur: , 30 Reacties

Wie heeft er een lelijkere neus? Michael Schumacher of de nieuwe auto van het Mercedes AMG Petronas Formule 1 team?

Als laatste van de topteams heeft Mercedes vanochtend in Barcelona haar auto voor het komende F1 seizoen onthuld. De eerste tests op het circuit van Jerez voerde Mercedes nog uit met de auto van 2011, maar nu hebben ze dan eindelijk de nieuwe auto onthuld.

Overigens heeft deze auto toch stiekem al de nodige kilometers gemaakt. Op 16 februari heeft Mercedes op het circuit van Silverstone 100 kilometer afgelegd tijdens een “film dag” [video hier] en zondag is tijdens een besloten testdag op het circuit van Barcelona ook al 354 kilometer afgelegd.

Michael Schumachaer en Nico Rosberg hebben dus al de nodige kilometers gemaakt met deze auto en vandaag tot en met donderdag zullen daar nog de nodige kilometers bijkomen. Overigens had Mercedes ook als verrassing de nieuwe SL63 AMG meegenomen naar Barcelona, maar daar zijn helaas nog geen foto’s van opgedoken. Wel verklappen ze dat de SL63 537 pk krijgt en 125 kilo lichter is dan zijn voorganger.

Team baas Ross Brawn had nog het volgende te melden over de nieuwe Mercedes:

“Notwithstanding the distinctive nose design, which is certainly an acquired taste, the F1 W03 is an elegant interpretation of the current regulations, and a clear step forward over its predecessor in terms of detail design and sophistication. Last year, we produced a very bold car and, although its more radical elements didn’t always deliver the results we had hoped for, the experience we gained has been invaluable to the design of the 2012 car. The F1 W03 is also a more integrated package, which reflects the ever-strengthening ties between our technical teams in Brackley and Brixworth, and demonstrates that our Silver Arrows works team is taking the next step forward in terms of on-track performance.”

Als er nog meer foto’s opduiken zullen we die uiteraard plaatsen.

UPDATE 13:30 – Video van de onthulling, inclusief beelden van de gloednieuwe SL63 AMG.30 reacties

Laten we hopen dat schumi daarmee wat races gaat winnen, dat gun ik hem wel.
@jordy14: Amen! Ik hoop echt dat hij deze winter mee heeft geholpen input te geven aan een auto zoals hij hem wil hebben. Ik hoop dat we nu echt wat meer van hem gaan zien.
De neus ziet er wel scherp uit
@W115: dat gevoel heb ik oo.. mss even kijken of er geen fotos zijn van een andere hoek, anders voorzie ik ongelukjes in de pitstraat…
Er zijn toch wel veel verschillende neuzen te zien bij de topteams. Redbull en ferrari hebben ongeveer dezelfde bult-neus. McLaren heeft dan weer iets anders en deze van Mercedes-AMG is weeral anders, ik verwacht toch grote verschillen in ronde tijden hierdoor…
@Rsimon: die van Red Bull lijkt niet op Ferrari hoor. Red Bull heeft als enige team een luchthapper in de neus zitten. Geen enkel ander team heeft dat.
MAW: Vorig jaar hadden we het verkloot dus dit jaar gooien we het over een heel andere boeg en hopen we dat het wel werkt.
Hahaha, de neus van Schumi is lelijker!
Functie boven vorm, right?
God wat een dramatische foto. Mr Dennis staat erbij als een zoutzak en die dwerg naast em ook. Lekker dynamisch voor een F1 Team……..
@E34M5Touring: Meneer Dennis? Ron Dennis staat niet op deze foto hoor. Sterker nog, hij heeft NIKS met het Mercedes team te maken.

Ron Dennis hoort bij McLaren.
@E34M5Touring: de andere personen op deze foto zijn Ross Brawn & Norbert Haug.
@robbie: Nou ja die dan. Maar de stelling still stands…. Wie gaat er nou zo op de foto.
@E34M5Touring:

Wat is er mis mee? Hadden ze een zwoele blik moeten hebben misschien?
@Hupke: Doe dan in ieder geval de handen ergens anders dan langs het lichaam. Het lijkt wel of ze zo opgemeten worden voor een begrafenis pak. De snelste sport ter wereld zeggen ze dan, met de grootste budgetten en feestjes.
…gaat niet werken…zie je zo ;-)

Toch knap dat ze altijd weer iets kunnen verzinnen, binnen de gigapriegelregeltjes van de FIA…alléén op dat puht ‘lof’ voor de teams.
@Megakix: kun je dat aan een foto al zien ja.. knap
@MAB: trolll…heb niets met die sport, vandaar :lol:
Wat een lelijke auto man, als die lui maar geen epileptische aanval krijgen als ze aan het racen zijn van die neus!
Toch jammer dat er na ’97 geen seizoen meer is geweest met écht mooie auto’s, toen leek het allemaal nog een beetje in proportie. Tegenwoordig lijkt het nergens naar al is het wel minstens zo spannend als destijds.
bij http://www.gpupdate.net/ ben ik volgens mij wel foto’s tegen gekomen van de nieuwe sl63 amg
die neus van die mercedes, daar kun je mensen op spiezen/mee dood prikken volgens mij…
hee, waar is perry?
@jesse3120: :lol:
Dat is een aardig puntig neusje..
Een bijzonder vreemd design. Vrij organisch. Zouden we dit ook terug zien op produtiemodellen?
whaha zo leuk om dit te lezen: iedereen heeft het over de neus van de auto of de personen die erachter staan, maar niemand lijkt ook maar enigszins in de auto te zijn geïnteresseerd:)lolz
De neus is super totally different i hope it works
maar ik vindt het allemaal wel minder geworden na dat de grote/turbo motoren zijn verboden
@basjan
Dat is correct!
Zou mooi zijn als er ook regels mbt esthetica in de F1 komen. Ze worden de laatste jaren steeds lelijker.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).