Nieuwe Toyota Avalon is niet voor Europa

Auteur: , 40 Reacties

Nieuwe concurrentie voor het zwaarbevochten sedansegment in Amerika. Toyota heeft in New York de nieuwe Avalon gepresenteerd en die rekent even hard af met het bejaardensoosimago van de vorige generaties. Het is nog steeds een overduidelijke USA-bak, maar op het eerste gezicht een aardig alternatief voor de nieuwe Impala.

De nieuwe Avalon is ontworpen in de VS en zal ook daar worden gebouwd. Op een oversteek naar Europa hoeven we dan ook niet te rekenen. Hij is ietwat gekrompen ten opzichte van zijn voorganger en hoewel hij op hetzelfde platform staat, zou het rijgedrag wel flink zijn verbeterd. Er is zelfs een Sport Mode aan de auto toegevoegd waarbij de gasrespons wordt versterkt en het stuurgedrag wijzigt. Jep, hij heeft zelfs schakelflippers achter het stuur. Of u dus uit wil kijken voor sprintende pensionado’s als deze auto later dit jaar in de verkoop gaat.

Hij ligt een stuk lager op de weg ten opzichte van zijn voorganger en ook het gap in de wielkasten is weer een stukje verder weggewerkt. Wat er onder de kap komt te liggen wil Toyota nog niet zeggen, behalve dat het een zescilinder betreft. Vermoedelijk dezelfde 3.5 V6 met +300 pk die wij in de Lexus GS450h krijgen.

Voor de volledigheid: de vorige generatie Avalon.

Toyota Avalon, de geriatrische versie
40 reacties

Leuk dat er tegenwoordig even een fotootje van het vorige model erbij word gepost. Scheelt dat we het oude model er niet hoeven bij zoeken en vergelijken.

on topic: Ik vind het een verbetering!
en zomaar effe 12.000 dollar duurder dan de Camry !!

tis nogal wat ..
Hij lijkt een beetje de daklijn van een A7/cls/grancoupe te hebben, wat toch wel een serieus compliment is.
Dit ding zou wel eens goed kunnen aanslaan bij de Amerikanen!
@vale46: Een serieus compliment voor jouw opticien zit er niet in. Kijk nog een goed naar een CLS (of die andere 2)en ga dan maar weer een nieuwe mening vormen.
Gezien die vorige generatie veel designovereenkomsten heeft het onze Yarissen, Aurissen en Avensissen hoop ik dat de opvolgers daarvan ook meer richting deze kant gaan.
Iets sierlijker / verfijnder of hoe je het ook wil noemen.
FTW, cool ding! I want it, I want it! I WANT IT!! :evil:
Ik vind dit toch een serieus mooie auto.
@norge: als dat ding hier verkocht zou worden, stond ik nog voor openingstijd helemaal vooraan de rij bij de deur van de dealer! ;)
@bigcar: Hoewel ik het een prachtige auto vind zouden mensen in Nederland toch voor iets Duits gaan denk ik
@burninrubber: als ik een wagen nieuw zou kopen: ja, ik geef eerlijk toe: ik ook.
maar als je dit als occasion koopt dan is het echt geen verkeerde keus; heerlijk betrouwbaar en ook nog redelijk waardevast + als je het ding zat bent en je wilt hem verkopen, dan kopen mensen hem ook daadwerkelijk en zit je er niet mee opgeschept hè ;)
@bigcar: De nieuwe Mazda 6 wordt ook een interessante bak en de nieuwe Lexus GS is ook prachtig geworden. Japan doet het goed hoor.
@agera: die GS is wel prachtig, maar dan zou ik toch echt door willen sparen voor de rx want; mijn god! wat is die RX met een F-sportpakket toch heerlijk!
http://static.autoblog.nl/images/wp2012/Lexus-RX-450h-Geneve-2012.jpg
@norge: als je goed kijkt inderdaad helemaal niet lelijk. Als Toyota er grote wielen opzet (waarom deze 15 inchers?) kan dit zelfs een stoere auto zijn. Op zich is er niks mis mee maar het interieur is zo verschrikkelijk niet mijn smaak, saaie Japanse Hifi stijl.
@mashell: 15″ ,omdat de doelgroep niet van stuiteren houd?
Toyota Camry?
komt voor dezelfde prijs op de markt als de Lincoln MKZ ..
Toch wel goed bezig daar bij Toyota. Zullen ze ook wel moeten want ik denk dat ze serieuze klappen beginnen krijgen van de ambitieuze Koreanen die ook met leuk spul op de markt komen. Very interesting…
Die oude kan dan wel ouderwets overkomen in vergelijking met de nieuwe.
Maar het is alleen maar de vraag of al die pensionado’s wel zitten te wachten op dit nieuwe model die blijkbaar ook nog eens lager is.
Leuk om allerlei dynamische gezinnetjes en hippe zakenmensen samen met je auto te adverteren, maar of dit ook echte de mensen zijn die hem gaan kopen…
Afgezien van de lelijke grill ziet ie er best goed uit :)
Hij ziet er zeker niet slecht uit maar ik hou het toch liever bij mijn Audi A6
@maik96:
Wel zo veilig. ;-)
Dat ziet er niet verkeerd uit. Alleen die enorme bek in de voorkant had toch wat subtieler gekunt. Ik vindt het dashboard en interieur er trouwens ook erg goed uitzien.
het exterieur is wel sierlijk maar van dat interieur wordt ik misselijk van
Hou maar in Amerika:P
Lelijk ding
@mrbones: je vind het lelijk, waar is je smaak voor autos?
De Nieuwe Toyota Avalon is prachtig jammer dat het niet naar europa komt
Ziet er mooi uit :D Jammer dat het niet in Europa verkocht gaat worden inderdaad.
Hé kijk, een rijdende stofzuiger! :)
Prachtige wagen geworden dat vorige model was een beetje een oude lullen bak,deze is daarentegen weer veel meer voor een breder publiek.jammer dat ie niet naar europa komt net als zijn kleinere broertje de Camry.
goed nieuws uit de Toyota-stallen..
NIET naar Europa?
https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSFYNjoz34BvNRv23IYDgtU6pK-0G4acS2yE73DID9YG0NwrzS15A

De Avalon is gewoon goed! Echt jammer dat ‘ie niet naar ons komt.
Daarnaast wil ik ook de Camry weer terug! :(
Ik vind hem niet mis
Heel mooi ding, alleen jammer dat het FWD is en geen RWD
Zou Bryan Ferry royalties krijgen per verkocht exemplaar?
Goede keuze van Toyota deze auto is niet voor europa als je ziet hoe de economie hier nu gaat !!
Kan er niet echt rouwig om zijn, nette auto maar niet spannend…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).