20 toffe aanhangers voor achter je auto

Auteur: , 53 Reacties

Heb je veel spullen te vervoeren, maar wil je deze behoefte niet ten koste late gaan van je gevoel voor stijl? Geen probleem, ook voor de aanhangermarkt wordt veel leuk custom-spul gemaakt.

Jeep Renegade Hard Steel

Jeep kondigde vandaag aan een Renegade Hard Steel Jeep Showcar mee naar Genève te nemen, oftewel een Jeep Renegade met een Renegade-aanhanger. Xzibit wrijft al in zijn handjes… ’t is een tof conceptje annex standvulling van Fiat-Chrysler, en sowieso beter dan de zoveelste ‘special edition’ van een Wrangler of Cherokee.

Ze hebben de aanhanger zelfs zo origineel gehouden dat er nog een tankdop op zit, maar gezien het ontbreken van een ‘gevaarlijke stoffen’-bordje lijkt de aanhnager ons geen ingenieuze range extender.

Met deze show-Jeep in het achterhoofd doken wij eens in het archief, want dit truukje is best wel vaak uitgehaald. Daarnaast zijn er andere creatieve aanhangsels voor wie geen kopie achter zijn auto wil. Een overzichtje:

Jaguar E-Type met halve E-Type

E-Type

Kampersmart
Op verkansie met je camper? Dan kan je natuurlijk een paar fietsen of brommers meenemen, of lokaal een autootje huren. Of je hangt gewoon een Smartje aan je camper. Ook hier zagen de oplossing al eens.

Smart achter camper

Audi RS4
Maar is dit nou een RS6? Of een RS4 6×4?

Audi RS4 en een half

Rinspeed Dock & Go

Gedeelde Smart is halve Smart. In dit geval neem je een halve Smart aan batterijen mee.

Rinspeed

VW Scirocco

Scirocco

Corvette-and-a-half

Corvette Classic

DeLorean DMC-12

Such attention to de-tail

DeLorean

Trailer Park

Geen autothema, maar gewoon een stukje natuur met je meenemen. Waarom niet?

Trailer Park
Trailer Park

911 GT3 Arie & Bastiaan

Haloooo, vriendjes en vriendinnetjes! Wij hebben zo veel DVD’s verkocht dat die oude Prelude eindelijk de deur uit kon.

911 GT3

VW Kever Cabrio

Kever

Volvo Polar

Hoi, Pritt. Maar wacht, er is meer…Hier nog zo’n Lolvo.

Vulva Polar

Fiat Panda

Pandaanhanger

Ford Transit met halve Golf

Inderdaad, een Golfkarrertje.

Golf

Scooby-aanhanger

Scooby

Corvette met Mini-Me
Supercute!

Corvette C5

Klassieke Coupe de Ville
Ook een Snoop De Villen ontsnapt niet aan de figuurzaag

DeVille

Volvo 142

Vooruit, nog één Volvo dan

Volv 142

E30 3 Serie
Open en bloot, met je voetjes op de dissel.

E30

Bonus, omdat het gewoon een harde baas is: een helikopter achter je klassieke Corvette hangen. Deze gast moet echt verdrinken in poenie.

Chopper53 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
A blib in the Matrix?
Toch grappig van die anderhalve auto’s :p
Hahahaha, verdrinken in poenie. Leuk artikel. Wel zonde van de achterkant van de E-type. Die zie ik toch liever in het geheel
De bestuurder van de kampersmart is zwaar in overtreding; het is in Nederland niet toegestaan om je auto op deze wijze mee te nemen.
@406_v6: Het gekke is dat ik het ook al vaker heb gezien. Vraag me alleen af waarom? Ik zie alleen maar nadelen…
@pomoek: Voordeel is dat je op je kampeerplaats je auto bij je hebt en je dus bijv boodschappen kunt gaan doen of rondtoeren zonder met de hele camper op stap te moeten.
@406_v6: Daarvoor werkt een platte kar waar je je auto op kan zetten veel beter. Ook kun je dan wat creatiever zijn in wat voor auto je meeneemt.
@406_v6:
Dat hele Smart verhaal had hij met mijn upload in 1 keer af kunnen dekken…
http://www.autojunk.nl/2014/03/for2-pick-up
6 wieler pick-up en Smart aanhanger in 1, het Smartje is hier echt een aanhanger en geen Smartje op sleeptouw..
@406_v6: dat is hij niet, het mag op deze manier. Het is namelijk een aanhanger: voorzien van 2 gevarendriehoeken van de juiste afmetingen naast de verlichting. De verdere opbouw van de aanhanger doet er niet toe ivm gewicht.
@jipp: hij hangt volgens de wet op sleep….
@m4ple: nee hoor. Want dan zou hij de driehoeken die hem een aanhangwagen maken en het kenteken van het trekkend voertuig niet mogen voeren. Door het aanbrengen van deze punten, met name de gevarendriehoeken maak is het goedgekeurd als aanhanger. Wanneer je een gewoon aanhangertje hebt zonder dergelijke driehoeken ben je in overtreding.
@jipp: Okee misschien voor deze keer. Maar dan ook echt alleen omdat een smart een leeggewicht heeft van 725kg en daarmee als lichte aanhanger mee zou kunnen. Maar schrik niet als je overal van de weg wordt gehaald met deze creatie. Vind het overigens terecht dat dit niet zou mogen. Naar mijn inziens moeten alle aanhangers voldoen aan de eisen die gesteld worden aan zware aanhangers. Te veel zelf beun zooi
@m4ple: waarom zou je vaak van de weg worden gehaald? De politie kent de regels ook en weet dat dit voldoet aan de eisen gesteld in de wet.

Er zijn ook speciale systemen beschikbaar die aangesloten kunnen worden aan de auto waarmee de voorwielen meesturen en dus ook zwaardere auto’s getrokken kunnen worden. Ook worden er lepel constructies aangeboden in het buitenland.

Daarom is het laatste deel van je reactie redelijk kortzichtig. Mede door Europese wetgeving is dit niet gevaarlijk. De kleine aanhangertjes op mini bandjes zoals je vaak ik Frankrijk ziet, die zijn wel gevaarlijk.
@m4ple: en daarbij, de eisen voor zware aanhangers zijn er niet voor niets voor zware aanhangers. Het woord zegt het al, dit is niet nodig voor lichte aanhangers. Daar hebben mensen heel lang onderzoek naar gedaan. Jou inzichten zul je dus bij moeten stellen.
Die Volvo aanhanger is overigens nog niet eens zo’n slecht idee, kost niets en een heleboel laadruimte!
@pomoek: in zo’n Volvo 240 passen toch sowieso al 24 labradors?
@123bat: nu 48!
Maar heb je dan ook een aanhanger voor “voor” de auto??
Of dit nou beter is dan een skihut op het dak?
En wat te denken van deze, een SLK body op een onderstel van een G-klasse + bijhorende aanhangwagen:

http://www.autoreview.ru/news/news089/amax01.jpg
@SimonMc: Blijkbaar is je link “malicious”. Tegenwoordig hoef je maar het internet aan te klikken en je hebt malware aan je broek hangen..

Had hem echt graag gezien.
@frietjemet: Hier is een andere foto. Mocht het nog niet lukken, zoek je op “Jim Rogers SLK”.
http://nast-sonderfahrzeuge.de/MB-Exotenforum/img/uploaded/image42608.jpg
@SimonMc: als ik t me goed herinner is dat toch die gast die met de ML-SLK de (halve) wereld rondgegaan was…?
@ukbob: Hij noemde de creatie, de Mercedes GLK, omdat het een combinatie was van een G-klasse en een SLK. En inderdaad, meende dat hij indertijd toch van plan was om de wereld er mee rond te gaan reizen, weet niet hoe het hem vergaan is.

Had een poster van zijn auto lange tijd op mijn kamer hangen. Moet het jaar ’98 of toch zoiets geweest zijn.
@ukbob: Heb het even opgezocht:

“For a 3 year journey around the globe, the “Millennium Adventure”, millionaire and globetrotter, Jim Rogers had the body of a Mercedes-Benz SLK convertible mated with the running gear of a Mercedes-Benz G300D 4WD, one of the world’s most capable off-road vehicles.
Jim Rogers: “No one has ever documented the world at the end or beginning of a millennium. Paige Parker and I will set out from Iceland on 1 January 1999 on a 150,000 kilometer ride around the world and arrive back in New York 31 December 2001. We will cover as many countries as possible on all six continents.”

As it turned out the entire trip was more than 240.000 kilometers.”
Ik reed net langs Halan, en moet eerlijk zeggen dat zo’n Renegade er heel goed in bepaalde goeie kleuren er erg goed uitziet.Leuke auto.
Ik hoop dat ze voor die e type niet een e type hebben opgeofferd!
In die renegade aanhanger zit natuurlijk een extra motor, anders rijdt de veolia-bus je nog voorbij
Hahahaha ga echt stuk om de verdrinken in poenie.
De woorden ‘tof’ en ‘aanhanger’ in één zin gebruiken, doet mij sterk twijfelen aan uw automotive gevoelens als petrol head.
Ik zag (zie) u altijd als een Prof Sir !
Er bestaan geen toffe aanhangers of ze moeten iets van een Porsche 917, Lancia Delta S4, Fiat 131 Abarth fo Ford RS 200 vervoeren.
Impreza WRC mag ook.

Voor de rest zijn aanhangers irritante rotdingen, waarvan de gemiddelde bestuurder er geen enkel idee van heeft dat hij zich, nadat hij zijn voertuig heeft gekoppeld aan zo’n gedrocht, dient te gedragen als een vrachtwagen d.w.z. : Niet inhalen op de DERDE baan en NIET inhalen als er een inhaalverbod geldt voor vrachtwagens.

Voor mij een reden om mij ontheffing te geven om een mitrailleursnest op mijn wagen
te monteren voor deze idioten.
@desjonnies: Iemand met een aanhanger er achter hoeft zich helemaal niet te gedragen als een vrachtwagen! In vrijwel alle gevallen weegt de combinatie minder dan 7,5ton. Daarbij is het trekkend voertuig gewoon een auto die wordt bestuurd met b rijbewijs. Dus ze mogen daar gewoon inhalen.
Hoe telt de smart nou als 6×6
Op de fiat 500 club ook een aantal gezien, waaronder een verlengde 500 + bijpassende aanhanger
Dit was de eerste auto die ik kende met soortgelijke aanhanger. Toen had ik volgens mij pas net autowebsites ontdekt haha. VW Passat:
http://www.topgear.com/au/assets/cms/869d13c4-2c6a-403a-a8e4-75f99c95a61f/670x377Image.jpg?p=111107_01:36
Die laatste is echt eindbaas!
Heb zelf ooit een 2CV met halve 2CV gespot, erg geinig om te zien!
De panda past nog steeds in het parkeervak. Gaaf zeg.
@xiran:
Eens een discussie gehad op de pont, die knakker wilde mij dubbel laten betalen omdat ik een aanhanger achter de Panda had.
Optieften gek, ik neem nog minder plek in dan die S-klasse….

Het mooiste was nog dat er op die pont een gewicht limiet van 2 ton was voor het personenauto tarief, ik heb hem fijntjes gewezen op het gewicht van de S met de vraag of hij dan ook het truck tarief moest betalen….

Klaar was die afgekeurde ambtenaar….
Leuk idee, maar origineel is anders.
Doe mij die trailer parc maar, geweldig!
“hij wou ’n aanhanger die bij zijn auto paste, wat er toen gebeurde is ongelooflijk”

autoblog.nl, powered by buzzfeed ofzo?
Zou je ook mensen mogen vervoeren in de e30 aanhanger?
Allemaal spuuglelijk zeg !!!!!!
@smartye36 in aanhangers mogen geen personen ook niet in campere sed
@mrrallycross ben bang van wel
@bonyuri je bedoeld zoeiets als een fietsmand he
Wat te denken van deze!

http://www.bruceadams190sl.com/blog/
@bertorelli: Ai, ai ai ai…

Een link naar een blog over classic SL’s naar mijn kop gooien, en dat op zondag. Daar gaat mijn hele dag aan op…

In elk geval een leuk caravannetje…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).