Nieuwe BMW X5 (F15) betrapt in de sneeuw [video]

Auteur: , 16 Reacties

Maak kennis met de 3e generatie BMW X5! We moeten nog even wachten op de officiele onthulling, maar de Duitsers zijn inmiddels al druk aan het testen met de 3e generatie (F15). En waar kan je zo'n SUV nou beter testen dan in een dik pak sneeuw? Driften met die handel!

De huidige X5 kwam in 2007 op de markt en de verwachting is dat 3e generatie eind 2013/begin 2014 op de markt gaat komen. De onthulling zal sowieso in de 2e helft van 2013 plaatsvinden. En ondanks dat de onthulling nog zover weg is (zeker 1,5 jaar) lijkt het erop dat de auto al relatief ‘klaar’ is. Het is in elk geval geen halve gare mule. De voor- en achterkant zijn weliswaar nog flink gecamoufleerd, maar als je naar de zijkant kijkt heb je al een aardig idee hoe de nieuwe X5 eruit gaat zien.

De voorkant zal een grotere grille krijgen en veel design details van de X1 en X3 zullen ook hun weg vinden naar de nieuwe X5. Ook schijnt BMW er naar te streven om de nieuwe generatie X5 (iets) lichter te maken dan het huidige model (E70). De X5 zal overigens gebouwd worden op een aangepast 5 Serie (F10) platform in de Amerikaanse fabriek van BMW. (via: xbimmers.com)16 reacties

4-cilinders?
@philipzuidijk: er zijn geruchten over een hybride met viercilinder dieselmotor, maar heel concreet is dat allemaal nog niet zoals je waarschijnlijk zal begrijpen ;)
kan niet wachten wordt vast HEERLIJK!
Huidige model heeft me altijd kunnen bekoren maar heb nog steeds een zwak voor de 1ste generatie X5. Wat een gaaf model is dan. Waar de huidige X5 een stuk strakker is vormgegeven, was de oude gewoonweg bruut en stoer om te zien. Toch jammer dat de 4.8is weg is!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
De mooiste X5 was de eerste generatie e53 facelift, geen enkel SUV kan die overtreffen.
@agera: ik word anders echt niet wild van deze pc hoofd tractor :P ( niet verkeerd bedoeld :megreen: ;) )
waarom zo’n grote lelijke audi grill? :/
@toon: camouflage.
@toon: Dat zijn z’n vergroeide nieren. :P
Wat een glij partij op het filmpje. Belooft weer veel van BMW.
Waarom testen ze dat ding op zulke omstandigheden? Dat zit al vast bij de aanblik van een beetje blubber en sneeuw. Op de weg zal die best rijden, maar een SUV die terrein kan rijden moet je toch echt bij die andere duitsers zijn.
@mercs: Omdat veel van de X-modellen naar landen zoals Oostenrijk, Zwitserland en ook Amerika gaan. En daar sneeuwt het vaak wat harder in de winter dan hier. ;)
Klopt niet hoor, volgens mij is het een nieuwe Hyundai Santa Fe ;)
Onthoud wat ik nu zeg,die x5 wordt zo lelijk wat ik wel jammer vindt
op 2:37 klinkt het als meer dan 4 cilinders, toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).