Nieuwe Mercedes S-Klasse weer iets dichterbij

Auteur: , 23 Reacties

En de spotter die hem op de plaat zette: "een van de mannen in het rood vond het zelfs nodig om zijn middelvinger op te steken naar mij". Mm, blijkbaar worden de heren technici van Mercedes niet graag gestoord als ze hun handelswaar testen in Noord-Italië.

De huidige S-Klasse wordt in 2013 opgevolgd door een nieuw exemplaar en dit jaar krijgen we zijn opvolger te zien. De spyshots -check ook deze ‘Ringfoto’s – verhullen nog niet bijster veel, maar dat de S-Klasse een grotere grille krijgt is wel zeker, evenals koplampen waarbij LED-jes een grote rol mogen vervullen.

Qua motoren zal het non-AMG-spul bovenaan beginnen bij de S600 met een twaalfcilinder aan boord, en een 430 pk sterke V8 in de S500. Dieselaars kunnen vast en zeker terecht voor een S350 & S250. En een S500 die als een zaligmakende plug-in hybride in de markt wordt gezet valt ook niet uit te sluiten.

Na de introductie van het reguliere S-spul volgen traditiegetrouw de AMG-speeltjes, en die beginnen bij de S63 (of zullen ze ‘m S55 noemen?). De verwachting is dat daar een turbogeblazen 5.5-liter V8 in komt te liggen, goed voor ongeveer 550 pk. Of de S65 zijn V12 behoudt, of ook overstapt naar een achtpitter is nog niet bekend.

Eén van de heren van KD-producties stuitte op een vloot van zes S-Klasse-achtigen, waaronder de nieuwe SL, in Italië en zette het in vier delen op Autojunk. Deel I, Deel II, Deel III & Deel IV.

Na en tijdens het schieten van de foto’s werden de naakte prototypes gauw weer afgedekt, want spyshots dienen natuurlijk alleen in overleg geschoten te worden. Dikke pech, Heinz, of hoe die middelvingerzwaaiende knakker ook heet.23 reacties

als je het huidige model ziet rondrijden zou je niet zeggen dat ze nu al bezig zijn met een nieuwe S klasse.
Ik ben vooral benieuwd naar de technische hoogtepunten in de S-Klasse! :) Dat is toch altijd het belangrijkste bij de S-Klasse?
@TimoBac: Dan moet je het dashboard eens bekijken. Dat bestaat uit 2 grote schermen. Geen klokkenwinkel of andere frutsels meer voortaan!
hee die sl heeft andere koplampen, zullen wel de goedkopere xenons zijn

maareh laat die s nu maar komen wat duurt dat lang zeg
Wat mij betreft laten ze hem mooi achterwegen.
Als de neus op die van de SL lijkt haat ik je. @mercedes
@maxx1: het kleine stukje koplamp dat ik zag beloofd niet veel goeds ben ik bang..
Ik ben benieuwd.
De S-Klasse zal wel wat schokkenders hebben dan de motorisering. Zeer waarschijnlijk gaat de CL afscheid nemen om te worden vervangen voor een S-Coupé. Dan zijn er nog de SWB en LWB versies en een superluxe versie om de Maybach af te lossen… en dan blijft het 5de type over, misschien een Ocean Drive Concept. Het wordt iig een grote familie, die S-Klasse.
Momenteel zie ik vaker nieuwe s-klasses en jag xj’s dan de audi a8 en bmw 7.. Lijkt mij dus nog niet echt toe aan een vervanger.
@lamborgfan: Kan ook liggen aan dat de A8 en 7 lastig te spotten zijn, immers vanachter lijken ze sterk op de A4 en 5 serie. Maar de 7 serie met de net iets te grote neusgaten en de achterkant van een dikke 5 serie zie ik wel opvallend vaak.
middelvinger vind ik wat overdreven; als zij ervoor kiezen om op de openbare weg te gaan rijden met dit slagschip moeten ze maar op de koop toe nemen dat er fotootjes gemaakt worden.
De S-klasse moet door en door perfect werken. Mercedes probeert al haar nieuwe technologieën uit op de S-klasse, dus deze worden getest tot ze uit elkaar vallen!
Wel bizar dat ze met zoveel bij elkaar rijden.
Maar door de camouflage kan je niet veel afleiden buiten de koplampen & de uitlaten.
Reken maar op een CLS/SLS voorkant en misschien ook wel CLS achterkant, maar dan wat saaier. Middenstuk lijkt hetzelfde.
De huidige is met z’n tijdloze interieur ook een youngtimer in wording…
@rmr91:

Die laatste 2 bevatten eigenlijk al té veel elektronica om nog echt voor de gewone handige harry’s te zijn.
Maar voor zij die volle pot willen betalen in een garage of wat handig zijn met modernere apparatuur zijn het idd prachtige wagens.
Ze beginnen er mooi op tijd mee, maar het is dan natuurlijk ook wel echt hun vlaggeschip.
Ik vraag me af hoe vaak ze iets moeten aanpassen omdat er sinds ze ermee begonnen zijn de noden van de markt zijn verandert.
aanstoot nemen aan een middelvinger doen alleen kweetjes en politie-agenten ..
Ik snap de arrogantie van die gasten niet. Ze rijden met die pauperbakken op de openbare weg maar willen niet dat er foto’s van worden gemaakt? Ga dan ook niet op de openbare weg rijden met die troep!. Beetje middelvinger opsteken ook nog. Wat een onbeschoft kutvolk werkt er bij Mercedes… niet echt premium
@rooster: Premium is een woord uitgevonden door Audi, en betekent eigenlijk dat je er nét niet bij hoort, maar er wel wilt bijhoren, en zodoende ook die prijzen hanteert.

Audi is dus premium en de naam Mercedes spreekt voor zich, en heeft geen bijwoorden nodig.
@SimonMc: dat komt mede door dat als je in een audi rijdt eigenlijk in een veel te dure volkswagen zit
Mooie antieke Alfa op die parkeerplaats :)
Knalde me gistermiddag vlakbij de Nurburgring met een stuk met camouflage voorbij….zat helaas achter het stuur en camera’s allemaal ingepakt. Dus voor de spotters in de buurt van de Ring de komende tijd..beware! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).