Nieuwe BMW M3 niet sneller dan een 1M Coupe? [video]

Auteur: , 100 Reacties

Toch lullig als je met je afgeplakte test-BMW M3 een Youtuber in z'n 1M niet los kan rijden.

Eerlijk is eerlijk, de BMW 1M Coupé is niet volledig standaard meer. De eigenaar heeft besloten uit zijn 3.0 zescilinder te peuteren wat er in zit. In het geval van de BMW 1M Coupé heb je dan minimaal 420pk.

Op de Autobahn zit deze 420pk 1Mmer achter een testversie van BMW’s nieuwe/toekomstige M3 (F80) aan. Deze volgende generatie M3 verliest net als de nieuwe M5 cilinders en krijgt er turbo’s bij. Daarmee kruipt de motor qua opbouw en specificatie aardig tegen die van de 1M aan. Natuurlijk krijgt de M3 standaard meer vermogen dan een 1M. Veel meer dan 420pk lijkt het niet te worden.

Dat of de testrijder in kwestie is een enorm bange poepert die het gaspedaal slechts aait. Waarschijnlijk valt dat bange wel mee, de snelheden lopen aardig op. Goed nieuws voor 1M-eigenaren, slecht nieuws voor mensen die héél veel verwachten van de nieuwe M3. (via GTSpirit.com)

Directors cut:100 reacties

Lullig!! BMW Motorsport heeft nog werk aan de winkel!!
@larsdbs9: Hmm volgens mij heeft de standaard BMW 1M iets van 330 HP. Dit is een getunede 1M met 420 HP dus de standaard 1M zal wel een stukje minder snel zijn…
Jullie zijn zeker vergeten dat een 1M lichter is? Beetje domme vergelijking weer…
@The360box: ja… BMW 1M is met bijna 1500kg echt een veertje, wel 80kg lichter dan een M3 (e92)… als je kritisch wil zijn, controleer dan eerst je feiten.

Bovendien heeft de 1M in deze video een passagier, de M3 volgens mij niet. Zouden ze helemaal hetzelfde moeten wegen!

Oh, en een F30 BMW 335i weegt amper 15kg meer dan een 1M… zou de F80 daar echt ver vanaf zitten?
@Alwood: Weegt de 1M bijna even veel als een M3?? :o
Ik wou anders ook wel het argument gebruiken dat de 1M lichter is.

OT: ik denk dat de nieuwe M3 rond de 450-470 pk mee krijgt, dus niet zo heel gek dat deze 1M hem redelijk goed kan volgen, met maar 50pk minder.
@Alwood: een bmw m3 weegt minimaal 1680kg dus dat maakt dat verschil al weer 180 kg
@audi13: Nou moet je niet verkeerde gewichten met elkaar gaan vergelijken. Een BMW E92 M3 weegt 1555kg tegenover een 1M van 1470kg. Beiden volgens mij leeggewicht.

Een E90 is iets zwaarder, daarentegen weegt eem F30 335i leeg (!) slechts 1485kg. Die laatste zal een nieuwe M3 nog het meest van weg hebben. Gewicht is in dit geval dus een enorm bullshit argument voor het snelheidsverschil. Zeker met vermogens van boven de 400pk en snelheden rond de 200km/u.
@Alwood: ik weet niet waar jij dit gevonden hebt maar zelfs op de bmw site staat dat ie 1655 kg weegt
@audi13: zoek een willekeurige E92 op autojunk en voer het kenteken in bij de RDW… of zoek via Autowiki of Autoweek de specificaties eens terug.
Deze heb ik zelf gebruikt om op te zoeken…
http://www.autojunk.nl/2012/03/bmw-m3-e92-154
@The360box: een Volkswagen UP is ook lichter dan een Bentley Continental GT…
Heeft zo’n 80pk meer uit z’n 1M laten friemelen, best leuk. Toch lijkt me de nieuwe M3 interessanter, kunnen de kids en de boodschappen tenminste ook fatsoenlijk mee ….
Ondanks het bijna file rijden blijft het in de acceleratie stukken vrijwel gelijkwaardig. Ik vermoed overigens dat BMW wel een poging gaat doen om de M3 in de buurt van een C63AMG vermogen te krijgen.
@Larick: Zo hé, wat vertel jij me nu?!
Ik vind dat je niet goed het verschil kunt zien hier tussen beide. Na dit filmpje verwacht ik nog steeds heel veel van de nieuwe M3, ik bedoel, weet je wel hoe snel een 1M met 420 pk is? Ik denk behoorlijk snel!
james125 via iPhone app
Hij werd toch gedownsized? Voor lagere CO2 uitstoot en een lager verbruik?
Tip van de dag is dus koop gewoon een 1M en laat hem tunen, scheelt je ook weer wat in prijs.
@kraakensmaak: Een m3 kan je toch ook tunen…?
Ik vind het meevallen. Zo te horen gaat ook de 1M’ert niet vol gas en door het drukke verkeer ga je ook niet de meest gekke capriolen uithalen in een testauto die gauw een paar ton meer kost vanwege extra sensoren en omdat de productiekosten nog een stukje hoger zijn dan het uiteindelijke model omdat ie nog niet geproduceerd wordt op grote schaal (al is dat bij een M3 niet echt het geval).

Tijd zal ons leren of een 1M toch even snel is als een F80 M3. We wisten al dat BMW stevige concurrentie uit eigen huis had met de 1M vergeleken met de E90 M3, maar M GmbH kan het toch niet maken om dat nu weer te doen?
@gijsso: inderdaad, ik denk niet dat testrijders in druk autobahn verkeer helemaal voluit zullen gaan met zo’n prototype. Die kosten namelijk zoals je zegt bakken geld en het is een ferme PR blunder als er eentje crasht…
Sow dat scheelde niet veel met die insignia in het 2e filmpje @ 2:02
De M5 is wat mij betreft een te zware bak om echt nog als hardcore M bestempeld te worden. Het is meer een snelle sedan geworden. Ik denk dat BMW dat ook gaat doen met een M3. Wel iets ruiger als de M5, maar de 1M wordt het hardcore broertje van de familie M. Vroeger was de M3 echt de hardcore M wagen, nu wordt dat de 1M is mijn verwachting.
@mercs: nou 11,7 seconden van 0-200 vind ik toch wel hardcore. Kan een f430 niet tegen op ;), wss de scuderia ook niet.
@maxx1: Absoluut niks mis mee, is zeer snel. Alleen een sprintje maakt niet een auto hardcore. Wat ik er mee bedoel is dat die vroegere M producten altijd uitdaagden om tot het maximale te gaan. Verder spijkerhard geveerd en een agressieve bodykit. Je kan daar bijna niet fatsoenlijk mee rijden, die 1m heeft dat ook. Die andere(m3, M5) zijn wat beschaafder geworden.
@mercs: Vroegere M modellen? De E28 M5, E34 M5, E39 M5 waren allemaal zeer subtiel. Ze hadden vrijwel geen uiterlijke veranderingen. Juist dat maakte een M5 zo leuk, subtiel mensen het nakijken geven, terwijl je vrolijk alle paardjes loslaat. De E60 was inderdaad een schreeuwerig monster, maar dat maakte het juist minder leuk in mijn ogen. Een hele leuke auto inderdaad, maar het schreeuwde zo. De nieuwe M5 gaat weer mooi in lijn met de vorige generaties M5 van voor de E60. Overigens, heb jij die modellen weleens gereden dan?
@jzaero: Ik geef je gelijk voor een gedeelte, maar die E28 en E34 is voor mijn tijd.
Bij de E39 vond ik het subtiele er wel een eind vanaf. Maar daarin was het nog wel een nette auto, zonder al te veel meuk er omheen.
Deze modellen heb ik nog nooit gereden, maakt dat verschil? Ik trek alleen conclusies uit wat ik lees en hoor van diverse autojournalisten.


Ik zeg niet dat de huidige M5 een slechte auto is? Ik constateer alleen een verschil en trek daar een conclusie uit voor de toekomst? Wat is het probleem?
@mercs: Ik zeg niet dat er een probleem is..? Ik vraag me alleen af of je daar ook werkelijk mee gereden hebt om die conclusie te trekken. Zo hard zijn ze namelijk niet eens geveerd hoor, de M5 was altijd een mooie combi geweest van supercar performance en geciviliseerd cruisen. De E60 had een wat ruige versnellingsbak, maar alles daarvoor was nog prima mee te leven. Wat ik probeer te zeggen is dat de M5 eigenlijk nooit hardcore bedoelt is hoewel hij wel de potentie heeft om Porsche 911jes snot voor hun ogen te rijden.
@mercs: Dat is waar, maar willen we zulke auto’s echt? Volgens mij is daar de m3 gts voor! Snap wat je bedoeld maar bmw heeft daar wel oplossingen voor
@mercs:

Als een M5, over een rondje Hockenheim, sneller is dan een SLR kun je niet echt spreken over alleen maar een snelle sedan…

SLR M5
Hockenheim Short 1:13.50 1:12.90
@Rick-dos: SLR is een auto van 10 jaar oud…
De SLS doet het in 1.10.80, als je het toch over hedendaagse supersport wagens wilt hebben. Ik weet het is geen vergelijk, maar als jij de SLR er bij haalt……
Natuurlijk is de BMW M5 geen snelle sedan in letterlijk zin van het woord, maar de scherpe kantjes zijn ervan af vergelijken met de vorige M5. Dat betekent niet dat die auto minder is, integendeel, betekent wel dat die wat beschaafder is.
@mercs: SLR is 8 jaar oud, maar toch knap dat een M5 dat bij kan houden? Met andere woorden, een 535i E60/F10 kan nu ook een E34 M5 bijhouden, een normale sedan die het paradepaardje bijhoudt is natuurlijk leuk om te roepen, ook al zit er 25 jaar tussen.
@jzaero: Dat is zeker knap. Maar het tegendeel hoor je mij toch niet beweren?
De rondetijd van de SLR op het betreffende circuit is er in 2003 op gezet, dat is bijna 10 jaar.
En ja, je kon de SLR kopen vanaf 2004 tot en met 2010.
@mercs: foutje 2010=2009
@jzaero: moek je toch teleurstellen zelfs een 335i red het nauwelijks tegen een E34 M5. Heb er zat naast gehad wn de 5 series leggen het af.
@mercs:

De reden dat ik de SLR erbij haal is om aan te tonen dat je niet kan spreken over een “snelle sedan”. De SLR was toch wel Mercedes’s summum een generatie geleden. Het was mErcedes z’n antwoord op de Carrera GT en Enzo. Als je dan ziet dat de M5 (een sedan) in z’n volgende incarnatie de SLR alweer bijhoudt dan spreekt dat boekdelen. Maar goed, je hebt je standpunt al wat genuanceerd dus we zitten volgens mij nu wel op dezelfde lijn.

Maar wat je eigenlijk zegt is dat de M5 weer terug is gegaan naar z’n roots? Een beschaafde sedan met supercar prestaties? Mooi toch?
@Rick-dos: Precies, dat dus. De M5 was altijd al bedoelt als een subtiele sedan met een beul van een motor en wat geupgrade ophanging, om het zo kort te zeggen. De E60 heeft daar een streep doorheen gezet, maar de F10 zet die lijn juist weer mooi voort. Hij lijkt ook meer op de E39 dan de E60.
@Rick-dos: Super, zo ken ik BMW weer. Al dat schreewerige… is niks.
Overigens was de SLR niet alleen het summun van Mercedes, maar van heel de auto industrie. Dat het niet altijd goed uitpakte is wat anders, er zat wel revolutionaire technologie in. Ik dwaal af, geloof ik.
Die m3 zal wel rond de 450 pk hebben. 30 pk meer als voorganger. Deze getunede 1m gaat net of net niet gelijk op met deze m3. Moeilijk te zeggen want je hebt ook geen idee wat die m3 doet, volgas of 3/4. je hoort het geluid er ook helemaal niet van. 1m klinkt wél lekker trouwens.
@maxx1: De eerste M3 had 215pk, uitgaande van het allereerste model van de generatie. Daarna had de E36 286pk, een groei van 70pk. Dit groeide daarna naar 343pk in de E46, weer 60pk groei ongeveer. De E92 kreeg opeens 80pk extra, wat weer een dikke smak meer is. Ik denk dat de nieuwe M3 wel richting de 480 gaat qua vermogen. Althans dat hopen we natuurlijk ;)
@jzaero: Ik denk dat ze bij bmw graag verschil tussen de m5 houden en m3. Met een m3 van 500pk is de kams groot dat die de m5 langs gaat. Zullen het wel redelijk gedeist houden en naar de concurrentie kijken als rs4 en c63 amg. Komt er trouwens een rs4?
@maxx1: AMG heeft al 487pk en Audi RS4 heeft er nu 450. Die is er gekomen als Avant. BMW gaat wel richting de 450-460 denk ik. 480 is niet ondenkbaar, maar wellicht dat ie dan te snel wordt inderdaad.
@jzaero: Ben benieuws wat de nieuwe m3 brengt. Huidige m3 is toch veel mooier in de coupe als de c63 (coupe,sedan) en rs4. Ik ben AMG-fan en nit echt M fan, vind de nieuwe m5 dan ook niet mooi
@maxx1: Ik ben wel gecharmeerd van zowel M als AMG, maar goed, ben zelf meer fan van de M3 sedan though.
Het zijn van beide auto’s flink snelle tussensprints. Je kunt ook zeggen dat de 1M gewoon heel snel is met die aanpassingen, en een M3 dus standaard al minstens net zo snel is.
die 1m is voorlopig nog altijd mooier vind ik en klink ook wel lekker
Maar geef de M3 80 pk meer en de wereld ziet er weer anders uit…
check die bal gehakt in z’n opel op 2:00.
@fiets: die gaat het maken in’t leven.
@fiets: Bijna een slopel
@fiets: toen ik die zak patat zag waande ik me even op de A2…
Wat een prachtig geluid uit die 1M! Ze gaan nog niet voluit dus niet helemaal representatief. Ben benieuwd naar wat voor geluid de M3 eruit gaat persen, ik hoop op iets rauws, maar ik ben bang dat het toch weer gedempt gaat worden..
@jzaero:

Titanium Akrapovic uitlaatje er onder, en opgelost ….
@rechercheur: Tuurlijk, maar hoe graag zouden we de V10 soundtrack terug willen hebben in de nieuwe M5? Of de prachtige 6 in lijn N/A in de E46 M3?
@jzaero:

Nogmaals; titanium Akrapovic setje eronder, en opgelost.
@rechercheur: De nieuwe M5 met Akrapovic klinkt nog steeds niet zo lekker als een AMG blok of V10 uit de vorige M5, helaas.
@jzaero:

Tsja, alleen die nieuwe M5 is 0,3 sec sneller aan de 100km/u, is zo’n 25.000,- goedkoper, heeft 53 pk / 160 Nm meer, en verbruikt ook nog zo’n vijf liter brandstof per 100 km minder … dat is nu eenmaal wat de kopersgroep graag wil.

Wil je perse herrie aan je kop, dan laat je er een titanium Akrapovic setje onder hangen.
@jzaero: je kunt het ook zo bekijken: als jij elke dsg met die auto moet rijden, zul je soms ook wel blij zijn als je zonder piep in je oren uitstapt.

Bovendien vind ik de m5 heerlijk klinken. Het is geen amg nee, maar ik vind het niet verkeerd
@akrapovic: Maar dat is nooit het geval geweest bij de E46M3, E92 M3 en E60 M5. Qua soundtrack waren ze binnen niet eens zo heel luid. Maar buiten was het echt een prachtig geluid. Ik ben zelf ook niet fan van een knaluitlaat onder mijn auto, maar iets rauwers dan in de huidige M5 mag wel.
@rechercheur: Dan ben je ook je ingebouwde luidspreker-voor-sportieve-duitse-auto’s kwijt, en houd je alleen een knetterende bromfiets over.
@mout:

Nee hoor, voor € 619,- heb je de optionele wireless kit, en kun je de knetterklep naar eigen voorkeur open of dicht zetten. Dus als je rustig zou willen toeren, zonder herrie, dan is dat geen enkel probleem.
@rechercheur: Dat koppelen aan je M/sport knop, ideaal.
Wat een totaal nietszeggende filmpjes zeg. Gewoon 2 auto’s die even hard rijden over de autobahn. Nou nou poeh poeh wat een spanning en sensatie! Overigens leuk hoor zo’n opgefokte BMW 1M…. maar het blijft natuurlijk wel een strontlelijk hok om te zien. Zelfs een willekeurige blinde ontwerpt nog mooiere auto’s dan wat BMW voor elkaar gekregen heeft met zowel de oude als nieuwe 1 serie. :)
Met de 2 video’s is het duidelijk te zien dat de 1M sneller is dan de nieuwe M3…

http://image.minoc.com/zd_images/2011/52/picard_facepalm.jpg
Volgens mijn bronnen toch echt dik 150 Kg, en dan nog zijn er wel andere factoren.
De nieuwe M5 kon zogezegd ook niet meer beter dan de oude maar kijk, hij is top. Hetzelfde zal dus wel gelden voor de M3.
Ey die 1M klinkt goed!!
De 1M, met tuning, is net zo snel in het accelereren op de snelweg, als een “test 3-serie”, dat is wat er in het filmpje wordt beweerd, maar meer is het niet, meer valt er niet uit te concluderen.

Daarbij is deze 1M getuned en dus daardoor al extra gepeperd, van de “test 3-serie” kunnen wij helemaal niets zeggen. Niet eens of het wel een “test M3” is, men denkt het. In iedergeval loopt de “test 3-serie” lekker vlotjes en ik denk het mijne ervan.
volgens mij is dit nog niet de uiteindelijke M3. daarbij, je weet niet wat de instructies voor de rijder zijn…
Deze 1M heeft 420 PK dus op zich zou het niet zoveel uitmaken. De standaard 1M gaat een stukje minder rap.
Ja, hehe, dit is net als een vergelijking tussen die Underground Racing TT gallardo en een LP670-4
wie zegt dat de M3 voluit gaat, trouwens veel vrije baan heeft hij nu ook weer niet.
Het zou best kunnen dat die 1M sneller is maar dat
is op deze filmpjes echt niet te zien. Die M3 rijdt gewoon lekker door en die 1M knalt er achteraan…DUS??? Dat zegt verder niks. De nieuwe M3 zou ongeveer 450pk moeten krijgen en ik denk dat ie die 1M er wel uit rijdt!

Ik kan niet wachten tot het pakpapier er af gaat!
volgens mij is het vermogen van beide auto’s in een filmpje als deze niet echt te vergelijken.
ben benieuwd, mogen gaan jullie lekker raggen met de M5 van headhunterz. dan verbleekt dit geweld natuurlijk.
ik bedoel vandaag :P
De BMW M3 gaat hard, maar duidelijk niet voluit. Ook is goed te zien dat de M3 wel degelijk makkelijk wegloopt van de getunede BMW 1M.
Even off topic: is al bekend welke 6 in lijn in de m3 komt te liggen? Wordt dan een nieuw blok of een doorontwikkeling? De huidige 6 in lijn is zeer goed, maar het zou goed voor het imago zijn als er een nieuwe wordt ontwikkeld. Bij de facelift van de 3 serie kunnen ze de huidige l6 vervangen door de nieuwe en het bekt toch wel lekker als je over je 335i kunt zeggen dat je blok is afgeleid van dat van de m3
Logisch dit. Een goed aangepaste 335i van de vorige generatie maakt het leven van een e9x M3 ook zuur.
Ach ja. Het maakt ook niet veel uit wat BMW produceert.
Het blijft toch erg saai als je te horen krijgt dat er maar liefst 100 pk extra bijkomt en je acceleratie tijd maar 2 tiende sneller gaat dan het vorige model.
Kijk maar naar de specs van de nieuwe M5 & M6 t.o.v. de vorige versies ( respectievelijk, maar 3 tot 4 tiende sneller ).
Ik weet nu al dat de BMW M3 F30 ongeveer 500 pk krijgt en ergens optrekt tussen de 4.5 & 4.8 seconde ( ik gok op 4.6 sec zelf ).
Het is allemaal zo voorspelbaar en tegelijkertijd voor potentiële kopers & liefhebbers een zware teleurstelling.
Ik heb het gevoel dat BMW denkt alles te kunnen maken en te kunnen verkopen.
De nieuwe 3 series F30 loopt niet bepaald vlot over de toonbank en datzelfde geldt voor de andere modellen die ze uitbrengen.
Dan kom je ook nog bij de vraag of het wel zo verstandig is om 4000 extra mensen aan te nemen, als je ze volgend jaar weer kan ontslaan. Mede omdat de verkoopresultaten nu al zeer slecht zijn van BMW.
Een gouden tip: Als je succes hebt zorg ervoor dat het niet naar je hoofd stijgt. Iets wat bij BMW nu het geval is.
@bempi: haha jij weet echt niet waar je over praat he?
@bempi: Wat had je dan verwacht, dat je op dit niveau met 100pk een volle seconde sneller zou zijn? Boven de 400pk moet je zowat je vermogen verdubbelen voor een seconde. Als je bedenkt dat een Veyron met z’n dik 1000pk amper 2 seconden sneller is…..
@bartsmit:

Minimaal 1 seconde sowiezo. En om de volgende redenen: Lichter & Meer vermogen. Waarom zou je een V8 met 2 turbo’s ontwikkelen met dezelfde prestaties van een motor met alleen een V10 ( het achterhaalde milieu beleid ) ?
De M5 E60 & M6 E63 hadden een V10 en haalden de prestaties al, wat de nieuwe BMW M3 F30 straks zal bereiken. Dat is gewoon een trieste boel.
Zelfs een 1M serie met maar 340 pk gaat in 5 sec al weg. Dat is ongeveer 1/3 van het aantal pk’s wat die bugatti onder zn kap heeft met alle toeters en bellen.
Kortom laat staan wat je krijgt als je 1000 pk in een 1M serie lepelt. Duidelijke een omgekeerde wereld.
@bempi: als je 1000pk V16 in een 1-serie lepelt dan zou de auto voor de start al krom trekken. Een Veyron heeft alleen al 12 radiatoren nodig voor de koeling. Waar laat je die? Maar stel dat het zou kunnen, dan heb je geen grip. Vierwielaandrijving is een must bij deze vermogens. Kortom; een Veyron is niet voor niets zo zwaar.
@bartsmit:

Verhoudingsgewijs klopt dat natuurlijk niet. Formaat – Vermogen – Prestaties ( de vergelijking die ik opmaak en jij weerlegt ).
Als je kijkt naar een Bugatti Veyron in 3.2 sec foetsie met meer troep in zn kont en de 1M coupé in 4.9 sec foetsie met veel veel minder troep in zn kont. Dan klop het theoretisch gezien niet.
Meer vermogen is meer resultaat. Verder levert BMW ook vierwielaandrijving. Zelfs auto’s als Ferrari – Lamborghini halen prestaties waar de Bugatti u tegen moet zeggen gezien het vermogen en acceleratie tijden.
Wat dat betreft is de Bugatti Veyron gewoon een dikkerdje net zoals Bowser of Donkey kong van Mario kart.
@bempi: afgezien van lagere emissies en brandstofverbruik zal de nieuwe M3 met turbo(s) een stuk meer trekkracht bij lagere toerentallen hebben dan de oude geblazen V8, net als bij de nieuwe M5 vs de V10. Dit zal vooral de trekkracht/soepelheid bij tussensprints verbeteren. De “oude” ongeblazen motor moet toch aardig in de toeren gehouden worden voor een snelle respons.
@bempi: Jij snapt niet echt waar je over praat hè? Onder de 5 seconden is het echt een lastige opgave om nog sneller te accelereren, zoiets als natuurkunde.. Overigens, de nieuwe M5 heeft een fabrieksopgave van 4,4s maar doet het in meerdere tests al onder de 4s. Dat is toch een 0,5s minder dan de vorige M5. Maar dan nog, de oude M5 deed 0-200 in 13,5s. De nieuwe F10 doet dat in 11,7s. Dat is toch meteen een klap sneller. Overigens verkoop je natuurlijk héél slecht als je bedrijf een groei maakt van 14,5% binnen een jaar tijd. Dat is natuurlijk kinderspel.
@jzaero:

En vreemd genoeg lukt het autoproducenten om wel steeds sneller te gaan. Kijk de vorige M6 E63 in 4.6 sec van 0 naar 100.
De nieuwe M6 F12 in 4.2 sec, met andere woorden.
Het is wel degelijk mogelijk om stapsgewijs betere prestaties te behalen, alleen wat ik aangeef de manier waarop is totaal niet indrukwekkend.
Wat heb je nou aan een auto die maar een paar tiende sec sneller is dan zijn voorganger met meer vermogen.
Met een V10 + 1 turbo erbij voor de M6 E63 tegenover de M6 F12 met een V8 en 2 turbo’s zou je in de praktijk dezelfde resultaten moeten behalen.
Kortom het is te onverschillig.
@bempi: Alles is mogelijk, het moet natuurlijk wel allemaal betaalbaar blijven voor de klant. Allemaal kwestie van het assortiment ‘in het gareel’ houden. Ze moeten natuurlijk altijd beter worden, dus als je er in 1x 200pk opgooit, moet de volgende nóg beter, dat wordt dus onbetaalbaar en loopt niet mooi mee met de rest van het assortiment. Is allemaal strategie.
@kaasboerin:

Daar heb je wel een logisch punt. Ik snap em.
@bempi: Je kan ook net als G-Power 750pk in een M5 V10 gooien, om zo een monster te creëren. Het geheel niet echter ook nog heel blijven. Elke fabrikant streeft naar een betrouwbare combinatie van power en usability. Ik snap je punt dat een paar tienden niet veel sneller lijken, maar zeker met RWD only, is het best lastig om 600pk+ op de grond te krijgen. Indrukwekkender is hoe ze boven die 100km/u naar nog illegalere snelheden rijden vanwege de extra power.
@jzaero: moet*
@bempi: 0-100 zal inderdaad maar heel weinig schelen ( grip,versnellingsbak-verhoudingen, diff,… ), maar bij 0-200, 0-300, 100-200, 100-300 zal je die extra pk’s wel kunnen gebruiken
@Bartholomeo:

En wie rijdt met zulke snelheden over de snelwegen van Europa ? Zo’n Bugatti Veyron is alleen gemaakt voor het circuit of eventueel bij uitzondering Miami Beach, LA coast of Abu Dhabi.
@bempi: Een auto met meer dan 150pk is sowieso maar onzin, als het puur om A naar B vervoeren gaat. Maar het is toch leuk om soms tussensprints te doen waar je U tegen zegt, of sprintjes te trekken waar je in je stoel in gedrukt wordt? Een supercar hebben gaat sowieso niet over het feit dat je constant 200 of 300 moet rijden, maar gewoon de algehele beleving en dat je altijd de nodige power tot je beschikking hebt als je een keer die power nodig hebt.
Wat een heerlijke sound in die 1M… Kan er uren naar luisteren!
Ik koop wel voor wat minder geld een mooie e30 m3 evo ofzo,z’n bmw hebben ze nooit meer gebouwd jammer genoeg
Een m3 rijder zonder het handje plat op het stuur? Vreemd zicht.
Zie toch vaak dezelfde typetjes hier opduiken met hun ‘commentaar’. De testo druipt er van af. Moeten jullie niet aan jullie huiswerk of brommers kieken. Vraag me af wie van jullie een rijbewijs heeft. B bedoel ik; brommers rijbewijs geldt niet, haha..
@E34M5Touring: in theorie dan ;) op papier liggen de cijfers vrij dichtbij.
En toch ga ik voor de 4-deurs M3, zo kan m’n zoontje mee in iets confortabelere omstandigheden en ook de nodige bagage. Bovendien heeft de M3 de dubbel-koppelings-automaat zoals op de huidige M3, waar ik de voorkeur aan geef dan handgeschakelt.
Een tijdje geleden nog met een M3-cabrio gereden en dat gaat echt wel snel!!!! Bedankt Olivier voor je wagen te mogen gebruiken!!!
echt ik wist niet of het een 5 was of een 3..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).