Паника! Audi, GM & Jaguar stoppen met verkoop in Rusland

Auteur: , 64 Reacties

Tot zover de verkoop van luxegoederen in Rusland.

Паника! Audi, GM & Jaguar stoppen met verkoop in Rusland

In navolging van veel techbedrijven zijn het nu de grote spelers in de autowereld die subiet stoppen met de verkoop in Rusland. Je weet wel, het land waar ze de afgelopen jaren zo fors in hebben geïnvesteerd omdat het geld bij de Nieuwe Rijken tegen de plinten klotste.

Dat geld is door extreme devaluatie alleen een stuk minder waard geworden. Voor één euro krijg je vandaag de dag 75 roebels. Een waardedaling van 40 procent ten opzichte van juni. Ook op Poetins jaarlijkse het-westen-zuigt-persconferentie vanochtend kon het tij niet keren. Sterker nog, de munt daalde nadat de president geen harde maatregelen aankondigde om het tij te keren.

Door deze hyperinflatie verdienen automakers nauwelijks nog aan hun producten. Als reactie daarop heeft General Motors besloten om de verkoop van Opels, Chevrolets en Cadillacs tijdelijk te staken. Het is nog niet bekend wanneer ze weer verdergaan met de verkoop. Ook Audi is genokt met verkoopactiviteiten en begint pas weer als de prijslijst up-to-date is (lees: als de prijzen zijn verhoogd). Jaguar Land Rover heeft eveneens een verkoopstop ingelast.

Russische BMW- en Mercedes-dealers blijven vooralsnog open. Volkswagen zegt dat ze “met bezorgdheid naar de markt kijken”, maar gaat vooralsnog door met de verkoop. Who’s next?64 reacties

“omdat het geld bij de Nieuwe Rijken tegen de plinten klotste.”, nu moet het de schoorsteen uitspuiten willen ze een instapper A4 kunnen ophoesten. Hahaha..
Ik als linkse elite racist kan hier alleen maar blij mee zijn.
Tot ziens ik ga mijn boek over das kapital lezen!
@audirijder: Mocht je daadwerkelijk interesse hebben in dat onderwerp raad ik je aan een boek te lezen waar wat algemene micro/macro-economie uiteengezet word, om zo tot de conclusie te komen dat ‘Das Kapital’ louter een populistisch werk is bedoeld om bepaalde (achterhaalde) waanbeelden te kunnen onderbouwen.
@audirijder: wacht, linkse elite??
@gop1: Wacht, elite??
@drugsrunner: wacht?
@drugsrunner: ja, dat zijn GroenLinks mensen in een Audi 80 uit 1987 op diesel en ondertussen rondzwetsen dat het centrum op slot gaat voor vervuilende auto’s…
Mooi, laat die hele economie maar lekker lijden daar. de periode dat de russen ongestraft spelletjes met de rest van de wereld kunnen spelen is over, en het is hoog tijd dat ze dat zelf ook door krijgen.
@lambo4all: pas maar op, dit soort situaties zijn juist reden voor rare strapatsen van Poetin… Een kat in het nauw maakt rare sprongen!
@dutchneon: idd misschien een nieuwe koude oorlog. Of hij komt ff halen waar meneer recht op heeft.
@xiran: correctie: waar hij recht op DENKT TE HEBBEN.
@lambo4all: da’s net als lachen om een beer die een spijker in zijn poot heeft. Daar wil je ook niet in de buurt zijn.
@Koos: verdomd goeie vergelijking
@Koos: rusland is al lang de grote sterke beer van vroeger niet meer. deze oude kreupele beer kan misschien nog wel wat schade aanrichten, maar alleen als landen als china, usa, ui en frankrijk het toestaan.
@lambo4all: owja, aslof het westen geen spelletje speelt. Doe je ogen open en kijk minder vaak op nu.nl :)
@rolex: wij spelen spelletjes in het midden oosten, oekraïne is toch echt de schuld van de russen.
@lambo4all: iran-syrie naast de russen. Irak-Israël-Afhanistan-Arabische landen achter de Westen :)
Gaat lekker daarzo, en dan te bedenken dat iedereen om me heen de maatregelen tegen Rusland een lachtertje vonden. “Daar trekken die russen zich toch niks van aan. Dit gaat niks uithalen”
Oh, ik was al bang dat dit nog met politieke redenen had te maken, want dat zou tevergeefs alleen maar olie op het vuur gooien.
Nu is het niet meer dan een verstandige, economische beslissing. Al is het natuurlijk wel alarmerend, een bedrijf trekt zich niet zomaar terug bij inflatie. De cijfers zeggen genoeg…
Oh ik dacht even dat het een door moraal ingegeven beslissing was maar het gaat er gewoon om dat ze hun auto’s te goedkoop van de hand moeten doen tegen de huidige prijzen en daarmee cold hard cash verliezen.

Even prijslijstjes aanpassen en ze zijn net zo snel weer terug.
@jaapiyo: Precies. Maar de media spreekt uiteraard weer van ‘staken de verkoop’….
De meeste rijken daar (wonen trouwens allemaal in Moscou) zijn toch al klootzakken. 90% van de Russen die ik ooit heb gesproken zijn arrogante kwasten.
@stfu: De meeste reaguurders van Autoblog (waarvan overigens echt geen enkele een Ruslandkenner is) veralgemenen graag. 90% van van de reaguurders waar ik ooit op heb gereageerd zijn arrogante betweters.
@stfu: hoe bedoel je vooroordelen damn
@audiq7bmw7: ik kom bijna DAGELIJKS in aanraking met rijke Russen. Ze worden regelmatig geïrriteerd omdat ik geen Russisch spreek. Pfff
@stfu: genoeg zaken gedaan daar, zelfs varkens zijn beschaafder… Zo onbehouwen als de pest. Oorzaak: hebberigheid door teveel geld…
@stfu: Wat een uitspraak zeg. Dit is net zo’n een domme uitspraak als ‘90% van Hollanders zijn gierig en kunnen er niet tegen als een buitenlander het beter heeft dan zij’. Lijkt Telegraaf.nl wel. En het is trouwens MosKou.
@e550: en sowieso… Ik hoor ook altijd verhalen dat mensen de grootste hekel hebben aan Russen in vakantie oorden.
@stfu: En ik maar denken dat je 15 bent.
@e550: Zo dom is de uitspraak over die 90% niet. Oke, 90 is wel iets te overdreven…
@Homer55: Hoe oud ben jij? Ik woon en werk in Rusland en Nederland. Ik kom op beiden plekken idioten tegen. Maar een Rus is een Hollander niet. Andere cultuur, andere mentaliteit.
@e550: Ik had het niet over de Russen maar over die andere stelling. Ik weet wel dat er in de omgeving waar ik woon tijdelijk een sfeer van afgunst en jaloezie hangt als er bijvoorbeeld een andere tweede hands auto voor de deur staat voor de komende 4 jaar….
@Homer55: Maar goed, natuurlijk die zijn er genoeg, maar 90% is overdreven.
Hmm, gaat natuurlijk alleen om lokaal geproduceerde modellen dan?
Laat ze maar weer in Lada’s rijden hoor daar, misschien dat het dan eindelijk eens tot dat domme volk doordringt dat Poetin een stuk tuig is.
Dat een Euro tien kroner kost vind ik veel erger….
@norge: Wat, je wilt zeggen dat het in de op statoil drijvende socialistische heilstaat Noorwegen ook niet goed gaat???

Waar moet het heen met de wereld.
Negen NOK’jes vriend, niet overdrijven :) 9,05 om precies te zijn.
@sir_smokalot: ok, bijna tien dan…
Ik denk de grijze import weer populair word. Tot 2010 was het importeren van auto’s erg populair in Rusland uit landen zoals de VS en Duitsland. Toen kwam Putin met belachelijk import belastingen, om de Russische markt te beschermen. Maar daar gaat denk ik verandering in komen.
@e550: Waarom? Het lijkt me nu niet voor de hand liggen dat Putin die importbelastingen zal verlagen. Daarnaast is importeren op dit moment gezien de lage Roebel een kostbare zaak.
@supercharger: Putin gaat het zeker niet verlagen. Maar mensen gaan nu denk ik extra ‘creatief’ zijn om om goedkopere manieren te vinden om auto’s uit DE en USA te importeren.
Dit gaat nog gevolgen hebben. Want ga maar na, geen nieuwe Audi’s, geen nieuwe Jaguars, nu begint de crisis echt pijn te doen voor de Russen.
@supercharger: Vooral als je ziet hoe vlug een auto daar sneuvels (dashcamfilmpjes) binnenkort rijdt de Rusissche “elite” allemaal op de fiets de aso uit te hangen :P
@osmo: dat moet natuurlijk “sneuvelt” zijn
Ik snap deze merken wel hoor. Het scheelt ze een hoop gedoe met waardeloos geld voor hun auto’s (bij het tekenen van het contract klopt de prijs nog, bij betaling is het al minder waard) en ze kunnen ook nog eens zeggen dat ze aan de ‘goede’ kant van de streep staan in deze Koude Oorlog-light. GM (USA) Audi (DE) en JLR (UK) komen natuurlijk ook gewoon uit de grote tegenstanders van Poetins politiek.
Niet goed, in het Duitsland van de jaren 20-30 ging men ook met een kruiwagen vol geld een brood kopen.
Wie kaatst kan de bal verwachten en in dit geval kunnen wij in het Westen met onze even grote bekken (als de Russen) nog wel eens een afzet probleem krijgen voor de Duitse merken die daar populair zijn,
Kan Mercedes straks een fabriek of vijf dichtgooien omdat ze minder afzet in het Oosten hebben.

Dit spel kent geen winnaars, en we kunnen Poetin wel de hele, hele, grote schuld geven maar wij, het vrije westen, hebben wel de oude Oostblok landen stuk voor stuk economisch geannexeerd.
En het waren wel twee EU functionarissen die afgelopen zomer de bevolking in Kiev stonden op te hitsen over ‘ freedom ‘
Ik denk dat de rijke Russen hier totaal geen last van hebben, die hebben hun geld toch allang in het buitenland staan in dollars of euro’s. De middenklasse heeft hier wel last van en die kunnen toch geen Audi of Jaguar betalen.
Ik kreeg vanochtend nog 99 roebel voor 1 euro bij de pinautomaat, dat wordt leven in een villa het laatste maandje..
Aan ene kant denk ik: yeah, fuck Putin. Maar aan andere kant, het zijn toch de onschuldige burgers die hier de dupe van zijn. Ze weten al niks van wat er echt gebeurt in de wereld (ik weet, onze media verdraaien ook alles) maar nu wordt hun moeilijk verdiende geld ook nog eens minder waard. Putin is zo rijk als hij dat maar wilt dus hij voelt er vrij weinig van. Hij laat desnoods hele floot Audi’s voor de lol met helicopters invliegen als die daar zin in heeft.
@arii: de onschuldige burgers rijden gewoon het hun Lada’s en andere inheemse merken rond hoor.
Al grijnzend en grinnikend zal die arrogante en uitdagende despoot uiteindelijk wel op de knieën gekregen worden.
@alaings:

Nee, hij is de dealer en wij zijn de junkies : OIL !
@desjonnies: op dit moment verliest rusland flink op elke barrel olie die ze verkopen, dus of de dealer zijn nou zo’n voordeel is.
@desjonnies: huh, dat was IS toch al?
Hussein Obama lacht zich de ballen uit de broek. De Europeanen schieten in hun eigen poot.

En de MSM liegen er lustig op los. We moeten onze banden met Rusland en Poetin net versterken, dat zou verstandig zijn.
Wat jammer weer dat 90% van de mensen die reageren de onzin van de media geloven… Ga zo door! Worden we allemaal wijzer van!
@all: Ik mis t woord auto in deze hele discussie :)
Dan stoppen ze toch met het verkopen van Lada’s in westerse landen, dan zullen wij het weten!
Vreemde reacties hier op AB. Putin heeft enkele maanden geleden de import van Duitse auto’s stilgelegd. Oekraine is een feestje van de VS. Teveel NOS kijkers op AB
Het toont maar aan dat we in 40 jaar niets zijn opgeschoten, Obama, Juncker en Poetin mogen denken dat ze belangrijk zijn maar in feite wordt de wereld geregeerd door de mannen in jurken die samen de OPEC vormen.
@mashell: Juist daar moeten we vanaf. Meer eigen Europa niet van usa, midden oosten, azie en Rusland. Zou denk ik de beste manier zijn.
@henkhupelschoten:
Lees de memoires van Charles de Gaulle en Adenauer.
De twee die aan de wieg van de Europese eenwording hebben gestaan en zich nu regelmatig omdraaien in hun graven !
@desjonnies: precies, waar ik dan aan denk is om bijvoorbeeld oekraine roemenie polen hongarije dat soort landen er meer bij te betrekken. ben in 2012 in donetsk geweest (wk), er liggen daar nog zoveel verschillende kansen niet alleen voor automotive branch maar voor zoveel branche’s. jammer dat er daar zo weinig wordt gedaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).