Nieuwe investeerders willen Saab elektrisch maken?

Auteur: , 14 Reacties

Pats, boem! Wordt er zomaar weer op Saab geboden. Er gebeuren de vreemdste dingen tegenwoordig. Zo willen 'ze' Saab waarschijnlijk ook volledig elektrisch gaan maken.

Het geld komt dit keer uit een gemengde Japans-Chinese hoek. Een Chinese energiemaatschappij -National Modern Energy Holdings Ltd.- en een stel Japanse ondernemers -Sun Investment-. Deze geïnteresseerden geven geen fuck om de auto’s maar willen wel graag fabrieken en de merknaam. Een invalshoek die General Motors waarschijnlijk zeer zal kunnen waarderen.

De Chinezen en Japanners hebben in Zweden een nieuw bedrijf opgericht voor de overname. Dit bedrijf -National Electric Vehicle Sweden- staat weer onder leiding van een oud Volvo topman -Karl-Erling Trogen-.

Er zijn nog geen bedragen naar buiten gekomen. De reden waarom men achter Saab aan zit is de naam die het merk heeft in innovatie. Dit moet ook elektrische-auto kopers aanspreken. (via autonews.com)14 reacties

Moet dit niet op groen7?
hmmm, ben benieuwd hoe dit afloopt.
Benieuwd hoe ze daar een turbo opgeschroefd krijgen ;)
Kijk eens aan… Je moet er wel even bij vermelden dat dit vooralsnog ‘er laatste roddels’ zijn. Maar het ziet er naar uit dat het zoiets gaat worden ja. Ben met name benieuwd in hoeverre ‘Saab 2.0’ verbonden zal zijn aan 1.0. Qua merkbeleving, design, etc.
Ik heb ook iets gelezen over de licentie voor het bouwen van de laatste 9-5. Die zou door Spyker (Muller) worden uitgegeven. Dat zou dus betekenen 1) dat we de 9-5 nog gaan terugzien en 2) Muller verdient er nog wat aan.

Interessante ontwikkelingen…
@Carreza: dat is een gerucht dat nergens op slaat. Muller heeft dit zelf ook ontkent.
bungabungastig
http://i48.tinypic.com/2lnxnif.jpg
@bungabungastig: Fiat Stilo Break met iets dat van de grille van de 9-5 is afgeleid…
bungabungastig
@BaRa: gerebadgede Byd e6.
De merknaam “SAAB” is geen onderdeel van het failissement, het is eigendom van (deels) Saab aviation en nog een andere holding related. Toen Saab failiiet ging, gingen de rechten op het merk verloren. Het bovenstaande bericht is daarom op zijn minst incompleet…
@presic: Maar de eigenaars waren wel bereid te praten over het verder gebruik, op voorwaarde dat het hun geen imagoschade zou opleveren.
@presic: je vergeet Scania AB nog te noemen.
@robbie: Super Cabine Als Niemand Iets Aanzet
Sabel ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).