6 tips om voordelig(er) te parkeren op een luchthaven

Auteur: , 54 Reacties

Parkeren op de luchthaven hoeft geen vermogen te kosten.

Opel

Dat gezegd hebbende: het kost je altijd wel een paar tientjes. In het vandaag gepubliceerde lenterapport van Vliegveldinfo blijkt dat parkeertarieven op luchthavens in Nederland, België en Duitsland nauwelijks zijn veranderd in vergelijking met het afgelopen jaar. Hieronder check je een aantal tips om zo voordelig mogelijk uit te zijn.

1. Boek online!
Dit is een belangrijke stap als het gaat om het besparen van kosten. Van tevoren een online reservering boeken scheelt gedoe op de luchthaven en is in de meeste gevallen een stuk voordeliger. Zo hanteert bijvoorbeeld Schiphol een parkeertarief van 55 euro voor drie dagen. Boek je dit online dan ben je ‘slechts’ 39 euro kwijt.

2. Hou aanbiedingen in de gaten
Regelmatig komen aanbieders met fikse kortingen op parkeerplekken. Het loont om het web af te speuren naar voordeeltjes. Vooral buiten de vakantieperiode stunten aanbieders nog wel eens met prijzen.

3. Reis buiten de vakantieperiode
Dit is geen mogelijkheid als je kids hebt die naar school gaan. Heb je hier echter niet mee te maken dan loont het om een trip te boeken in het voor- of naseizoen. Niet alleen zijn vakanties en vliegtickets voordeliger, maar ook parkeerplekken worden tegen een lager tarief aangeboden. Diverse luchthavens hanteren een flexibel tarief. In juli of augustus betaal je meer voor een parkeerplek dan in oktober.

4. Zoek naar aanbieders van parkeerplekken in de omgeving
Er zijn diverse bedrijfjes die in de omgeving van een luchthaven parkeerplekken aanbieden tegen een lager tarief. Via een valetservice brengt men je auto weg en heb je er geen omkijken naar. Let wel goed op. Diverse firma’s gaan NIET heel keurig om met je bolide. Het loont daarom om een dashcam aan te schaffen (HIER). Ook de kilometerstand van tevoren opschrijven kan geen kwaad. Deze service is aantrekkelijk als je met een vijfdehands Starlet komt aanzetten. Met een gloednieuwe 5-serie moet je zelf beslissen of je de ‘gok’ wil wagen.

5. Kijk ook eens over de grens
In Nederland en België is parkeren bij een luchthaven tamelijk duur. In Duitsland hanteert men doorgaans lagere tarieven. Combineer dit met een voordelige vliegticket en je kunt een stuk goedkoper uit zijn.

6. Overweeg openbaar vervoer (bonustip)
Wat je ook kunt doen is de auto thuislaten, of het voertuig parkeren bij een station. Met de trein is Schiphol prima bereikbaar. Hou wel rekening met vertragingen. De NS heeft niet een al te beste reputatie wat dat betreft en het is lullig om je vlucht te missen omdat je trein vertraging heeft.

Meer lijstjes? Check ook diverse manieren om voordeliger te parkeren in Amsterdam en 10 bijzondere parkeeracties.

Foto: Opel Karl invasie op Schiphol via @thomcarspotter op Autojunk54 reacties

Vergeten jullie zomaar even de allerbeste tip. Namelijk: 7. Gebruik geen Parkmobile!
http://www.autojunk.nl/2017/04/parkmobile-gebruik-maken-van-onze-app-niet-zonder-risico
De bonustip is dit keer alles behalve yolo..
Gisteren nog 5 dagen Valet parking op Schiphol geboekt voor €44,-. Wel even een beetje zoeken naar recensies van aanbieders want de service verschilt nogal.
@pier: onbekend persoon laten rijden in mijn auto? No thanks.
@eklasse: auto van de zaak, en ze noteren de kilometerstand dus prima.
@pier: Ach, auto van de zaak. Wat kan jou het dan ook schelen, niet waar?
@viezefreddyw: Ik zoek de juiste partij uit, dat heet voorwerk doen. Er wordt hier wel een beetje krampachtig gedaan over bepaalde zaken.
@pier: en daar bedoel ik jou niet direct mee, maar de algemene strekking van viezefreddy ;-)
@meritocraat: ik voel me ook niet aangesproken want de lease auto is van m’n vriendin, ik rijd een privé auto dus gedraag me voorbeeldig ;)
@viezefreddyw: jij snapt het! Zo gaat dat in de file vaak ook met de hete leaseman. Geen gaatje? Ik flikker hem ertussen. Schade? Morgen zet Athlon wel een nieuwe neer! Zum kotzen.
Een familielid zocht altijd een parkeerplaats op een boerenerf in de omgeving tegen een geringe vergoeding. Dat werkte bijna altijd…
@rikkienl: is eigenlijk wel een aardige tip!
Of laat je gewoon brengen en ophalen door een goede buur, vriend of familie.
Of je gaat zoals ik gewoon nooit op vakantie.
Ik doe het via Schiphol valet parking. Erg redelijk qua prijs, van Schiphol zelf dus geen cowboy’s die ff met jouw auto het woon/werkverkeer doen tijdens je vakantie en je kan hem droppen en ophalen bij de hal. Laatste keer had ik me een hele dag vergist, op tijd gemeld en hoefde dus niet bij te betalen voor die extra dag. Erg netjes vond ik.
Valetservice zou ik echt nooit doen. Vervolgens wordt je auto als taci ingezet.
Er zullen best serieuze bedrijven zijn, maar ik ga de gok niet wagen.
Voor de valet service zou ik nooit kiezen. Wel heb je veel van die parkeerterreinen(waar je helaas ook je sleutels moet afgeven) die je dan met een busje naar het vliegveld brengen. Vaak is een woonwijk in de buurt en een taxi bellen al goedkoper. En anders zou ik eens kijken wat een verloren kaart kost in een parkeergarage op de luchthaven zelf.

Zelf heb ik vorig jaar nog aanbieding gekregen bij vliegtickets om voor 50cent 2 weken op schiphol te mogen parkeren.
@kevinova: ik heb zelf op Düsseldorf al een paar keer valetservice gebruikt. Dat is me daar goed bevallen. Met name met de Jeep waarvan na een paar dagen de accu leeg was. Die werd keurig aangestart weer gebracht. :-)

Overigens doe ik dat alleen met een oudere auto. Met mijn lease A4 durfde ik het nu op Schiphol niet. Ben te zuinig op dat ding…
Na meerdere slechte ervaringen met het OV komt tip 6 niet meer ter sprake. De extra kosten van een parkeerplek neem ik graag voor lief om de vakantie stressvrij te doen laten beginnen.

Valetservice begin ik ook niet aan. Is geloof ik technisch gezien niet eens is toegestaan onbekenden met m’n (lease) auto te laten rijden.
En dit al helemaal niet.

https://www.parkflyrent.nl
Gelukkig woon ik lekker dichtbij Schiphol en ben ik niet afhankelijk vd trein.

Helaas wel van s lands slechtste metro ever…
@toyotafortuner: en van vliegtuigen die net je dak niet raken…
Ik laat me altijd even brengen.
“Overweeg het openbaar gevoer”
Degene van de autoblog redactie die dat geschreven heeft, hoort op staande voet ontslagen te worden!
Discount parking Zaventem. 3 weken voor 80€ en de tickets zijn ook goedkoper. Tis alleen 2 uur rijden vanaf midden Nederland..
Ik laat m’n auto op een beveiligde parking staan en dan worden we met een bus gebracht. Duurt 5 minuutjes en heb er geen klachten over. Het is nog vrij goedkoop ook.
Ik vind wel dat in dit artikel erg denigrerend over de Starlet gesproken wordt. Zeg dan “elke willekeurige Opel”.
Tip nr 7: koop een Lexus. Rode loper service. Parkeer je Lexus voor de deur (letterlijk!!!!) en Lexus À dam haalt hem op, parkeert hem bij Lexus , poetst hem en brengt hem weer terug als jij geland bent. Gratis. Voor noppes. Alleen de dagen dat ie voor de deur staat op Schiphol betaal je. Doe dit al 9 jaar. Fan-tas-tisch. Alleen daarvoor al een Lexus. Al zijn er nog heul veel andere argumenten voor de perfectie uit Nippon.
@ttr6: Mooi!
@ttr6: geldt dat ook voor een derde hands Lexus?
Tip 7: ga lekker met de auto op vakantie. Het is hier een autoblog, ik had deze tip wel verwacht. Want is het echt zo aantrekkelijk om uren te wachten op een vliegveld, jezelf onbeschrijfelijk oncomfortabel op te laten sluiten in een metalen buis en ondertussen een hoop geld kwijt te zijn ook? Ga lekker met de auto. Maak het deel van de reis en het is puur genieten. Je ziet veel meer, het is goedkoper, je bent aan het autorijden! en je red het milieu er ook nog eens mee.
@lekbak: Beetje lastig als je regelmatig buiten Europa op vakantie gaat he. De US is bijv. vrij lastig bereikbaar met de auto….
@E34M5Touring: ga dan ook niet buiten Europa op vakantie. Je hebt zo’n 500 mensenlevens nodig voordat je alles rond 1500km van je huis hebt gezien.

Overigens is rijdend naar de vs gaan natuurlijk wel het ultieme avontuur.
@lekbak: Ik heb weinig met ‘op vakantie in Europa’. Vind Barca erg leuk maar verder heb ik er weinig mee. Ik ga alleen met de auto naar Suisse als ik teveel spul heb voor t vliegtuig maar anders lekker vliegen. Handbagage mee en voor de tijd inchecken, ben je nog niet de helft van de tijd kwijt tov rijden. Nog buiten de irritatie van baustellen, NL KIPslepers, Oostbloktruckers zonder spiegels etc etc. In de US en in Suisse heb ik een auto staan waar ik mee op pad kan dus daar heb m’n Alfa niet voor nodig. En als ik elders ben huur ik wel wat. Altijd leuk, kijken of je een mooi upgrade aanbod krijgt. Laatste keer US kreeg ik een SL550 aangeboden voor de prijs van een Camaro. Als m’n bagage er in had gepast had ik het ook zeker gedaan. Keer wat anders dan die afgetrapte Fiat Panda die je hier meekrijgt…
@lekbak: Nee joh, gewoon een paar goed uitgekiende roadtrips doen.
Wij hebben een roadtrip van 50dkm gedaan en daarbij redelijk wat landen kunnen afvinken (en ook daadwerkelijk meemaken, niet alleen doorheen rijden). En dat had zelfs beter gekund.

Dus een goede roadtrip per continent en je kunt al veel aftikken (als dat je doel is)
@lekbak: het is alleen zo’n pokke eind rijden naar Borneo :(

Tevens ben ik het 100% niet eens met “het is goedkoper”. Ik verdiep me er elk jaar in en elk jaar ben je een godsvermogen kwijt voor een simpele camping/hotel in Frankrijk of Spanje. Bijkomend heb je nog de eventuele tol als je niet 2 dagen over je reis wil doen. Als je voor dat geld aan de andere kant van de wereld kunt zitten heeft dat mijn voorkeur.
@2wheeler: reis jij altijd alleen ofzo?

Het twee dagen over een reis doen is natuurlijk alleen maar leuk. Over de snelweg naar de bestemming racen is ook doodsaai. Vakantie begint als je de motor start wat mij betreft.
@lekbak: Verleden jaar Kroatië weer aangedaan. De rit is zo’n 1670 kilometer en als je alles in een stuk door zou rijden, doe je er zo’n 17/18 uur over (mits geen files). Heb er ruim 24 uur over gedaan en dan tel ik de overnachting tussendoor in Oostenrijk in de buurt van Spielberg niet mee. Heerlijk, zo’n autovakantie. Mijn vakantie begint wanneer ik de sleutel omdraai en de startknop indruk en hij eindigt weer wanneer ik de sleutel terugdraai en uit het contact haal.
@lekbak: nee samen, juist daarom wil ik er zsm zijn ;)

Zonder dollen, altijd genoten als kleine 2wheeler met pa en ma mee naar de camping. Zou het zo weer doen, maar eerst nog wat meer van de wereld zien.
@lekbak: nog een nadeel is dat je in de meeste landen flink mag betalen om gebruik te maken van de snelweg. Bij elkaar is dat al heel snel de prijs van een P3 parkeerkaartje op Schiphol.
Ik mis de YOLO: gewoon achter je voorligger aan rijden.
@gekkenhuis:
Jij bent blijkbaar niet vaak op Schiphol geweest met hun sluiswerking slagbomen.
@kevinova: 2 magneetborden met een één of ander buitenlands lijkend kenteken zal ook wel nodig zijn. Verder een een dakdrager met slagboomduwerconstructie over de voorruit.
@kevinova: Ik zeg niet voor niets YOLO :-P
De NS heeft niet een al te beste reputatie wat dat betreft en het is lullig om je vlucht te missen omdat je trein vertraging heeft.

Wisten jullie al dat Nederland de minste vertraging op het spoor van de wereld heeft?
@joost1234: zelfs beter dan Japan?!
Altijd online een parkeerplek regelen is inderdaad regel 1. Ik heb al eens mijn auto 10 dagen op P1 moeten laten staan omdat P3 vol stond op Schiphol. Scheelt toch. Wat ik mij af vraag bij zo’n valet service: wat zijn de wachttijden als je op het vliegveld aan komt? Word je meteen geholpen of sta je 3 kwartier te wachten?
@pomoek: Je geeft gewoon je aankomsttijd op bij het reserveren. Die schiphol dienst zorgt dat je auto dan ruim op tijd klaar staat. Ik heb nog nooit hoeven wachten op m’n auto. Wordt in de parking voor de vertrekhal afgeleverd. Daar lever je em ook in. Dus je bent ook nog eens zo in de hal. Ik vind het ideaal. Heb de eerste 2x de km gecontroleerd en buiten de km’s naar de parking is er geen meter mee gereden. Wordt ook allemaal netjes uitgelegd.
@e34m5touring: top dank je, ga het denk ik toch eens proberen!
7. Parkeer op P57 en pak de bus naar de terminal.
Ik vlieg 2x per week van of naar Schiphol. Auto laat ik lekker thuis en loop naar de trein. Hier heb ik wel een auto die ik op het vliegveld zet en ik boek inderdaad online voor naar vliegveldstandaarden acceptabele prijzen.
Valet parking gebruik ik regelmatig, bevalt prima en zover ik weet behandelen ze de auto netjes.
Sleep park fly arrangement bij een niet nader te noemen hotelketen met een grote vogel…

Kom je ook uitgerust aan op plek van bestemming.
Nog goedkoper. Zorg voor een Chauffeur die je haalt en brengt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).