1 van de 200: Ford Ka Colani Edition

Auteur: , 32 Reacties

Kunst met een grote Ka of Kapot lelijk?

Soms kom je wel eens uitvoeringen tegen waarvan je nog nooit van hebt gehoord. Voor uw blogger van dienst was dat het geval met deze Ford Ka Colani Edition. Luigi Colani, overigens geboren als Lutz Colani, is een Duitse ontwerper, die vooral bekend is van onderstaande vrachtwagen.

Colani Truck

In 1998 stond op de Autoshow in Essen -waar anders?- een door Luigi Colani aangepaste Ford Ka. Geloof het of niet, maar er bleek serieuze interesse in de auto. En zo kon het gebeuren dat het studiemodel navolging kreeg van een tot 200 exemplaren gelimiteerde serie. De auto werd overigens niet door Ford zelf geleverd, maar door de Keulse Ford-dealer R&S Mobile.

Behalve een opvallende bodykit, bestaande uit een aërodynamisch gevormde voorbumper, een achterbumper nog ronder dan het origineel en een spoiler die buiten elke proportie lijkt, stond de Colani Edition standaard ook op extreem Duitse velgen van Schmidt Revolution. Of het weinig smaakvolle grijs-blauw lederen interieur eveneens standaard was, heb ik niet kunnen achterhalen. De Lexus-look achterlichten horen er in ieder geval niet in, maar een setje originele lampen kun je op elke autosloop voor een paar tientjes scoren.

Ford Ka Colani

Voor 3500 euro koop je in Duitsland deze Colani Edition nummero 14. Iets meer dan voor de gemiddelde Ka 1.3 met 60 pk en 125.000 kilometer op de teller, maar je hebt dan ook wel iets bijzonders. Of dat positief of negatief is laat ik aan jullie over, al durf ik best te bekennen dat ik hem wel gaaf vindt.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hebben ze geprobeerd er de neus van een TVR Speed 12 op te plakken?
Wel erg lelijk zeg.
Eigenlijk vind ik ’t niks, maar omdat de normale Ford Ka mij al helemaal niet meer kan bekoren vind ik hem toch wel leuk.
@nfad: Ford Ka’tjes zijn prima autootjes. Stoer zijn ze niet, maar voor een habbekrats op te halen en met een beetje degelijke auto rij je kilometer na kilometer. Goedkoper kan bijna niet. Ideaal voor bijvoorbeeld een jonge meid van 18 die net haar rijbewijs heeft.

De Ford Streetka vind ik nog wel een guitig autootje. Altijd al gevonden.
@viezefreddyw: Wij gebruiken een Ka als bezorgauto van onze snackbar. Nog nooit zoveel kosten gehad aan een auto als aan deze. Ben er nu zat van dat ie deze maand nog naar de sloop vertrekt.
@rikus: zo zat van.. Bedoel ik.
@rikus: dat heb ik met bier
@rikus: Tsja, soms heb je wel eens de pech he. Er rijden zat Ka’s rond zonder enig probleempje.
@viezefreddyw: Eens, maar heb er nu wel weer genoeg gezien de afgelopen jaren. Daarom vind ik dit een leuke afwisseling.
@viezefreddyw: dan moet haar pa of vriendje wel goed kunnen lassen. Technisch zijn ze wel ok maar ze roesten toch wel graag hoor.
@viezefreddyw: ze roesten als je ernaar kijkt.. een Ka(pot) is voor ons als verkopers een van de enige auto waar je de taxatiewaarde bij voorbaat al van weet: €100,-.
@viezefreddyw: Ford Ka een goede auto? Lol, vertel dit aan een gemiddelde automonteur en je word in je gezicht uitgelachen. Ze zijn niet voor niks voor en habbekrats op te halen ;)
Lelijk hok als je het mij vraagt. Verder idd prima auto’s als je er een kunt vinden zonder roest.
Had Colani ook niet een een Testarossa onderhanden genomen? Colani Testa d’oro oid.
Beetje teveel dit. En het is een ka, sowieso vind ik dat geen mooie auto’s.
Ondanks dat deze Ka van een discutabele schoonheid is, zou ik als ik Ford liefhebber zou zijn dit exemplaar uit het rariteitenkabinet van de auto-industrie gelijk ophalen.

Gewoon omdat het iets unieks is, zeker als je tien jaar verder bent en er nagenoeg geen exemplaren meer over zijn. En dan ben je te laat om er één te kopen en zal altijd het gevoel blijven knagen dat je wel de kans hebt gehad er één op de kop te tikken.

Hoewel deze Ka een stuk mooier is:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/17/f0/d0/17f0d0628d83475da5dae1e8dcd3d53c.jpg
@moveyourmind: Die is inderdaad wel vet!
Jammer dat ik m’n rijbewijs nog niet heb, anders kocht ik hem meteen.
@audiisthebest: je mag auto’s ook kopen zonder rijbewijs.
Ik weet niet of ik van deze auto moet lachen of huilen. Het is namelijk zo lelijk dat het toch ook weer geinig is.
Ford Coeliakie.
Dat druipkaarsen interieur van Ford. Deden ze in alle auto’s in die tijd. Ik gruw er van. Behalve het stuur. Dat vind ik wel aardig.
Goed dat die man vooral vrachtwagens doet. Dit is echt helemaal niks.

Lekkere Duitse snor heeft die man.
Haha bizar ding maar wel lachen, zijn ze ook in een andere kleur gemaakt?
Maar goed dat ze er niet meer gemaakt hebben
Oef, kende deze versie niet en had dat graag zo gehouden.
Mooi verhaal, dat verhaal zal je wel iedere keer moeten vertellen om het afschuwelijke uiterlijk van je auto te verklaren.
Dat zit wel snor.
Doe mij maar de velgen, de rest mag je houden
Prima om met m’n Vobis Colani tower naar lan-parties te gaan!
http://static.giantbomb.com/uploads/original/2/22486/2563526-13d3x.jpg
verlagingssetje kon er niet meer vanaf?
Vind ze spuuglelijk maar ze rijden wel fijn. Het onderstel kan heel wat meer pk’s hebben en het gaat snaarstrak de bocht om
Alle Ka’s mogen van mij gerecycled worden tot blikjes. NL he, je mag je mening geven?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).