Nieuwe Honda NSX lijkt sprekend op Acura-concept?

Auteur: , 37 Reacties

Zagen we niet aankomen. Ken je Acura's filmauto nog die recentelijk werd gespot op de set van The Avengers? Dat schijnt dus een voorproefje te zijn van de nieuwe Honda NSX. Nog meer goed nieuws: diezelfde Honda NSX wordt volgende maand al onthuld. En daarmee dopen wij 2012 vast om tot Het Jaar van de Japanse Sportbakken.

Jalopnik heeft de hand weten te leggen op info waaruit blijkt dat de nieuwe Honda NSX (die Acura NSX zal heten in Noord-Amerika) “extreem veel op de filmauto” zal lijken. Schijnt gezegd te zijn op een Acura-dealerbijeenkomst in Las Vegas. Daarnaast zwellen de geruchten over een hybride-aandrijflijn voor de NSX ook steeds meer aan.

Eerder claimde Honda’s CEO al dat de nieuwe NSX radicaal anders zou worden. Daar kunnen we nu invulling aan geven. Vermoedelijk wordt er een 3.5-liter V6 in de next-gen NSX gehangen. Die krijgt vervolgens wat hulp in de vorm van een elektromotor bij het blok zelf (41pk) en twee e-motoren bij de achterwielen (beiden 27pk). Honda zou dit het SH-AWD-systeem noemen, wat zoveel betekent als ‘Super Handling All-Wheel Drive’. Op welk wiel zou afzonderlijk de aandrijfkracht regelbaar zijn, wat de wegligging ten goede moet komen.

Hoeveel vermogen de NSX in totaal krijgt zal nog wel even onduidelijk blijven. Eerst krijgen we medio januari het conceptgeval te zien, daarna zal het een lange tijd duren voor er een productiemodel en wat definitieve specs bekend gemaakt worden. Wel wordt de vierwielaangedreven fapbolide van Honda binnen 24 maanden in de showrooms verwacht, aldus de Acura-mol bij de Las Vegas dealermeeting.

Nog niet bekend met het noeste wereldredders-werk van Tony Stark en zijn vrinden uit The Avengers (2012)? Check de trailer, waar dus een vleugje Honda NSX aan zit.

Klik!

Acura concept

Acura concept37 reacties

Nicee! Mooie looks icm een ok verbruik uit een v6 hybrid wordt een hell yeah bak? Benieuwd!
“Op welk wiel zou afzonderlijk de aandrijfkracht regelbaar zijn, wat de wegligging ten goede moet komen.”

Denk dat er 2 electromotoren op de voorwielen komen en dan 1 rechtstreeks op de motor/bak… Dan is het AWD

Als er 2 op de achterwielen zitten en 1 op de bak dan blijft het alleen RWD, ervan uitgaande dat de NSX aandrijving naar de achterwielen gaat.

Verder ziet de film-auto er nog vrij futuristisch uit, hopelijk wordt de NSX iets minder! Maar een nieuwe NSX is meer dan welkom! Heb ik iets om voor te sparen!
@kayrx7: Dat bevreemde mij ook, maar het schijnt dus dat de V6 de voorwielen aandrijft en de e-motors de achterwielen. Nogmaals, dit zijn nu nog maar geruchten, maar Autocar claimt het van Yoshikazu Kigosh gehoord te hebben, een hoge pief bij Honda research & design.
Ligt het aan mij of lijkt zijn hoofd erg groot vergeleken met de auto op de laatste foto. Verder vind ik het een mooie auto om te zien, als ze een beetje blijven bij dit, kan het weliswaar en herboren NSX worden.
Dus de nieuwe NSX lijkt op een Audi R8 Spyder met een rare body-kit?|
@Ricardo,
Dan zouden ze van het mid-engine rwd afstappen! Zonde, aangezien dit in de huidige NSX zorgde voor de legendarische rijeigenschappen! Ik hoop op een nieuwe legende, maar eigenlijk ben ik een beetje bang dat het net zoals de 8th gen Civic eigenlijk “net” niet gaat worden :(
lelijk, die achterkant al helemaal
Ik weet niet wat het prijsverschil wordt, maar dit ziet er in ieder geval veel beter uit dan die mislukte GT-86 van Toyota.
@desoper:
Dit zal een 911-concurrent moeten worden, iets andere klasse dus als de Toyo…
Het lijkt me een middenmotor en er dan FWD van maken voor de gewone motor zou raar zijn.
@KaCh1ng: Seriously, ze hebben allebij geen dak.. en daar houdt het wel zo’n beetje op.
Lijkt op een opel GT met rare bodykit
Lijkt op een Gallardo met rare bodykit
Lijkt op een mx5 met rare bodykit
Lijkt op een wind met rare bodykit

Echt, volgens mij kun je door een rare bodykit onder een R8 te zetten niet eens iets maken wat hier op lijkt…
@wimmm: neen serieus , het lijkt toch echt op een R8 spyder (weliswaar komt deze NSX in net htzelfde klasse als de r8) , heb niks over bodykit gezegd trouwens
Lijkt wel of een opel Speedster op een Corvette is geknald.
Lang niet zo spraakmakend als de eerste NSX.
*nomineert dit artikel voor “Nieuwsbericht van het jaar”.

About fucking time!! Haha, een nieuwe NSX, eindelijk!!! En verdomme wat ziet ie er goed uit.. :) Mijn dag kan alvast niet meer stuk.
2012 gaat een mooi jaar worden dus. Nu nog een nieuwe Supra en een nieuwe RX-7. :P
Wow.. wat een vette film lijkt mij dat zeg. Ik ben toch al van de aktiehelden films.. geweldig! Thor, Captain America, Iron Man, The Hulk, ze staan hier allemaal in de kast. En dan nu in 1 film, whoosa!

Wat een vette cast! Chris Evans als Captain America, Robert Downey Jr als Iron Man, Scarlett Johansson, etc. Wel een leuke casting voor Mark Ruffalo als de Hulk.. dacht dat dat Eric Bana was toch? Als ik Mark Ruffalo zie denk ik altijd aan Mattie uit “13 going on 30” haha..

OT: Ik weet het nog niet. Ondanks dat diverse mensen het afstrijden en ik geen vergelijkingsmongool wil spelen vind ik de hele look en uitstraling lijken op een R8 Spyder, maar dan op een hele lelijke manier geherverbouwd.. eerst maar eens wachten op het productiemodel. Want concepts en productieversies lijken toch nooit op elkaar hè meneertje FT86, C-XF Concept, etc..
Als dit op een R8 Spyder lijkt, lijkt het evenveel op het laatste type MR2, Gallardo, Carrera GT, Boxter… you get the point. Het is gewoon de meest practische vorm voor een MR configuratie. :?
*gniffel* De meeste mensen die zeggen dat een nieuw model op een bestaande Duitse auto lijkt zijn meestal de VAG fanboys. Terwijl er onder de Duitse fabrikanten zelf al bijna geen onderscheid kan worden gemaakt, qua modellen.

Iets dat 4 wielen, een rond stuur en 2 voorstoelen heeft “lijkt al snel ergens op” :roll: .
In mijn ogen een bijzonder lelijke auto, die HELEMAAL NIET op een Audi R8 lijkt. bijv: De R8 heeft koplampen en die rare concept niet.
@Thomasio: en die rare?
Ziet er goed uit!
Hopelijk stookt Honda het vuurtje met deze auto op zodat de nieuwe Supra er snel komt en Mazda met een leuke opvolger van de RX7-RX8 komt.
Denk je alles gelezen te hebben, komen ze aan met “lijkt op een Audi ” damn !!!

Aan de andere kant, er lopen hier ook gekken rond die een Audi Q3 op een mazda 121 vinden lijken…..
Als deze Acura een voorbode voor de nieuwe NSX is Dan gaat deze er heel lekker uit zien. De vergelijkingen die met andere merken (Audi?) begrijp ik niet. Het is ook net wat je wilt zien…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).