11 gave retrospots op een rij

Auteur: , 27 Reacties

AutoJunk kan fungeren als een heuse tijdmachine!

Jaguar XJ-S V12

Tegenwoordig is 99,9 % in het bezit van een telefoon met camera. Dit betekent dat werkelijk elk moment direct vastgelegd kan worden. Maar een beetje smartphone heeft ook internet-connectiviteit en de mogelijkheid om gebruik te maken van Social Media apps. Alle momenten kunnen bijna direct gedeeld worden met de bevriende medemens. Of je hier blij mee moet zijn is een tweede.

Maar voor ons Petrolheads is het wel briljant. Want zie je een bijzondere auto? Foto’s maken, uploaden op AutoJunk en klaar is Kees!! Naast veel moderne auto’s wordt er ook veel klassiek spul gespot. Maar nooit in hun originele tijdsgeest, altijd in een werkplaats, autobeurs of, als het weer mee zit, op de leukere wegen van dit land.

Gelukkig heeft @crashingduke ons de afgelopen weken blij gemaakt met de meest diverse spots uit Den Ouden Doosch. Letterlijk, want deze foto’s zijn gemaakt met een echte camera met film. Deze zijn gewoon ontwikkeld bij een fotowinkel (ja, die bestonden echt) en afgedrukt. Crashingduke heeft deze foto’s gedigitaliseerd en op AutoJunk gezet. Naast de bijzondere auto’s zijn de omgevingen absoluut de moeite waard. Oude pre-GAIK kentekens, oude politie Volvo 360’s, Talbots en Simca’s op de achtergrond: het brengt je weer terug naar vroeger! Je kunt op de foto klikken om naar de fotoserie te gaan.

Een heuse Sunbeam Rapier Fastback:

Sunbeam Rapier Fastback

Een witte Corvette C3 met ‘period’ striping.

Chevrolet Corvette C3

Een Alfa Romeo 1300 GT in een drukke winkelstraat:

Alfa Romeo Giulia 1300 GT

De licht getunede Jaguars van Vanessa en haar man:

Jaguar XJ-S V12

Een majestueuze Lincoln Continental uit 1948 ..

Lincoln Continental

Uit de tijd dat Nissans nog geen Nissan werden genoemd: de Datsun 260 Z. Een Twix heette toen nog een ‘Raider’, trouwens.

Datsun 260 Z

Ook vroeger was er sprake van nieuw geld. Een blitse BMW en hippe Volvo op de inrit van een supermodern huis.

BMW 7-Serie (E32) - Volvo 480 ES

Deze foto’s intrigeren om meerdere redenen. Uiteraard is deze Citroën SM een plaatje. Ten tweede is de (toen gloednieuwe) motorfiets hopeloos verouderd. Maar wat rijdt daar nu op de achtergrond?

Citroen SM

De spot der spots: een Mercedes-Benz 300 SL, gewoon half op het stoeppad geplaatst:

Mercedes-Benz 300 SL

Trouwen is iets wat men al langere tijd graag doet, gek genoeg. Dat deed je dat vroeger in stijl, met een Rolls-Royce Camargue:

Rolls-Royce Camargue

En als laatste een kleine favoriet van ondergetekende, de Opel GT.

Opel GT

Met dank aan Crashingduke! Al zijn retrospots vind je hier. Mocht jij ook nog leuke retrospots hebben: je kan ze daar uploaden.27 reacties

Mooi dat deze retroups worden uitgelicht! Je wordt er (haast) nostalgisch van. Want t is leuk om eens naar het straatbeeld van vroeger te kijken.

Mijn favoriete up is toch wel die Lincoln. Zo’n ding levert gegarandeerd wel een aardig tonnetje of meer op. o.0

Keep m coming @crashingduke en fijne Paasdagen
De auto op de achtergrond op de foto van de SM is volgens mij een Ford Torino Coupe 1968.
Maserati Ghibli 1 op de achtergrond van de SM? Verder allemaal gave spots.
Alleen werd er vroegah nog niet zo getuuterd met een RR tijdens een trouwerij.

Mooie plaatjes, ben benieuwd naar de rest.
Ford Granada Coupe op de achtergrond bij de SM?
Heel leuk! Helaas kom ik om een of andere reden nooit in real life zulke retrospots tegen…
@tenaci:
Het zijn dan ook oude foto’s…
Lezen!
@bmwtouring2: no shit, Sherlock…
‘Stoeppad’, mooie retro contaminatie.
“Het brengt je terug naar vroeger”.

Het gros hier was nog niet eens in de maak, inclusief ikzelf.
@olivier420: indeed
Gelukkig waren de jaren 80 pas echt kicke
@olivier420: volgens mij is meer dan de helft van de reageerders hier in de 80′ of later (70′ en 60′) geboren.
Die E30 M3 die de ‘licht getunede’ Jag passeert dan :O
Volgens mij is dat een Mazda 929 Coupe die op de achtergrond rijdt bij de SM
Leuk geschreven, Willem. Vergeet ook niet, dat foto’s ontwikkelen tijd kostte en je pas na een week zag, dat de spot van je leven mislukt was.
De mysterieuze Maserati 929 Torino kom ik zo op terug.
Wat is een camera?
@hellocello: Vroeger had je een apart apparaat om met te bellen, telefoon, om foto’s mee te maken, fotocamera en om mee te filmen, film camera. SMS / Whats App / iMessage / Telegram was helemaal lastig. Je moest een telefoonnummer bellen, de tekst aan de dame die de telefoon opnam doorgeven en zij schreef dat dan op een blaadje. Dat blaadje gaf ze aan iemand anders, die stapte in zijn auto en reed naar het huis van de ontvanger. Hij belde aan om je persoonlijk het bericht te overhandigen en als je niet thuis was, deed hij het in de brievenbus. Het voordeel was wel, dat het voor de NSA lastiger was, om te kijken wat je aan jouw vriendin schreef.
Die XJS van van Breukhoven was een TWR uitvoering, de opticien zit daar nog steeds.
Leuke scanspots! Dat herinnert me aan een jaar of tien geleden, haha. Toen was ik nog eigenwijs genoeg om dat zo te doen. Jammer dat de Camargue niet meer op NL-platen staat; een ONK-Camargue zou erg bijzonder zijn. Op de achtergrond van de SM… Doet me denken aan een Volkswagen SP2, maar de auto op de foto is denk ik groter. Waar zijn de foto’s gemaakt?
@appeltje: waar is die heen gegaan?
@e550: Waar de Camargue nu is weet ik niet, maar ik zie dat ovi.rdw.nl geen hit geeft op het kenteken :-(
@appeltje:
Er is een grijs gebied bij de RDW, een auto van mij die ik nooit heb afgemeld is daar terechtgekomen, nadat ik vertelde dat de wagen uitsluitend als poezemand werd gebruikt.
De RDW medewerker heeft mijn kenteken ‘ergens’ geparkeerd waardoor ik niet werd lastiggevallen met APK plicht en het jaarlijks schorsen.
@appeltje: ik kan me nog herinneren, dat je op autogespot.nl schreef dat je foto’s moest ontwikkelen. De SM is in Helmond gefotografeerd en de zwarte auto is een Ford Fairlane 500 Fastback uit 1968. Ik heb er nog een foto van en die heb ik gepost.
Wouw, die al!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).