7 hippe auto’s met plek voor je surfplank

Auteur: , 22 Reacties

Automakers hebben door de jaren heen altijd een vreemde fascinatie voor surfplanken gehad. Menig fabrikant knutselde een concept met surfboard om te tonen hoe outdoors en actief zijn merk was. Hieronder enkele voorbeelden.

Opel Vivaro Surf

Surfen is een lifestyle, en hier pikken automakers graag een graantje van mee. Getooid in Billabong, Vans, of O’Neill (niet Quiksilver, dat ging vandaag failliet), met Reef-teenslippers en met sabeltandketting om de nek kan de surfer als hij wil met het blonde zongebruinde hoofd in een hele trits aan surfmobielen stappen.

Opel Vivaro Surf Concept

De nieuwste in de rij, want gisteren pas onthuld. Waar andere makers het op racestreepjes en grotere velgen gooien, presenteert Opel een Vivaro met planken. Als Keanu Reeves en Patrick Swayze 25 jaar later waren geboren was deze Opel vast in Point Break te zien.

MINI Countryman

MINI doet vaker crossovers met sport, en heeft nu ook een eigen surfplank ontworpen. Zet zetten hem op zo’n volvette Countryman, want dat kleedt lekker slank af.

Fiat 500L

Al sinds de Jolly doet Fiat stranddingen. De onooglijke reïncarnatie van de 500L is daarom bij uitstek geschikt als surfplankdrager.

Peugeot GTi-plank

Deze plank is zo cool dat ie niet eens een auto nodig heeft. Peugeot Design presenteerde hem daarom zonder drager op het Goodwood Festival of Speed.

Citroën Cactus M

Nóg een concept met surfboards op de IAA van dit jaar. Bij de Cactus M hebben ze duidelijk aandacht geschonken aan de details, de twee planken zijn mooi in het desgn opgenomen.

Fiat 500 Beach Cruiser Concept

Aandachtsdingetje voor Mopar, de Amerikaanse FCA-toko die performanceonderdelen verkoopt. Deze Beach Cruiser oogt wel dik, maar op straat of aan de kust zal je ‘m nooit tegenkomen.

Parotech Pioneer Mini Cooper-pickup

Naar welke muziek luisteren surfers tegenwoordig eigenlijk? Geef ze deze MINI en kom er achter. Totdat Dikkie Dik langs komt, dan zijn alle Pioneer-spulletjes ineens weg.

Nog een laatste tip: zet je surfplank wel goed vast, anders gebeurt je misschien wat onderstaande auto op Hawaii overkwam (via):

Bruh22 reacties

Na m’n rij examen een aantal jaar geleden, reden we terug over de snelweg – waar ik net examen had dus – en toen lag daar ineens ook een surfplank op de rijbaan. Heel onhandig.
@thijsj: goed verhaal, lekker kort
De 500 Beachcruiser is serieus dik! De rest is het net niet.
@dutchdriftking:
In praktijk is alles waar je plank niet in past k*t, want dan kun je hem nergens echt laten staan vanwege jatgevaar, je moet de plank er steeds op binden en afhalen, en met een plank erop rijden maakt een hoop extra lawaai. In praktijk is een er anoniem uitziend busje met redelijke motorisering en aankleding wel echt ideaal.
Gewoon dit, einde discussie, geen Hipster VW busjes geen nieuwe Cactus, dit ennix anders when GM ruled the world !

http://www.californiacar.com/55%20nomad.jpeg
@desjonnies: Poser car voor wannabees vs. echte surf car:

http://stwww.surfermag.com/files/2013/09/IMG_2482.jpg
@desjonnies: Jij snapt m….

Ook ideaal. Flinke pick-up!!
Je bent vergeten de quote tekentjes bij hippe te zetten.
Baard laten groeien, vintage kleding aan. En karren maar? Mij niet gezien…
Ja ja een vivaro open om als nog je zooi op het dak te binden. Die 500L is best cool zo eigenlijk..
Er is maar een echt surfbusje en dat is de VW T1. Autofabrikanten die hier een slap aftreksel van proberen te maken slaan wat mij betreft de (surf)plank een beetje mis ha-ha.
@jonkheer:
Weinig surfers hebben geld voor een T1.
Dan vind ik de T3 eerder geschikt, laatste echt VW busje, nog betaalbaar hoe wel ze ook al verdubbeld zijn in waarde op 5 jaar tijd, belachelijk goedkoop te verzekeren/taxeren.
@jonkheer: Ben ik niet met je eens, in mij ogen is een oude amerikaanse “woody” uit de jaren 40 de ultieme surf auto.
Vergeet de T1, vergaat al het bovenstaande.

Neem een woodie, t liefst een echte woodie uit de 30s/40s. Iets als een 37er Ford:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b5/1937_Ford_Model_78_780_De_Luxe_Station_Wagon.jpg

Of mocht het ‘te duur/’te onbereikbaar’ zijn: neem een latere model station met woodie look. Ook mooi en ruimte zat om 8-9 man mee te nemen met bagage en een aantal surfplanken, als deze (LTD) Country Squire:

https://en.wikipedia.org/wiki/Woodie_(car_body_style)#/media/File:1968_Ford_LTD_Country_Squire.jpg

Vergeet dan niet een cassette met de Beach Boys of Jan and Dean erop, voor dat echte surfgevoel.
Als je wil zien hoe tegenwoordig een echt surf voertuig er uit ziet moet je in het weekend eens op de Brouwersdam gaan kijken. Camper, camper, camper. Duitser, Duitser, Duitser.
@kvgorp: Of je kijkt wat verder over de grens en ziet dat er nog steeds een echte surf community bestaat, compleet met een relaxte levensstijl en opvallend weinig criminaliteit.Ik ken overigens alleen Noosa Heads en Byron Bay in Australië erg goed op dat vlak en daar liggen de short en long boards ook s’nachts nog steeds op/in de Pick-Up,SUT’s en velbeschilderde Mitsubishi L100’s

En de volgende ochtend wanneer de golven het best zijn nog steeds.
Surfplankauto’s zijn voor mensen die nooit zullen surfen.

Surfers binden hun plank gewoon aan wat ze hebben…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).