Nieuwe beelden Apollo-crash Goodwood duiken op

Auteur: , 39 Reacties

Weet u nog, die altijd tricky Gumpert Apollo, die zijn spoilert er af reed op Goodwood? Daar zijn nu nieuwe in-car beelden van verschenen.

Dit stukje film is afkomstig van Nancy Atkinson Turner, de meisje die op dat moment passagierde en via de openstaande raampje genoeg hooi binnenkreeg om 10 paarden mee te voeren. Ze schreef er op deze plek een vrij vermakelijke kollum over.

Op de beelden is goed te zien dat zo’n klap nog aardig aan komt. Hou je hoofd omhoog, meid! (via GT Spirit)39 reacties

“de meisje” is opzettelijk?

Verder ziet het er van binnen nog wel een stukje ernstiger uit dan van buitenaf. Au… flinke klap!
@fant: Wat dacht je van DE raampje en Kollum!? Dit moet wel opzettelijk zijn…
Damn
Het valt me erg op dat haar gordel verre van vast zit … En haar helm zit denk ik ook niet helemaal reglementair vast! Ze mag van geluk spreken dat het niet erger is uitgedraaid als ik dit zo zie!
@Luke: zoals bij het filmpje al staat uitgelegd, het was een parade, en dus niet de bedoeling dat hij zo hard ging rijden, maar de bestuurder was dat blijkbaar vergeten.
@dutchiehd: Een lage snelheid kan ook al grote gevolgen hebben. Als je net een verkeerde beweging maakt. Zie het geregeld met mijn werk.

Je weet zelf ook wel dat er maar weinig auto’s zijn die echt met een slakkengang op Goodwood rijden.
@Burdy: ik haalde het direct uit de beschrijving die onder het youtube filmpje te lezen is ;)
Maar gelukkig is ze na de klap nog steeds erg knap!!!
@ThomasBol: Ja, dat zeker :D Mag ook wel eens met mij komen meerijden. Stukje veiliger ook meteen, met 116PK ga je niet zo vlot de bocht uit.
@thomasbol: en jij hebt flink last van hooikoorts?
Gordels stonden ook niet helemaal strak bij die dame, maarja zoiets kan gebeuren, gelukkig is het allemaal goed afgelopen!
Ja dan is stro opeens niet zo zacht meer..
Inderdaad een vermakelijke column om te lezen.
Cool Girl!
Ik zou ook alles doen om haar een hooiberg in te krijgen…
Tja een helm heeft zo niet zoveel nut hea… Gelukkig valt het mee!
Allegriezels wat een kleremuziekje hebben ze er onder gezet zeg.
@gerwinw: potverdorie, wat een ch*ps muziek!
Het is stro, geen hooi…
@bram89: LOL
Idd. raar dat haar gordels zo slap zaten. Waren ze bang om haar borsten (aan) te raken of zo? IK had de gordels GRAAG wat strakker gezet hoor! Hehehehehe!
Normaal gesproken als er indicaties zijn van nekletsel, wordt het dak eraf geknipt om een patiënt zonder risico uit het voertuig te halen… Hebben ze toch maar niet gedaan bij de Gumpert!! Ik zal ook nooit iemand laten zitten in mijn auto na een ongeluk..
@audir8v10: fijne vent ben je. Het is maar een stom stuk blik hoor, vervangbaar, ook als het een wat duurdere Audi is..
@mrs250: ik bedoel te zeggen dat als je een ongeluk ziet en er gewonden zijn, dat je de gewonde persoon beter ter plekke kan stabiliseren en warm kan houden tot de hulpdiensten er zijn dan dat je deze in je auto laat plaats nemen. Je loopt dan de kans dat het dak van je auto eraf wordt geknipt, terwijl achteraf de verwondingen erg kunnen meevallen. Sta je dan met je behulpzaamheid en je nieuwe cabrio.
@audir8v10: een vriend van mij had een redelijk ongeluk gehad. Uitgestapt. Toen hij zich niet lekker voelde is hij weer gaan zitten. Zijn moeder was wat minder blij met de cabrio die de brandweer toen van haar auto heeft gemaakt.
@audir8v10:
Gelukkig bepaal jij dat niet maar de hulpverleners.
Je kan het beter omdraaien in, het is beter om niet bij jouw in de auto te stappen.
@jrk68: Gelukkig bepaal ik dat niet, zou ik ook niet willen.. Met 10 schadevrije jaren hoef je minder bang te zijn bij mij, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en hoeft niet jouw schuld te zijn.
@jrk68: @MRS250: Niet uitgekeerde schade
“In het rapport staat in de bijlage een krantenartikeltje met een goed illustrerend voorbeeld: een man is op pad met een geleende auto. Hij wil als omstander een vrouw die betrokken is bij een auto-ongeluk helpen door haar plaats te laten nemen in zijn auto. ‘Fout dus!’ zo blijkt later: deze mevrouw begon te klagen over haar nek en mocht vanaf dat moment op last van de ambulancebroeders niet meer bewegen. De brandweer moest de vrouw uit de auto knippen om haar stabiel te vervoeren. De verzekering keerde niet uit in dit geval.” BRON: Nationaal Crisis Centrum.nl
@audir8v10: Is je audi niet all-risk verzekerd dan? Zoja dan koop je toch gewoon een nieuwe.
Als je een helm op doet, doe hem dan goed vast. Als dat ding was gaan rollen was die helm afgegaan en kreeg ze hem keihard voor het snuitje.
Nog geluk dat die niet in de hens vloog
Levensgevaarlijk die gordels… Je kan beter géén 4 puntsharnas aan doen, als op deze losse manier. Ze heeft mazzel dat ze niet beide sleutelbenen gebroken heeft…
De gordels zitten inderdaad wat los, maar daar heeft ze volgens mij wel weer massel mee gehad. Haar hoofd knalt naar voren door de klap (waarschijnlijk mede door het gewicht van de helm). Daarom rijden f1 coureurs met het Hans systeem, dat voorkomt dat je hoofd zo’n nare zwieper maakt. Een van de meest bekende amerikaanse coureurs (Dale Earnhardt) vond zo’n hans systeem maar niks. Zijn auto ramde tijdens de Daytona 500 frontaal op de betonnen muur. Hij overleed aan een schedel basis fractuur. Ze heeft echt nog wel geluk gehad, wellicht omdat haar gordels wat los zaten?
@pomoek: bizar verhaal blijft dat he… dat ie er zo tegen ageerde en uiteindelijk dan zelf slachtoffer hiervan wordt.
Sodeju! Ga je ook een keertje mee in een supercar…
Ik rij BMW en die is allrisk verzekerd, dat klopt. Maar toch krijg je niet de waarde uitgekeerd die je ervoor betaald hebt.
Volgens mij stelt het allemaal zeer weinig voor. Er is waarschijnlijk gezegd: “Gaat het goed …. Moi voel mijn nek wel een beetje” Ja dan is het hek al van de dam … dan worden er 0 risico’s genomen (terecht overigens). Ze is na controle in het ziekenhuis waarschijnlijk gewoon naar huis gegaaan en werd de volgende ochtend een beetje stijfjes wakker.
Ik zou der doen. Met brace of zonder.
Die gordels zitten gewoon los! Tering hé!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).