100ste Audi RS3 LMS komt in een bijzonder kleurtje

Auteur: , 21 Reacties

Dit is toch goud.

De honderdste Audi RS3 LMS komt met een gouden tintje. Binnen een jaar na lancering wist Audi Sport honderd klanten te vinden die zo’n RS3 LMS wel zagen zitten. Met dit model kun je deelnemen aan races in de TCR-klasse.

De RS3 LMS werd in september 2016 geïntroduceerd. Onder de kap ligt een 2.0 viercilinder, goed voor 330 pk. Audi meldt trots dat hun racer overal op de wereld wordt ingezet door raceteams. Tot nu toe hebben de Duitsers 90 exemplaren van de RS3 LMS geleverd. Er staan nog 10 orders open. De raceauto heeft tot nu toe aan 125 races deelgenomen. 73 keer werd een podiumplaats bereikt, waarvan 24 overwinningen.

De TCR-klasse groeit wereldwijd in populariteit. Er zijn nu 13 raceseries in deze klasse. Daarnaast zijn er zes racekampioenschappen waar de TCR-klasse ook een rol speelt. Audi presenteerde de honderdste RS3 LMS tijdens een evenement in Barcelona. Audi Sport-coureur Joonas Lappalainen kreeg de eer om de gouden Audi het podium op te rijden.21 reacties

hebben ze zich van achtergrond vergist?
@saxoke: Ik snap die ook niet zo. Lijkt mij ook niet veel werk om dat via Photosoep even aan te passen voor je deze foto’s de wereld instuurt.
@saxoke: andere plaatje erop plakken en t is toch een seat cup(ra)?
Ziet er mooi uit. Ik vind alleen die uitgeklopte wielkasten achter niet mooi. Een beetje Sjonnie.
@pomoek: Als er moet gepresteerd worden gaat functionaliteit boven uiterlijk. Moest dit niet zo zijn kwam jij vast nergens meer aan de bak…
@boris9397: zeker helemaal waar, hij gaat ook harder vanwege het gouden laagje natuurlijk.
@pomoek: 200PK extra vriend.
Blijkbaar vind je dit als Audi belangrijk genoeg om er een persbericht van te maken. Waarom dan een Seat achtergrond…. Knappe livery verder.
@e34m5touring: Beetje knullig inderdaad. Het is dan wel één pot nat als VAG zijnde, maar toch. Dan kun je beter tegen de achterkant van die borden aankijken of zelfs tegen een rommelige garage
@edge: Ja of een fotoshopper die logo’s even laten weghalen.
@E34M5Touring: ik kan er geen touw aan vast knopen hier, een Q7 in het goud vind iedereen sjonnie maar dit is mooi?
@bmwfreak038: Dit kan op een raceauto. Op een volledig gouden Q7 komt dat wat minder uit de verf. Ik heb ooit eens een GTR R35 gespot op de dragstrip, die had dan een IronMan wrap (grofweg dezelfde kleuren), stond ook voor geen meter. Icm met de sponsorstickers vind ik dit voor een racer best leuk. Beter dan wit met wat stickers.
@E34M5Touring: De productie van de RS3 LMS is in handen van Seat Sport in Martorell. Als je inzoomt zie je dat het clubje aan de rechterzijde van de auto (links voor de kijker) allemaal een Seat logo op hun hempie hebben staan en die aan de andere kant allemaal een Audi logo (management team van Audi Sport customer racing).
@vroaaar: Dat Seat logo op de shirts viel me al op. Maar dat verklaart wel wat. Toch had ik er dan even wat Audi logo’s bijgezet. Maar bedankt voor de extra info!
Toch wel jammer dat die TCR-series zo weinig aandacht krijgen. Er doen op dit moment 10 verschillende fabrikanten aan mee en Hyundai is als elfde fabrikant druk bezig met de ontwikkeling van hun i30 TCR. Het rijdersveld is nog weinig aansprekend, maar dat is ook iets wat door de jaren heen moet groeien. Met wat meer media-aandacht en dan vooral coverage op TV zou de serie best eens kunnen groeien naar een goede rivaal voor het WTCC.
Tip aan @autoblog : Er zijn ook Nederlandse rijders in de TCR. Na de special van Jeroen Mul gisteren, zou ik ook eens contact opnemen met Dillon Koster, die momenteel met zijn Certainty Racing rijdt in een RS3 LMS. By far de meeste sympathieke coureur in het veld.
@ghost: dit weekend op zandvoort de TCR klasse!
@danielsvb: weet ik, ik was zelf vorig weekend ook bij de TCR races in Oschersleben (Duitsland) op uitnodiging van VW Motorsport.
Best knap, 100 in een jaartje. En met goede resultaten ook nog. Netjes
Alleen jammer van de sjonnie gouden kleur. Doe dan grijs rood ala audi sport.
Dacht een iron man special ofzo…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).