Nieuwe Mercedes A-Klasse duikt op in Amsterdam

Auteur: , 64 Reacties

Kijk eens aan de nieuwe Mercedes A-Klasse heeft zich vermomt als aardbei en is undercover gegaan in onze hoofdstad. Een knalrode A-Klasse met zwarte stippen werd zomaar gespot, maar wat doet deze auto nu al in Nederland?

Eerder deze maand maakten we voor het eerst (officieel) kennis met de nieuwe A-Klasse. Zowel door middel van (gelekte) persfoto’s als op de autosalon van Geneve, maar echt in het wild waren we de A-Klasse nog niet tegengekomen.

Gelukkig heeft @Overtoom400 een tweetal foto’s weten te maken (op de Overtoom?) van het nieuwste kleine model van Mercedes. En dat biedt ons gelijk de kans om dit model een te beoordelen onder wat minder gunstige omstandigheden.

Waarom die zwarte stippen erop zitten zou ik niet weten, maar wellicht is het voor filmopnames oid? Het lijkt er namelijk wel op alsof ze in een bepaald patroon geplakt zijn. Wat vind jij van de A-Klasse nu je hem zo in het wild ziet?

Mercedes A-Klasse gespot in Amsterdam64 reacties

best een mooie aardbei.
Hij is iig beter dan de vorige A!
Die achterkant is echt Mercedes onwaardig..
Valt totaal buiten de toon..
@smoked: Vind ik ook…
@smoked: Ford Focus met een tikje 1-serie, dat hoort idd niet..
Mooi ding, behalve dan die rare (hyundai) vouw in zn wang..
Update!

Mercedes heeft zojuist bevestigd dat het zou gaan om een onwettige replica!

Het valse exemplaar, uitgevoerd in “Strawberry-red”, zal dan ook zo snel mogelijk door de schredder worden gehaald om er confituur van te maken!
Prachtig! Ik zou het wel weten, dit velen malen liever dan een 1 serie of A3.
Waarom niet die coole grill
Erg jammer dat die grill van de AMG versie er niet op zit, ik vind die ‘bolletjes’ in de grill erg gaaf.
zie je toch steeds vaker he, van die ontwerpers die smorgens fanatiek aan de voorkant beginnen, heel aardig en klein beetje mooi, maar dan aan het eind van de middag, zo vlak voor 5, word die achterkant nog even afgeraffeld.. jammer, gebeurde ook al bij de Ferrari F12, en zo nog veel meer.. zonde, deze A kon ook een stuk mooier zijn als de ontwerper de dag erna gewoon weer fanatiek verder was gegaan..
Ik heb er toch al lang een gezien in eindhoven, dat was toch al zo’n anderhalve week geleden. De dag erna dat hij officieel onthuld was. Blauw kenteken dus een taxi ofso, ik vond het inderdaad ook wel vlug maar het was er echt een :S
@aallex: weet je zeker dat dat geen nieuwe b was? Die lijken nogal op elkaar, de b is alleen een stuk hoger
@aallex: Dat is een nieuwe B-klasse, stukken minder interessant dan deze.
In het echt vooraan totaal mislukt en achteraan ziet het eruit als een uit de kluiten gewassen Polo,gelukkig heeft Peugeot een mooi dashbord inéén geflenst voor dit ding en gelukkig voor de rijders van dit ding blijft het BMW embleem er toch op staan.
@Imom: en ja hoor, koning vergelijk is ook binnen!
Aallex:
Volgens mij heb je de nieuwe B-klasse gezien, die worden namelijk bijna altijd als taxi gebruikt.
hmmm ik vind de conceptcar mooier!
Voorkant is goed, achterkant inspiratieloos.
Vw heeft goede zaken gedaan met de achterlichten van de polo. Zowel bmw en mercedes hebben ze al gekopieerd
Zijn het geen kogelgaten?
Oogt veel beter dan de BMW 1-serie !
@waxweazel: *veel minder lelijk
Die zwarte stippen zijn volgens mij de punten waar eerst het camoflage materiaal zat tijdens het testen. Moet zelf nog wel even wennen deze baby benz.
@Robbie, die zwarte stippen zijn bevestigingspunten van de camouflage die er op zat. Hele plaatwerken zijn op de echte koets bevestigd dmv popnagels en dergelijke. Dat het orginele plaatwerk dan vol gaten zit, moeten ze voor lief nemen. Die gaten zijn weggewerkt door de dopjes.
FR = Freiburg, ligt een klein stuke bij Stuttgart vandaan, en daar staan natuurlijk de Mercedes – Fabrieken.
@nelly0183: nope…die staan in Sindelfingen, Bremen, etc.
Het Freiburg kenteken is altijd in gebruik voor de testauto’s en zoals Wesley en patvg als schreven was dit een gecamoufleerd exemplaar waar nu de plastic onderdelen vanaf gehaald zijn…
@huge:
ik ga daar in de buurt van Freiburg elk jaar op wintersport, en met zomervakantie rijden we daar elk jaar langs.

wel toevallig dat hoe dichter je bij Freiburg komt hoe meer kentekens je met FR aan het begin tegen komt. terwijl Bremen niet echt in de buurt bij Freiburg ligt….
@nelly0183: FR is Freiburg en de testwagens rijden met FR kenteken rond, maar de auto’s worden rond Stuttgart geproduceerd (Sindelfingen, Rastatt) en Freiburg ligt niet echt in de buurt van Stuttgart (tenzij je 185km dichtbij noemt). Is gewoon een strategische beslissing om met FR nummerplaten rond te rijden.
@Wesley & @patvg dat lijkt me sterk. Die testmules worden na gebruik direct de schredder ingegooid. Ook het kenteken op deze auto is anders dan bij de dik ingepakte testauto’s die in het begin werden gebruikt.

Dat soort auto’s (extreem dik ingepakt) worden alleen in het begin gebruikt en daarna vernietigd daarna stappen ze over op simpelere camouflage en gaat het gewoon met tape en plastic etc.

Het plaatsen van ‘doppen’ in geboorde gaten zou ook redelijk nutteloos zijn.
@robbie: hangt van de mules af…er zijn verschillende soorten voertuigen en de voorserie modellen worden ook gecamoufleerd maar die gaan zeker niet in de schredder…
@huge: zelfs voorserie auto’s gaan de schredder in voor zover ik weet. Auto’s die er dus uitzien alsof ze zo verkocht kunnen worden.

Denk bijvoorbeeld aan auto’s die tijdens persintroducties etc worden gebruikt. Er wordt meer gesloopt dan je denkt.
@robbie: Testmules ja. Dit is geen testmule, maar een productiemodel. Oude Mercedes prototypes (productiemodellen) worden vaak gebruikt als ‘werkswagen’ of ‘testwerkswagen’. BMW doet dit ook. Inderdaad, een deel gaat de schredder in, maar niet ieder exemplaar. Er rijdt ook nog altijd een CLK Black Series rond bij de Nurburgring die destijds als eerste testvoertuig werd gesnapt.

Autofabrikanten gebruiken mules om de kosten te beperken, goedwerkende oudprototypes allemaal slopen is niet bepaald kostenbesparend.
@Wesley: die mijn comment hierboven. Héél soms mag een prototype blijven leven (voor marketingdoeleinden), maar in 99% van de gevallen worden ze gewoon vernietigd.

Als zo’n auto in handen van een consument terecht komt heb je namelijk een groot probleem. Want zo’n auto voldoet namelijk niet voor 100% aan de eisen die je als fabrikant stelt. Dat soort auto’s worden dus of intern gehouden of vernietigd. Daar is geen ontkomen aan.

Lees dit er ook maar even op na:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pre-production_car

Het lijken productieauto’s, maar ze zullen nooit verkocht worden of vrijgegeven worden.

Deze A-Klasse zal ook in de shredder verdwijnen.
@robbie: of gebruikt intern bij Mercedes, maar wat je zegt. Ook deze wordt vernietigd, maar neemt niet weg dat die zwarte doppen, waar het in eerste instantie over ging, wel degelijk overblijfselen zijn van de opzetstukken ;)
@robbie: bij Mercedes heb je de B-voertuigen en E-voertuigen die gebruikt worden tijdens de ontwikkeling. Het ene is een samengebouwd voertuig wat nog redelijk experimenteel is, de andere is het uiteindelijk productie-voertuig. Deze worden zelfs tijdens markintroductie nog steeds als test-voertuigen gebruikt dus ze blijven binnen de ontwikkelingsafdeling van Mercedes (en zullen inderdaar nooit op de markt komen)
@robbie: natuurlijk gaat deze in de schredder. Misschien niet meteen, maar zo’n auto mag gewoon never nooit niet op de 2e handsmarkt terecht komen.
Ik heb hem ook gezien vandaag, vond het al raar dat hij op straat reed. Op de foto staat ie er niet mooi op, maar op straat ziet het er best wel goed uit.
Ik wil em hebben:) en de achterkant valt toch wel mee als ik em nu zo zie.
Lijkt wel een Ford Focus..
Foutje in spelling -> heeft zich vermomD , Voltooid deelwoord. vermoM , M niet in ’t XTC Fokschaap :-)

OT : ze doen zelfs geen moeite meer om ze te camoufleren!!
Mooie BMW 1-serie killer. Goed te zien dat de hegemonie van BMW op dit vlak wat tegenspraak krijgt. Nu moet Mercedes alleen ff wat gas geven met de nieuwe Cklasse als antwoord op de nieuwe 3er.
ik vind het een bloedmooie auto en die prijs vanaf 19.000 euro. Hier gaan vele merken het nog zwaar mee krijgen
In het rood is ie echt heel mooi
Zo die heeft veel bots sensors zeg ! Gaat tie piepen als er een vliegtuig te dichtbij komt?
Ja zit er gelikt uit maar ik blijf nog fftjes wachten op de CLC
Best fruitig
Idd die achterkant :( waarom? Nog een klein minpuntje is die onderste lijn aan de zijkant, die vind ik ook niet mooi.

De bedoeling van lijnen is dat je het ontwerp doortrekt naar de zij-/achterkant die rare bocht in die lijn loopt dood aan het eind… Neem bijv. een Audi die lijnen kloppen allemaal.
@bbee: heb je al een A5 gezien, die heeft een zwierige torpedo lijn op de flank, die slaat echt helemaal nergens op, een vloek tegen de strakke lijn ingezet met de Ro80.
Ik ben niet dol op Mercedes, vooral de vorige A was Gewoon lelijk!
Maar deze is echt wel mooi!
Goed gedaan Benz.
Dat stipjes, zijn parkeersensoren. Stelletjes amateurs, dat jullie dat niet weten.
Misschien iemand geïnteresteerd in meer foto’s en een filmpje en ook nog van een andere afgeplakte mercedes kwam deze namelijk maandag tegen op de A5 in duitsland
De meest schrale mercedes ooit.. Ze slaan de plank weer helemaal mis bij mercedes.. Vandaar dat ze ook op de laatste plaats staan in de duitse premium top 3!
Nu ik na meer foto’s kijk… besef ik dat ik me nog veelste veel heb ingehouden.. dit ding is een hork.. profiel rechtstreeks van opel gekopieerd, die neus is veelste groot pff en dan zeggen ze dat de neus van de 1 serie uit proportie is! Neh mann bah deze auto, zou em vo geen goud willen hebben!! echt jammer want het concept was prachtig!
weet iemand of deze nieuwe A nog vasthoudt aan de inferieure voorwielaandrijving?
@White_Lightning: wat is inferieure voorwielaandrijving? Zowel Mercedes als BMW (MINI) hebben al bewezen dat ze de voorwielaandrijving (stukken complexer dan achterwielaandrijving) ook onder controle hebben. Er is dus geen bezwaar tegen om om op kleinere auto’s de veel praktischere voorwielaandrijving in te zetten en dat zal wel doorsijpelen naar steeds grotere modellen.
Lijkt me wel een leuk alternatief in zijn klasse. Alvast een enorme vooruitgang op de vorige A
Idd de achterlichten zijn niet de gewende mercedes lichtjes
Het is een Mercedes, dus die stippen zijn gelukkig een optie. Gewoon niet meebestellen.
Als die lelijke vouw niet op de flank zat was het best een mooie wagen geweest. Weet niet wat de designer van die vouw op de A en B gerookt had toen ie dat bedacht, maar het verpest voor mij de hele wagen.
@ topicstarter : VermomT ???????
Ik dacht dat het wel een redelijke auto zou worden.
Niet dus er klopt niks van de lijnen.
1 serie zet nog steeds de benchmark in deze klasse

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).