3 ruwe ABT Audi’s die je langs de Wörthersee zult zien

Auteur: , 14 Reacties

Ruw en kleurrijk, welteverstaan.

Binnen nu en twee weken openen liefst twee tuningfestivals hun deuren, op praktisch dezelfde dagen. Dit maakt voor ABT weinig uit. De Duitse tuner met een onverklaarbare voorkeur voor VAG-producten is op beide evenementen aanwezig en neemt een aantal van haar nieuwe wagens mee. Echter hebben ze, speciaal voor de festivals, een Audi R8 Art Car laten maken die het publiek steil achterover moet doen slaan.

Het is de eerste keer dat ABT zich aan een Art Car durft te wagen. De kunstauto, die uiteraard gewoon rijdt wanneer nodig, is gemaakt door een combinatie van partijen. Het schema is ontworpen door de cartoonist en striptekenaar Timo Wuerz. Hoewel het een ietwat drukke en verwarrende livery is, is zijn unieke stijl duidelijk te herkennen. SIGNal Design GmbH mocht de wrap vervolgens aanbrengen. Motorische aanpassingen kreeg de R8 (rijtest) jammer genoeg niet.

Dat is bij de RS4-R en RS5-R wel even anders. Beide auto’s zijn onderhuids technisch gezien hetzelfde, maar hebben aan de buitenzijde uiteraard ieder hun eigen kenmerkende vormen. Zowel de ABT RS4-R als de RS5-R trekken 530 pk uit een opgevoerde 2,9-liter V6. Voor de vorm was het gezellig geweest als de RS-modellen eveneens visueel waren aangepakt, maar dat is dus niet het geval. Althans, beide wagens krijgen natuurlijk de nodige opsmuk van ABT, maar een door Timo Wuerz getekende livery zat er voor nu niet in.

Het drietal wagens is tussen 9 en 12 mei te zien op Tuning World Bodensee. Ga je liever naar Oostenrijk, dan moet je tussen 10 en 13 mei richting het Wörthersee-Treffen.14 reacties

Vette wrap op die R8
Die RS5 is wel vet zeg, wauw.
@jules713: vooral die kleur doet het goed.
Art car…van welk ander merk ken ik dat ook al weer?😊
@skinnybmw: was dat niet van die dameskapper?
@lekkerlinksrijden: Hoop niet dat je die Leipo Elkan bedoelt.

“Het idee van de art car kwam vier decennia geleden van de Franse coureur Hervé Poulain. Hij vroeg zijn vriend Alexander Calder, een beroemdde Amerikaanse beeldhouwer, om met een paar potten verf los te gaan op zijn BMW 3.0 CSL. Toenmalig BMW Motorsport-directeur Jochen Neerpasch gaf zijn goedkeuring voor het project, en de art car was geboren.”

https://www.autoblog.nl/nieuws/dit-zijn-de-17-art-cars-van-bmw-77331
@torsen: mooi stukje historie, bedankt
Die RS4!
Heb niet zoveel met hele tuning concept. Vaak over the top en maakt de auto er niet mooier op. Goed om te zien dat Abt een uitzondering op de regel is en dat ze best een leuke auto neer kunnen zetten.
Gaat er toevallig iemand dit jaar naar Worthersee?
@kenner: vast wel. Denk niet dat ze een evenement organiseren voor niemand
Wat een dikke rs4, ben niet super audi fan maar wat een lekker fout hok poe poe
hmm, mijn rs5 & r8 ook maar eens daar wrappen.
Die RS4 R mogen ze thuis afzetten na het evenement. Veel plaats, bruikbare power,…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).