Nieuwe Seat Toledo, mag het een tintje grijzer?

Auteur: , 38 Reacties

Vreemde MPV's en Audi-rebadges zijn passé, de nieuwe Toledo is een 'echte' Seat en bovendien sedan.

Nouja, voorzover auto’s nog door merken in plaats van concerns gemaakt worden dan. Want deze Seat Toledo is natuurlijk gewoon een Volkswagen Golf Sedan, of Jetta. De Jetta is eigenlijk ook een Skoda Rapid en zo is het cirkeltje weer rond.

Ten opzichte van het showmodel is alles een beetje saaier geworden. Het dashboard is minder fancy, de auto is grijs in plaats van rood en weg is het toffe lichtmetaal. De Emocion spat er niet vanaf zullen we maar zeggen. Motoren en prijzen zullen dit beeld waarschijnlijk weerspiegelen. Vooral 1.2 en 1.4 TSI’s en een 1.6 TDI met maximaal 105 pk voor de echte kilometervreter.

Pas in 2013 zal je ook werkelijk een Toledo kunnen kopen en rijden. Tot die tijd toch maar aan de Jetta of Astra sedan? (bron: seatfansclub.com)
38 reacties

yep, gelijk de de nieuwe Skoda.
Leuk concept, in real live: boring as hell.
Zelfs een Audi is nog spannender gelijnd.

Handig voor overvallers, geen enkele getuige zal onthouden wat voor auto het was.
@sdk16420: haha 1
@sdk16420: Lol idd, benzinedieven sla je slag! Plak 4 ringen op de achterkant en 9.9 van de 10 mensen zien het verschil niet…
Nou, de ‘enjoyneering’ straalt er vanaf…

Volgens de Autovisie rolt deze straks in tsjechie uit dezelfde fabriek als de Rapid, weer een Mii/Citigo verhaal dus.
@Ferry_76: ja dat enjoyneering is ook een spreuk van lek me vesje.
Welk fotoshopwonder haalt het kofferbak deel er ff tussenuit dan weten we ook hoe de Leon eruit ziet.

En ff een ander kleurtje graag in leasebak grijs is elke auto saai.

Persoonlijk vind ik hem wel strak.
j00rs via iPhone app
Weer een lekkere saaie bak.
En wat een belachelijke pook voor de automaat. VW heeft altijd van die enorme vrachtwagen poken bij de DSG bakken.
Krijg er, zoals eerder gezegd, wel een Skoda gevoel bij…da’s niet zo positief in mijn geval ;-)
Niet te speciaal, niet te duur, niet te spannend… Het zal allemaal wel weer werken en prima rijden en genoeg zijn voor A naar B maar daar houd de spanning ook echt bij op.. Het doet wat het moet doen en geen gram meer
Dat interieur is wel erg saai… Maar goed, als je er 60k per jaar in moet rijden…
Wat een ongelofelijk saai en lelijk hok, bah presies wat we van vag gewent zijn
grijs is helemaal niet saai!
Het Spaanse Alfa ?
w115 via Android app
@norge: ik zie er een heel klein beetje een alfa gt in
Jammer dattie niet net een tandje spannender is.. Dat zou je verwachten van Seat..

Heeft hij nog wel die handige achterklep? Dat zou voor mij nog wel een overtuigend punt kunnen zijn. Sedan vind ik vaak mooier dan hatchback. Alleen de kofferruimte is vaak lastig goed te bereiken.
@baasbas: Afgaand op de foto’s op AutoWeek heeft hij een kofferdekseltje, met nadruk op -tje vanwege de grote achterruit Niet handig.
@oxymoron: zonde, brievenbus dus… Ik heb geprobeerd het onderstel van een kinderwagen in een nieuwe Jetta te krijgen… Niet te doen. Zonder zo’n handige klep als de oudere Toledo’s wél hebben word ik gedwongen stationwagon te rijden :-(
@baasbas: dan zit je vast aan een superb as je per se sedan wilt rijden.
@oxymoron:

Volgens de Autovisie is het een hatchback, net zoals de eeerste Toledo dus.
@Ferry_76: Kan zijn, maar als ik de foto’s bekijk zie ik geen open rand om de achterklep plus ruit heen. Het is bovendien een zustermodel van de Skoda Rapid en die heeft volgens de berichten ook alleen maar een achterklepje. Maar het kan natuurlijk zijn dat de foto’s iets te goed nabewerkt zijn en dat er wel degelijk een grote achteringang op zit …
Ik vind het persoonlijk wel een strakke bak. Heb het gevoel dat ik de enige ben die er hier zo over denkt, of niemand durft hier een andere mening te geven :’).
@feekh: Inderdaad, mij lijkt het ook een keurige strakke bak. Niet van die rare vouwen opzij en van die holle wangen die alleen maar vuil vangen en reparatie duur maken. Dan maar niet spannend. Dit is toch ook een klasse waarin “spannend” niet echt van belang is?
@oxymoron: hEt is inderdaad een heel nette auto. En welke autimis nou spannen in deze klasse, dan zit je aan de rand bij de coupeetjes. Dat gashaard ziet er gewoon goed uit.
@feekh:
Nee hoor heb ik in mijn reactie net zo verwoord.
Alleen die bmw fanboys kunnen het niet waarderen.
Wat wel eigelijk?
Ik vind het eigenlijk ook een best wel nette wagen. Nu maar hopen dat de acherruit mee omhoog gaat, is wel zo handig voor de boodschappenkrat en de bakken bier.
Het viel me laatst pas op hoe erg een Seat op Audi’s lijn doorgetrokken is maar al dat gena-aperij is niet Seat. Bijv. de Leon ziet er nog goed uit.
@The360box: ik begrijp je verhaal niet. Over welke seats heb je het? En wanneer is het je op gevallen dat seats op de ‘ lijn van Audi zijn doorgetrokken’ ?
Kofferdeksel van de Jetta is wel langer, ook lijken daar de portieren groter. De Seat en Skoda tweeling ogen wat strakker.
Kocht je als zuinige Olander eerder een Seat omdat er VAG techniek inzat , een steeds groter worderende groep ”kenners” plaatst dit nu in een ander perspectief.
En VW komt er weer bij weg…
Als ze m uitbrengen als 14% bijtelling zou het hier nog wel is een suc6 kunnen worden.. Zo niet dan zie ik het somber in…
@tvr1974:
Moet lukken volgens de seat fanboys start de motor line up met een 75pk tsitje.
Niet dat je dat wilt natuurlijk maar het kan.
Veel te burgerlijk. Met dit model blijven ze te veel hangen bij het jaar 2000, dit kan toch niet meer in tijden waarin er wel mooie auto’s ontworpen worden. Maar goed, het zal dan ook geen succesauto worden vermoed ik.
Die velgen komen me bekend voor maar waarvan?
Grrrr, waarom toch zo grijs? Seat zou toch moeten het sportieve broertje zijn? Zet daar dan een leuk kleurtje op…
Het concept was al saai en verouderd maar de wagen die ze nu gaan uitbrengen is er nog slechter aan toe.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).