Nieuwe MINI komt ook als 5-deurs

Auteur: , 17 Reacties

En met "nieuwe MINI" doelen we dan op de opvolger van de huidige 'normale' MINI hatchback. Sinds BMW in 2001 MINI nieuw leven inblies heeft de 'standaard' MINI hatchback altijd drie deuren gehad, maar bij de 3e generatie gaat dat veranderen.

De MINI fanboys van Motoringfile menen te weten dat er naast de reguliere 3-deurs hatchback (F56) ook een 5-deurs variant (F55) gaat komen. We hebben nu natuurlijk al de (verlengde) Clubman met aan 1 kant 1,5 deur, maar dat is niet wat BMW voor ogen heeft voor de 5-deurs MINI.

De vijfdeurs MINI hatchback zal niet veel langer worden dan zijn 3-deurs broertje, maar hoe komen ze dan aan 5 deuren? Dat doen ze door simpelweg de voordeuren een stuk(je) korter te maken zodat daar achter ruimte ontstaat voor achterdeuren. Het feit dat Audi de A1 met zowel 3 als 5 deuren levert zal ongetwijfeld bij hebben gedragen aan de beslissing van BMW.

En zo’n 5-deurs variant is natuurlijk ook gewoon een stuk praktischer dan een versie met drie deuren. Uiteraard kan je ook gewoon een Countryman kopen, maar die is toch een stuk groter en dus duurder. De nieuwe 3-deurs MINI zal volgend jaar op de markt verschijnen, wanneer de MINI met vijf deuren komt is nog niet duidelijk.17 reacties

Zonde, al die Mini’s lijden inmiddels toch wel aan morbide obesitas :(
@koelkast: waarom zou een auto groter/zwaarder worden van 2 extra deuren?

Als je kijkt naar een A1 of 1 Serie dan is er ook (nauwelijk) verschil qua afmetingen en gewicht tussen de 3- en 5-deurs.
Mooiefoto… :-s
@bmwfreak: Photoshop is toch fantastisch hé :D
Sja, een assortiment is nooit té groot, dus ik zeg doewn. Grappig plaatje trouwens, heerlijk die droogheid.
@kaasboerin: Zou de naam dan ook gewoon mini +2 worden :p (zoals bij Nissan Qashqai+2? )
Ik ben heel benieuwd
Ik vind de countryman al heel gaaf en de.normale cooper ook.
@robbie
Het is eigenlijk niet zozeer het gewicht maar vooral het formaat, de charme van de Mini was dat het een kleine goed sturende auto was met een guitige retro uitstraling. En dat zie ik eigenlijk steeds minder terug. Dan vraag ik me verder af of men met 4-deuren ook gaat overstappen naar ‘normale’ deuren (nu zonder raamstijlen, kan even niet op de correcte naam komen)
@kaasboerin
Met een groot assortiment is niks mis maar als je een Mini 5-deurs wilt moet je gewoon die Countryman ofzo kopen.
@koelkast: Ah, dat móet.. Oke, begrepen!
@koelkast: Oh, en de ‘charme’ van een mini wás? Nee hoor, de charme is er nog steeds, groter dan ooit. Refererend naar de verkoop-cijfers (ondanks de prijzen van die dingen). Het is nu een ‘volwassen’ merk geworden met producten die voor vrijwel iedereen prima geschikt is. Dat ‘klein’ is er nu wel idd van af echter het sturen doet ‘ie nog steeds prima, als ik de paar eigenaren die ik ken mag geloven. Bovendien, klein en licht is helemaal niet meer van deze tijd, bakken met elektronica en veiligheidsconstructies.
5deurs? de huidige mini is toch een 2deurs, dus dan wordt die andere +2 deuren een 4deurs.

en prima, maar dan moeten ze ook de rocketman maken :P
@screamer: ik zou dat toch echt een 3-deurs noemen.
@screamer: 3 deurs = hatchback. Geen sedan dus. Als je vanuit het interieur bij de kofferbak kan wordt het dus als Hatcback, oftewel, 3 deurs gezien.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@kaasboerin
Touché, inderdaad niks moet, behalve *ahum* naar de wc gaan en slapen ;-) Alleen begrijp je mij verkeerd, ik zeg niet dat de charme weg is, ik zeg (vind) dat deze minder word.
waarom? die achterbank is toch nutteloos
Bah bij voorbaat!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).